Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x01 - Pilot

2012. augusztus 23. 10:00 - fuszulykavirág

Hát íme a mi szeretett köztévénk legújabb üdvöskéje, a Bosszú, az olimpia alatt naponta tizenötször látott promót gondolom már mindenki tudja fejből, úgyhogy vágjunk is bele. Kezdésnek Konfuciusz figyelmeztet minket, vagy inkább a főszereplőnket, hogy a saját temetéséről is gondoskodjék, ha bosszúra készül. A vészjósló bölcsesség után már tényleg elkezdődik a történet, egy lány beszél a saját bosszúfelfogásáról miközben az éjszakai tengert nézzük, és egy lövést hallunk a háttérből, majd egy férfi eléggé holtan esik össze a parton. A háttérben tűzijáték, és kiderül, hogy Southamptonben vagyunk (értsd: itt mindenki kőgazdag). A tűzijáték hangjai újabb lövések zaját nyomják el, szegény fickó a parton már nagyon halott lehet. A part mellett sátras mulatság, a torta tanulsága szerint Emily és Daniel eljegyzését ünneplik a kedves egybegyűltek. Meg is pillantjuk végre Emilyt, akin Daniel hollétét kérik számon. Emily éppen lesöprögeti a kezéről a homokot, Daniel pedig állítólag a parton van. Tartok tőle, ő lesz a halott fiú.

1.JPG

A parti nagyon elegáns, minden nő vörösben, minden férfi fehérben. Kivéve egy férfit, aki felborítva a rendet vörös zakóban van, Nolan-nek hívják, és Emily szerint nem kéne ott lennie. Közben a parton egy sötét ruhás férfi a sötétben odébb vonszolja szegény halottunkat. Közben egy vidám párocska a buliról úgy dönt, hogy a parton fejezi be az estét, de ruhátlan tengerbe szaladgálásukkal megzavarják a hullát vonszoló fickót, aki egy fűcsomó mögött keres menedéket. A partin éppen Daniel anyja mond tósztot az ifjú párra, bár Daniel hiánya a köszöntésnél kissé zavaró. Emily telefonon próbálja utolérni, ami a halott fickó zsebében csörög, viszont így a parton bulizó párocska meghallja a fűcsomó mögött rejtőző sötét fickót. Az anyós jelölt szépeket mond Emilyről, az emberek körben állnak és tapsolnak, Daniel hiánya viszont egyre zavaróbb. A párocska a parton megtalálja a fegyvert, meg a vérbe fagyott Danielt, és ezzel nagyjából vége is a partinak.

Öt hónappal korábban folytatjuk a történetet, Emily lányunk éppen egy nyaralót néz meg a Hamptonsban, amit kivenne magának a nyárra. Hatalmas méretű férfióra a csuklóján – ez számít valamit, vagy csak divat? A tulajdonosok éppen csúnyán válnak, ezért szabad a kéró. A terasz korlátjába egy dupla végtelenjel van karcolva, ami emlékeket ébreszt Emilyben. Kislánykorában az apukájával itt töltötte a nyarat, akkor még Amandának hívták, és anyukája már akkor sem volt. Az ingatlanos még próbálja eladni neki, de ő már régen tudja, hogy kiveszi a házat, és valamiért nagyon fixírozza a szomszéd palotát. Kétlem, hogy ne derülne ki, miért. Legközelebb Emily már éppen beköltözik, Ashley nevű öri-barija tesz egy villámlátogatást nála, aki egyébként a szomszédasszony, Victoria Grayson partiját szervezi. Emily is tiszteletét teszi majd a rendezvényen, csak tudnám, miből finanszírozza ezt az életvitelt a hölgy. Osztogathatna karriertanácsokat.

2.JPG

A szomszédban, egy kínosan hatalmas és elegáns házban megismerjük Graysonékat. Victoria, az anyuka nem más, mint az öt hónappal későbbi anyósjelölt, férje Conrad, lányuk Charlotte. Ha még nem elég az új arcokból: itt van megint az a fiú, aki az eljegyzési partin a partra csábította a lányt, aki egyébként Grayson-ék Charlotte-ja volt. A fiú meg Declan, és éppen a bátyjának, Jacknek segít felpakolni a hajórára. Vagy jacht, vagy akármi. Nolan érkezik meg a kikötőbe (a fickó, aki vörösben volt az eljegyzési partin), és meg akarja venni Jack hajóját. Amit egyébként Amandának hívnak. Khm-khm.  A hajó amúgy nem eladó. Hé, ez a Jack volt az a fickó, aki Daniel holttestét vonszolta ott a parton? Ó bárcsak képes lennék arcokat megkülönböztetni…

3.JPG

Victoria éppen a jótékonysági partiját tervezi háztartásbeli barátnőivel és Ashleyvel, és úgy dönt, hogy jótékonysági árverést fog tartani a személyes műgyűjteményéből. Lydia barátnőjét csak az izgatja, hogy azt a van Gogh képet, amit ők ajándékoztak, meg ne próbálja elárvereztetni. Persze, persze, semmiképpen, annak érzelmi értéke van. Lydia egyébként Emily új házának előző tulajdonosa, ő az, aki éppen válik Michael nevű férjétől, mivel az megcsalta valami fiatal bigével. Emily lesétál a partra, és arra emlékszik, mikor még az apjával játszott a hideg vízben. Merengését Lydia zavarja meg, felszínesen csevegnek egyet, és Emily még úszik is egyet a ránézésre is jéghideg vízben.

4.JPG

Na, kapunk végre némi magyarázatot is a történethez, Emily egy riportot néz az apja tárgyalásáról. Az apja (David Clarke) Conrad Graysonnak dolgozott, rákentek valami terroristás-repülős balhét, és Lydia, mint asszisztense is tanúskodott ellene. Aztán jöttek a kommandósok, apát elvitték, meg Emilyt is. Vagyis hát akkor még Amanda. Lydia a felvételen szörnyetegnek nevezi Aput, Emily meg előkeresi a lesifotókat Lydia és Conrad viszonyáról, és nagyon bosszúszomjasan bámul a kamerába. Graysonék kisfia, az aranyifjú Daniel hazaérkezik, húga azonnal a nyakában, anyja picit később. Apja meg golfozni van – szerintük. Valójában Lydia ágyában valami szállodában. A probléma meg csak abból lesz, hogy a jóleső szex után Conrad barátunk a szívéhez kapva összeesik.

5.JPG

Porterék bárjába (Jack és Dec dolgozik ott, az apjuk a tulaj) betérnek Charlotte és barátnői, úgyhogy Dec kezét-lábát töri, hogy kiszolgálhassa őket. Telefonszámért cserébe alkohol is jár a kiskorú lányoknak. Conradot éppen a mentőautóba pakolják be, amikor megjelenik Emily, nyilván véletlenül éppen arra járt. Sopánkodik, meg segítene, de Lydia inkább elszalad. Ez rosszabb, mintha rajta kapták volna őket. Jack a kutyájával játszik a parton, amikor Emily beléjük botlik. A kutyus emlékszik rá, mert gyerekkorukban, amikor Emily még Amanda volt, együtt játszottak a parton. Emilynek beugranak az emlékek, Jack inkább bambán bámul a hirtelen nagyon barátságos kutyusra, de Emily lepattintós.

6.JPG

Victoria a kórházba rohan éppen éledező férjéhez, ahol fejbe vágja a felismerés: az urát valami motelből hozták be. Victoria egy „többet elő ne forduljon”-nal zárja rövidre az ügyet, de olyan hangsúllyal, hogy az egy életveszélyes fenyegetéssel is felérne. Victoria partiján – ami egy hajón van, hol máshol – Ashley, az öribari körbemutogatja a díszes társaságot Emilynek. Végül Victoria is megismeri Emilyt, aki pillanatok alatt elkotyogja teljes ártatlansággal, hogy találkozott Lydiával és Conraddal a szállodánál, amikor a mentők vitték el a fickót. Reméli, jobban van már. Victoriának nem esik nehezére kiszámolni a 2x2-t, de úri nő, nem rendez nyilvánosan jelenetet.

7.JPG

Egy másik is buli is zajlik közben a környéken Porterék kocsmájában, Jack holnap indul Haitire segíteni a földrengés után újjáépíteni. Az ünneplést egy pénzember zavarja meg, el fogják veszíteni a kocsmát, ha nem fizetnek sürgősen a banknak. Eközben a puccos bulin Emily merő véletlenségből nyakon önti Danielt egy koktéllal, és bájos csevejbe bonyolódnak a fiatalok. Victoria megnyerő módon, de tulajdonképpen nyilvánosan kiutasítja Lydiát a Hamptonsból, és még a tőle kapott van Gogh képet is utána vágja – minden felsőbbrendűségével. Már rég vége a partinak, amikor Emily és Daniel még mindig kellemesen szórakoznak együtt, és csak Victoria zavarja meg az idillt.

8.JPG

A Grayson házaspár a falu méretű házikójában vitatja meg a hűtlenség nagy kérdéseit, de nem úgy tűnik, mintha lenne bármi, amit egymás szemére vethetnének. Jack a tündéri kutyusával együtt úgy dönt, hogy eladja Amandát (mármint a hajóját) Nolan-nek, ha ezzel megmenti apja kocsmáját. Na, ebből sem lesz már Haiti. Nolan közben pedig kezdi összerakni a képet Emily kilétével kapcsolatban, meg is látogatja őt, Emily pedig kis híján megöli. Persze mégse, Nolan meg segíteni akar a nagy bosszúhadjáratban, de Emily szerint ez magányos műfaj. Kapunk még egy visszaemlékezést arról, amikor Emily kijött a javítóintézetből, Nolan várta őt a jó hírrel, hogy az apja meghalt, és hozott neki egy dobozt a már jól ismert dupla végtelennel.

9.JPG

Nolan elmeséli, hogy az apja fektetett be a vállalkozásába, így most Emily lett részben a cég tulajdonosa, és hogy az apja nem volt se gyilkos, se bűnöző, csak ezt akarták elhitetni róla. A dobozban van egy levél Emilynek (ekkor még Amanda, de ne zavarodjunk bele), meg az apja összes naplója, benne a teljes történettel. Apuka azt kéri még kislányától, hogy legyen jógyerek, és bocsásson meg, de mint tudjuk, Emilynek más tervei vannak. Zárásképp még megnézhetjük, ahogy Emily szállodai alkalmazottnak öltözve színtelen-szagtalan folyadékot csöpögtet Conrad és Lydia ételébe, aminek ugye már tudjuk az utóéletét. Ja, és a férfi karóra, Emily kezén, az apjáé volt, a gravírozás szerint Victoriától – szerelmük zálogaként.

Házi feladat: neveket megtanulni. Jövő héten már nem lesz körbemagyarázás!

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2012.08.23. 11:40:00

Igéretesen indul, remélem, nem lanyhul valami lelkizős nyavalygássá a sorozat.
A nevek nekem csak az első 3-4 adásig szoktak gondot okozni, úgyhogy inkább nem tanulnám meg őket, ha lehet.
Ja, és jó a poszt.

2012.08.23. 13:04:59

Nekem tetszett a pilot, de a posztot egy kicsit gunyorosra sikerültnek érzem, nem értem miért.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.08.24. 18:30:25

Nem lesz ez rossz sorozat, bár nem tudom, hány évadon keresztül lehet, húzni a bosszút...Ahogy látom, két évad van már belőle.

ebi_chan 2012.08.24. 21:16:33

Nem láttam az adást, csak itt olvasom, de nem értem, hogy Emily-Amandát hogyhogy nem ismeri fel senki sem (pl. az apja szeretője, az asszisztense? és hogy lehet, hogy kutya felimseri, de a gazdája nem, pedig együtt játszottak gyerekként?)

fuszulykavirág 2012.08.24. 21:35:20

@ebi_chan: hát, Nolan felismerte, de ő is csak azért, mert 18 éves korában találkozott vele. a többiek utoljára kb 5 éves korában látták, azóta azért elég sokat változott. jack, a kutya gazdája meg egy picit furán nézett utána, mintha sejtené, de majd kiderül gondolom.

dennis rodman 2012.08.25. 09:06:17

@igenapu: Jó a sorozat, de a második évadot -ha van- még nem vetítették.(én legalábbis nem találtam)

csücsköm 2012.08.26. 19:51:07

hmhm.. Pont lényeges mondatok maradtak ki ebből a nem elfogulatlan nem-zanzából..

sixx · http://comment.blog.hu 2012.08.27. 07:32:53

@igenapu: a második évad még csak most kerül tévébe az USA-ban is.
@csücsköm: persze, hogy elfogult, ez egy ilyen műfaj, baszki.

Reeku4 2012.08.27. 11:24:57

Volt szerencsém már látni a sorozatot, nagyon tetszett, bár volt benne egy kis gyengülés a közepén... de kiváncsian várom a 2. évadot. Nolan fantasztikusan nagy arc, jókat szórakoztam rajta! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.08.29. 20:52:31

@fuszulykavirág: durván lekéstem az első 15 percet, mert bamba birka voltam. amikor megírod a hv-t légyszi kicsit részletesebben ecseteld az elejét, majd a többiek átugorják, és üzenem nekik, hogy engem nyírjanak :) köszikösz!

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.08.29. 20:56:37

@fuszulykavirág: mármint a mai rész első 15 percét, ha nem lettem volna egyértelmű.

fuszulykavirág 2012.08.29. 21:01:35

@aggyistenbiri: hát, a mai rész posztja már készen van, úgyhogy muszáj leszel az alap-részletességgel beérni :) remélem elég lesz, ha mégsem, kérdezni ér!

csücsköm 2012.08.29. 21:46:14

@sixx: Az összefoglaló mint műfaj, az tömör, tárgyilagos. De ha te mondod..újságírók gyöngye, baszki (csakhogy a stílusodnál maradjunk.)

csücsköm 2012.08.29. 21:50:59

@csücsköm: Mindettől függetlenül, csípem a HV-t.
süti beállítások módosítása