Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x07 – Rabló-pandúr – Cops & Robbers

2012. augusztus 23. 12:00 - Zenóbia

Castle a megszokottól eltérően nem otthon várja a telefont az újabb hulla hírével, hanem a bankban Marthaval, akivel nem nagyon akarnak foglalkozni a fia adóstárssá válása nélkül, amit viszont ő nem akar elfogadni. Kérdés, akkor minek vitte magával. Castle hamar meg is unja, pedig nem is harisnyát vásárolnak, fel is hívja Kate-et, hogy mentse már meg, hát nem igaz, hogy nem halt meg senki az éjjel. Senki, hát ez szörnyű. Hogy ne unjuk azért halálra magunkat ezen a részen sem, Castle felfedezi, hogy jé, épp két bankrabló sétált be két percen belül. Mindketten szájmaszkot és műtősruhát viselnek, egy férfi egy nő, mindketten cipelnek valamit a kabátjuk alatt. Beckett nevetgél, ennyire nem unatkozhatsz, hogy képes vagy kitalálni magadnak egy bankrablást. Nem csalás nem ámítás, besétál a harmadik, aki szintén faszi és műtősruhás-szájmaszkos, csak nála már gépfegyver is van. A telefonokat mindenki csúsztassa oda, mindenki, csak Castle nem, aki elbújt Martha-val egy íróasztal mögé.

4x07_castle1.jpg

Folyamatosan tudósít, Beckett meg már elindított feléjük egy kommandós századot. A nő pakolja a táskába a pénzt, az egyik fickó pedig az igazgatótól megszerzett kulccsal elindult a bank hátulja felé. Hárman vannak, mondja Castle, míg a negyedik a fejéhez nem fogja a pisztolyát. Átveszi a telefont, Beckett felajánlja nekik a gyors menekülés esélyét, amivel természetesen nem élnek. Castle és Martha is csatlakozik a többi hason fekvőhöz. A bankrablók a szerkójukhoz igazodva nevet is választottak maguknak, a nő például Quinn doktornő, azt anyám hogy szereti. Megérkezik a csapat, Beckett is befut, de a parancsnok az infók meghallgatása után finoman megkéri, hogy ugyan hagyja már őket békében dolgozni, mihelyt meghal valaki, egyből hívni fogják. Odabent hason fekvésből törökülésbe váltottak, ha valaki megmozdul, lelövik, viszonylag egyszerű szabálynak tűnik. Odakint viszont máris bonyolódik a helyzet, a bankrabló kizárólag a bűnre csábító hangú Beckettel hajlandó beszélni, Peterson kapitány roppantul boldog. Meg Beckett is, hiszen nincs túl sok túsztárgyaló tapasztalata.

A tanács az, hogy tegye az ellenkezőjét mint amit a gyilkosságiaknál tanult. Maradjon higgadt és teremtsen kapcsolatot, addig sem lőnek le senkit. Na ez az ami az első két mondat után kudarcot vall, mivel Trapper John a Mashből, közli vele, hogy hagyja a sablon szöveget, ha hazudik vagy hülyének nézi, vagy ha lerohanják a bankot, akkor mínusz egy túsz. Az első mínusz pedig Castle lesz, ki más. Remélem van egy terhes nő is, ezt még nem sikerült megfigyelnem, de ha van, akkor szerencséje van, mert négy doki is levezetheti a szülését, ami a dráma csúcspontján fog megindulni. Beszarok, hát persze hogy van, sőt, 32 hetes terhes, fekete is, így már csak a kiskutya hiányzik a képből. Az egyik fickó Castle-t hibáztatja, mert ha ő nem hívja a rendőröket, akkor már régen hazamehettek volna. Kretén. Nem túl sok túszos filmet látott még. A többiek hamar leállítják, mert ők nem kretének, pedig milyen jó lenne, ha a túszok nekiállnának egymást lincselni. Az igazgatótól elvett kulcs az értékmegőrzőket nyitja, Castle-nak gyanús, hogy ezek nem is a pénz miatt jöttek, mert folyton oda járkálnak, ahelyett, hogy a pénzt pakolnák bőszen.

4x07_castle2.jpg

De majd ő kideríti, mi történik itt, a Die Hardban is bejött ez a húzás, hát de azért Castle nem egy Bruce Willis, akármennyire is bírom. Szakadt, véres trikója sincs, kevés lesz ez így. Pisilni kísérteti magát, közben látja, hogy Trapper pakolgat leveleket és fényképeket egy értékmegőrző dobozból. Marthanak hál istennek akad egy rajongója is, még pedig az igazgató maga, ha ezt túlélik, simán megkapja a hitelt. Castle után az izgága kretén is pisilni kéredzkedik, tuti hogy csinálni fog valami baromságot. A dobozok két kulccsal nyílnak, az egyik amelyik az igazgatónál volt, a másik pedig a tulajdonosé, Trapper tehát lenyúlta a tulajdonostól a kulcsát, lehet, hogy lesz itt még egy hulla is valahol a városban? Viszont a kulcsból még nem tudni, hogy melyik dobozt nyitja, ezért neki végig kell próbálni az összes dobozt, mire megtalálja az igazit. Ehhez idő kell, úgy tűnik ez volt a céljuk a túszejtéssel. Castle állati jó megfigyelő, mert már mondja is, hogy a doboz amit Trapper kinyitott, a nyugati falon volt, negyedik oszlop, fentről a harmadik doboz. Az igazgató sem marad el mögötte, már mondja is, hogy az a 120-as doboz.

4x07_castle3.jpg

A számítógépben benne van, hogy kié, de hát nem valószínű, hogy engednek nekik egy gyors aknakeresőt. Trapper közben végzett, így felhívja Beckettet, hogy kérnek egy buszt, sötétített ablakokkal, ami elviszi őket és a túszaikat egy reptérre, ahonnan tovább utaznak egy általa választott országba. És ott majd kommunát alapítanak vagy mi? Nem, egyelőre az a terv, hogy ott majd elengedi őket, ha csak nagyon össze nem haverkodnak a repülőn. Ha ezt megteszik nekik, akkor a terhes nőt elengedi. Kapnak három órát. A kapitány intézkedik a busszal kapcsolatban, mert azzal ki lehet csalni őket. Volt már valaha is olyan eset egyébként, amikor a túszejtők tényleg megkapták a repülőt és megléptek vele? A kamerákat figyelő rendőrnek feltűnik, hogy valaki odabentről Morze-jeleket küld, meg sem kérdem, hogy tudjátok-e vajon ki az. Castle, Martha karkötőjével, tisztára megérte megvenni neki. A jelek alapján odakint már meg is van, hogy a doboz egy házaspáré, Agnes és Gideon Fieldsé, mindketten havonta nyitják ki. Castle majdnem lebukik, az ártatlan nézést még gyakorolni kéne, de Quenn doktornő végül mégsem lövi szitává. Visszaér a kretén is a pisiből, hát ez jó hosszú pisi volt, csak úgy megjegyzem.

4x07_castle4.jpg

Persze kelti a pánikot, mert fehér kockákat meg drótokat látott az egyik táskában, tutira fel fogják őket robbantani egy halom C4-el, remeg keze-lába. Castle-ből előtör a pszichológus és a hős megmentő egyben, de mindenestre sikerrel jár, és megnyugtatja Salt, mert közben neve is lett neki. Ryanék a házaspár ajtaján kopogtatnak, de hiába. Gideon biztos nem fog ajtót nyitni, mert Esposito most kapott egy sms-t, hogy Gideon négy éve halott. Akkor nem túl valószínű, hogy ő nyitogatta minden hónapban a dobozt. Na mondom én, hogy csak van egy hulla is azért a városban, Agnest úgy egy hete megfojtották, a lakást felforgatták, Ryan és Esposito visszafojtott lélegzettel próbálják felmérni a terepet. Ryan talál egy poloskát, Esposito meg a láncot Agnes nyakában, amiről letépték a kulcsot. De mégis mi a fenét rejtegetett egy nyugdíjas könyvtáros, amiért meg kellett őt ölni és túszul kellett ejteni tíz embert? Oó, befutott Alexis is a bank elé, szegény. Castle üzenni akar Kate-nak a bombáról, ezért megkéri Quinn doktornőt, hogy hozhasson a díványról párnákat a terhes nőnek, de mikor elindul az ablak felé, Kretén Sal hirtelen rosszul lesz, habzik a szája, epilepszia, remek, az még nem volt. Lassan időszerű lesz beindulni a szülésnek is.

4x07_castle5.jpg

Alexis és Ashley kapcsolata eddig tartott, ugyanis a hívására Ashley csak annyit mond, hogy visszahívlak, a hangüzenetére pedig ki tudja mikor fog reagálni, gyanítom, túl későn. Beckettet hívja Trapper, hogy beenged egy mentőst, ha húsz perc múlva itt a busz. Ez kevés idő, ami Trappert nem érdekli, de akkor rohamozni kell, az meg veszélyes. Kate már tudja is a megoldást, mentős helyett egy rendőrt kell beküldeni, aki majd jól megfigyel mindent, és utána már tudnak majd támadni. Az ál mentős persze Beckett lesz, amit csak azért nem értek, mert mégis miből gondolják, hogy Trapper nem fogja felismerni a hangját? De nem ismeri fel, és az sem tűnik fel neki, hogy Kate tíz másodpercekig néz Castle szemébe ahelyett, hogy a beteggel foglalkozna. Végül ügyesen kijut, kezében a cetlivel, amire Castle felírta, hogy C4. A busz késik, Trapper pedig tartani akarja magát az ígéretéhez, hogy ha nem jön időben szétlő néhány fejet, kezdve Castle fejével. Kezdetnek szétlő valami berendezést, majd oda tartja Castle torkához a fegyvert. A parancsnok mondogatja Kate-nek, hogy csak higgadtan, le kell nyugtatni a fickót, de hát ez eddig sem jött be, úgyhogy Beckett stílust vált. A szétlövöm az agyad ha nem vársz  még húsz percet használ, így van még egy kis idejük.

4x07_castle6.jpg

Castle beszélgetni próbál, hogy miért is rabolják ki ezt a bankot Trapperék. Lehet, hogy én nem közölném a fegyveres bankrablókkal, hogy rájöttem minek vannak itt, de hát én nem is leszek soha Bruce Willis. Közben rablóék kapnak egy telefont, hogy indulhatnak. De hova? Mindenki kap egy csuklókötözést, ők meg pakolgatják a bombáikat. Beckettnek gyanús, hogy valami nem stimmel, mert Trapper nem kért semmit cserébe az újabb húsz percért. A fiúk még mindig Anges lakásában. Hozzátartozó egy darab van, Agnes volt veje, Ron, aki nem veszi fel a telefont. De ez mindjárt nem is annyira fontos, mert egyszer csak felrobban a bank. Beckett halálra vált arccal megy befelé, de szerencsére az összes túsz megvan, ücsörögnek vidáman az egyik teremben. Most épp Martha az, aki nem bírja ki és belerondít a szerelmesen nézünk jelenetbe, hát köszönjük szépen. Még igazán kibírhatott volna öt percet összekötözött kézzel ha már eddig kibírta. És nem volt szülés, áh, eléggé csalódott vagyok. Első körben úgy tűnik, mintha a rablók véletlenül felrobbantották volna magukat menekülés közben, mert tele van a bank szétszóródott testrészekkel, de Castle nem hiszi, meg mi sem.

4x07_castle7.jpg

És itt a csavar, ugyanis Ron, az eltűnt vej valójában Kretén Sal, aki nem is akkora kretén, mint amilyennek előadta magát. A kórházból természetesen már meglépett. Ronnak olyan vállalkozása van, amely speciális feladatokat ellátó szerződéses katonákat lát el felszereléssel. A kapcsolatait ezek szerint arra használta, hogy felbérelt egy pár zsoldost erre a műsorra, aztán kicsit előbb robbantotta a bombát, hogy a dokik még véletlenül se tudják magukat összerakni. A dobozból a számára fontos dolgokat pedig valószínűleg akkor adta oda neki Trapper, amikor jött vissza a pisiből. Na csak összeáll a történet. Az a lényeg, hogy Ron ugye feleségül vette Agnes lányát Tanyát, aki szült neki egy fiút, Connort. Ron agyba-főbe verte a feleségét, aki emiatt úgy döntött, hogy megrendezi a saját és a fia halálát egy hajóbalesetben. Megszakított minden kapcsolatot a múltjával, de arra nem volt képes, hogy az édesanyjával is ezt tegye. Ezért volt a doboz, amibe havonta kerültek bele a levelei, egy közvetítő által, aki Agnes apjának adta ki magát. Ron a poloska által tudomást szerzett a széfről, ezért megölte Agnest a kulcsért, és megszervezte a túszejtős bankrablást, most pedig már nyilván úton van, hogy megölje a feleségét, és elrabolja a fiát. Ki kell deríteni minél hamarabb, hogy ki volt a közvetítője, mert ő tudja, hogy hol élnek.

4x07_castle8.jpg

Ryannek leesik, hogy Tanya minden hónapban küldött egy csekket a Szt Abigail templom számára, és pont ott dolgozik a pap is, aki eltemette őket. McCaskey atya akinek pont olyan feje van mint egy billiárdgolyó, nem habozik, a cím Ithacában van. Az nincs annyira messze, hogy Ron ne lehetne már ott, és persze ott is van. Tanya baseball ütővel próbál védekezni, de nem túl sok sikerrel, mert ő kap egyet a fejére, Connort pedig máris felmarkolja Ron, az ő fejéhez pedig fegyvert tart. De nem öli meg, mert azt akarja, hogy szenvedjen élete végéig abban a tudatban, hogy soha többé nem láthatja a fiát. Szerencsére  Tanyának nem kell sokáig szenvednie, mert Beckették figyelmeztetésére a helyi rendőrök már körbevették a házat, és el is fogják Ront, ahogy az kilép az ajtón. Öröm van és boldogság, emiatt Kate meghívja Castle-t egy italra, de neki van jobb ötlete, inkább menjen ő vele a családi ünnepi vacsira. Amiről már csak Alexis hiányzik, mert épp telefonon szakít Ashley-vel. Castle és Beckett koccintás közben azon vitáznak, hogy melyikük mentette meg többször a másik életét, Castle kezdi a felsorolást, jó történetek lesznek a narancsos kacsához.

4x07_castle9.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.08.23. 13:48:47

OFF: Na, közben kijött az újabb poszt, úgy hogy inkább ide kommentelem: a Castle találkozó időpontja szeptember 27-én, csütörtökön 19:00 órától a Beckett’s Pub-ban. Praktikusan az évadnyitó után.

ON: A szülő nőt én is vártam. Ez a rész egyébként határozottan az évad jobb darabjai közé tartozik, a számomra talán a legjobb. Annyi zavart csak, hogy tekintetbe véve Alexis évad eleji fenntartásait és mostani nagyjelenetét Beckett-tel (milyen olcsó hisztivé silányodott a nyitó konfliktus lehetősége köztük), finoman szólva nem a legideálisabb asztali témának tűnt számomra a "hányszor halt meg majdnem az apád mellettem" című opusz.

vitaygeorgina 2012.08.24. 18:01:40

Szerintem is jó rész volt, és jó poszt is. A kisfiúnak van egy feje.
süti beállítások módosítása