Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x02 - Bad Code

2013. április 01. 09:00 - AaannnaaA

Miután az előző rész végén John kiderítette, hogy Forrásnak köze lehet egy jópár éve eltűnt lányhoz, így nem meglepő, hogy ezt a részt ennek az esetnek a megismerésével kezdjük, 1991-ben. Látjuk, ahogy egy fiatal lány kisétál egy épületből, közben pedig halljuk, hogy egy ugyancsak fiatal női hang bejelentést tesz a rendőrség vonalán az eltűnt lányról, Hannáról. A többit majd később, újra 2012 van. Egy pubban Johnhoz Carter és Fuszkó csatlakozik. Beugrottak egy italra (is), ha már John megígérte nekik, hogy meghívja őket (az autójuk hátsó ülésén, mikor a HR-t üldözték, ugye). Főncsi immár 24 órája eltűnt, de most szerencsére van egy új nyom, az eltűnt lány ügye, ami a gép szerint segíthet Főncsin. Carter utánanézett: Hanna Frey 14 éves korában tűnt el, miután kisétált egy könyvtárból Bishopban, Texas államban; most tehát 35 éves lenne. John szerint ő vált Forrássá, és rabolta el Főncsit. Carterék vitatkoznak, mert a lányról azóta semmi hír nincs, de John hajthatatlan, Carter és ő odautaznak. Oké, és én, kérdi Fuszkó? Te fiam maradsz, mondja John, hátha az Alicia halála körüli nyomozással még mégy valamire. Azzal küld Fuszkó telefonjára egy programot, gondolom olyasmit, amivel mások telefonjához hozzáférhet. Ja, és amúgy vigyáznod kellene egy cimborámra is – azzal egy füttyentéssel behívja Mendvét. Fuszkó elég érdekes fejet vág.

1.jpg

Az előző részben megismert kőarcú gyilok, aki Weeks-éknek dolgozik, még mindig az őrsön kajtat. Hogy mi dolga itt, miután az Alicia utáni nyomozás digitális anyagait tönkretette? Még átvizsgálja az Aliciánál talált személyes tárgyakat. Úgy látszik nem titokban jött, ha simán megkapta őket. Közben főnöke hívja, és kérdi, hogy áll Alicia ügye? Egész jól, a nő tárgyai között talált egy szállodai kulcsot, elveszi, aztán majd odamegy. És a rendőrök, kérdi a főnöke? Nos az nem gond, feleli, mert szerinte az ügyre állított nyomozó egy idióta. Fuszkó az, szegény pont Medvét próbálja hollandul utasítani, de az a „fekszik!” vezényszóra épp az asztala közepére ugrik fel – egy ilyen jelenet láttán én sem Fuszkó szakértelmének mélységein merengenék.

Carterék megérkeznek Bishopba. Szállás szempontjából nincs szerencséjük, mert épp vadászidény van, minden foglalt, egy motelben egyetlen szobát sikerül szerezniük. Carter rögtön nyüszögni kezd, hogy ez így nem lesz jó, de nincs más lehetősége. Amint kettesben maradnak Johnnal, tovább rugózik a témán, hogy mégis hogyan osztják el az egyetlen franciaágyat, de John leinti: nem szándékozom sokat aludni, ha meg igen, megteszi a fürdőkád. Ja, hogy csak zuhany van? Akkor a padló. (És mindezt faarccal – behalok).

2.jpg

Tehát indulás a helyi rendőrségre, megszerezni Hanna aktáit, de előtte Carter még pattog egy kört: én beszélek a hatóságokkal, John, ne kelts feltűnést, oké? Irány a sheriff irodája, Carter be, John pedig odakint az autóból lehallgatja a társalgást, biztos ami biztos. Carter improvizál, azt adja elő, hogy náluk is hasonló módon, könyvtárból tűnt el egy lány, ezért szeretne az aktákba betekinteni. A sheriff nem valami együttműködő, mindezt hallva John odakint egyre idegesebb. Aztán meglátja, ahogy egy futár autó érkezik, utána pedig már csak azt látjuk, hogy a futár ruhájában beviszi az irodába az érkezett küldeményt. A helyi titkárnéni megörül egy ilyen jóképű pasinak (egyszer az én asztalomhoz is odaléphetne, csak mondom), és amikor John a mosdót keresi, simán beengedi. Persze nem a mosdóba megy, hanem az irattárba, aztán már az autójában láthatjuk ismét, az aktát lapozgatja. Amikor Carter visszakullog a kocsihoz, hogy nem járt sikerrel a sheriffnél, megdöbbenve látja, hogy John már mindent lerendezett. Ahogy átnézi az aktát, látja, hogy valaki Hanna eltűnésekor jelentést tett a rendőrségen (ezt a beszélgetést hallhattuk a rész elején), sőt még rendszámot is megadott, hogy hova látta Hannát beszállni, de a nyomozás nem jutott semmire. John szerint Hanna most Forrás, úgyhogy ki kell deríteni ki vitte őt el, és mi lett a további sorsa.

3.jpg

Főncsi és Forrás eközben még mindig Maryland államban vannak, Reltonban, egy meglehetősen félreeső házban, ahol ugye a nő az előző rész végén kiütötte Weeks-et. Forrás szokása szerint szónokol, Főncsi kimérten válaszolgat. Eközben Weeks két karja kifeszítve, így van megkötözve, csak a lábujja hegyén tud egyensúlyozni, fején egy fekete zsákkal. Cuki csaj ez a Forrás, na. Főncsi nyűglődik ettől a látványtól, szeretné ha a nő elengedné Weeks-et, De nem, valamelyikőtök előbb-utóbb elmondja, hol van a gép most, majd meglátjuk, ki kezd először beszélni. Nos, én Főncsire nem fogadnék, az tuti.

John és Carter eljöttek a helyi könyvtárba, ahonnan Hanna eltűnt, a könyvtárosnőt faggatják, aki akkor is itt dolgozott. Emlékszik a lányra, elmeséli, hogy Hanna minden este a számítógépeknél ült – akkor még nem volt net, csak néhány játék. Nézünk is vissza 1991-be, látjuk Hannát a gépnél. Közben a könyvtárosnő tovább mesél, mi pedig látjuk az eseményeket, ahogy megtörténtek: a könyvtár épp zárni készült, a látogatók távoztak. Egy helyi férfi fejezte be a kölcsönzését, távozott, majd a könyvtárosnő Hannát is erre szólította fel. Egy fiatal szőke lány volt még vele, a barátnője, és egy velük egyidős srác ült a közelükben. Hanna zárás előtt gyorsan kikölcsönzött pár könyvet, és távozott. A könyvtárosnő ennyit látott, mi sem mozizunk most többet. John kérdi, hogy Hanna szülei élnek-e még, de már csak az édesapja. Elmennek hozzá.

4..jpg

Az apa nem hiszi, hogy a lánya életben van. Hogy miért nem? Mert a fiatal srác (Cody Grayson), aki aznap este könyvtárban volt, máskor is követte Hannát, és szerinte ő rabolta el a lányát. De holttest nélkül nem lehetett bizonyítani. Egyszer megpróbálta kiverni belőle, de nem járt eredménnyel. Itt él még Cody, kérdi John? Igen, a helyi bárban alkoholizál. Hősünk oda indul, de Carter még itt marad kérdezősködni – piszkálja valami a csőrét, innen látom. Arról faggatja Hanna apját, jött-e bármiféle üzenet azóta, hogy Hanna eltűnt, bármi, ami a nyomára vezethetne, ha él. Az apja szerint semmi, viszont egy hitelkártya társaság folyamatosan prospektusokat küld a lánya nevére, amit nem igazán ért, lévén 14 évesen tűnt el, és nem volt hitelkártyája. Carter kérdi, megvan-e egy ilyen levél? Az apa igennel válaszol: pár napja dobtam ki egyet, a szemét között még meglesz. Oké, irány a kukabúvárkodás. Közben Fuszkóval beszél, aki kiszúrta, hogy Alicia dolgai között nincs szállodai szobakulcs (a gyilok elvitte, ugye), és pár egyéb tárgy is hiányzik a bizonyítéklista alapján. Carter emlékezteti, hogy más dolgok is eltűntek az ügyben, úgyhogy jó lenne kideríteni, ki húzogatja a macska bajszát. Fuszkó fején látom, hogy támad egy ötlete, mert a gyilok még mindig az őrsön flangál, és Fuszkó végre gyanút fog. Carter eközben a kukabúvárkodást sikerrel abszolválja, megtalálta a hitelkártya társaság Hannának küldött levelét.

5.jpg

John elment ugye a helyi késdobálóba megkeresni Codyt, ahonnan eléggé kitűnik az öltönyében – a helyi tagok mind őt bámulják. Megtalálja a férfit, de értelmes választ nem kap a Hannával kapcsolatos kérésére, csak egy ököllendítést. Johnnal szemben azonban ez szánalmas próbálkozás, lenyomja Codyt és a segítségére siető helyi menő csávókat is. Lazán kihajítja a pasit a csukott ajtó üvegén, utána sétál, majd ismét Hannáról kérdezi. A férfi azonban nem tud róla semmit, John pedig hisz neki. Carter ideér, most már ő is hisz Johnnak: a hitelkártya társaság levele Hanna nevére szól, leellenőrizte, tényleg nyitottak ezen a néven számlát, két ével a lány eltűnése után, tehát él!!

Főncsiéket látjuk ismét, aki már nagyon szenved attól, hogy Weeks-et szenvedni látja. Forrás leveszi Weeks fejéről a zsákot, és az orra alá dörgöli, hogy ezt a fajta (kifeszítéses) vallatási technikát ő maga hagyta jóvá, úgyhogy ne kínlódjon, inkább mondja el, hol a gép. Weeks adja a hülyét, így visszakerül a fejére a zsák. Főncsi rákérdez Forrásnál: mi történt veled, hogy ilyen lettél? Forrás szánakozva visszakérdez, hogy csak nem hiszi Főncsi, hogy gyerekkori trauma?

Este van, Forrás az asztalnál kedélyesen egy almát pucol. Főncsi kérleli, hogy engedje el Weeks-et, mire Forrás azt mondja: oké. Azzal leszedi a férfit, és vizet ad neki. Utána monda el, hogy ez nem sima víz volt, hanem nátrium-pentotál, amitől nemsokára megered a nyelve. Addig ő elmegy tankolni, és mire visszajön, Weeks mindent elrebeg, amit tudni akar. Amikor Forrás kilép, Weeks azonnal kéri Főncsit, hogy segítsen neki kiszabadulni. Főncsi hezitál, Weeks győzködi. Ha Forrás tudomást szerez a gépről, az hatalmas katasztrófa. A döntését most nem tudjuk meg.

6.jpg

Carterékhez ugrunk a motelbe, ahol megszálltak, itt agyalnak Hanna dolgain. Carter annyit kiderített, hogy miután Hanna eltűnt, két évvel később saját nevén nyitott egy számlát, amire feltett százezer dollárt, amit nem sokkal később készpénzben levett, aztán megszüntette a számlát. Oké, de egy 16 éves lány hogy szerzett százezer dolcsit, teszi fel a logikus kérdést John? Nos úgy, hogy ellopta (hekkerként, hogy máshogy) egy Jose Barilla nevű drogdílertől. A számlán azonban volt egy társ-aláíró, egy helyi férfi, Trent Russell. Aki egyébként jelen volt Hanna eltűnésekor a könyvtárban. Nem kell ennél több indok, már indulnak is a férfi címére. Ott teljes megdöbbenésükre a könyvtárosnő nyit ajtót. Ő Trent Russell felesége, a férj viszont már majd’ 15 éve halott. Johnék betületnek mindezt átbeszélni.

7.jpg

Az asszony elmondja, hogy csak pár évig voltak házasok, a férje a helyi könyvklub tagja volt. A visszaemlékezéseiben látjuk, hogy ő volt az a férfi, aki Hanna eltűnése estéjén könyveket kölcsönzött zárás előtt, majd távozott. Carter kérdi, hogyan halt meg a férje? Nos, szörnyű módon. Valakik megtámadták az autójában, és lelőtték. Voltak ellenségei? Nem, csak egy szörnyű tévedés lehetett, állítólag drogleszámolás. Nocsak, nocsak. John kérdi, hogy mióta ismerte a férje Hannát? Nem ismerte, mondja a nő. Akkor hogy magyarázod, hogy második aláíróként szerepelt Hanna számláján, két évvel az eltűnése után, kérdi Carter? Mrs. Russel csak les.

Johnék elindulnak feltúrni a lakást, illetve John a garázsba megy. Amint meglátja ott az autót, rögtön Carterért kiált. Merthogy a telefonáló nő, aki Hanna eltűnése után hívta a rendőrséget, megadta a kocsi rendszámát, amibe Hanna beszállt: 925 ESK. Ez pedig itt a garázsban 925 EFK. Ez lesz az a kocsi, nyilván a szemtanú nem látta tökéletesen, ezért nem találtak rá soha. John szerint tehát Trent Rusell rabolta el Hannát, de a lány megszökött tőle, és bosszút állt. Mégis hogyan? Úgy, mondja John, hogy nyitott egy számlát a maga és Russell nevére, aztán arra utalta a drogdílertől lopott pénzt. Amikor a drogdíler rájött erre, megkereste a számla tulajait, akik közül az egyik ugye egy két éve eltűnt lány, rajta hiába kereste volna a pénzt, a másik pedig Russell, akit viszont semmit sem tudott a pénzről. A drogdíler ezt nyilván nem hitte el, mert végül megölte a férfit. Tökéletes bosszú, mondom én. John szerint ez egyértelműen Forrás bosszúja, úgyhogy kutassák át a házat, hátha találnak valamit. Carter igent mond azzal, hogy szóljanak a sheriffnek, hogy szabályos legyen.

a.jpg

Ismét a túszokat látjuk, Weeks folyamatosan győzködi Főncsit, hogy segítsen kiszabadulnia. De hogyan, én is meg vagyok kötözve? Próbáld idelökni a kést, amivel Forrás az előbb az almát pucolta. Főncsi segít, meglöki a vállával az asztalt, a kés Weeks-hez esik, aki kiszabadítja magát, de Forrás is pont visszaért, így elmenekülni már nincs idő, baszki! Forrás belép, azonnal gyanút fog, fegyvert ránt, de Weeks kiüti. Sőt, üti-vágja, rugdossa. (Az gáz, ha most a férfinak drukkolok?) Főncsi persze közbeszól, hogy ezt hagyja abba, Weeks megteszi, de közli, akkor is ki fogja szedni a nőből, hogy mit tud.

Johnék bőszen túrják Mrs. Russell lakását. Carter üti meg a főnyereményt, észreveszi ugyanis, hogy egy könyvből rengeteg azonos példány van a polcon, mégpedig abból, amit Hanna vett ki eltűnése estéjén a könyvtárból. Itt pedig 16 példány van belőle. Mrs. Russell elrebegi, hogy minden évben Hanna eltűnésének napján érkezik egy könyv, nem tudni miért, de elég hátborzongató. John szerencsére kiszúrja, hogy az utoljára küldöttben benne felejtették a vásárlás után a blokkot, ezen a nyomon el lehet indulni.

8.jpg

Közben Főncsi és Weeks beszélgetnek Forrás teste felett. Weeks nem tököl, rögtön a lényegre tér: elengedlek Főncsi, ha megmondod, hogy bárki hozzáférhet-e a géphez. Kívülről nem, mondja ő. Tehát ha fizikailag el van zárva - erőlteti a témát Weeks – akkor biztonságban van? Igen. Weeks megköszöni az információt, majd a Forrástól elvett fegyvert Főncsire fogja, és elsüti. Elfelejtek levegőt venni, de szerencsére csak egy pillanatra, mert a fegyver nincs megtöltve! Ebben a pillanatban Forrás megmozdul, és egy sokkolóval ártalmatlanítja Weeks-et. A dög, szóval megrendezte az egészet.

Másnap kora reggel John a motelbe igyekszik épp vissza. (Itt jut eszembe, mennyire sajnálom, hogy nem mutatták, ahogy az éjjel Carter ágya mellett a földön alszik!!!) Már várják a helyi csávók, akikkel tegnap összekülönbözött a kocsmában, hogy visszavágjanak neki. Baszki igazán szánalmas, mikor meglett férfiak ennyire látványosan mennek fejjel a falnak. Naná, hogy John két mozdulattal kiüti őket, és ha már erre jár, elveszi a laptopjukat, meg ami épp akad: egy nyílpuskát. Az sem zavarja, hogy a két kifektetett csávó pont a szobája küszöbén fekszik keresztbe. Csípem a hidegvérét. Odabent aztán kitesz a falra egy országtérképet, és szokás szerint rendőrnek kiadva magát telefonálgatni kezd, nyomoz Hanna után. Amikor a két általa korábban kiütött férfi magához tér, és bekopog azzal, hogy nem akarunk bajt, csak a cuccainkat kérjük vissza, simán rájuk fogja a saját nyílpuskájukat. Úgy, hogy közben félbe sem szakítja a telefonos ügyintézését… Végül az utolsó telefon meghozza a várt eredményt, egy benzinkúton Reltonban (!!!) három órája tankoltak egy kártyával, amit John az eddigi nyomozása eredményeként Forrásnak tulajdonít.

9.jpg

Eközben Carter a sheriffel Mrs. Russell lakásán azt a felvételt játssza le a nőnek, amit a rendőrség rögzített, és amin a szemtanú bejelenti amit látott. A nő felismeri a hangot: ez Sam Groves, Hanna kis szőke barátnője, aki ott volt vele a könyvtárban is. Két évvel fiatalabb Hannánál, az anyukája folyton betegeskedett, talán ezért lógott mindig a könyvtárban. Honnan tudod, hogy ez az ő hangja, kérdi Carter? Mert nekem is elmondta, hogy látta, amint Hanna a férjem autójába száll be. És miért nem szóltál erről, kérdezi a sheriff? Szóltam én, csak éppen Samnek, hogy egy hazug kis dög, ha ilyet állít. Mégis miért, csodálkozik Carter? Mert szerelmes voltam, mondja. (Picsa! mondom én). Nem hitte el, hogy a férje ilyesmire képes. És most mit hisz? Azt, hogy két héttel Hanna eltűnése után a férje lebetonozta a teraszt. Nemsokára már azt láthatjuk, hogy munkások törik fel terasz betonját, alatta pedig megtalálják Hanna táskáját, benne az utolsó nap kikölcsönzött könyvvel.

A házban Főncsi beszélget az immár magához tért, bár még mindig véres arcú Forrással. A nő elismeri, szándékosan rendezte így a dolgokat, hogy Weeks kiszabadulhasson, hogy végre Főncsi is lássa, milyen embereknek adta el a gépet. Én vagyok a legjobb barátod, mondja Forrás, de Főncsi szerint a nő mindennél rosszabb, úgyhogy ölje meg, aztán hagyják egymást békén. A nő arcán döbbenet fut át, de nem szól semmit, csak elmegy lekezelni a véres képét.

10.jpg

Carter visszaér a motelbe, ahol John már épp indulni készül. Carter persze először a nyílpuskán akad ki. Ja, hogy az? A haveroktól kaptam – így John. Hová indultál, fiam, kérdi Carter? A könyvesbolti számla alapján sok-sok áttéttel, de Hanna nyomára bukkantam, és mivel Hanna nem más, mint Forrás, megyek Reltonba, ahol utoljára felbukkant. De Carter leállítja: akit találtál nem lehet Hanna, ő a föld alatt van. Érted John, rossz nyomon jártunk! John képe megnyúlik kissé: de hát akkor ez az egész mégis kinek a műve? Ki nyitotta a bankszámlát, ki állt bosszút Russellen? Carter meglengeti Hanna és a barátnője képét: Sam Groves lesz az emberünk. Mivel senki nem foglalkozott a bejelentésével Hanna eltűnése után, és az édesanyja is meghalt, nemsokára maga is eltűnt a városból, azóta senki nem hallott róla. Ő lesz tehát Forrás, állapítja meg Carter. Mi pedig látjuk a múltban, mi történt aznap este: Hanna távozása után hogyan ült még le egy kicsit a számítógéphez Sam, a barátnője; aki addig hülyeségnek titulálta a számítógépes játékot, most maga is játssza, és amikor nyer, feláll az asztaltól, a távozó Hanna után néz, és még látja őt Mr. Russell autójába beszállni.

11.jpg

Ezután Fuszkó nyomozásába kapcsolódunk be. Miután gyanút fogott, hogy az őrsön szaglászó gyiloknak lehet köze Alicia dolgainak eltűnéséhez, követni kezdi a pasit Alicia szállodájáig. A kocsijában ül, a Johntól kapott programmal pedig rákapcsolódik a férfi mobiljára, így hallgatni is tudja. Ja, a megfigyelésen Medve itt van vele a kocsiban, jó kis nyomozó párost alkotnak együtt. Közben hallgatja, amint a gyilok a főnökének jelenti, hogy nincs semmi Alicia szobájában – mert Fuszkó most gyorsabb volt, gondolom én. Mindenesetre a főnök mondja, hogy ennél nagyobb gond is van, mert Denton Weeks eltűnt. Hol keressem, jön a kérdés? Van egy ház, ahova a szeretőjével el szokott tűnni, talán ott kellene megnézni. (Nem olyan rossz ötlet amúgy, hiszen tényleg ott van.)

Forrás tűt döf Főncsibe, egy adag altatóval, hogy jobban lehessen irányítani őt. Ekkor azonban sms értesítést kap a bankjából, hogy az egyik bankszámlájáról valaki érdeklődött, így rájön, hogy John a nyomában van. Tehát gyorsított ütemben pucolni kell. Belapátolja Főncsit egy tolószékbe, irány a pályaudvar. Szegény Főncsi már nagyon küzd az álmossággal, de még ő van nyerésben. Forrás Weeks-et kérdezi, hol a gép, aki végül – nyilván a korábban beletukmált szer hatására – elmondja, hogy a gépet 2009. 07. 12-én rakták vonatra, és vitték Salt Lake Citybe. Ennyit tud. Főncsi pedig mivel most már tudja, hogy John közel jár, nyomot hagy neki. Leveszi az inge egyik mandzsettagombját, és amikor a nő épp Weeks-el foglalkozik, a földön heverő, hordozható vezetékes telefonba számokat pötyög. Hogy ez mire jó, majd kiderül. A pötyögést két lövés szakítja félbe: Weeks mindent elmondott, így Forrás hidegvérrel elteszi láb alól. Most már mehetünk, Harold. Amint elindulnak, Főncsi még gyorsan sunyiban a mandzsettagombját leejti a telefon mellé.

12.jpg

John Fuszkót hívja, hogy már Marylandben van, megtalálta a benzinkutat, ahol Forrás a kártyájával fizetett, nézi a biztonsági felvételt, és tényleg a nő járt ott. Fuszkónak is közlendője van: Forrás nemcsak Főncsit akarta elcsípni, hanem Denton Weeks-et is (ezt ugye a gyilok telefonbeszélgetéséből hallgatta le). Mivel Weeks ugyanolyan munkát végzett, mint Alicia Corwin, az őrsöt megszállták a kormányügynökök. Fuszkó még annyit hallott, hogy a pasinak egy nője volt valahol városon kívül. John rögtön kapcsol, keress a nő nevén ingatlant itt Marylandben, Reltonban. Fuszkó nekilát, aztán már csak azt látjuk, hogy végre John ideért a házba. Főncsiék ugyan már nincsenek itt – csak a halott Weeks – de megtalálja a nyomot, amit Főncsi hagyott: a gombot a telefon mellett. Látja a telefonba pötyögött számokat, és rájön, hogy ez egy titkos kód. Főncsi, a kis cseles. John papírt, ceruzát ragad (balkezes a lelkem!!!) nekiáll kibogarászni a rejtjelet. Végre megvan a megoldás, a számok egy szót rejtenek: vasútállomás. Nyomás!

A pályaudvaron eközben Forrás tolókocsiban tolja Főncsit, közben újra elismétli, ha próbálkozik valamivel, ártatlanoknak lesz baja. Aztán elindulnak a vonathoz, naná, hogy Salt Lake Citybe. Ekkor lép be végre a pályaudvarra John, de Forrás előbb kiszúrja őt, így gyorsan odébb tolja Főncsit a tolókocsival. A nő persze nem hülye, ráérez, hogy Főncsi segített Johnnak ide találni, ezért nekiindul ártatlanokat gyilkolászni. Fegyvert ránt, egy vasutasra lőne, Főncsi azonban megmozdul a székével, így John kiszúrja őt. Feléjük indul, már ő is látja a fegyvert, kapja is elő a sajátját, de Főncsi most gyorsabb, fejjel előre kiveti magát a székből, neki egyenesen Forrásnak. Csak a nő kezét találja el, de ez elég a lövés eltérítéséhez, és ahhoz, hogy a nő a zűrzavarban elrohanjon (bassza meg!!!).

13.jpg

Főncsi a földön, John rohan hozzá, megkönnyebbülten konstatálja, hogy barátja nem lett gazdagabb egy felesleges lyukkal. Elnézést kér, hogy csak ilyen sokára találta meg, de Főncsi ellenkezik – nem is akartam, hogy megtaláljál, másnak van szüksége rád. John szerint tartozott ennyivel Főncsinek a saját élete megmentéséért, úgyhogy vita lezárva.

Este van, Carter visszaért az őrsre. Fuszkóval örömmel konstatálják, hogy Főncsi megmenekült, ennek örömére elmennek inni egyet (bírom, hogy ilyen jóban lettek, na). Johnék is megérkeztek az irodába, ahol Medve várja őket, a szájában egy értékes könyvvel. Főncsi szerint jó ízlése van az ebnek, így biztos jó barátok lesznek. Főncsi köszönetet rebeg Johnak, akinek ekkor szólal meg a telefonja: Forrás van a vonalban. Megköszöni, hogy segített megoldania a barátnője, Hanna eltűnésének rejtélyét, de John nincs cimbizős kedvében. Ha még egyszer a közelünkbe jössz, azt nem úszod meg ennyivel, mondja a nőnek, aki erre azt válaszolja, hogy nemsokára újra találkoznak.

Látjuk is a nőt, visszatért a házhoz, persze tisztes távolból, ahonnan épp viszik el Weeks hulláját. Hogyan találták meg ilyen gyorsan? Nos, a gyilok is őt kereste. Úgyhogy ha már itt van, Forrás le is fényképezi őt. Szóval lesz ennek a szálnak folytatása. Utoljára a múltba tekintünk, látjuk a kis Sam Grovest, amint a könyvtárban a régi számítógépes játékot bütyköli, és amikor nyer, beírja a nyertesek közé a nevét: Forrás.


... Ja, és a végén képekben még egy kis cukiság....

14.jpg

14.1.jpg

14.2.jpg

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lambofangirl 2013.04.08. 09:09:04

Medve és Főncsi jó párosítás ;)

AaannnaaA 2013.04.08. 10:04:58

@lambofangirl: Igen, és Medve nagyon cuki. Úgyhogy ezentúl minden rész hogyvótja végén extra adag Medvét mellékelek :)

lambofangirl 2013.04.09. 16:16:23

Huhh az nagyon jó lesz :)
Jól láttam h a rész végére Root újra szőke lett, mert nem állt vm túl jól...

AaannnaaA 2013.04.09. 16:48:17

@lambofangirl: Szőke hajra konkrétan nem emlékszem, de majd belepillantok.

lambofangirl 2013.04.11. 14:46:09

Lehet h rosszul láttam :)

Lálityné Körmendi Mária 2013.04.11. 15:46:40

Nagyon jól írsz!
Látom kedveled a szereplőket ( én is... :) nagyon! )
Amúgy az én íróasztalomhoz is odaléphetne egy ilyen fess futár, mint John, de erre esélyem sincs. Na mindegy, a reményt nem adom fel! :)

AaannnaaA 2013.04.11. 16:25:31

@Lálityné Körmendi Mária: Aranyos vagy, köszönöm szépen!
Igen, nagyon szeretem a sorozatot, bármikor bármennyi részt meg tudok nézni.
Jim Caviezel pedig a telefonkönyvet is felolvashatná, azt is megnézném / meghallgatnám.
Néha kicsit túlzásba is viszem a John-os képek berakását, bár remélem nem bánjátok :)

És Medve annyira cuki, hogy minden rész végén külön összeállítást rakok be a képeiből. Ha nem csapnék ilyenkor a saját kezemre, abból is rengeteget akarnék berakni.

lambofangirl 2013.04.12. 12:02:43

@AaannnaaA: Egyátalán nem :) Én már a mosolyától elolvadok, ha csak rám nézne bármit bevallanék neki :D
süti beállítások módosítása