Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x09 - Öld meg Cartert

2012. december 04. 11:00 - AaannnaaA

Ezt a részt kivételesen rögtön múltba pillantással kezdjük. 2004-ben járunk, egy titkos amerikai műveleti központban. Arab bácsit, név szerint Yusufot hallgat ki egy férfi, aki nem mond semmit. Kihallgatónk ezért átadja a stafétát a főnökének, láss csodát: Carter az.

1.jpg

Vissza a jelenbe, ahol azért nem hagyták el a készítők a szokásos sejtelmes bevezetőt, ami utal a jelen rész célszemélyére, bár még nem tudjuk mennyiben. Egy hang közli, hogy a nőnek meg kell halnia, de tiszta munka legyen. Az őrsön Carter egy férje által bántalmazott nővel beszél, a neve Mrs. Kovach, kéri, hogy tegyen vallomást, mert legközelebb még laposabbra verik. A nő nem mond semmit, de elteszi Carter névjegykártyáját. A kedves férj már el is rángatja asszonykáját. Szép életük lehet. Fuszkó jó hírrel jön, megvan a DNS elemzés eredménye, a múltkori eset vizsgálatáé, amikor valaki Carterre lőtt. Az eredmény szerint Elias az, hiszen már tudják kik a szülei, így nem volt nehéz megvizsgálni. Nocsak. Ezek szerint Elias személyesen ölte meg az öreg Sullivan nyomozót, még mielőtt Carter megzavarta. Carter ezért elmegy Elias apjához, a börtönben lévő maffiózóhoz, Morettihez. Győzködi, hogy a kedves fia ki fogja nyiffantani, köszönetképpen, mert ő meg megölette az anyját. Őrizetet ajánlj információért cserébe. De az öreg nem beszél. Megkérdi viszont, hogy fiacskája után egy egész akciócsoport nyomoz-e, vagy csak Carter? Miért fontos ez? Mert szerintem Elias magát akarja megölni, nem engem. Carter csak hümmög.

2.jpg

Este van, Carter pedig egy lövöldözés helyszínén. A fickó, akit lelőttek, korábban maga is egy lövöldözés tanúja volt, ott Hector Alvarez volt az elkövető. Nyilván ez a köszönet Hectortól. Halála előtt a fickó egy boltból lépett ki, talán annak a tulajdonosa látott valamit, Carter elindul megkeresni. Fuszkó pedig körbekiabál a nézők között, hogy aki látott valamit, az... De már nem tudja végigmondani, mert Johnnal néz farkaszemet. Aki pont épp erre járt, azon mélázni, vajon mely eseteket jelzi előre a gép. Ezt nem jelezte, nyilván nem volt előre kitervelt. Carter közben a bolt tulajdonosát próbálja szóra bírni, de annak épp három majom szindrómája van, nem lát, nem hall, nem beszél. Itt legalábbis nem. Carter kéri, hogy akkor legalább az őrsre menjen be másnap, erre ígéretet is kap. Eközben Főncsi közli Johnnal telefonon, hogy a következő célszemély Carter. Na, ez érdekes lesz.

3.jpg

Másnap reggel Carter a fiával reggelizik egy kávézóban, John pedig a mögöttük lévő boxban ül, kíváncsian hallgatózik, és klónozza Carter mobilját. Főncsi pedig odakint épp GPS követővel szereli fel Carter kocsiját, plussz kamera és mikrofon. Felkészülnek, az biztos. Végül is, egy ilyen egyenes, mindenkinek a tyúkszemére lévő nyomozót nem pár kóbor macska akar halálra karmolni. John pedig, hogy követni tudja, most elhagyta a szokásos elegáns öltönyét és hosszú kabátját, ami elég jellegzetes ismertetőjele, és motorra száll. Éljen, éljen! Carter Hector autószerelő műhelyébe megy, ez az a fickó, aki szerinte lelőtte a tegnap esti fickót. Egyedül megy oda, minden erősítést nélkül, meghúzkodni kicsit a nagymacska bajszát. Megfenyegeti, hogy ezt a gyilkosságot nem ússza meg, hiába igazolt most neki alibit a csaja, de Hector kitessékeli. Carter nagyon vagány, nekem bejön. Az irodában Főncsi elég sok mindent összegyűjtött Carterről, jó sokan akarhatják a halálát. A listát szerinte az asszonyverő férj, Mr. Kovach, Hector és persze Elias vezeti. Ezért Johnnak folyamatosan vigyáznia kell Carterre, bár ezzel ugye azt kockáztatja, hogy lebukik, hiszen Carter rá is vadászik. Ja, és John fekete. testhez álló pólóban szaladgál. Ilyet sem láttunk még rajta.

4.jpg

Főncsi egy rendőr babát készít Fuszkónak. Persze nem ajcsiba, kamera van benne, hogy ezen keresztül majd figyelik az őrsön is Cartert. Végül is Fuszkó asztala Carterével szemben van. Ügyes. Fuszkó meg is kapja a babát, először nem érti, de John felhívja és elmagyarázza, hogy Carter célpont. Fuszkó szerint, ha John hagyná, végre nem lenne, aki követi. Ejnye Fuszkó bá, ez nem szép tőled. John is ezt mondja.

5.jpg

Carter jön, és elmondja Fuszkónak, Morettivel nem járt sikerrel, nem mond semmit a fiáról. Elindul némi infót szeretni a boltosról, aki látta a lövöldözést, de persze nem ment be tanúskodni az őrsre. Mielőtt odaérne, még letartóztat egy csövest, és bevágja a kocsijába. John már mozdulna, de Főncsi látja az autós kamera képén, hogy csak egy informátor, bizonyos BC, akinek az épségét védi Carter a megrendezett letartóztatással. A lövöldözésről kérdezi, és Eliasról. A fickó megígéri, körbekérdez. Fuszkó azért nem jött ide Carterrel, mert a korábbi főnökével találkozik, egy szintén korrupt főrendőrrel. Már meg sem lepődök. A főgóré elmondja, hogy Elias parancsot adott Carter megölésére azzal, hogy tiszta munka legyen, azaz szolgálatteljesítés közben lője le az egyik áldozata. Így nem lesz hajtóvadászat a gyilkos után. Most már tudjuk, hogy erről beszélt a hang a rész elején. Ezek szerint Elias vezeti Carter ellenségeinek toplistáját.

6.jpg

Carter odaér a bolthoz, ahol a tegnap esti lövöldözés volt. A tulaj még mindig három majom. Illetve már csak kettő, mert annyit elmond, hogy Hector szokott ide járni sört és gumit vásárolni. Hát, nem biztos, hogy ezzel az információval el lehet jutni a világ végére, de majd meglátjuk. Amikor Carter kilép a boltból, megjelenik Hector, és megfenyegeti őt és a tanút is. John is itt van, de csak nézelődő. Még nincs miért közbeavatkoznia, Hector nem olyan hülye, hogy fényes nappal rendőrt öljön, szájal egyet Carterrel, aztán elhúz.

7.jpg

Fuszkó felhívja John, és közli, hogy Elias kiadta a parancsot Carter megölésére. John ezért mindenhova követi őt. Carter most épp egy kocsmába megy, ahol bájosan eltársalog Mr. Feleségverővel. Úgy osztja ki, hogy az még Johnnak is nagyon teccik. Nincs vele egyedül. A férjnek már kevésbé, szerintem Carter gondoskodott róla, hogy Elias toplistás helye veszélybe kerüljön a rá pályázók versenyében. Carter immár ismét az őrsön a fickó megölésének képeit nézi, de nem látja a kamerákon Hector kocsiját. Fuszkó besegít egy kicsit. Talán azért nem látod, mert gyalog ment. De hát nem is erre lakik. Akkor miért jött ide többször - ahogy a boltos mondta - sört és óvszert venni? Mert csaja van a környéken is. Köszi Fuszkó, nem is vagy te olyan rossz nyomozó. John eközben bemegy Hectorhoz, és szétveri a a műhelyt, kilő három tagot (na jó csak térden), és lenyúlja Hector kocsiját. Nagyon vagány. A múltba pillantásban láthatjuk, hogy Yusuf végül vall Carternek, bejött a blöff és a mézesmadzag, rááll, hogy megmutatja, hol tárolják a terroristák a bombákat, ha cserébe Carter megvédi a családját. Lepacsiznak

8.jpg

Carter immár Fuszkóval együtt ismét meglátogatja BC-t, az informátorát, hogy van-e valami infója. Ő elmondja, ki Hector itteni csaja, Carter hálából megígéri, elviszi akár vacsorázni is. Na persze. Az őrsön aztán Carter egymásnak ereszti Hector két nőjét, de az irodában, ahol egymásnak esik a két ribanc, Fuszkó bennmarad szétválasztani őket. Csak a catfight hangjait halljuk az ajtó mögül, kár, hogy nem látjuk. Végül a két nő rááll, hogy beszélnek. Egyikül elmondja, hogy Hector a gyilkosság estéjén nála volt, csak leugrott sörért, nyilván ekkor futott bele az áldozatba, és ha már arra járt, lelőtte. A másik nő pedig elmondja, hogy Hector épp egy fegyverszállítmányt vár, és hol lesz az átadás. Carter parancsot akar szerezni, hogy közbeléphessen.

9.jpg

Erre azonban még nem kerül sor, mert Mrs. Kovach hívja teljesen kiborulva, hogy a férje pisztolyt fogott rá, ő pedig bezárkózott a fürdőszobába. Carter Fuszkóval együtt oda indulna. Főncsi küldené Johnt is, de már nem kell, mert odaért. Carterék már csak arra érnek oda, hogy az erőszakos férj tálalva van nekik, kötve fűzve. A feleség még mindig a telefont szorongatja ijedten a kezében, ami megszólal. És igen, végre! John keresi Cartert, és figyelmezteti a veszélyre. Szerintem meggyőző.

10.jpg

11.jpg

Eközben pedig látjuk, hogy Elias lazán besétál az őrsre egy hatalmas csokor virággal, majd távozik. Amikor megérkezik Carter, látja, hogy kártya is van rajta, mely szerint köszöntik a halála napján. Azt hiszem most gondolkodik el igazán John szavain, és fogadja meg azokat. Legalábbis nagyon remélem. Mondjuk ettől még nem fog az asztal alá bújni, ha már engedélyt kapott lecsapni Hector fegyverraktárára, oda is megy Fuszkóval. Na jó, meg egy valagnyi kommandóssal, azért ő sem hülye. És hogy eközben John hogy vigyáz rá? Hát beáll a kommandósok közé. Cukin fest rohambiliben. Végül Hector a hátsó ajtón hajt ki kocsival, így a kommandósokat elkerülte ugyan, Carter azonban kilövi és letartóztaja. Ezzel a három fő ellensége közül már csak egy maradt talpon, igaz a toplistás, Elias. De vége a napnak, és Carter még él. John azért követi, bár nem érti, miért nem hazafelé tart. El is veszíti, a mobilját kell beméretnie Főncsivel, ha meg akarja találni.

12.jpg

Carter BC-vel találkozik, az informátor nyilván tud neki újat mondani. Tud is, hozza Elias üzenetét, ami két golyó Carter mellkasába. Bassza meg!!! John ekkor ér ide, és kilövi a merénylőt, mielőtt az végezne Carterrel. Aztán odalép a nőhöz, akin szerencsére golyóálló mellény volt, így kis mellkasfájdalmon túl nincs semmi baja. Johnnak nem tudja kivenni az arcát, csak a hangját hallja. Ő mondja neki, hogy örül, hogy nem esett baja, és tudja, továbbra is vadászni fog rá, de tudnia kell azt is, hogy most már nincs egyedül. És végre megtudjuk Carter keresztnevét is. Nem, nem Nyomozó, hanem Joss. Azonban akármilyen kedvesen beszélt John Carterrel, igazából elöntötte a szar az agyát, mert ma ugyan megvédte a nőt, de ezt hosszú távon nem lehet folytatni, így felkeresi a korábban már látott kedves korrupt főrendőr bácsit, és megfenyegeti, hogy Elias szálljon le Carterről, vagy mindenkit szétcsapok. Még jó.

13.jpg

Másnap Carter ismét a fiával reggelizik, Főncsi pedig közben kiszedi a mikrofont és a kamerát a kocsijából. Eközben fejére pottyan egy fénykép egy fess katonáról, valószínűleg ő lehet a fiú apja. Carter most már megnyugodott, kicsit évődnek a fiával, miközben az ablakon át látja Johnt elmotorozni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása