Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x06 The Shepherd

2012. szeptember 24. 09:00 - mysisterstheslayer

Elhatároztam, hogy mivel ma jó napom van, nagyon pozitívan fogom leírni ezt az embert próbáló epizódot.Mégpedig egy nagy pohár forró csokival, fahéjasan, egyszervolt-módra.Feltűnik David és Feleség, és az ők édes otthonuk. És ismerkedős házibuli van, azaz, a barátok bemutatkoznak, hátha valami elindítja az emlékek áradását. A népes vendégseregben ott ül Emma és fiacskája is, a "Hófehérke+Herecegh=szuperkúl" elméleten rágcsálódva. Az emlegetett férfiú meg is jelenik és persze az emlegetett hölgyeményt keresi. Miközben egy leszúrt minirépával hadonászik. Amiről kisfiúnak a kardozás jut az eszébe. Nekem nem a kardozás jut az eszembe, de én már nem vagyok kiskorú.

vlcsnap-2012-09-19-16h38m11s9.jpg

A Feleség a konyhában, a helyén. A polgármester asszony próbálja a lelket tartani benne férj-visszaszerzés ügyben, és láthatóan zavarba jön, amikor a Feleség őszintén jóbarátnak nevezi. Az ünnepelt/házigazda elhagyta az objektumot és tanítónénit cserkész. A Tanítónéni házibuli helyett madárház-aggatást tervezett éjszakára, mert a szingli nők kifogyhatatlanok ötletekben. Azt meg nagyon csípem, ahogy a lovag lazán átpattan a kerítésen. Azt szeretné, ha szíve hölgye egyből színt vallana. A házas státusz nem lényeges, hiszen az nem is ő volt, aki elvette a nőt. Mary Margaret a hála-szindrómába kapaszkodva elhárítja az ostromot.

Jaj…David , mint Szép Hős éppen legyőz egy Csúnya Harcost. Ami még önmagában nem ciki, de hogy miért van ilyen primitív virtuális térbe montírozva az egész, az érthetetlen. Nagy tapsvihar, totál olyan érzés mintha Apakirály a legújabb robotzsaru-prototípust árusítaná  egy bemutatón kis pénzszerzés érdekében. De inkább kortyolok még egy kis fahéjas kakaót, mert a következő jelenettől kihűlt az agyam: Fürtös Vendégkirály felemeli jobbját, majd mielőtt egy szolga lehúzhatná róla a kesztyűt, rásandít: „Csak óvatosan.. emlékezz mi történt Fredrick-kel” Mielőtt arra gondolnánk, hogy az Oktondi Fredrick kesztyűlehúzás közben letörte Őfelsége körmét és ezért mókusok elé kellett vetni, felcsillan a szent jobb. Fürtös Vendégkirály láthatóan kínos betegségben szenved: amihez nyúl arannyá válik, mint ezt a Szép Hős kardján is illusztrálja, (a Szörnyű Sárkány lekaszabolásáért előleg gyanánt). Én nem értem miért nem nyúl hozzá Őfelsége a nevezett szörnyhöz, aztán ha átváltozott, még el is adhatnák Ázsiában. Na mindegy. Az ünnepelőket higgadtságra inti a nemcsak Szép, de Bölcs Hős, majd felnyög és kipurcan. A Csúnya Harcos átdöfte hátulról, tudniilik. Sose fordítson hátat az ember egy halott ellenségnek.

vlcsnap-2012-09-23-16h37m35s64.jpg

Gyors ravatalozás, majd Jóképű Zsoldos figyelmezteti a királyt, hogy ne bömböljön, mert Fürtös Vendégkirály másnak adja a Sárkányos bizniszt és nem jut arany a cégnek. Apakirály már hívott is segítséget, meglepő módon pont Rumpi bácsit. Megtudhatjuk, hogy Rumpika bébirablás mellett gyerekcsinálást is vállal jó pénzért, és kiderül az is, hogyan bukkanhatott rá a Tündérkeresztanyura nemrégiben, hogy elszedhesse a pálcáját: Apakirály elárulta családjuk védnökét egy új Sárkányölőért. És ekkor Rumpi így szól: „Hiszen van más is… a fiúnak van egy ikertestvére” . Vágás: az ifjú Skywalker a Tatooine Naboo oldalán a mezőn a bundásokat pásztorolja. Állítom, hogy maga Josh Dallas is elröhögi ezt a jelenetet.

vlcsnap-2012-09-19-17h29m10s126.jpg

Kénytelen vagyok idegnyugtatásul megjegyezni, hogy a fahéj a kakaóban nagyon finom. Persze lehet, hogy valami erősebb is kéne bele, míg azt nézem, hogy Mary Margaret éppen lyukat sikál egy tányérba. Emma mindenesetre tölt egy pohárkával mindkettőjüknek. Mivel elég könnyedén átlátja a bimbódzó helyzetet, azt a bölcsességet osztja meg velünk, hogy „Ha valamiről azt gondolod, hogy helytelen, akkor azt helytelen megtenni”.  Emma nagyon kemény csaj. Szeretném, ha Mary Margaret haját is megdicsérhetné, mert ma valahogy sikerült egészen felnőttesre borzolni a sérót.

Feleség David haját borzolja éppen, aki a képek alapján próbál visszaemlékezni régi önmagára. Nem nagyon megy neki. Az külön kínos, ahogy az ágyba csábítást is visszautasítja, mert valami nem stimmel.

Vágunk vissza az elíziumi Mezőkre, ahol James Skywalker egy kecskét hajkurász. Az ilyen távoli bolygókon kevés a nő, egyértelmű. Bár itt pont jön egy druida asszony egy ölnyi zellerszárral, ő a mami, aki házasságra akarja rávenni a fiát a farm megmentése érdekében. Had értelmezzem alkotói iróniának, ahogy ide bevágnak egy képkockát a khm, birtokról, amely garzon+kiskert jellegű. Miután az ifjú paraszt előadta a szegénylegények szokásos szólamait a szerelemről, megjelenik Rumpi, aki ebben az epizódban különösen sokat vihog hülyén, de hát neki ez a szakmája, és szinkronnal amúgy is más. Druidanyu magyarázza a bizonyítványát a fiúnak, szegények voltunk, kellett a pénz, a tesód megért egy farmot, ilyesmi. És hogy „apád is rögtön bánta a dolgot”, amitől rögtön felpörög az agyam, hogy hol van itt a valódi apa, de ebben a sorozatban az apa folyamatosan probléma. A józan paraszti ész tárgyalni kezd az alkusszal: a feladat a sárkány fejét prezentálni Fürtös Vendégkirálynak a zsoldosok segítségével, cserébe a farmocska biztonságban lesz. Bár nem tűnik úgy, mintha ez az ajánlat a visszautasítható fajtából lenne, Rumpi biztosítja a legényt, hogy mindig van választása az embernek, csak tudni kell jól dönteni.

vlcsnap-2012-09-19-17h52m09s66.jpg

Mely gondolat visszavisz minket Storybrooke-ba, ahol a döntés tárgya épp újságot olvasna Nagyi kis kakaózójában, ha a doktor bácsi hagyná. Dr. Whale erőteljes felsőbbrendűségi komplexusban szenvedhet, hiszen önmagának tulajdonítja John Doe ébredését, és Mary Margaret felmondását is, hiszen bunkó módra nem hívta vissza szédítő randijuk után. Helyesbítek, egyszerűen csak hülyének nézi Mary Margaretet, aki egyébként kb. el is felejtette a randit mostanra, helyes. Nagy a forgalom ma, Regina is leül egy szóra, és nekem megint nagyon tetszik, ahogy látványosan működik köztük a kislány vs mostoha dinamika. Megtudhatjuk, hogy David elhagyta a Feleséget, és ezért csakis MM lehet felelős. Regina szerint hagyni kell Davidet, hogy rájöjjön ki ő valójában.

vlcsnap-2012-09-23-17h42m49s46.jpg

Ezzel megint a harcosok bolygójára kerülünk, ahol James Skywalker mint ifjú Herecegh egy pajzs torz tükrében szemléli magát. Fürtös Király nagyon szurkol neki, a zsoldosok meg kioktatják, hogy maradjon hátul a sunyiban míg ők lenyomják a sárkányt, mert pénzt csak az élő visszatérők kapnak, a hírnevet meg nem lehet sörre költeni. Elindul a menet a szürrealitás virtuálisan valótlan hegyei között. Minden percben várom, hogy a Monthy Python hasonmás-harcos értelmet ad a díszletnek. Az első csapat előrenyomul a sárkány barlangjába – majd ordítva lángra kap. A sárkány láthatóan félig égett emberdarabokat böfög fel a barlangból, esetenként kardot is. De repül is. Hősünk ádázul megégeti a fém-kesztyűs kezét mikor megfogja a kardot. Elfogyott a kakaó, mielőtt valamit beleboríthattam volna. Marad a valami, tisztán. Na mindegy, a sárkány üldözni kezdi a Hőst, aki befut egy sziklaszorosba. Nahát, beszorult a sárkány, a Hős pedig levágja a fejét. És még be is szól egy pont olyan Szegálosan bénát, mint a tesója. Nagyon kakaóigényes ez az epizód.

vlcsnap-2012-09-19-18h29m29s253.jpg

Vissza a suliba. Az osztályterem is erdős mintás fallal van dekorálva egyébként. Ugye, az egyszerű jó ötletekbe nem kell CGI-t keverni, főleg ha úgyse volt rá pénz? David beszélgetni akar, Mary Margaret nem akar házas emberekkel beszélgetni. A házas ember ragaszkodik az elképzeléshez, hogy aztat a Feleségt nem ű választotta, oszt nem is számít. A sok kakaó miatt komolyan elgondolkodok rajta, hogy ez milyen érv már? Meg azt is mondja, hogy egy olyan pali kell az asszonynak, aki úgy érez iránta, mint ő érez a tanító néni iránt. Hát ez a Herecegh orálisan nagyon jó, meg kell hagyni. Lényeg: randi ma este, a döntés a nőnél, ha nem jön el, akkor nincs több zaklatás, ha ott lesz, akkor… ungabunga! Kb. Igen, ebben az érvrendszerben alapvető döntést dobni a nem annyira illetékes helyzetben levő félre.

Emma unatkozgat az őrsön, mikor egyetlen kollégája és felettese megdobja pár sütivel. Ha MM kapná a kis cukorgurigákat, tuti egyből jegygyűrűre asszociálna, de kedvenc Szöszink azonnal visszakérdez, hogy mi a lekenyerezés tárgya. Serifbácsi állatvédő és éjszakai ügyeletet kell átvenni helyette, míg jótékonyságból megeteti a kutyusokat. Mancsot rá. Ebben az epizódban minden emlegetett szamár megjelenik, Mary Margaret elújságolja a jó hírt, randi lesz, David szabad és ennek a két hírnek együtt Regina biztos nem fog örülni. Mary Margaret el sem hiszi, hogy eljött az Igazi. David meg Nagyinál vett ki szobát, és onnan lesi a toronyórát. Most már igazán nagyon szeretném, ha ez sikerülne.

vlcsnap-2012-09-23-16h41m59s163.jpg

Harcos James közben prezentálja a sárkányfejet a Fürtös király gyűjteményéhez. Nagy az öröm, kölcsönös a tisztelet és jön a meglepetés: Fürtöskirály nem akarta elpitiánerkedni ezt a kalandot, a győztes Hős megkaphatja legféltettebb kincsét, a leányát. Miaauuuu, a Kékmacska!!!! Kiköpött apja, ezt első perctől láttuk. Az is elég jól látható, hogy a kislánynak nem jön be apuci döntése, mint ahogy James is csak a farm felégetése árán hagyhatja ott ezt a lagzit. Nehéz helyes döntéseket hozni.

Davidnek se könnyű: úgy forgatja a térképet, mint egy nő, és kiderül, hogy a randi helyszínét olyan helyre jelölte ki, amiről fogalma nincs hol van.  A fahéjban az is jó, hogy afrodiziákum. Bár ilyenkor nem fontos, mert nélküle is megbax az ideg. Regina beleütközik a forgolódó lénybe és konstatálja, hogy David meghozta a döntést. Készséggel elmagyarázza, hogy pont Mr Gold boltjánál ágazik el az út ahhoz az ösvényhez, amely a hídhoz vezet, és reméli, hogy megtalálja, amit keres. Ajajaj… Mary Margaret az ártatlan kislányok karácsonyi örömével várja a Férfit a kihalt hídnál.  Egy rottyadt híd alatt romantikus randit… eszem megáll. A Férfi nem találja az utat és bemegy a zálogoshoz. Ne tedd, Férfi, ne tedd! Csörömpölő unikornisok, a gyerekszobából, végtelenül lelassuló idő…A polgármester asszony rossz útvonalat adott meg, ki gondolná… Mr Gold kedvesen útba igazítja az eltévelyedettet. Aki aztán egy szélmalomba ütközik, aminek a kerekét alaposan megpörgeti majd kijelenti, hogy emlékszik, hogy ez az övé volt. És emlékszik! De vajon mire? Valami nagyon rossz érzés fogott el…

vlcsnap-2012-09-23-17h21m26s2.jpg

Váltunk a zöld mezőkre, ahol egy igazi fehér lovon vágtató herceg érkezik régi öreg Druidanyjához. A boldog családegyesítés sajnos nem lehet lehetséges, az újdonsült hercegnek el kell vennie a királylányt, anyu nem boldog, a herceg nem boldog, de az a perverz benne, hogy olyan hatást keltenek, mintha anyu lenne az elhagyandó feleség.  A herceg a királyság és az anyu érdekében feláldozza magát, el kell búcsúzni.  Druidanya javasolja, hogy a családi gyűrűt alkalmazza a királylányon, mert az igaz szerelem rájuk köszönthet később is, főleg a gyűrű hatására.

A legendás gyűrűt jelenleg Mary Margaret forgatja az ujján, továbbra is a híd alatt. Végre befut David, kissé meglepetten, hogy ott van a nő, amit szegény nő szóvá is tesz. David emlékszik a feleségére, de hogy szereti-e, azt nem tudja megmondani. Ennél dühítőbb választ nincs ehhez a pillanathoz. Ja, de van: az, hogy a furcsa érzései ellenére „a helyes dolog” az, ha most tiszteletteljesen visszamegy Catherine-hez. Ez még a tanító néninél is kiveri a biztosítékot, hiszen a korrekt dolog első körben az lett volna, ha nem áltatja. De semmi pofon, ez a Hófehérke egyszerűen elengedi ezt a konfliktust, és könnyes szemmel hazamegy.

vlcsnap-2012-09-19-19h21m10s251.jpg

Emma járőrözik. Egy háztetőről férfi ugrik le, azonnal elébe vág a bozótosnál és az intézkedő-eszközzel hasba-intézkedi.  A földön nyöszörgő férfiről kiderül, hogy kedvenc seriffünk, aki városvezetői utasításra közlekedik a tetőablakon, azért, hogy Henri ne tudja meg, hogy az anyjánál teljesít szolgálatot éppen. Emma össze van törve, és a jövőre nézve nem vállal éjjeli műszakot. Nem teljesen világos, hogy Henri érzelmeit félti vagy a saját fájdalma látszik az arcán.

David becsenget otthon. Elmeséli, hogy visszaemlékezett arra, hogy egy kis időre volt szüksége annak idején, hogy átgondolja a dolgokat a házasságával kapcsolatban, ekkor tűnt el a balesetben. Cathrine örömmel beleegyezik, hogy dolgozzanak a kapcsolatukon. David kezét nyújtja Storybrooke-ban, Kékmacska megfogja a kezet Meseországban, pontosabban az irritálóan virtuális épületek szürke fényében. Mindkét fiatal gyűlölködő arcot vág a saját Apakirályára. James herceg Apakirálya kinyilatkoztatja, hogy „fia” most indul el az igaz szerelem útján. A fiatalok fehér hintóra szállnak és vissza is kanyarodunk az előző epizódhoz.

vlcsnap-2012-09-23-16h36m15s244.jpg

Mary Margaret a pultnál sírdogál. Dr.Randipajti érkezik, és ráveszi, hogy beszéljen hozzá arról, milyen szar érzés utólag, amikor megteszel valamit, amiről első perctől tudtad, hogy nem lesz jó vége. Az orvosi tanács az, hogy úgy kell élni, hogy semmilyen helyzetről ne legyenek elvárásai, ettől izgalmas az élet. Meg persze egy italt is venne. Látszik, hogy Mary Margaret mostanában Emmával lakik, egyből két pohárral kér. Én is.

Címkék: egyszer volt
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garrett27 2012.09.24. 09:29:10

Értem én a cikizést, de ez a sorozat valamiért mégis tetszik nekem. Nem szokványos és kifejezetten szórakoztat. Mondjuk én már végignéztem, de most újra végignyomom magyar szinkronnal is. Csak Zörgőfürgét tudnám feledni! A magyarítás az évtized tévedése volt. Idegesít is rendesen.

shimizu 2012.09.24. 14:44:21

Hogyhogy most lehet kommentelni? o.O
A tegnapi résznél azt hittem, h eret vágok, olyan fájdalmasan érdektelen volt...Ha nem lenne Regina meg Rumpi, rég nem nézném...>_>

Széll Kálmán 2012.09.25. 10:02:43

ja ja egyedül Carlyle miatt éri meg nézni
lesz majd egy jelenet, valamikor 10 résszel később, kb 0,3 mp, mikor a behízelgő miszter Goldként egyetlen pillanatra arcot vált - huhh - na az kemény! zseniális a csávó, ez a sorozat viszon sajnos eléggé fosch - pedig az alapötlet egészen érdekes, csak sajna eléggé vázlatszinten van kidolgozva

Charlotte Benning · http://onceupon.blogger.hu/ 2013.03.19. 13:47:20

Mi James-t itt az elején stílusosan Birkásnak neveztük el. Elvégre birkapásztor volt a drágám. XD

Charlotte Benning · http://onceupon.blogger.hu/ 2013.03.19. 13:48:20

@garrett27: Ne is mondd. Mikor először meghallottam, sírva röhögtem. Azután is mindig felnyerítettem a név hallatán. Borzalmas, de lehetett volna rosszabb is.
süti beállítások módosítása