Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x06 (spanyol LOST)

2012. december 08. 14:00 - Sigismundus

Boldog hatodik szülinappal nyitjuk a hatodikat, igen Valeria az, puszit kap, meg ajándékot. Igaz utóbbit neki kell megkeresni mert a Montrero családban így szokás. Be is bújik a Fürdő egyik szekrényébe, hátha megtudja hol a meglepetés. Jönnek a diákok, a tegnapot tárgyalva. Főleg Piti viszi a szót, szerinte Leonor bár gyilkos volt de vonzó, meg minden. Kivételesen nem Vilma sértődik meg hanem Palomares.

Clipboard01.jpg

Hülyegyerek tovább folytatja, a Kapitánynak is bejött a csónakosnő, hísz egy éjszakát mindjárt együtt is töltöttek, hírdeti boldogan.Épp jön Ainoa, meghallja, nem-is-úgy-volt-nem-volt-szex, visszaszólás, sértődés van Vilmára mert az árulkodott, kösz. Mindezt tündibündi is végighalgatta a szekrényben, hát vannak csúnya meglepetések is.

 

Azért készül ám az egész hajó is meglepetéssel, az Ebédlőben papirszalagok, lufik, és a soha-el-nem-fogyó-Cocacolák. Az egészet a Sarkcsillag őrmestere, Salome vezényli. Julian bácsi egy papírsárkányt készít ajándékba, pókharapó idejét látja hát egy fontos közlésnek. Tudtára adja hát Elsőtisztnek, hogy hamarosan a saját gyerekével is sárkányozhat ám.. De nem Ulissesre gondolt, de nem ám! Ha azt várta hogy Julian égnek ugrik örömében, csalódhat. DellaGuadrának mikor leesik az ötpesos, inkább zavartan kimegy a fedélzetre. Mi tudjuk, Salome nem, prosztatarákja van, korai, de van.

Clipboard02.jpg

Fedélzeten jó hír fogadja, Buborék jelent, órák óta csak úgy kapkodják a horgászbotokat. Nem tudni miért, de nagyon a Sarkcsillag felé úsznak a halak, tömegesen, jó a fogás. Ha Elsőtiszt el is kezdene gyanakodni valamire, hamar elterelődik a figyelme. Palomaresre, aki szintén itt téblábol, és Bibliájából kiesett levelet, nem meri felvenni az orrhálóból. Buborék segít neki, Juliannak pedig ördögi mosoly jelenik meg arcán.

Clipboard05.jpg

Kapitány összehívja az agytrösztöt, ahová Gamboa is meghívást kapott. A túszejtős mutatványa miatt újra megnőtt a népszerüségi indexe a hajón. Kivéve Ainoánál, akitől egy köszönömnél többet nem kaphat. Sőt kis vitába bonyolódnak, melyben a lány dicshimnusz énekel Ulissesről. Hogy ő micsoda jóságos, csak segít, némán vár ha erre kérik, ellentétben borostással. Agytröszt ötletel. Montrero foglalja össze a történteket. A Fekete Doboznak ők csak a hangját tudják meghallgatni, a koordinátákat nem tudják kiszedni. A csónakosok viszont ezért jöttek, ha elvitték volna akárhová, ők hozzájutottak volna az adatokhoz. Kérdés, hova vitték volna? Julia igen megfontol minden szót, szerinte lehet egy nagy hajó aminek van komoly müszerezettsége, és túlélhette a vihart. Kontra, nincs hajó a láthatáron, radaron, szonáron. Gamboa is megfontoltan véleményez, vannak olyan hadihajók, Lopakodó technológiával épültek, amiket hiába is radaroznának. Mindegy, Montrero dönt, meg kell védeni a Fekete Dobozt, és a Sarkcsillagot, mert kihasználták jóságukat, de többet ilyet soha!

Clipboard08.jpg

És amikor épp vivátot kiáltanék, a végre tökösen, gyanakvóan viselkedő Kapitányra, az gyorsan újra a megdöbbentően jóhiszemü naivságába esik vissza.. Montrero ugyanis Gamboát bízza meg az őrség megszervezésével... Odaadja neki az egyetlen pisztolyt is. Hiába dühöng Julian, hogy a csónakosok azért tudták mit keressenek mert borostás mondhatta el míg egy hétig eltünt volt ! És megpróbálta már korábban is megölni őket ! Ricardo hajthatatlan, őt meggyőzte az a bátor tett a túszejtésnél, megbízik Gamboában... Az megígér mindent, majd távozik. DellaGuardára rájöhetett valami mert most meg Juliának támad, hogy ő tudja hol a szellemhajó, és ott biztosan van sugárterápia is ! Hát kibújt a szög a zsákból, a daganat miatt ideges, érthető, haverja megnyugtatja, isznak rá pálinkát.

Feszültségoldás, Ebédlő. Mindet feldiszítettek idióta papirszalagokkal, meg lufikkal és az asztal alá bújva várják a diákok Valeriát. Várakozás közben Salome elmeséli Ainoának, hogy terhes, de Julian furcsán reagált a dologra. Aztán bejön valaki, előugranak mind hangos MEGLEPETÉST kiáltja, de téves a riasztás, csak Ulisses az. Hogy nem maradjon kihasználatlanul az alkalom, Ainoa ugrik a nyakába, mindenki előtt lesmárolja, demonstrálva hogy ők ketten megint. Megbeszélik a tapsviharban, hogy este újra összejönnek, és te quiero, míg világ a világ.

Clipboard10.jpg

Pálinkázás közben is előkerül a terhes-téma, Julian azon ideges, hogy meg se éri, míg a gyerek megszületik! Barátja nyugtatja, itt a hajón senki sem tudhatja mit hoz a holnap. Majd jön Buborék a z aktuális rejtély felvezetésével. Magától megy a hajó, pedig a vitorlák lehúzva. És tényleg, 9 csomó, valami áramlat lehet. Mindegy, Kapitány meg szülinapozni, DellaGuarda intézkedjen. Szülinapügyben is vannak gondok, nem jön az ünnepelt. Így apja, nővére és Julia benyitnak a kapitányiba, rábeszélni hogy jöjjön ne durcizzon. Tündibündi durcizik, csak Ainoát és Juliát hívja meg sátrazni. Lánybuli lesz, apu kizárva.

Uli és Gamboa, emberkednek megint. Bájgunárnál erős vasszerszámok, borostásnál pisztoly de nem esnek egymásnak. Pedig Gamboa nagyon igyekszik, azt mondja, ő engedi meg a szerelmeseknek hogy együtt legyenek. Szerinte Uli amúgy puhapöcs volt ha szerelmesként eddig csak kivárt inkább. Az igazi férfi mint ő, az ütötte volna a vetélytársat. Uli szerint nincs ez így, nem gyáva ő, csak keresztülnéz a másikon.

Clipboard15.jpg

Fedélzeten is megy az emberkedés. DellaGuadra szivárványt fedez fel amerre hajóznak épp. Buborék szerint ez fura mert szivárvány csak esőben van, nagy párában, de most itt sűt a Nap. Palomares elköveti azt a hibát, hogy viccesen az árbócra küldené Elsőtisztet, távcsövezzen onnan. Julian viszont úgy dönt ideje némi szadista tekintélynek. És elkezdi felkergetni papocskát a vitorlákhoz. Hiába kiabál az hogy tériszonyos, csak másszon, biztosítókötéllel.

Clipboard23.jpg

Azért mégse oly kegyetlennek tűnő Julian, ő is mászik és biztatja szeliden. Mikor középtájra érnek még szeliden tanácsot is kér tőle. Egy barátja hamarosan meghal, de a felesége gyereket szeretne, legyen vagy ne? Palomares szerint a gyerek mindig áldás, szeretetbe születik. Szép szavak, jó tanács Julian szerint is. Aztán véget is érnek a jóság kegyes percei, DellaGuarda gyorsan odakötözi Palomares kezeit a kötélhez, és közli, egy éjszaka így és elmúlik a tériszonya. Mert az valami előkelő úri betegség amúgy is, őt meg így tanították öreg halászok és a tenger. Közben az orrban Buborék elkezd magnóra rögzíteni valami furcsa zúgást, ami a szivárvány irányából jön.

Clipboard17.jpg

Julia mégis meginvitálja a kempingezésre Kapitányt, aki elfogadja. Azzal a feltétellel, ha ezzel újrakezdik Doktornővel, ami megszakadt két napja. Feltétel elfogadva, közben Salome összes szeme és füle őket figyeli elégedetten. Kapitány meghívása nem volt jó ötlet. Valeria kiosztja apukáját hogy a csúnya nénit ölelte és csókolta, Julia helyett, akinek ezt már rég megígérte. Mindez Ainoa és Julia elött hangzik el a sátorban, kínos egy jelenet. Majd Nagylány távozik előbb majd Julia is, mert átgondolta és mégsem tudja így újrakezdeni. Túlságosan meg lett sértve, mint nő, úgy érzi. Hogy ez most női taktika vagy sem, nem tudom eldönteni.

Merthogy Ainoának randija van a Raktárban. Nevével ellentétben igen romantikus egy helyszín, bájgunár az összes matrac, lepedő, és gyertya felhasználásával baldachinos ágyat szerkesztett kettejük nászának. Kezdődik is itten olyan giccses csók+ölelés+suttogás, ami még délkoreai leánybandák klippjeiben sem fordult még elő.

Clipboard21.jpg

A DellaGuadrák nagy romantikusok, és tudnak építkezni. Julian a hajó egyik folyosójára saját lakást tervez magának és Salomének meg a babájuknak. Palomarest meg senki sem keresi, ő meg berekedt mert odafent hirtelen lehűlt a levegő. De közben rájött hogy ki is az a 'barát' aki meg fog halni, de gyereke lesz. A Hajó Esze meg meghallgatta vagy százszor a morajlás-felvételt, és az nagyon hasonlít arra, amikor a csapból ömlik a víz lefelé. Hogy megtöltse az edényt.

Az akciódús éjszakát követi végre a még akciódúsabb reggel.

Mindenki erősödő zúgásra ébred és egy szál gatyában, vagy törülközőben fut a folyosóra. Buborék hozza a hírt, már 14 csomóval hasítanak, de mitől és hova? Montrero intézkedik, horgonyt ki, ja és mindenki vegyen mentőmellényt, míg ki nem derül mi is ez. Juliannak eszébe jut a papocska, Istenhez kissé közelebb. Rohan a kötélzethez hát hogy leoldja. Egy vallástalan imádkozni tanult volna itt meg az éjjel, egy vallásos meg káromkodni tanult meg. Palomares elküldi Elsőtisztet a jó büdösbe, de az nem sértődik meg. Merthogy onnan fentről meglátja azt ami felé száguld a Sarkcsillag... Úgy hívják hogy vízesés.

Clipboard25.jpg

Julian és a matrózok azonnal nekiállnak a horgonyok kivetésének. Csak lassan engedhetik, mert ekkora sebességnél, ha hírtelen áll le a hajó, elszakadhatnak és annyi. Úgyhogy fokozatosan lassulni kell. Ráadásul, ha beakadnak a tengerfenékbe, az áramlat azért tovább hajtja őket. Vagyis, lesz még egy erőteljes, 180 fokos fordulás is... Nagy rohangálás kezdődik. Ainoa kishugát keresi azonnal, akinek állítólag Gamboa vitt mentőmellényt. Na ez nagyon nem jó hír. Az egyik Raktárból egy lövés hangját hallja, hirtelen minden elnémul számára... Odabent Gamboát találja, pisztollyal és annak legőrültebb tekintetével. Hogy hol a kishuga, azt semmi esetre sem mondja meg neki borostás, akárhogy is könyörög a lány.. De ekkor jön a Hajó Hőse, Ulisses. Ő vonja kérdőre Gamboát hol a kislány de rosszember? Mire az gúnyosan közli, Saloméval.. Ainoa menne, de Ulisses még acélkemény pillantásokat vált a másikkal. Megfeszülő arcok, hullámzó mellkas, Nagylány tovább könyörög, menjenek, Gamboa tovább gúnyolódik, menj csak, ha szólítanak, parancs !

Clipboard28.jpg

És ekkor áll meg a Sarkcsillag nagyot fordulva.. Durva jelenet kezdődik a Raktárban. Ulisses ugrik neki Gamboának, hamar földre viszi és üti az arcát, sokszor, erőből. Aki nem védekezik furcsamód, csak nézi a másikat. Ainoa megállítaná a srácot, de ekkor - véletlenül ugyan –  az arcon üti és ellöki a lányt. Verekedésnek vége, de úgy tünik az újonnan megtalált szerelemnek is.

Clipboard30.jpg

Lecsillapodtak kissé a kedélyek, Julian megy bocsánatot kérni. Csak azt akarta hogy papocska bátor legyen. Mire az visszaszól, nem az oktasson bátorságot, aki nem meri elmondani hogy beteg.. Jogos, ott a pont, Elsőtiszt szerint. És jogos az az érv is, hogy ő is tudni akarná, ha Salomének lenne csak 2 hete hátra. De mégis azt választja hogy a felesége mosollyal ébredjen és a gyerekük miatt aggódjon legfeljebb, nem miatta. Szép vallomás.

Clipboard32.jpg

A Hídon azonban komoly a gond. Kapitány és Julia brainstormingolnak, Doktornő szerint elmozdulhattak a tengerfenék egyes lemezei, ezért alakult ki vízesés. Ilyesmi töltötte fel a Földközi-tengert is, úgy ezer év alatt. Ekkor elözönli a Hídat a tudásra vágyó ifjúság, eléggé pánikolva. Van is okuk rá, mert a horgonyok nem tartanak ki ezer évig. A Queen Americáról szerzett üzemanyag megvan ugyan, de kevés lenne, az áramlat ellen. Szóval le fognak csúszni a vízesésen, Buborék már előre örül, micsoda egy rafting lesz az !

Clipboard34.jpg

A többiek kevésbé derülátóak, Ramiro kiszámolja, ha túl közel van lent a tengerfenék, a lezuhanó Sarkcsillag összezúzódhat. Szóval pánik van de nagyon, és ekkor Ricardo Montrero ismét kapitány lesz de nagyon. Mond egy lelkesítő beszédet, az elmúlt hónapokról, kitartásról. Olyat, de olyat, hogy nem csak a reményt adja vissza a diákoknak, de még Julia is beleszeret újra, egy pillanat alatt.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása