Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x15 - She Needs Me

2012. szeptember 20. 11:00 - Zsoofka

Benre két őrangyal vigyáz, az egyik szép, a másik jól tud verekedni.....

Lynette még mindig Portert győzködi arról, hogy nem fenékig tejfel az apaság, főleg, ha anyuka sincs…. Porter nagy és önálló. Megold mindent egyedül. Már munkája is van. Már csak egy „apró” segítség kell Lynette-től. Ha lenne szíves napi 8 órában bébisittelni neki…. Lynette beint. Na azt már nem. Örül, hogy az 5 saját, különbejáratú gyermeke már kezd felnőni, esze ágába sincs elölről kezdeni. Az sem hatja meg, hogy Porter kicsi-Lynette-nek fogja nevezni elsőszülöttjét.

1.jpg

Orson egyre eszelősebb vonásokat kezd felvenni. Teljes szobányi méretű faliújsága van Bree-ről, a halott mostohaapukáról, a Lila-közi maffiabandáról, a temetésről. Mindenről, amit Bree elmúlt 2 évéről tudni lehet. De Bree most  nem ezekről kap fotókönyvet, hanem a szép, boldog jövőjükről, a Maine állambeli parti csodaházról, az idillről, ami ott vár rájuk.

Miközben a sok, csúnya, Bree-t bántó emlékről beszél, amit majd ott szépen el fognak felejteni édeskettesben, elszólja magát. Megemlíti a zaklató tudommittettél-leveleket, amiről Bree nem beszélt is neki..... Bree szemei kerekednek. Orson kapcsol: Lynette-től tud a levelekről, vele beszélt Bree állapotáról, hazudja. Sikerül elaltatnia a nő gyanúját.

2.jpg

Gaby Carlos hazatértére készül. Felhívja a még mindig nála tanyázó Roy figyelmét arra, hogy ideje odébbállnia, érkezik haza a ház ura. Gaby lassan rájön, hogy ha meg akar szabadulni az öregtől, vissza kell tukmálnia Karen-ra. Igen ám, de kell-e még oda? Most, hogy az öreg hölgy megint beteg, nem akarja terhelni Roy-t, inkább elüldözi magától.….

Delfinoék elbúcsúztatják Julie-t, megy vissza az iskolába, tanulni. Bárhová, csak távol az anyja gondoskodó majomszeretetétől. Susan közben az öltönyös Porter-ba botlik. A szegény fiú épp másik állást keres, mert ugye az elsőhöz nem járt bébimegőrző, az édes jó anyja meg nem vállalja a babafelvigyázást. Susan kapva kap az alkalmon, jelentkezik Porternél a feladatra.

Gaby egy kis csellel próbálja meg visszaédesgetni Roy-t Karen-hez. Miután lebukik, vallani kezd: Eddig ő bojkottálta a két öreg békülését, de Carlos útban van hazafelé, itt az ideje, hogy ismét dúljon a love. Karen mérges lesz, kiabálni kezd: már minden túl késő…. Erős köhögés rázza, elszédül, Gaby megijed. Mentőt hív.

3.jpg

Lynette féltékenyen figyeli, ahogy a kicsi fia és annak leendő anyósa, Susan kezd összemelegedni a közös baba-remények miatt. Susan boldogan újságolja, hogy már a gyerekszoba kialakítását tervezik a Delfino-házban, mert ugye kell oda is egy olyan, ha már Susan-nagyi fog vigyázni a gyerekre. Igen ám, csak ez nem tetszik Lynette-nagyinak. (És akkor még Julie-anyuról nem is beszéltünk, mert ugye ő erről mit sem sejt.)

Ben még mindig kórházban van, Renée őrzi az álmát. Mikor a férfi felébred, a nő közli vele, rendezte a tartozásait, nincs többé uzsorásveszély. Ben majdnem kiugrik az ágyából. Renée közli: ő az akaratosabb fajtából való, ha ő segíteni akar, akkor azt megteszi. Ben köszöni szépen és természetesen visszafizeti.

4.jpg

Lynette-hez váratlan vendég érkezik: a vót ura. Épp van egy kis ideje és elviszi a kölyköket magával a nyári szünetre. Még a legkisebbet is. Úgy tűnik Lynette egyedül marad és úgy tűnik, egyelőre élvez is ezt a státuszt.

Gaby a kórházban megtudja milyen állapotban van Karen. Az öreg hölgy könyörög neki: ne mondjon el semmit Roy-nak. Inkább gondolja azt az öreg, hogy szakított vele, mint, hogy végignézze haláltusáját.

Susan 3 centivel a föld felett lebeg, miközben tervezi a gyerekszoba dekorációját. Megtartja benne Julie ágyát is. Mike próbálja visszarángatni a földre: biztos jó lesz az, ha Julie-t egy szobába akarja elszállásolni a nemkívánt gyermekével?

5.jpg

Gaby otthon faggatja Roy-t: hogy is volt az első feleségével? Igaz, hogy őt is a rák vitte el? Igen, igaz. Majdnem 40 évig voltak házasok. Roy elmondja: nem bánja a szenvedő véget, az egész úgy volt szép, azzal volt kerek. Gaby, bár ígéretet tett Karennek, most megszegi: mindent elmond Roy-nak.

Renée-nek váratlan vendége akad: ismét meglátogatja Ben uzsorása. A drága embör lóvét követel, különben dűt-borít-nyomorbadönt. A nagyasszony nem ijed meg a saját árnyékától, elhajtja a tenyérbemászó palit, de azért abban biztosak lehetünk, nem most láttuk utoljára.

Bree és Orson útra kész. Várja őket az idill. Bree hat hét vakációra készül, de valami azt súgja, Orson élethossziglan tartó együttlétre vágyik. Bree valami idióta kalapot keres, kiderül az Orson lakásában maradt, a nő a repülőút előtt oda akar menni érte. Orson hevesen tiltakozik. Gondolom fél, hogy Bree meglátja az egész faliújságnyi fotóhalmazt. A férfi végképp kiesik a szerepéből, totál zaklatott. Végül bocsánatot kér, Bree pedig a lakás felé veszi az irányt.

6.jpg

Lynette valami csúnyát melegít a mikroban, majd úgy, ahogy van, a dobozából meg is eszi. Közben egy magazint lapozgat. Szemmel láthatóan unatkozik és szenved. Át is kullog Susanhoz, segíteni babaszobát építeni. A szoba azonban már kész. A falon kinn a gyerek neve: Sophie. Hát nem Lynette-nek fogják hívni? Nem, mert Lynette, az Lynette és a baba nem lesz Lynette. Inkább Susan anyja után, Sophie. Lynette féltékeny: egyrészt Porter Susan-nal osztja meg a gyerekvárás örömeit, másrészt már most mellék-nagyinak érzi magát. Miközben Susan meg a rámenős nagyi. Lynette állítja, azért nem ajánlott segítséget Porternek, mert önállóságra akarja szoktatni. Jobb később, mint soha alapon. Összemorognak. Lynette megint kiviharzik a Delfino házból, ezúttal magával rángatja gyermekei régi, unokája leendő bölcsőjét. Mondván ő maga is berendez egy gyerekszobát a saját házában…. A pankráció végén minden létező sértést egymás fejéhez vágnak.

Bree és a vót ura megérkeznek a férfi lakásához. Orson továbbra is próbálja távol tartani a nőt a lakás belsejétől. Bree azonban tántoríthatatlan. Be akar menni, és ha egyszer Bree valamit a fejébe vesz…. Orson azt hazudja elhagyta a kulcsot, elküldi a nőt a házmesterhez. Miközben Bree ellibeg, Orson a tolókocsi engedte maximális sebességgel beviharzik a lakásba (a kulcs persze mindvégig a zsebében lapult) és gyorsan összegyűjti a fotókat, újságkivágásokat. Mindent, ami azt bizonyítja hogy eszelősen követte a nőt és figyelte minden mozdulatát. Végez is a pakolással, mire a Bree visszaér. Bemennek a lakásba. Minden okénak tűnik, de aztán a nő észrevesz a szemetesben egy fényképet. Ezt itt:

7.jpg

És Bree-nek minden az arcára van írva…. És kérdez: Te írtad a tudommittettél-levelet? Te ölted meg Chuck-ot? És Orson magyaráz. Igen. Én. Azért, hogy megvédjelek…. Ja, persze, háááát így már minden más. Így oké. De Bree mégsem így érez. Nem érti miért kergette Orson majdnem az öngyilkosságba. A férfi magyarázata: csak ő, Orson tudta Bree-t megmenteni, ha kell saját magától is. Ahhoz, hogy ezt bebizonyítsa, le kellett választani Bree-ről a borzalmas barátnőit. Éket kellett verni közéjük. Mert azok csúnya, gonosz nők. Ő pedig nem akar második lenni a barátnők mögött, a futottak még kategóriában. Reméli, Bree meglátja az ő nagyszerűségét.

De Bree csak az őrületet látja Orson szemében. Menekül. Bree magányosabb, mint valaha. Mélyebben van, mint valaha.

Kopogtatnak. Susan nyit ajtót, Tom Scavo áll ott. Vajon ő is be akar szállni a ki a legjobb Lila-közi nagyszülő című sorversenybe? Úgy tűnik, Mike is akcióba lendül - Ő Lynette-nél kopogtat. Nekem is az jutott eszembe, ami Lynette-nek: egy párcserés szex talán feldobná a hangulatot….

8.jpg

Susan Tom-nak: mi a fene baja van Lynette-nek? Azt mondta nem akar bajolni az unokával. Akkor miért fáj neki, hogy Susan gondjaiba vette a kisbabát és a kispapát? Jó kérdés. 10 pont. Tom válasza: Lynette mind az 5 gyerekének a fogantatását így élte meg, helyből elutasította őket, aztán szép lassan hozzászokott a gondolathoz – és lám, milyen jó anya lett….. Abban megegyeznek, hogy ennek így nem sok értelme van. Tom mindentudóan mosolyog. Lynette folyton panaszkodik, hogy mindent neki kell csinálni, de az ég óvja azt, aki meg akar csinálni helyette valamit. Mert az úgy, akkor, ott úgysem lesz jó. Na kinek van ilyen családtagja?

Lynette Mike-nak: Kudarc az élete, elvált, a gyerekeit egyedül nevelő anya lesz. Bezzeg Susannak mindig minden sikerül. Ja. Csak épp a terhes lánya menekült el kenyáig előle…. Susan azért pingál gyerekszobát a házban, hátha Julie talán egyszer visszatér oda…..

Karen még mindig kórházban, Roy meglátogatja, hapcival a kezében. Karen rájön, titka nem titok többé, a Gabyra bízott titok meg olyan gyorsan terjed, mint facebookon az édi-bédi cicaképek. Szóval zsémbeskedik egy sort, de igazából megkönnyebbül. A hátralévő sorsát nem egyedül kell viselnie.

9.jpg

Mike megint rosszkor van rossz helyen. Épp Renée telefonál neki, amikor hazaér az iccaka közepén. Ben jól van, holnap kiengedik a kórházból. Renée addig ott marad. Köszöni Mike közbenjárását, újra dúl a love. Mike, ahogy leparkol az autójával meglátja, hogy villanyt gyújtanak Renée házában…. Ki lehet az, ha a házigazda a kórházban dekkol? Mike bátor fiú, egyedül indul megkeresni kik a látogatók. A lakásban épp a maffiózó ember „dolgozik”. Kész csatatér. Nem lehet túl nagymenő a maffiózó barátunk, ha a piszkos munkát is ő végzi. De ez most mindegy. Bunyó indul, alamuszi, véres. Végül a rosszfiú jár rosszabbul. Vajon tudja, hogy Mike börtönben edződött?

Gaby igazi (nem született) feleségként várja haza a zurát a rehabról. Mos, Karen és Roy tragédiájának árnyékában, képes értékelni az életet és a házasságot, „amíg a halál el nem választ”.

Mindenkit megszáll a jólélek, Susan és Lynette együtt építik tovább a babaszobát. Szent a béke. A fiúk jó pszicho-munkát végeztek.

Csak Bree magányos, egy pohár teát szorongat. Az idilli jövő nagy hirtelen véget ért. Csöng a telefon. Orson az. Homályosan beszél, talán öngyilkossággal fenyegetőzik. Bree szerint azzal csak bűneit tetézné…. De a nő megint melléfog. Orsonnak esze ágában sincs megöngyilkolódni. Amikor arról beszélt, hogy a bűnök bűnhődésre vágynak, nem saját bűneiről beszélt. Hanem valószínűleg a mostohaapuka meggyilkolásáról. Most, hogy Bree-t már menthetetlennek nyilvánítja, látványosan lemond róla és egy levelet küld a rendőrségre.

10.jpg

Vajon csak az eredeti gyilkossággal kapcsolatban adja fel a csapatot, vagy megvádolja, őket mondjuk Chuck elgázolásával is? Egy kis hazugság már nem oszt, nem szoroz a végső elszámolásnál…..

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zitoka 2012.09.21. 23:57:34

Nagyon jó kis hogyvolt!

Zsoofka 2012.09.22. 14:53:19

Örülök, ha tetszett! :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.09.23. 14:53:30

Jól érzem, h ez a sorozat egyre szarabb?:)

Moka!

A hogyvolt tetszett, meg a képek is :)

Zsoofka 2012.09.23. 15:25:13

Jól érzed, és sajna tudják még fokozni....
És én még mindig nem tudom, mi lesz a vége. Egy hős vagyok, hogy nem néztem meg végig, de egyszerűen nem tudok úgy írni, hogy jó előre megnézem, "frissen" sokkal könnyebb :)

A "te" gazdáid mikor jönnek?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.09.23. 18:24:12

@mokamini: fogalmam sincsen, h mikor lesz, semmi infót nem tudok.

Én sem néztem még mindig meg, pedig itt van a gépen, de nem, nem teszem meg magammal ezt :D

Pácsó Ármándó 2012.09.23. 20:26:03

@mokamini: Én is mindig ezt kérdezem tőle, de csak sejtelmesen titkolózik.
Biztos így akarja felszo.. , ízé, felkelteni az érdeklődést! :-)

A Született feleségekből talán egy fél részt láttam valamikor az első évadok környékén. Annyi más érdekesebb dolog van a világon.
süti beállítások módosítása