Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x03

2013. január 05. 10:00 - G_Norton

S.A.S.-probléma adódik Gene Huntnak, és csapatának: adva van egy gyújtogató, aki már 2 placcot gyújtott fel, az egyik Thatcher tanácsosának a háza, a másik egy katonai laktanya volt, és mivel másnap választások vannak, szupergyorsan el kell kapni a tetűt. Beköszön Keats is, eddig róla úgy tudta mindenki, hogy elvégezte feladatát, szevasz kisfiam, ennyi volt. Ennek megfelelően fogadják egy csomó kajával, sajnos azonban a ceruzanyakú, állatlan szemüveges nem távozik, mert a felsőbb vezetők (the Countrymen) az elmúlt 3 év összes anyagát felülvizsgálják. Hunt szerint nyugodtan hívjuk ezt sunyizásnak. Jimbo közli, hogy a Special Branch, a helyi TEK3 is készenlétben van, de minek, ha itt van Gene Hunt? Jimbo is így gondolja, majd a csapat elkapja a gyújtogatót, nem lesz itt probléma.

01.jpg

Ennek megfelelően a góré azonnal az IRA-t gyanúsítja, de Bolly kapásból rávágja, tuti nem ők voltak, de azért behoznak minden lázadót, balost, és egyetemistát, biztos köztük van a tettes. Van egy újabb gyújtogatás közben, a szavazóhelyiségnél, a csapat azonnal kimegy, de mire kiérnek, már lángol az egész épület, sebaj, azért kétfelé válnak, betörnek az épületbe, ha valaki bent rekedt, akkor kihozzák. Keats már vár rájuk, figyelmezteti őket, hogy kockázatos a dolog, külön sugdos Ray fülébe, hogy nem kell bizonyítania csak azért, mert a múltban elkövetett egy súlyos hibát. Ray sikoltozást hall a füst közepéből, majd egyenesen berohan. Főcím.

A góréék jönnek a másik oldalról, hát Ray hová tűnt? A te hibád ez Gene, bement az épületbe az előbb, és még nem jött ki. Egy Smith nevű tűzoltó ezt hallván szintén beront az épületbe Tommy Gavin-módra, és ki is hozza a nőt, mellette Ray csámborog elő, majd összeesik, van egy kis füstmérgezése, de semmi súlyosabb, ugyanis amikor Chris szájon akarja lélegeztetni, mutatja neki, hogy kapja be. Az épületben találnak egy graffitit, aminek a végére még egy szmájlit is odabiggyesztett a tettes. Keats továbbra is húzza Hunt agyát, az finoman elküldi a jófenébe, egyébként is a tűzmanóra koncentrálnak, az összefüggések Keats asztala. Az egyik tűzoltó megtalálta a tűzfészket, az egyik elosztódobozt babrálta valaki, ami elég komoly dolog, nem egy szimpla ablakon bedobott Molotov-koktél. Másnap választás, már 3 épületet felgyújtottak, és még Keats is baljós arccal áll a noir-os képben.

02.jpg

Vissza az őrsre megnézni, hány anarchista lett befogva lepkehálóval, nos, teljesen betelt az őrs, és tényleg pont úgy néz ki, mint a Hair musicalre jöttek volna castingolni. Chris nagy keményen megkérdezi, hogy hány embernél volt öngyújtó, mindössze egyiküknél volt egy rózsaszín, és valami nagyon homályos váddal behoztak egy kötögető öregasszonyt is, mert egy korábban elhunyt örök lázadóról van egy képe. Na, pszichológiai öt perc by Alex Drake: a gyújtogatók általában férfiak, és maga a bűncselekmény hiába precízen kidolgozott, a legtöbb esetben segélykérés, csak nem tudják megfogalmazni magukban a problémát, ezért gyújtogatnak. Keats elkéri pár percre a górét beszélgetni, Alex pedig az aktás fiókot elzárja, a kulcsot pedig Shaznek adja, a góré sose keresné nála. Shaz papírra rajzolgat, méghozzá csillagokat, azért tette, mert valamikor délután kinézett az ablakon, és hirtelen rengeteg csillagot látott maga előtt.

03.jpg

Keats picit mérgesen kérdi, hogy miért van az irodája telerakva rozzant biciklikkel, szerinte a góré mano et mano fogja fel a problémákat, hajjaj, de még hogy. Cserébe megmutatja az elmúlt 3 év összes bedobozolt aktáját. A góré távozik, Jimbo még rácsörgeti a biciklik csengőjét, ne kérdezze, kiért szól a harang. Este a Luigiban iszogatnak, Ray meghívta Andy Smith-t, a tűzoltót is, aki kimentette őt, meg az öccsét is. Shaz és Alex rögtön pusmognak róluk, a góré szerint a nők meglátják a tűzoltókat, és már csúsznának is rá a rúdra, a hölgyek a büdös életben nem ismernék ezt be Gene Hunt előtt, de tényleg így van. Shaz azonban már foglalt, egy Julian nevű belsőépítésszel jár, Ray egy Big Wendy nevű nőt ajánl Chrisnek, képes akár egy dinnyével is elbánni, ha úgy hozza a sors. Andyvel kicsit iszogatnak, aki viszont iszonyú feszültnek néz ki, sokszor csak bámul maga elé összehúzott szemöldökkel, Ray még arra rá tudja venni a helyi hőst, hogy az ő kontóján menjen haza taxival.

04.jpg

Híradós bejátszások jönnek, a választásokon természetesen Thatcher az esélyes, mert egész Anglia el van ájulva, hogy a Rettentő Kemény Asszony elbánt az argentin hadsereggel. Ray talált valamit: aki buzerálta az elosztót, az ért a bombákhoz, az ilyen robbantós izék pedig egyedi cuccok, szakértő kell hozzá, ha nem mondhat róla semmit, akkor vadiúj a cucc. Alex érdeklődik, hogy ha a családban van katona, akkor bevonhatnák-e őt a nyomozásba, de Ray nem engedi. Christ Keats buzerálja, hogy az egyik rablás ügyében hiányzik egy vallomás, amire ráadásul hivatkoztak a bíróságon is, helyette talált az aktában egy csomag autóskártyát, amit Chris már régóta keresett, mellesleg azért ment oda Alexhez, mert talált valami érdekes dolgot: a korábban berántott Barney Wright vallomásában minden mondat mögött ott figyel a szmájli, pedig számítottam rá, hogy egy korabeli Tyler Durden garázdálkodik ugyanígy. Behozzák ismét, és kiderül, hogy egy 12 éves gyerek a graffitiző, akinek akkora pofája van, hogy a góré fülön csípi, majd bedobja egy hányásszagú cellába. Újabb tűzeset, egy újságíró házát gyújtották fel, pontosan ugyanazzal a buzerálós módszerrel.

05.jpg

Christ befogta Jimbo az irodai munkára, az egyik vallomást egy énekesnő, Cilla Black szignózta, ezt meg hogy a fenébe? Na mindegy, hogyisvanez  Ray macsómániájával? Elvileg a családja is hősi, tehát a vérében van az egész, a nagyapját kitüntették – ebből Keats helyesen következtet, hogy nem tűzoltók a felmenői, majd ijesztően vigyorog. Alex és a góré már arra jön vissza, hogy Chris iratokat visz ki a góré irodájából Jimnek. Jim? Jim?! Na tedd csak vissza. Az újságírónak, Truemannek alaposan utána akarnak nézni, csak egy a baj, hogy bárki lehet a gyújtogató. Ray és Keats beszélgetnek egyet, amikor a góré el van foglalva mással. Ray nem járt a seregben, Keats szerint azért nem, mert ő egy szabad elme, és a hadsereg nem tűri az ilyet, mint ahogy Gene Hunt sem, aki tényleg elképesztő arc, viszont nincs már szüksége rá, Ray szemében látszik, ahogy forognak a kerekek az agyában, de jön Andy, visszahozta a pénzt, nem kell neki alamizsna a taxira. A góréék épp kihozzák a gyereket a cellából, aki azonnal felismeri Andyt, őt látta az épületnél, amikor felírta a falra, hogy „Maggie Thatcher, milk snatcher”. Először még megfenyegetik, hogy ilyen baromságot ne mondjon, de a gyerek csökönyösen állítja, hogy őt látta. Andyről kiderítenek mindent, katona volt az öccsével együtt, mindketten végigharcolták a falklandi háborút, azaz megvan a tudása a robbanószerekhez és gyújtogatásokhoz. Ray azzal védekezik, hogy őt megmentette, de a góré kiadja a parancsot: legyen tökös, és tartóztassa le Andyt. Ray tovább védekezne, de amikor Keats a fülébe súgja, hogy teljesítse csak a parancsokat, akkor Bajusz megacélozza magát, és elmegy letartóztatni a tűzoltót.

06.jpg

A felesége nagyon szívélyesen fogadja őket, még Andy is örül, hogy Ray és Alex benézett, erre Ray már kattintja is rá a bilincset, viszi az őrsre. Alex utánamegy még a tetőre is, Ray akkor szokott idejönni, amikor mintha úgy érezné, hogy fulladozna. Alex elárulja neki, hogy amikor látta befutni a tűzbe, előtte a kétségbeesett reményt látta a tekintetében, és azt tanácsolja, hogy bármit is fojt el magában, engedje el. A kihallgatásra a góré és Alex megy, Andyt először azzal fogják meg, hogy nem ismerte az újságírót, de azért a pali írt róla egy vezércikket. A góré ezek után, meg a bizonytalan alibik után biztos benne, hogy Andy a gyújtogató, Alex pedig nem, ezért benéz hozzá ő is, de a pszichológiai támadások hatástalanok ellene, a seregben megtanulhatta kezelni az ilyen helyzeteket, végig egy csésze kávét kért. Ray egyetért abban, hogy el kell engedni, mert semmi sincs ellene, ráadásul beteg szegény, poszttraumatikus sokkban szenved láthatóan, háborús hős, a választás épp aznap van, ennek ellenére a góré egy cellába rakatja, Raynek kell megint elvégeznie a mocskos munkát, addig a többiek mennek bizonyítékot szerezni ellene.

07.jpg

Kimennek a házához, ahol a feleség, meg Andy öccse leledzik, már eleve nekem gyanús, ahogy beleszól a dolgokba az öcsi, a feleség pedig elmeséli, hogy milyen szar az egész nekik, mióta Andy visszajött a háborúból: minden nagyobb zajra azonnal felpattan, hozzá sem nyúl a feleségéhez, egész nap szótlan, éjszaka pedig sikoltozik a rémálmaitól, ráadásul megégett a mellkasa is csúnyán. A feleség nagyon felháborodik azon, hogy még azt merik feltételezni, hogy esetleg védelmezi őt, na semmi használhatót sem találtak. Vissza az őrsre, Keats üzeni nekik, hogy Andyt el kell engedni egy órán belül, különben megnézhetik magukat, Alex próbál úgy időt húzni azzal, hogy Andy magát sem tudja kontrollálni, ön- és közveszélyes lehet, Keats erre nem szól semmit, de szorgosan pakolja ki a bringákat az irodájából. Az osztályon minden oké, minden szervezettel kapcsolatban állnak, ha probléma lenne, erre a celláknál van valami bunyó, Andy öccse meglátogatta Andyt, és valamiért összeverekedtek, de Andy továbbra sem vall, kemény fából faragták. Shaz jelenti, hogy közben az újságíró úgy odakozmált, hogy belehalt sérüléseibe. Ráadásul beront Keats, újabb gyújtogatás, egy katonai toborzó iroda volt a célpont, Andyt el kell engedni.

08.jpg

Keats tovább fűzi a teázgató Rayt, mindenki hülyének nézte, amikor bement a tűzbe, de túlélte, és akkor sem hittek neki, amikor ő hitt Andy Smith ártatlanságában, mégis neki lett igaza, és így Keatsnek is igaza van, Ray önállósodhatna már. Alex a csillagokon, és a 6-6-20 jelen gondolkozik, amikor elsötétül minden, és feltűnik előtte a halott rendőr. Alex felveszi a csöngő telefont, ahol mondják, hogy a tüzet ugyanolyan elosztódobozos zárlat okozta, mint a többit, vagyis a tűzmanót még mindig nem kapták el, Keats gratulál a szép munkához. A góré bekéri a dobozt vizsgálatra, és nagyon utálja, hogy igaza van, de igaza van: égésgyorsítóval locsolták le a dobozt, majd rádobtak egy gyufát, azaz lemásolta a módszert, de nem ugyanaz az elkövető, mindenki Andy öccsére gondol. Ray csak rázza a fejét minderre, de mennek Andy házához, hogy berántsák megint. A házban nincs senki, Alex pedig egy gyanús fotó alapján behozza az öcsit: mióta fekszik le Andy feleségével? Már elég régóta, mindig is szerette a nőt, és az ő lakásán van a nő, viszont nem tudja felhívni, mert süket a telefon. Alex azonnal hívja a górét, hogy menjenek a Broad Elm Streetre.

09.jpg

Bollynak igaza volt, a kecóban van a megkötözött nő, és Andy, aki mindent benzinnel lelocsolt, és előadja a maga monológját. Szóval elárulta a sereg, mert látta iszonyatos kínok közt meghalni a társait, akik elolvadtak az argentin napalmtámadásban, elárulta az újságíró, mert hiába mesélte el neki a borzalmakat, egy sablonos, béna, Thatchert méltató cikket írt, és elárulta a felesége is, hogy félrelép az öccsével, amit a pali a cellában mondott el, ezért verekedtek össze. Ray lesz a bátor ember, lelocsolja magát benzinnel, és Andy mellé áll abban a tekintetben, hogy abszolút megérti őt: ő maga akart katona lenni 16 évesen, csak a sorozás előtti estén rendesen berúgott, és másnap lekéste a sorozást, mert megijedt – félt attól, hogy meghalhat egy csatában. Az apjának természetesen óriási csalódás volt ez, mert a katonaság családi tradíció volt, ezért Ray beállt a rendőrök közé, hogy na majd most megmutatja, és azóta is ettől a dologtól szenved, ezért rohan bele minden hülyeségbe, tűzbe, bombához, hogy bizonyítson, és akkor talán megszabadul a kíntól. Épp ezért akarja, hogy akkor ő is felgyújtja magát Andyvel, aztán minden probléma megszűnik, viszont a Christől elkért buzis rózsaszín öngyújtó csődöt mond. Elkéri Andytől a maga öngyújtóját, az odaadja neki, Ray pedig a górénak dobja az öngyújtót, elkapták Andyt, megvan a gyújtogató, és maga Ray kíséri ki őt megbilincselni.

10.jpg

Chris kérdezi a kocsinál, honnan tudta, hogy oda fogja adni az öngyújtót, hát nem is tudta, Chrisnek szemlátomást nem esett le semmi az elmúlt pár perc eseményeiből. Ray szerint is csak játszotta az egészet, hogy a közelébe férkőzzön, de a könnyek az arcán bent a házban nem erről tanúskodnak, mint ahogy ahogy az Alex arcán lévő könnyek sem. Ray megpuszilja az arcán, és figyelmezteti, hogy ha bárkinek is elárulja ezt a dolgot, akkor viszketőport szór a bugyijába, hogy utána könyörögjön egy tripperért. Az őrsön a góré kortyol egyet a whiskeyből, Gary Cooper és Franny Lee, a Citeh legendája még mindig istenek, és Gene Hunt is még mindig London seriffje. Keats benéz hozzá egy picit, ez egy baromi nagy szög lehetett volna a góré koporsójában, de nem aggódik, van még szög elég. Különben is, ez Ray győzelme volt, nem a góréé, a hályog már leesett a szemükről, végül végső ütésként megemlíti, hogy Alex Manchesterrel beszél telefonon, és cuccokat hozat át Londonba, érdekes. A góré lemegy inni, gratulál Raynek, aki ugyanúgy hallja a zenét maga körül, mint Shaz, majd pedig kap egy kubai szivart a górétól. Alex szerint Ray apja nagyon büszke lenne rá, mire az figyelmezteti még egyszer a viszketőporra, és egymásra mosolyognak. A góré hoz nekik italt, a választási eredmények szerint Thatchernek megvan a többsége a parlamentben, mire a férfiak felállva tapsolnak a hírre. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása