Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x23

2013. február 07. 13:00 - Bella Tangolita

A Nagyapám nagyon kreatív ember volt (keratív, ahogy egyszer Bódi Margó jellemezte magát egy délelőtti beszélgetős műsorban bizonytalanul ízlelgetve az idegen szó ízét mosolygó ajkain), a délután futó sorozatokat rendszerint kikapcsolta félidőben, és megpróbált a forgatókönyvíró fejével gondolkozni: szépen leírta, hogy szerinte ezek után minek kellene történnie a szereplőkkel. Aztán másnap fölháborodott, hogy semmi sem úgy lett, mint kellett volna. A vér nem válik vízzé, az alma nem esik messze a fájától, ja, és kutyából sem lesz szalonna!...Nézzük, hogy mik a javaslataim az előzmények ismeretében: a teljes szereplőgárdát tessék beutalni egy zártosztályra! Ha ez nem megoldható, akkor Don Bodzáshoz bárcás helyett hívjanak végre egy gyógytornászt, nem bánom, lehet nő. Ha valóban gyógyíthatatlan, és már soha ki nem kecmereg a tolószékéből, akkor haladéktalanul váltson életmódot, és indítsuk el négy év múlva a riói paralimpián, hadd tudja meg Pastorius, milyen a magyar vircsaft! Rómeó írjon szonettkoszorút, természetesen Bűnök és szerelmek címmel, és keresse fel valamelyik rangos könyvkiadónkat. Ha nem értékelik a művészetét, lőjjék ki a főszerkesztőt, és a helyébe Szöszit ültessék. Zsókát ébresszük rá, hogy fiúgyermekének, suicid hajlamú Danikának apja Tibor. Emiatt Panni anyu álljon bosszút a csélcsap férjen, és kínálkozzék föl Bodzásnak.... Én meg kérek egy kitüntetést, hogy nézem a sorozatot, és nem kapcsolom ki félidőben!

1x23.1 (Custom).JPG

Zsóka elgyötört arccal hívogatja Danit (minek, amikor tudja, hogy életben maradt), aki már be is toppan a kis kukasapkájában az ajtón. Akkurátusan elhelyezi a cókmókját az előszobában, de már menne is tovább iszogatni a nehéz nap végén - felvesz egy zakót, és olyan hozzáértéssel igazgatja magán, mintha Lakatos Márk tanítványa lenne. Zsóka sütivel kínálja, meg egy tapintatos kérdéssel arra vonatkozóan, mi volt az a trauma Pécsen, amitől suicid hajlama támadt. Dani erre bepöccen, el is megy a hebőkéje a stílusos öltözködéstől, és inkább nekiáll ruhákat hajtogatni egy, a nyolcvanas évekből a falon ragadt trópusi naplementét ábrázoló faltapéta tövében. Szereti a rendet, na. Még a bőröndjét is elkéri a kedves mamától, majd zárul Dani mókatára: kulcsra zárja a szobaajtót.

1x23.2 (Custom).JPG

A rendőrörsön Tibor a telefonkagylóba ordítja éppen, hogy "Nem nyilatkozom!", a belépő Lótifuti Zsoltikát pedig ingerülten kérdezi, ki adhatta ki a privát számát az újságíróknak?! Ezt én sem értem, nem gondoltam, hogy a rendőrségi vonalas szám az ő privát száma...Nem baj, vészterhes idők járnak! Lótifuti Zsoltika kerek egész mondatokban fejezi ki, mennyire nagyra tartja Suicid Dani rendőri munkásságát, hiszen, mint rámutat, egyetlen hét alatt több sikert ért el, mint az egész "nyamvadt" rendőrség egy év alatt..."Lelőtte az ámokfutót is!" - mondja lelkesen, ennélfogva Dani egy hős, egy példakép - és az állampolgároknak nem közlekedési kihágások pénzbüntetéseire van szükségük, hanem Danira, felfokozva, kitüntetve. Tibor azonban a szabályokban hisz egyedül, amit a következő bölcselettel tesz szerethetőbbé a kis Lótifuti számára: "A hősök nagyon korán halnak." (Ezek szerint egyetlen Die Hard filmet sem látott.)

1x23.3 (Custom).JPG

A biztosítónál is nagy az izgalom, rendkívüli meetinget hívott össze Főnökasszony, aki újfent vérmes pillantásokat vet Szuper Kevin felé. Mivel ez egy nyilvános meeting, nem gyűrheti maga alá a fiúkát az irodaasztalon, érzelmeit elnyomja a realitás (értelmet kár lett volna írnom), és inkább beszámol róla, hogy Fruzsika legutóbbi ügyfeléhez máris betörtek! Ez borzasztó, Lencsibaba az újabban kivasalt haját kurkássza rémületében, és a szemeit meresztgeti, amik anélkül is olyan nagyok, mint egy kistányér, most mi lesz, de Főnökasszony megosztja vele mérhetetlen sok munkaóráiban felszívott tapasztalatait és a biztosítói munkamorál esszenciáját, azaz ezzel nem kell foglalkozni, mert: 1. az ügyfél egy liba 2. minden bizonnyal biztosítási csalás esete forog fönn éppen. Fruzsi teljesen össze van zavarodva, nem is gondolta, hogy ilyesmi előfordulhat, de nem sokat hápoghat, Főnökasszony elküldi egy újabb ügyfélhez.

1x23.4 (Custom).JPG

Az Árnyas köz 4-ben üzemelő Felnőttek Napközi Otthonában járunk ezután, ahol a Maffia csoportosok azon veszekednek, ki legyen a főnök...A posztra Frenki és Lorenzo pajtás hajtanak, de a konfliktus megoldásához még külső segítséget igényelnek. Tinácska elő is rukkol egy nagyszerű ötlettel: versenyezzenek a kisgyerekek, vegyenek elő tollat, papírt, rajzolják rá a jelüket (Lorenzóé a hajpánt, Frenkié a tök), és írjanak fogalmazást ezzel a címmel: Mit tennék, ha főnök lennék? A kis irományokat egy független óvóbácsi fogja értékelni, aki nem más, mint Seriff.

1x23.5 (Custom).JPG

Danika is biztos a napközibe tart éppen, mert még nem tudja, hogy a bőröndöt nem tolni, hanem húzni kell, és azért mert a bőrönd térdig ér, nem guggolva kell görgetni. Bele is ütközik Lencsibabába. Príma párbeszéd bontakozik ki kettejük között: Te vagy az, Dani?, kérdi Lencsibaba, ahaaa, válaszolja kasztrált hangon Dani. Fruzsi Zsókáról akar beszélni Danival, de az inkább elsiet, hiába szólítja fel megállásra a kis Lencsibaba.

1x23.6 (Custom).JPG

A biztosítóban Kira és Kevin összedugják a fejüket a betöréses ügy kapcsán. Torokhangú/Vasállkapcsú Kira be van rezelve, de Kevin gyerek, aki minden bizonnyal a Tőzsdecápák című filmen szocializálódott, sőt azt hiheti, ő maga Michael Douglas, magabiztosan hárítja testvérhúga rinyáját: először is ugye relax, aztán meg Bodzásék nem amatőrök (hát onnan nézve lehet, hogy igaza van), ő maga meg egy zseni, hiszen mindig kalkulál a kiszámíthatatlan tényezőkkel. Kira azonban továbbra is nyugtalan, mi lesz, ha ártatlan Lencsibaba egyszer csak lebukik...szerencsére nekem ilyen nyomasztó dolgokkal nem kell foglalkoznom, mert Kira agyában azonnal fény gyúl, az intézet tele van lúzerekkel (ő csak tudja 18 éves intézetis múlttal!), ideje utánanézni, kik szabadulnak jövőre. Gonosz perszóna! Aztán észrevételezi, hogy Főnökasszony be van gerjedve Kevinre. Úgy látszik, Kevinnek tényleg köze lesz Michael Douglas-hez, akit anno az a szemét Demi Moore zaklatott a munkahelyén!

1x23.8 (Custom).JPG

Gyönyörűséges utcai jelenet bontakozik ki, és a szívemhez kapok, amikor a narrátor komoran kijelenti, hogy egy több évszázados mondás igazsága dőlt meg a mai napon. Hát kérem, így hangzik: "Rendőr léphet kétszer ugyanabba a folyóba." Át fogom húzni a Híres ókori mondások című könyvemben az eredetit, az biztos! Mindezt Danira érti a pallérozott elme, mivel Danika már megint Fruzsikával kénytelen beszélgetni, és újfent Zsókáról. Fruzsi szenvedélyesen védelmezi Zsókát, meg kell neki bocsátani, és örülni kell, hogy ilyen anyja van, stb. Dani unja a banánt, flegmán visszakérdez: "És a te szüleid?!" Fruzsi könnybe lábadt szemmel mutatja a "rohadt medált", ami a szüleitől maradt, neki ennyivel kell beérnie, bezzeg a Dani, aki lehetőséget kapott. Na, ezen már Dani is elgondolkozni látszik, legalábbis nem szól egy szót sem. "Ne keress!", sziszegi még Fruzsika a fiú felé, aztán eloldalog az ügyfélhez.

1x23.9 (Custom).JPG

A Napköziben vagyunk megint, a narrátor teljesen fölöslegesen osztja meg velünk azon észrevételét, hogy "A papír, a betű és Frenki nem barátok.", mivel ez kezdettől fogva eléggé szembeötlő volt. Lorenzo bezzeg szorgalmasan körmöl, az ebből származó energiaveszteségeit pedig Tinácska egy kanál kocsonyával akarja orvosolni. Sajnos, Lorenzo alkotás közben nem tud disznókörmökön, füleken és farkakon cuppogni, ezért inkább kolbászt kér az asszonytól. Frenki közben az asztal túlsó felén szív alakú csokikákat kap asszonyától, látszik, hogy kapcsolatuk elején járnak, olyan bohók, hogy majdnem egymáséi lesznek az asztalon, megy a tipi-tapi. Ej-ej. No, de Frenki ezt a tevékenységet is félbeszakítja, titokzatosan távozik. Tina önelégülten mosolyog, mi lesz így az eredményhirdetéssel, ugye, hogy a másik fél nem veszi komolyan a versenyt, szeretettel meg is gyurmázza Lorenzo vállát, és mint egy politikusfeleség nyilatkoztatja ki "A vezetéshez nyugalom kell!" igét.

1x23.11 (Custom).JPG

Danika összetalálkozik az utcán Lótifuti Zsoltikával, aki ismeretlen okból láthatósági mellényben sétálgat az utcán világos nappal. Lótifuti szinte szerelmet vall Daninak, "fel kellene fokozni", kezd finoman pengetni az érzelem húrjain, majd tovább puhítja szíve választottját, felajánlja erős karját is a bajban: "Hadd vigyem a bőröndödet legalább!" Danika kicsit fanyalog, de azért hamar elárulja, hogy éppen albérletet keres. Több se kell Lótifutinak, meghívja magához lakni a hősét, pont van egy üres szobája! Danika szabódik, de aztán elhangzik a kedélyes "Ne sértsé' má' meg!" mondat, hozzá Lótifuti bemutat egy diszkrét Michael Jackson figurát is (persze lehet, hogy csak a gumibotjára markolt rá izgalmában), csábító ajánlat...el is mennek szobára.

1x23.13 (Custom).JPG

Fruzsi megérkezik az ügyfélhez, aki nem más, mint Koós Réka! Még ilyet, mit keres itt? Nagy és szép a lakás, dicséri Fruzsi az ingatlant, mint avatott szakértő. Amíg Koós ügyfél teát készít, addig Fruzsika körülnéz a nappaliban...a narrátor szerint Lencsibaba nem tud koncentrálni a Danival történtek miatt, ehhez képest kettő másodperc múlva tekintete már rá is fókuszál a szüleitől megmaradt "rohadt medál"-os nyaklánc párjára egy hamutartóban, azt hiszem. A jelenet itt véget ér, úgyhogy nyitva maradt a kérdés, elteszi-e az ékszert vagy egyből keresztkérdéseket szór Koós ügyfél fejére. Az alanti kép címe: Hogy kerültem én ide???

1x23.14 (Custom).JPG

A Napközibe megérkezett a verseny zsűrije, Seriff, hogy elolvassa a versenyszellem nevében fogant tervezeteket by Bodzás Brothers. A Lorenzóé nagyon tetszik neki, mert pont olyan, mintha maga a Don körmölte volna, azaz biztonságos. A Frenkié azonban kritikán aluli: mindössze egy stukkert volt képes skiccelni a lapra a hülye majom. Brigi is érzi már, hogy rossz lóra tett, de hiába, Tina eredményt hirdet: Apuka távollétében Lorenzo a főnök!

1x23.16 (Custom).JPG

Frenki ezalatt meglátogatja a biztosítónál Kevint, ami számomra azért volt emberi pillanat, mert megtudhattam, hogy ő tulajdonképpen Feri. Kevin nem örül neki, hogy Bodzás Feri bepofátlankodott a makulátlan irodájába, sőt, kipróbálta a forgószékét is - ő a diszkréció híve, és a Don által prezentált körülményesség élvezője. Egy kicsit be van rezelve, élőben még sosem látott Bodzást, gondolom én, ő meg azt, hogy a falnak füle van. Frenki több címet akar, ahova betörhetnek a "legmegfelelőbb munkavédelmi órákban." Kevin nem akarna állandóan címeket cc-zni a Bodzás klánnak, mert az gyorsan feltűnő lesz a rendőrségnek. Hiába érvel azonban viszonylag jól, a Feri gyerek olyan fenyegetően igazítja meg a nyakkendőjét, hogy nincs kétségem afelől, ez a Kevin nem is olyan tökös amerikai forma legény, mint mutatja, csak egy imitátor...Na, most mondd Kevin, hogy relax!

1x23.17 (Custom).bmp

Az előzetes alapján meg öröm és boldogság van bennem, hogy holnap nem én vagyok a soros!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsambalaja 2013.02.07. 15:54:14

Hát az biztos, hogy inkább olvasni öröm és boldogság, nem végignézni! :)
süti beállítások módosítása