Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váratlan utazás 1x05 - A jó öreg Lady Lloyd

2012. augusztus 10. 11:00 - nemon

Hosszú és eseménydús epizód következik, ahol minden jó, ha a vége jó. A szülői felügyelet kiiktatásával indulunk: Janet és Alec King elutazik Charlottetown-ba, így a gyerekek Hetty néninél kerülnek elszállásolásra. Kocsikázás közben Sarahnak feltűnik egy kastélyszerű építmény: itt lakik Lady Lloyd, akinek marha sok pénze van Felix szerint, ez már önmagában figyelemfelkeltő. Alec King gyorsan kibővíti a történetet: hiába a pénz, az idős nőt még soha nem látták mosolyogni. Lehet, hogy csak nem talált megfelelő mennyiségű cselédet, akik rendben tartják ezt a hatalmas kastélyt, így én sem mosolyognék. A gyerekektől a szülők érzékeny búcsút vesznek, a kis komiszok alig várják már, hogy a lovaskocsi eltűnjön a messzeségben a két felmenővel együtt.

1.jpg

A következő snittben megcsodálhatjuk a házat belülről is: mindent lepel borít, félhomály, még egy horrorfilmes is megirigyelhetné, mondom én, hogy itt a takarítással lesz a probléma. Kívülről az ajtón Peg Bowen, a boszorkány kopogtat, őt már az első részben megismerhettük. Most is kiderül, hogy nem szolgált rá a negatív titulusra, ugyanis Ms. Lloyd részére hozott ennivalót és gyógyfüveket a néni reumájára, ha már az öregasszony nem akar kimerészkedni a szabad levegőre. Sarah eközben úgy dönt, hogy megnézi magának a titokzatos vénasszonyt, ebből megint kalamajka lesz. Jó lenne, ha Sarah végre nem mások után szaglászna, hanem mondjuk meséket olvasna, de tudom, ilyet hiába is várok. A lány érvelése tökéletes: ha nem nézi meg a gyerekcsapat az asszonyt, akkor honnan tudja meg akárki is, hogy él-e még egyáltalán? Én azért el tudnék képzelni jobb elfoglaltságot is, mint oszladozó hullákkal, vagy rigolyás vénasszonyokkal szembesülni, de hát mindegy. Felix továbbfűzi Sarah elméletét, finom utalásokat tesz arra, hogy lehet, hogy Lady Lloyd vérfarkasként tengeti napjait. Természetesen Sarah és Felix ezek után úgy gondolja, hogy megnézi magának a házat közelebbről, lesz, ami lesz, a lány motivációja csodás: "én még úgysem láttam halottat", szóval szerinte esély sincs rá, hogy az öreg hölgyet még az élők soraiban találja. 

2.jpg

Felix már az első adandó alkalommal kereket old, pedig csak Peg tűnik fel a színen, mi lett volna, ha tényleg vérfarkassal találkoztak volna? Sarah szerencsére nem látta meg a boszorkányt, így neki ennél meggyőzőbb érv kell ahhoz, hogy a nyakába kapja a lábait. A kapuban Felix találkozik Felicityvel és Cecilyvel, - akik persze nem mertek bemenni  - de Felicity-t ez sem tartja vissza attól, hogy az öccsét gyávának nevezve vissza ne zavarja az ódon kastély kertjébe. Amikor Felix elindul vissza, már a két lány is csatlakozik a jó móka reményében. Sarah eközben a bejárati ajtóval szemez, talán eszébe jutottak  a Mr. Abrahamnál történtek, bár erre kevés az esély, mindenesetre most nem lép közel az ajtóhoz, mit lehet tudni. Felicity, Cecily és Felix hangosan vitatkozik odakint, a házban pedig Lady Lloyd magához kaparintja a piszkavasat, ha nem vigyáznak a gyerekek, egy-két foggal kevesebbel térhetnek majd haza. Felix - hogy bizonyítsa bátorságát - felkap egy követ és bedobja a kastély egyik ablakát. Ez már mindenkinek sok, Ms. Lloyd eszelős tekintettel előront a házból; a King gyerekek kereket oldalnak, Sarah pedig kétballábasságának köszönhetően ismét a földön landol, ráadásul meg is sérül. A lányból egy-kettőre fogoly lesz, Ms. Lloyd felrángatja és a házába cipeli. 

3.jpg

Még mielőtt belépnének a házba, a nő felvillantja a valódi énjét: be akarja kötözni Sarah felhorzsolt térdét, és még ugyanabban a mondatban közli, hogy a házán átok ül, ó de jó! A lánynak biztosan lesz kedve feltérképezni a dolgokat ezek után. Az átok oka: a ház valószínűleg valami század eleji maffiavezéré lehetett, mivel a nő meggyőződése, hogy itt minden kőhöz vér tapad, te jó ég, hányas karikával megy ez a film manapság? A nő egyre kedvesebb, hellyel kínálja Sarah-t, és elmeséli a szék történetét, amire a lányt leültette: nagybácsikája kedvenc széke volt, - a lány megtisztelve érezheti magát - olyannyira imádta a férfi a széket, hogy nem átallott abban meghalni. Sarah ezt meghallva majdnem felpattan, csak az udvariassága tartja vissza. Vajon mit tett volna, ha Ms. Lloydot tényleg halva találja meg a ház padlóján?  A kislány úgy gondolja, köszi, ebből a szíves vendéglátásból ennyi is elég volt, egy óvatlan pillanatban megpróbál kereket oldani. Pechje van, az ajtók zárultak, sajnos kulccsal, így marad a további vendégeskedés, vagy máshol kell kijutni. Közben Ms. Lloyd visszatér a gyógyfüvekből készült teájával, és ellátja Sarah sebeit. 

5.jpg

Újabb látogató matat a bejárati ajtón: ez a magányos kúria lassan olyan lesz, mint egy átjáróház, egy nap leforgása alatt megérkezett a harmadik vendég, szerintem a nőnek el kellene gondolkoznia azon, hogy a turizmusból is simán megélhetne. Egy cilinderes úriember matat a küszöbbel (?), de Margaret (végre megtudtuk a keresztnevét) Lloyd őt sem fogadja kíméletesebben: gazembernek nevezi és átokkal fenyegeti a férfit, Andrew Cameront, akiről kiderül, hogy sűrűn járkál errefelé, nocsak. A pontos kapcsolati hálót még nem sikerül feltérképeznünk, de ami késik, nem múlik.  Ezalatt a közjáték alatt Sarah-nak végre sikerül kinyitnia a másik ajtót, aminek segítségével nagyon gyorsan kereket old. A nő üldözőbe veszi a lányt, de nem azon aggódik, hogy megszökött a foglya, hanem azon, hogy nem  kötötte be rendesen a lány lábát, ez ari.

6.jpg

Közben érkezik a "felmentő sereg" Hetty nénivel az élen, aki nem rejti véka alá a méltatlankodását, végülis igaza van. Janeték távozása után kb. tíz perccel már bajban voltak a kölkök, pedig nem erről volt szó. A gyerekek örülnek, amikor meglátják a feléjük baktató sánta Sarah-t, aki nyomban beszámol az elátkozott kastélyról, kissé színezve a történteket. A lány lábát látva Hetty néni sem ugrik az egekbe örömében, amikor pedig kiderül, hogy a kötözős gyógyfű Peg Bowentől van, hangosan véleményt nyilvánít, ami nem túl pozitív. Természetesen a forgatókönyvírók nem kímélték Peg-et, ott lapul azóta is a bokorban - mire várt vajon?- pedig azóta Ms. Lloyd háza átesett egy busójáráson, de hát ha meg kell hallania Hetty néni véleményét, akkor vita nincs, csak lapulás a bokorban. Sarah véletlenül elszólja magát a Felix-féle ablakbetöréssel kapcsolatban, itt mindenki megkapja most majd a magáét, de leginkább Felix, akit - szó szerint - a fülénél fogva rángat haza Hetty néni.

7.jpg

Hazafelé a csapatot misztikus meglepetés fogadja: zongoraszó hallatszik Hetty néni házából, pedig a zongorajáték ismeretlen fogalom a környéken. Kiderül, Olivia néni klimpírozik, kihasználva, hogy a sárkány éppen gyerekeket ment, igaza is van, indul a tűzokádás: ez a zongora Sarah édesanyjáé, Ruth-é, ki engedte meg neki, hogy hozzányúljon? Sarah-t felvillanyozza a gondolat, hogy van egy kézzelfogható emlék az édesanyjától, itt már nem lesz a zongora lezárva, úgy gondolom. Ráadásul Olivia néninek oka van a zongorázásra: ő kíséri Sylvia barátnőjét zongorán, aki tehetséges énekesnő, és nem mellékesen vendégségbe is érkezik. Nehéz lenne elmagyarázni neki, hogy nincs zongorakíséret, ha van zongora amúgy. A nőnemű érzelgős lakók előveszik a sopánka kártyát, Sarah az édesanyjára hivatkozva szeretné nyitva tartani a hangszert, Olivia néni pedig a barátnője miatt. Hetty néni dohog még egy keveset, aztán beleegyezik, végülis nincs kedve egész este a nyavalygást hallgatni egy ócska zongora miatt.

8.jpg

Felix önként lemondott a vacsoráról az ablaktörés illetve feleselés miatt, természtesen Sarah a hibás, ki más? Felixet az elúszott vacsora teljesen kihozza a sodrából, - én is ideges vagyok, ha éhes vagyok, úgyhogy megértem - és olyanokat vág Sarah fejéhez, amit igazán nem kellene: előjön a "hitvány édesapa" kártya, de természetesen el kell mondania, hogy Hetty néni nincs túl jó véleménnyel Sarah-ról, és ez is ütősnek bizonyul. Sarah mérgében világgá szalad, illetve meg sem áll az óceánpartig, legalább nem kell a bolond rokonságot hallgatnia. Andrew utánaszalad, és megpróbálja jobb belátásra bírni - vacsora címszóval - de a lány nem áll kötélnek. Mivel ez nem vált be, így Andrew a bosszút emlegeti, ami milyen vicces volt például akkor, amikor ők a pajtában a múltkor beleestek a disznómocsokba, de ezután hülyét csináltak a két King gyerekből. Sarah vérszomjas fejét látva itt telitalálat van, lesz bosszú dögivel.

9.jpg

Olivia néni eközben a barátnője elé hajtana a lovaskocsival, itt heveny vita kerekedik abból, hogy Sarah vagy Felix legyen-e a kísérő, ugyanis ők ketten nem maradnak meg egy kocsit. Sarah győz, Felix átadja a helyét, legalább teljes lett így a nőcsapat: Olivia néni, Felicity, Cecily, Sarah és majd a későbbiek folyamán csatlakozik Sylvia néni, de szép lesz. Egyedül Andrew árválkodik egy szál hímneműként a kocsin, szegényke. Sylvia néni el van ragadtatva a lányoktól, tudna mást is mondani? Igen, például, hogy fél Hetty nénitől, és ezt is kimondja, mondjuk nem vitatkozom. A lányok sétálni indulnak, Andrew hazaviheti a kocsit és a csomagokat, mégiscsak jó, hogy volt velük egy fiú is.

10.jpg

Peg Bowan és Lady Lloyd a temetőben sertepertél, Bowen gyógyfüveket gyűjtöget, Margaret pedig virágot visz valamelyik Lloyd nevű családtagja sírjára. A sétáló lányok pont a temető mellett haladnak el jó hangosan, így Ms. Lloyd felfigyel a csicsergésre. Egy fa mögül nézi meg magának a lányokat, úgy tűnik, Sylvia különösen nagy benyomást tesz rá. A csacsogásból kiderül, hogy Sylvia édesapja - aki már régen meghalt - egy évig élt anno a szigeten és itt volt a legboldogabb, így Sylvia nem teljesen idegenként érkezett Avonlea-ba. Peg Bowen kapiskálja a dolgot, rákérdez Margaretnél, hogy miért ülnek kocsányon a szemei a lányt bámulva, talán ismeri? Bizony hogy, vagy csak emlékezteti valakire.

11.jpg

Hazaérvén a nők fáradtak, de boldogak, Felixből pedig kitör az úriember: szeretne bocsánatot kérni Sarah-tól, hiszen csak az éhség miatt volt dühös, hát mondtam én! Sarah azonban bekeményít, nem beszél olyan fiúval, akit a hasa irányít. Inkább örülne neki, hiszen akad egy jó pár férfi a mai világban, akit nem a hasa vezérel, aztán az se jobb. Felix mindenesetre biztosan elkönyveli, hogy érdemes volt bocsánatot kérni, hümm. Olivia megint klímpiroz, nem is akárhogyan, Sylviának azonban nem akaródzik dalolászni, a fene se érti. Természetesen kiderül, hogy mi nyomja a szívét: visszautasított egy énektanári állást, mert énekesnő szeretne lenni, de eddig a nagy áttörés várat magára. Kár, hogy akkoriban nem volt X-Faktor, meg Voice, tuti nem dilemmázna azon, hogy hogyan lépjen be a köztudatba. Olivia gyorsan meggyőzi a nőt, hogy ne adja fel az álmait, mert ha valaki kitűz maga elé egy célt, akkor a befektetett energia biztosan megtérül. Vidámság van, jön az ének is már. Az énekkel együtt nemcsak a jókedv érkezik meg, hanem Ms. Lloyd is, aki Hetty néniék házához settenkedik egy virágcsokorral a kezében, amit a lépcsőre helyez. Nincs szerencséje: a teregető Sarah természetesen észreveszi. A nőt feldúlja Sylvia éneke, látszik, hogy a könnyeivel küzd, egyre nagyobb a rejtély. Sarah nem tud észrevétlen maradni, így Ms. Lloyd összerezzen és elszalad.

12.jpg

Sylviáék ekkor lépnek ki a házból, és mielőtt Sarah megmagyarázhatná a csokor történetét, Felix már meg is van gyanúsítva azzal, hogy a csokor csak tőle származhat, hát persze. A fiú gyorsan megemlíti, hogy nem érdeklik a csokrok, de dühös lesz, ha vacsi híján kell ismét lefeküdnie, szerintem már most adni kéne neki egy pár falatot, mert megint eléggé agresszív. Sarah vívódik egy csöppet, majd Felix után ered, hogy ismét a földbe tapossa a megjegyzéseivel, hiába, aki nem felejt, az nem bocsát meg.

 13.jpg

A lány úgy dönt, kár időt pocsékolni egy folyton éhes fiúra, így inkább felkeresi Ms. Lloydot, hogy megfejtse a rejtélyt. Először is kifejti az öreglánynak, hogy Sylvia mennyire örült a virágnak - Margaret hevesen tagad, ő aztán nem tudja, hogy milyen virágról van szó, na persze - de Sarah tovább erősködik, belekeverve a sztoriba Sylvia apját, akinek a kedvenc virága landolt Sylvia kezeiben, eközött sincs összefüggés? Ms. Lloyd felteszi azt a kérdést, ami a legtöbbször hangzik el a sorozatban: "Mondd, miért háborgatsz te engem örökké?" Hát ezt mi sem tudjuk, pedig már egy pár ilyen megmozdulást végignéztünk. Az öreg bölcsen enged a szelíd erőszaknak és betereli a kíváncsi lányt a házba. Hirtelen érdekes lesz a ház Sarah számára, ezt nem hisszük el, hiszen a múltkor lóhalálában menekült ki onnan. Azért az öreglányt sem kell félteni, rögtönzött rémtörténetekkel teszi otthonosabbá a lakását, csodálom, hogy Sarah nem ismétli meg a múltkori menekülős performanszot. Szerencsére nem, inkább eltereli a témát: nincs idő mindenféle hülye rémtörténetekre, így nekiszegezi a kérdést: Sylvia apjához köze van-e Ms. Lloydnak? Igen, nem? Nem érünk rá. Amikor az öreglány nem vall, akkor jön az érzelmek előcincálása: a lány Sylviáról kezd mesélni, a sanyarú sorsáról, meg hogy mennyire egyedül van, senkije nincs e földön. Az érzelmi húrok pendülnek, Sarah remekül ért hozzá, hogy könnyeket csaljon a környezete szemébe. A mondókáját egy meghívással fejeli meg: elhívja Ms. Lloydot vasárnap a templomba, ahol Sylvia koncertet ad. Először persze megy a tiltakozás - nincs egy rongyom sem, amit felvegyek - és Sarah-nak nincs türelme kivárni, amíg az asszony dűlőre jut saját magával: úgyis el fogsz jönni, gondolja, és távozik.

14.jpg

Természetesen ismét a kislánynak van igaza, Ms. Lloyd bemerészkedik a koncertre, na lám, mégiscsak van olyan rongya, amit felvehet. Minden szem őrá szegeződik, így nem érdemes koncertezni, ha mindenki másra figyel, nem az énekre. Margaret teljesen le van nyűgözve, észre sem veszi, hogy ő került a fókuszba. A lenyűgözés kétségbeesésbe vált, valami eszébe juthatott, mert elszalad. Sarah természetesen utána, de semmit nem tud meg, az öregasszony most nincs közlékeny hangulatban.  A koncert hatalmas sikert arat, Mrs. Lawson, a szatócs neje közli a jó hírt: a templom kórusának vezetője minden évben támogat egy ifjú tehetséget, aki részt vesz a Cameron Zenei Versenyen, és valószínűleg ilyen tehetséggel idén Sylvia lesz a szerencsés nyertes, király!

15.jpg

Olivia és Sarah a konyhában éppen Ms. Lloydról beszélnek, amikor beviharzik Sylvia, és elmondja a jó hírt a zenei versenyről. Sarah nem nyugszik, és valahogy a köztudatba hozza Ms. Lloyd-ot, így most Sylvián van a meglepődés sora: ismeri az öreg nőt, de meggyőződése, hogy ha Margaret tudná, hogy ő ki, biztos, hogy a templom közelébe se tette volna a lábát. Végre eljött az idő, hogy megtudjuk a történet lényegét: Sylvia apja szerelmes volt egykor Ms. Lloydba, el akarta venni feleségül, de mivel elment szerencsét próbálni, a nő egy idő után elfelejtette a férfit. A három nőszemély - Sarah, Olivia és Sylvia - felkeresi az idős asszonyt, most már tényleg itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Ms. Lloyd nem hajlik a jó szóra, nem akarja kinyitni az ajtót, hiába kéri Sylvia szépen, hogy  az édesapja kérésnek megfelelően felkutatta őt, és szeretne vele beszélni.

16.jpg

A következő jelenetben már a zenei versenyre készülődnek a lányok, Sarah ismét kifejti a véleményét Felixről, te jó ég, meddig megy ez még? A piperészkedésnek köszönhetően késve indulnak az érintettek a versenyre, szegény Andrewnak kell behoznia a fogatával a lemaradást. A nagy hajtásban a fogat szétesik, a késés garantálva. Andrew gyorsan szerez egy másik kocsit, így viszonylag hamar odaér a versenyre az egész család. Megérkezve szörnyű hír fogadja őket: Mr. Cameron már döntött, jaj a későknek, sajna ez van. Sylviánál törik a mécses, nincs igazság a földön. Sylvia még este is tornácon zokog, nincs már több lehetősége, hogy bebizonyítsa, hogy ő a legjobb. Sarah-nak félálomban bevillan az első találkozása Ms. Lloyddal, amikor a nő elűzte a cilinderes férfit, szerintem már kész is a terve.

17.jpg

Reggel pirkadatkor már kopácsol is Margaret ajtaján: Sylvia bajban van, és csak az öreg Ms. Lloyd segíthet rajta, hát persze. Végre kiderül, hogy Andrew Cameron, a zenében utazó mecénás Ms. Lloyd kuzinja, így már akkor minden világos. Szegény Ms. Lloyd kénytelen gyónni Sarahnak: Andrew Cameron tönkretette az apját, és emiatt bűntudata van, ezért próbál folyton az idős nő közelébe férkőzni. Közeleg a teljes megsemmisítés: Sarah rákérdez Ms. Lloydnál, hogy miért nem írt Sylvia apjának, amikor elment a szigetről szerencsét próbálni, de ettől függetlenül a lánykérési ajánlata még állt? Szavaim nincsenek a válaszára, hiszen kiderül, hogy konkrét oka tulajdonképpen nincs, gyakorlatilag azért történt mindez, mert nem akarta, hogy szánalomból elvegyék (?) és nem akarta, hogy mindenki rajta szánakozzon, ezt mégis hogy? Sarah is valami hasonló következtetésre jut, és amikor Margaret már megint az átokkal jön, a kislánynál elszakad a cérna, és a nő fejéhez csapja, hogy a legnagyobb átok ebben a családban Ms. Lloyd büszkesége, igaza van. A nő sokkot kap az igazságtól és durván elzavarja Sarah-t

18.jpg

Ismét a temetőben császkál este a két számkivetett: Ms. Lloyd és Peg Bowen, pedig vihar közeleg, és szerintem dráma is. Peg is osztja keményen; jó lenne, ha az élőkkel foglalkozna az öreglány, amíg még nem késő, a halottak megvárják odaát. Ms. Lloydnak már a temetőben sincs nyugta - igaz, még él - így gyorsan kereket old: nincs kedve mindenkinek a hápogását hallgatnia. Azonban nincs menekvés: a fejében Sarah és Peg Bowen szavaival  az erdőben botorkál éjszaka a viharban, pont ideális egy betegségre hajlamos öregasszonynak. A viharnak vége, már másnap reggel van, Ms. Lloyd végre megérkezik a kuzinja házához. Alig áll a lábán, úgy kell betámogatni a házba. Utolsó erejével még elmammogja a kérését Sylviával kapcsolatban, majd elájul.

19.jpg

Peg Bowen éjszaka kavicsdobálással felkelti Sarah-t, közli vele, hogy Ms. Lloyd rosszul van, látogassa meg a kuzinjánál, de vigye Sylviát is magával, ha egy mód van rá. Reggel oda is ér a küldöttség a férfi házához, sikeresen bejutnak a beteg nőhöz. Ms. Lloyd arra kéri a nőt, hogy énekeljen neki valami szépet, aki teljesítve az idős hölgy kérését egy rögtönzött koncertet ad a beteg ágya mellett. Mindenki szemében örömkönnyek ülne, Mr. Cameron álla a padlón koppan. Természetesen a segítség és pénz az énekesnői karrierhez azonnal felajánlva, jó lenne, ha mindenki mellett állna egy ilyen mecénás. Jó szokás szerint ismét Sarah-é a dicséret, ő változtatta meg a dolgokat, ez a lány egy igazi varázsló.

20.jpg

Az epizódban csak egy elvarratlan szál maradt már csak: Felix és Sarah öriharija, nem zárulhat így a dolog, elvégre happy end van. Ms. Lloyd kastélyának takarítása közben Felix ismét bepróbálkozik, de ugyanúgy lepattan a gőgös Sarah-ról, ahogy eddig. Az esetnek fültanúja lesz Ms. Lloyd, aki csúnyán kioktatja a kislányt: a Lloyd átok - mint tudjuk, a büszkeség - említése szíven döfi  a lányt, hoppácsak. Felix után szalad, végre előveszi a jómodorát, és szóba elegyednek. Felix már sokadjára bocsánatot kér, amit meg is fejel egy képpel: Sarah édesanyját ábrázolja gyerekkorában - szerintem meg Sarah Polley más hacukában fényképezve, de tudom, ne legyek szőrszálhasogató - így legalább elmondhatjuk, hogy tényleg nagyon hasonlítanak egymásra. Sarah is úgy érzi, hogy bocsánatkéréssel tartozik az undok viselkedése miatt, végre szent a béke. 

21.jpg

Ms. Lloyd szerencsésen felépült, Mr. Cameronnal kibékülve sétálgatnak és örvendeznek a napfénynek és a tisztaságnak, hiszen a gyerekek - a család segítségével - kitakarították a kastélyt. Ezek után remélem, hogy végre mosoly is elhagyja Ms. Lloyd arcát, hiszen nincs gondja többé a porcicákra. Az epizód tanulsága az, hogy ismét bebizonyosodott, hogy soha nem késő megváltozni és új életet kezdeni.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Panna 2012.08.10. 11:40:56

Nagyon jók a hogyvoltok, gratula! :-) Totál visszajönnek az epizódok a fejembe, imádtam a sorozatot! :-) Köszönöm!!

nemon 2012.08.10. 16:28:34

@Fekete Panna: Nagyon köszönöm a kommentedet! Inspirál! :)
süti beállítások módosítása