Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x03 - Dinoszaurusz-láz (Dinosaur Fever)

2012. október 29. 11:00 - parcihocok

Örömmel jelenthetjük, hogy az új évad első részében szívdobogva végigkövetett táncórák nem maradnak folytatás nélkül. Bár Dr. Ogden és Murdoch tett közben egy vadnyugatos kitérőt, csak eljött hát a várva várt dínóbál. Milyen romantikus, ahogy tánc közben is az új találmányokról, meg a paleontológiáról beszélgetnek. A bált egy NatGeo-s csoport és a vezetője, a celeb-dínóvadász Mr. Blake szervezi, a csúcspont egy böszme nagy csont leleplezése lenne, amit egy ifjú vallási fanatikus titán Odin kalapácsával próbál tönkreverni. A kalamajkában lehull a még nagyobb lepel, mögötte egy komplett T-rex csontváz rejtőzik, szájában egy hullával. Ennyit a romi dínóbálról.

murdoch_s2x03_1.jpg

A hulla a celeb-dínóvadász asszisztense, Lucas, akit elvileg az ásatásnál hagytak, gyakorlatilag a bál előtt lelőtte valaki. Murdoch Mr. Blake-kel kezdi a kihallgatást, aki a konkurenciára célozgat, aztán jön az asszisztens csaj, aki kényszeresen pucolja a csontokat, végül a rivális Prof. Sutton, aki leginkább telepofával közbeugatva akarta megzavarni a bált, mivel szélhámosnak tartja DinóDundee-t. Sajnálatos módon azonban alibit nem tud felmutatni. Dr. Ogden felbőszülten fogadja Murdoch-ot, a halott kőgazdag családja letiltotta a boncolásról és saját patológust küld. Mindegy, a hullán talált maradványok alapján azt ki tudják sakkozni, hogy a tetemet leletnek csomagolva szállították Torontóba, de valójában még az ásatásnál, Albertában lőtték le.

murdoch_s2x03_2.jpg

A sztori akkor kezd érdekes lenni, amikor Murdoch zseniális intuícióval rájön, hogy Lucas és az asszisztens csaj kavartak. Sőt, a csaj előtte DinóDundee-val járt, szóval a szokásos szerelmi háromszög magyarázhatja a gyilkosságot. Második gyanúsítottként azért befut Prof. Sutton is, aki az ásatás közelében piszmogott a saját leleteivel. Na most, mivel a tetemet nem lehet felnyitni, a doktornő és Murdoch bevetik az új kis kedvencüket, a röntgent. Ezzel meg tudják állapítani, hogy a fejsebet nem is lövés okozta, mivel nincs töltény a fejben. A sebből a doktornő ki tud szedni némi szennyeződést, ezt és a seb alakját összerakva kiötlik, hogy régészcsákány volt a gyilkos szerszám, a sebben lévő szennyeződés pedig talajmaradvány a csákányról. Csak meg kell határozni a talajfajtát és tudni fogják, melyik táborban követték el a gyilkosságot.

murdoch_s2x03_3.jpg

DinóDundee közben egy váratlan fordulattal az asszisztensére hagyja a dínóprojektet, ő maga pedig kiszáll (erősen menekülés-szagú a dolog). A talajmaradvány elemzése pedig magyarázatot is ad erre: nincs is semmiféle talaj a fejsebben, csak beton. És hogy hogyan kerül egy ásatásra beton? A böszme nagy lelet megröntgenezése után kiderül: a leletben egy vasrúd található. Szóval egy ordenáré nagy csalással van dolgunk. És námberván gyanúsítottá természetesen DínóDundee lép elő. A dínóbálon kalapáccsal rohangáló harcos ifjú felbukkan az egyik börtöncellában, nem vallási fanatikus ő, csak egy szélhámos, akit lefizettek az akcióra. Az egész csalás mögött pedig Prof. Sutton áll, aki minden áron le akarta buktatni DínóDundee-t, mint hozzá nem értő senkiházit. De még mindig nem tudjuk, melyikük a gyilkos.

murdoch_s2x03_4.jpg

A doktornő közben felboncolhatta az áldozatot, és talált a bőrébe nyomódva egy medalion alakú lenyomatot. Minő véletlen, az asszisztens csajnak is ilyen lóg a nyakában. És akkor végre fény derül az egész ügyre: Sutton lépre csalta DínóDundee-t a hamis csontlelettel, az be is vette, de az asszisztense, Lucas rájött a csalásra, és a főnökét vádolta ezzel. Az annyira akarta a világsikert, hogy belevágta a kalapácsot Lucas fejébe. Az asszisztens csaj tanúja volt mindennek, és mivel bosszúra éhes, törtető karrierista szuka, megzsarolta DínóDundee-t (és így kaphatta meg a projektet). Nem baj, bűnrészességért ő is megkapja a magáét.

murdoch_s2x03_5b.jpg

Szegény William-et, akinek összetörték a legendás dínóvadászokról szóló naiv és rajongó álmait, a doktornő vigasztalja: ha egyszer eljut Albertába, az olyan lesz, mint amilyennek elképzelte. Snitt, látjuk Murdoch fantáziáját: ásatás, tábor, okostojás gyerek (akit naná, hogy érdekel a paleontológia), meg az asszony, akinek az arcát nem látjuk, de ugye el tudjuk képzelni, ki lehet az. Jó lenne már a tettek mezejére lépni, William, mert így sose lesz az egészből semmi. A táncóra kezdetnek nem volt rossz.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása