Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x13 (spanyol LOST) - Évadzáró

2012. augusztus 04. 12:00 - Sigismundus

Valeria mese, a csodáról. Julian bácsi annak az elvnek a harcos képviselője miszerint csodák nem is léteznek, csak titkok. Csoda az, amit nem lehet még megmagyarázni, mert még nem tudjuk az okát. De vannak jó csodák, és vannak félelmetesek is. Ilyen például, hogy került elő élve az az ember, aki a legtöbb titkukat ismerte? Merthogy Gamboa él, sokkosan húzták a Fedélzetre. Julia kicsit küzd, és lélegeztet, DellaGuadra meg lerohan a zárkához közölni a hírt. Hogy jó vagy rossz, ezt nehéz eldönteni, Ulisses szabad mindenesetre, de mi lesz Ainoával való szerelmével?

A fedélzeten közben magához tér Gamboa, Ainoát látja meg elsőként, örül, mert nem emlékszik semmire hogy került a tengerbe, csak a tudat tartotta életben hogy a lány várja őt meg hasonlók. Kellemetlen egy helyzet, ezek szerint nem emlékszik hogy a Köd reggelén szakítottak. És most ebben az állapotban Nagylánynak nincs szíve azonnal felfrissíteni az emlékezetét.

Az Ebédlőben minden diák dermedten áll, legfőképp Ramiro, az Ördög Ügyvédje. Nagyon beégett, de a Sors megint ad neki egy esélyt hogy újra sztár lehessen. A síri csendben meghall valamit a kabinok irányából, odasántikál. És megtalálja mobilját, amit kegyeletből feltöltve-bekapcsolva tart mindig. Csipog, mert Üzenet Érkezett... Rohan mindenki bekapcsolni saját mobilját és mindenki ugyanazt az SMSt kapta meg, SOS meg valami számok...

Ebédlő, az SMSeket tárgyalják. A tengerésztisztek azonnal megállapítják, hogy ezek bizony koordináták, alig fél napi hajózásra innen. Valaki segítséget kér. Vita lesz, Ramiro alig szerzett vissza tekintélyt, máris veszítené, mert az mellett kardoskodik, ne menjenek oda, csapda lehet, meg miért kérhetnek segítséget ? De leszavazzák, hajó fordul, ünneplés, mert ezek szerint vannak más emberek is rajtuk kívül! Ez megér némi ünneplést, és pezsgőt, sőt Palomares annyira fellelkesül hogy csókot nyom Vilma ajkaira, mindenki előtt.

Másik szerelmes pár Salome és Julian is csókolóznának, de Pókharapónak nem tetszik hogy a másik nyitott szemmel próbálkozik mint a baglyok.. Harmadik pár Ulisses és Ainoa, a Fedélzeten, vetített háttér előtt. Srác szól, hogy szakítson Nagylány megint, könnyen, mint ő tette Juliával, aztán éjfélkor randi ugyanitt. Nem mindenki örül felhőtlenül. A két tengerésztiszt például kiszámolta, hogy 7 napja, mióta eltűnt Gamboa a Sarkcsillag 250 tengeri mérföldet tett meg. És mégis, a kis mentőcsónak, a hajó előtt tűnt fel, utolérte és meg is előzte őket kissé? Lesz mit magyaráznia Gamboának. Julian örömködik azon hogy gyermekeik összejöttek, Ricardo nem ennyire boldog. Kissé összevitatkoznak, melyikük gyermeke volt több mindenkivel az eddigi út alatt. Kapitány persze lányát védi akit félrevezettek, Ulisses meg egy nőcsábász szerinte.

Salome dühöng még mindig a bagolypózon, Vilma javasolja, inkább próbáljon meg valami romantikusat. Ő például papírmadarakat kap egy titokzatos valakitől, akiben Pitit sejti. Gamboához elsőként tündibündi lopakodik be, kérdezni, a mennyországban volt-e? Mert anyukáját akkor láthatta? Borostás azonnal magához tér, és észnél is van, nem volt a mennyben, de elveszi Valeria babáját. Illegális szerencsejáték is van a Sarkcsillagon. Piti vezetésével kockapókereznek páran, de hogy-hogynem hülyegyereknek megy jól a dobás. És csomó kaját nyert, mert a fejadagokban játszanak. Jön Palomares, őszintén felháborodik, hogy lehet ilyet ? Piti most gonoszul gúnyos, papocska furcsa erkölcsi normákkal bír, játszani tilos, de más barátnőjét megcsókolni lehet? Palomares erre beszáll a játékba, de közli, amit nyer azt visszaadja a Konyhának. Kezdőtétnek a szentelt ostyának használt sütikkel nyit. Minden jelenlevő érti itt most ezek egymás ellen készülnek leszámolásra.

Ramiro közben kétségek közt kabinjában. Aztán elővesz egy mappát a szellőzőből, amiről gondolom mindenki tudja hogy mit tartalmaz.? Igen, azt a bizonyos Ainoa-mappát, no meg Gamboa három útlevelét. Orvosiban Gamboa megint ájultan fekszik, Julia vért vesz, vizsgál. Jön Ainoa, mikorra lesz jobban? Még jó pár óra, míg magához tér, akkor megint szakíthatsz vele, így a doktornő. Nagylány el, Julia tovább vizsgál. A lőtt seb helyét nézi, ami igen szépen begyógyult... és ekkor életre kel a félholt. Nagyon is eleven, doktornő szerint. Egy hétig volt magányosan, lőtt sebbel, de az teljesen begyógyult, se gyulladás se genny, hogyan? Gamboa vigyorog, a gyógyszerkészlet és erős szervezete van. A bőre sem kiszáradt, szeme sem beesett ? Hát Nagyon Erős szervezete van... Aztán harmadik adu a vérvizsgálat. Inzulin volt benne, pedig borostás nem cukorbeteg. Viszont egy egészséges embernek beadott inzulininjekció okozhat olyan sokkos tüneteket 10 perc múlva mint ahogyan Gamboát a Fedélzetre emelték... Na erre már keményebb lesz a válasz, mindenkinek vannak titkai, amit nem mond el a Kapitánynak, magának is van ilyen, Doktornő...

Julia flashback 1. Genfben volt, egy hatalmas, üres üvegfalú irodában. Felvételi bizottság, tagjai közt volt Philiphe, a későbbi ex, vizsgáztatta. Majd elárulták, ez csak formaság, már el is készült szerződése, amelyben a fizetésnél sok nulla van, a titoktartásinál pedig sok pont és alpont.

Más csodák is vannak. Ulisses az Ebédlőben a TVt néző Buborékot nézi. Nem is gyanús a dolog, míg meg nem látja a DVD lejátszón a NO DISC feliratot, félkegyelmű közli gyorsan, ez bizony adás, már megy egy ideje. A műsor amúgy Az élet csodaszép, Frank Capra rendezésében. (itt szeretném megjegyezni, azoknak akik az El Barco-ban az angolszász kultúrfölény elleni első csapást vélik felfedezni, hogy a sorozatban döntő többségében angol nyelvű zenéket hallgatnak, énekelgetnek a szereplők, a Coca-Colát pedig annyit mutogatják, mintha fő szponzor lenne)

Orvosi előtt Montrero és Julian vitáznak Juliával. Kihallgatnák Gamboát, de doktornő szerint ez lehetetlen, ki van száradva, glükózhiány, meg amnéziás sokk. Julian kineveti, egy hét mentőcsónak után ő nem nézne ilyen jól ki! De hiába, az orvosi vélemény győz, nincs kérdezősködés. A két tiszt közt sem éppen jó a viszony jelenleg. Irány az Ebédlő ahová Ulisses hívja őket. Itt már 3 órája megy 'Az élet csodaszép', kis tömeg, köztük Vilma is nézi már boldogan. Nem tudni honnan jön az adás, de a film csodáról szól, mosolyogva nézik a diákok. Így Kapitány-apuka megengedi nekik hogy még TVzenek késő estig is akár.

Kockapókerben közben tovább tart Piti győzelmi sorozata. Minden cukorka, csoki, süti egyéb már az övé. Ez főleg Esmelának nem jó, mert ő a lányok közös kis raktárát rakta fel, de azok tudta nélkül. Piti jóságos, de gonosz is, elfogad zálogot, csak a kérdés, mit tud butácska felajánlani? Hát ruhákat, vetkőzőpóker lesz hamar. És megint mindent Piti nyer, lányok alsóneműben, Palomares már az alsógatyáját is elvesztette. De legalább ő is villanthat felsőtestet. Megint kezdődik egy kakaskodó kis vita hülyegyerek és papocska közt. Előbbi szerint itt komoly hitbéli válság van, hisz egy pap nem csókolózhat, és játszhat nem igaz? Palomares erre annyit mond, van még egy tétje, a papi inggallér. Felteszi egy utolsóra, ha veszít akkor valóban lemond a papságról. De ha Piti veszít akkor ő mond le az apa-szerepről, mert az a rosszabb aki ilyen időkben ételben játszik. És hülyegyerek nevéhez illően, belemegy, felteszi az apaságát. Palomares dob, poharat még nem emeli fel. Mert ebben a percben megszólal keserűen Vilma, aki lejött az Ebédlőből, hogy TVzni hívja őket is. Végighallgatta az egész beszélgetést és szeretné látni hát ki nyert.

Ebédlő, boldogan mosolygó TVnézés csoportosan. Megjön Ainoa is, aki persze azonnal Uli mellé bújik boldogan. Meglátja ezt a szintén TVző DellaGuadra, és akcióba lendül. Elrángatja Buborékot az első sorból, és megbízza egy üzenettel. Menjen a Fedélzetre Montrerohoz, és mondja el, hogy a lánya dörleszkedik az ő fiához!

És egy olyan istenkirály üzemmódban megírt jelenet kezdődik, amit nem vagyok biztos hogy jól vissza tudok adni... Minden információtovábbítás alaptétele, hogy a pontosság nagyban függ a hordozó közegtől. Nos ez most ugye Buborék. Fedélzeten meséli a dörleszkedés-dolgot, mire Montrero azt üzeni vissza, 'lemegy és behúz mindjárt DellaGuadrának'. Buborék rémülten megy, és azt adja átt, hogy Kapitány szerint 'nekik kapcsolatban kell maradniuk, és van-e konyak?' Julian visszaüzen, hogy 'az ital nem megoldás', Buborék a fedélzeten átadja, hogy 'maga a csoda, Kapitány', majd visszafelé azt mondja 'életük végéig együtt hajóznak majd' , majd Fedélzeten azt hogy 'a Sarkcsillag egy nagy család', Juliannak azt válaszolja, hogy Ulisses Montreronak 'mintha fia lenne', majd Kapitánynak meg azt 'Ainoa mint a lánya, olyan Elsőtisztnek'... Majd miután jól elvégezte dolgát – összebékítette megint a barátokat, leül TVt nézni.

Julian konyakkal megy a fedélzetre, ahol ölelkeznek megint a barátok, majd munkához látnak. Kapitány ugyanis átvizsgálja ami a mentőcsónakban található volt. És gyanús a dolog, egy kivételével minden vészhelyzeti vízes-zacskó bontatlan, és a gyógyszeres zacskók is... Magyarán Gamboa egy hétig semmit de semmit nem használt fel a készletekből, és tessék, jól van... nem bíznak Juliában amíg ki nem derül a titok. A nevezett doktornő amúgy, összeszed egy csomó ruhafélét egy zsákba, lemegy egy raktárba, és saját rögtönzött bokszzsákján kemény ütés-edzésbe kezd. Filmnek vége, éppen megérkezik a kis Valeria is, rádióját cipelve. Nem tud aludni, mert a rádió szerinte folyton szól... és tényleg, valami sípolást hall benne Buborék.

Ramiro megy be az Orvosiba, ahol borostás boldogan köszönti. Főleg mert kiderült, sánta az előzetesen megbeszéltek szerint azonnal elrejtette a mappát amint megtudta hogy Gamboa eltűnt. De most visszatért a borostás, és Ramiro kételkedni kezd, mi is ez az egész? Gamboa nem árulhat el mindent neki, de hazudni nem fog, és szeretné ha továbbra is kitartana mellette. És hogy megmutassa micsoda hatalmú oldalon is áll, ad egy almát ajándékba. Egy frisset, ropogósat, miközben a Sarkcsillagon elfogyott már rég a friss gyümölcs.. Ramiro kicsit gondolkozik, majd beleharap a Kísértés Almájába, elkötelezi magát a Sötét Oldal jedimesterének.

Uli és Ainoa randiznak éjfélkor. Kis csevej holmi elültetett virágokról, meg játszanak Titanicost a hajó orrában, de csak a védőhálóba esnek. Kapitány nem épp nagy konspirátor. Az helyett hogy ezentúl figyelné titokban Juliát, inkább beront a rögtönzött edzőterembe. És szemére veti mindazt, hogy falaz Gamboának, ember nem bírta volna ki, víz és gyógyszer használata nélkül a hetet. Julia nem tud semmit, ezt mondja, de ez nem igaz persze.

Julia flashback 2 . Genf, egy vizsgáztatója átadott neki két mobiltelefont, francia közben szemmel már le is vetkőzteti. És ezeken kellett jelentéseket tennie. Doktornő rákérdezett a sok titoktartásira, mire annyit mondtak neki, 13 ország van benne az Alexandria-tervben, érthető az óvatosság.

Reggel van, Kapitány és Elsőtiszt lesik a láthatárt mert a megadott koordinátákon vannak. De sehol semmi hajónak nyoma. Mindenki ideges, Ramiro persze csapdát emleget. Egyedül a Hídon van változás, ahová Buborék minden híradástechnikai eszközt betelepített. Tvtől DVD lejátszón át, régi szalagos magnón keresztül a mikrohullámú sütőig, ezekkel szerinte el lehet fogni valamilyen adást. Ulisses is hozzáteszi a magáét, lemerülne, körülnézne, nem süllyedt-e el valami? Ainoa megy segíteni a biztosítókötélnél, aztán hozzon neki lentről valami szépet!

Ebédlő, románc. Piti megy alázatosan bocsánatot kérni Vilmához, tehát elvesztette az apaságot pókeren. Nagyon akadozó dumát nyom le, hogy ő mégis szereti a lányt, és szeretne a kicsi apja lenni meg hasonlók. Az meg megbocsájt hülyegyereknek, Piti nyilván tud a női érzelmekre hatni dumájával, már ami a szánalmat illetheti. Megbocsájtottak neki, de mindjárt el is cseszi. Vilma, megköszöni neki a papírmadarakat, Piti visszakérdez, milyen papírmadarak? Ramiro közben tovább bomlaszt, a Core-Core eltűntjeivel példálózik. Majd amikor megjelenik Julia is, letámadják kérdéseikkel. De hát ő sem tud semmit, egyik percről a másikra történnek a dolgok! Most például attól áll el mindenki szava, hogy újra felhangzik a jachtról hallott kórusmű. De most a kis Valeria sokszínű rádiójából. Kísérteties a dolog, Montrero úgy dönt, eltűnnek innen. DellaGuarda intézze a hajó ügyét, ő viszi Valeriát. Útközben rákérdez doktornőnél, nem tudja hova tűnik mindenki, aki segítséget kér?

Julia flashback 3 . Genfben sétált, elég rossz hangulatban. A két mobil egyikén háromszor is hívták, kinyomta kétszer. Harmadjára Philiph a francia hívta, idegesen, mert a nő ki akart szállni az Alexandria projektből. Philiph szerint ezt nem teheti, miért megölnek tán? Válasz helyett sokatmondó hallgatás. Julia megrémül, és inkább beült az érte küldött autóba. Francia meg komoran nézett maga elé, franciát meg Roberto nézte gúnyos tekintettel.

Románc, Vilma megköszöni a csókot, de megnyugtatja, buta kis dolognak nevezi, amit papocska túldimenzionál. Ugye, még járatlan a szerelem dolgában, ezért. Ja a madarakat amúgy Palomares küldte. Románc kettő, de durvább. Gamboa jelenik meg Ainoa mögött. Vele nem lehet szakítani... És egy búvárpalackba fecskendezett széndioxid csodákra képes.... Miután kellően lesokkolta a lányt, felbukkan a hajótól távolabb Ulisses , mégis él. Borostás nem hagyja abba a terrort, közli, több figyelmeztetés nem lesz. Ha vele nem, akkor mással sem, ha megszegi Nagylány ezt megöli Ulit, megöli apját, és megöli Valeriát is.. Ainoa akármennyire is vad csaj, ez azért sok, zokogva beleegyezik.
 
Ulisses jelent, a Sarkcsillag alatt nincsen semmi roncshajó. De talált egy fém konzervdobozt, ami azért gyanús, mert ez teljesen ép, de a tengerben hamar kikezdené a rozsda.. Alig 4 órája kerülhetett be a vízbe. Mindegy, Kapitány kiadja a parancsot, indulás, Buborék meg azért végigpróbálja az összes hullámsávot. Julian lelép kissé a kabinba mert rosszul érzi magát. A rák első tünetei sajna... de itt se tud pihenni, mert Salome várja, romantikus vallomással, meg minden. Elsőtiszt úgy dönt, nincs jobb alkalom megkérni a nő kezét, így is tesz. 
 
Julia flashback 4. Genf, pár évvel később. Már nem volt oly felhőtlen a hozzá állása a munkához és a franciához sem. De még maradt, mert a projekt hamarosan kezdetét vette. És ekkor mutattak be neki egy segítőt, amilyet minden résztvevő kapott maga mellé. Hogy segítsen, de főleg megoldja a veszélyes helyzeteket, ha akadály merülne fel. És bemutatták Juliának Ernesto Gamboa urat, Kolumbiából.... Hoppá...
 
Ez villan be doktornőnek, és megy is borostáshoz. Feszült vita kezdődik, Julia közli ő nem akar és nem tud tovább hazudozni, avassák be legalább a Kapitányt valamibe ! Gamboa szelíden de határozottan lebeszélni, tudjon hazudni tovább doktornő, és nincs beavatás. Ainoa és Uli az Ebédlőben. Srác közli, hozott egy ritka szép korall-darabot lentről. Mellesleg ő vágta le magát a biztosítókötélről, hogy elérje, idefent meg a frászt hozta ezzel mindenkire. Nos, ekkor közli vele Ainoa hogy tévedés volt, nem szereti, ennyi. Férfikönnyek, keserűség.
 
Montrero épp kiadná a parancsot az indulásra amikor Buborék élete legnagyobb bejelentését teszi a Hajórádión. Sürgősen a Hidra hívja Montrerot és mindenki mást is, mert hívják őket a műholdas telefonon. És megy is mindenki, hitetlenkedve, és tényleg. Egy TVn sikerült valami videókapcsolatot behozni, egy elgyötört arcú fickó magyaráz valahonnan. A műholdas telefon végre Kapitány kezében, és hallja, hogy a fickó valami Hoffmann parancsnok, és 4 órájuk van Montreroéknak hogy megmentsék őket....
 

 

Címkék: el barco
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.07.24. 21:19:14

No itt a vége, fuss el véle... Legyek mókus egy pálmafán, de spanyolék egészen jól megtanulták hogyan kell jó, izgalmas sorozatot írni nem? Töltelék jelenet nem volt, aránylag logikusak a rejtélyek, és megoldásuk. És van a Fő Rejtély, ami szépen, a látóhatáron épp hogy csak feltűnik néha.. És a szereplők, a végére jól meg lettek írva. Pár fő jellemvonásuk megvan ami kell egy sorozatba. Vicces arcok, eyecandyk, titokzatosak, tudósok.
Igazából egyiket sem tudom utálni, no.

Lesz második évad hogyvolt. Hogy mikor, még nem tudom, belenéztem az első részekbe, izgalmasnak tűnik.

SOIL 2012.08.04. 17:00:53

Nagyon várom a 2. évadot, addig is köszi az eddigieket!
süti beállítások módosítása