Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x06

2012. június 16. 12:00 - Sigismundus

Megint egy reggel, és megint Valeria mesél. A parancsnoklás, mint olyanról, mindenki parancsol valakinek. Apu parancsol Ainoának, ő parancsol Valeriának, és a kis tündibündi is parancsol ám, Buboréknak. Most is nagy parancsolgatás veszi kezdetét a Sarkcsillagon, Uli reggel fogmosás közbeni tengerbeköpködésnél veszi észre, hogy gyorsul a hajó valamiért pedig se szél nem fúj, és a motorok sem mennek. Rohan a Hídra ahol kivételesen a két tapasztalt tengerésztiszt is észrevette a dolgot, már a húszéves matróz előtt. Valami áramlat lehet, de hogy milyen és mekkora? A Világvége kissé átírta a tengerészeti térképeket.

Nosza rohanás vitorlákat levonni, meg hasonlók. És itt végre látunk néhány matrózt is dolgozni a kötelekkel. A diákok most sem dolgoznak, reggeliznek inkább. Már ha egy kekszet és fél pohár tejet annak lehet nevezni. Kezdenek is morgolódni, nem tetszik a dolog, főleg Hitetlen Ramironak. A lányoknak a csak két perc zuhanyozás nem tetszik főleg. Miért kapnak kevesebbet ha van több is, nem igaz? Salome hiába próbálja leordítani őket, ez csak Juliannal szemben hatásos, huszonéves egyetemisták ellen nem véd.

Kapitány megy Juliához tudományos magyarázatot kérni. Doktornő épp fürdik, saját kabinjában, neki nyilván több mint két perc jár. Közben magyarázza, ha eltűnt egykét kontinens, akkor sok sok víz keresi az új helyét a Földön, innen lehetnek fura új áramlatok. DellaGuadra és Ulisses meg próbálnak rájönni az áramlat okára. Meg is látják hamar, egy jókora örvény az, kavarog szép spirálalakban.

Elsőtiszt azonnal hátramenetre utasítani a Gépházat, vissza ahogy csak lehet. De megint közbeszól az ifjú matróz, aki mindig jobban tudja. Inkább gyorsítsanak, teljes vészsebességgel vágjanak átt az örvény peremén. Vita lesz, Ulisses elragadja a rádiót és utasítja Gépházat az ellentétes parancsra. Nincs mit tenni, apja káromkodva az örvény pereme felé irányítja a hajót. De nem ám a szép nagy kormánykerékkel, hanem valami kis joystickszerű izével. És még ehhez a kis izéhez is ketten kellenek, feszült percek, görcsbe rándult arcvonások, de csak sikerült! Hurrá örömködnek a közös kaland kissé összehozta apát és fiát.

Aztán hatalmas nagy zökkenés, a Sarkcsillag megremeg kissé oldalára is borul. Meg benne mindenki. Térképek, diákok, meztelen doktornő erőltetetten a kapitány karjába, minden. A Gépházban ül össze a vezérkar, Uli lemerült a hajó alá, és most jelent. Sérülés nincs, de a hajó tőkesúlya vagy mije beékelődött két szikla közé... (hogy egy örvény közvetlen közelében hogy lehet alig tíz méter mélyen szikla, nem értem, nyilván a tengerfenék is nagyon önmagát keresi az új világban). Lényeg, hogy jobbra lejt a hajó, ha jön egy hullám balról, könnyen borulnak. Kapitány azt találja ki, megint maximális sebességgel nekiindulnak, majd ez lerántja a Sarkcsillagot. Parancsot is ad a gépésznek (neve Manoel, jegyezzük meg erre az egy percre) 2000 fordulatszámra. Uli megint okosabb, a motor nem fogja bírni, eltörik a tengely vagy mi. Manoel feje egy percig ide-oda ingázik, kapitány vagy matróz parancsát teljesítse, majd indít, felpörget. Feszülten néz mindenki mindenkit, hajó nem mozdul. Uli vicsorog, majd ugrik és 1999-nél, az utolsó pillanatban leállítja a motort.. Új a terv, megvárják a dagályt, az leemeli a hajót, addig is mindenki a bal oldalra költözik, ellensúlynak.

Hogy Montreronak ennyi megaláztatás ne legyen elég reggelre. Salome hívja az ebédlőbe sürgősen, a diákok lázonganak megint, így Ulival és Juliannal a sarkában rohanás van. Doktornőt meg Buborék hívja sürgősen az Orvosiba, baj van ott is. Az Ebédlőben a a diákok nevében Ramiro követel tájékoztatást. Hát megkapja, megfeneklett a hajó, 12 óra míg jön a dagály, addig mindenki bal oldalra költözik, áramot és vizet addig nem használhatnak biztonsági okokból. És akinek ez nem tetszik, kérdez vissza sánta. Montrero előbb nem hisz a fülének, hisz most magyarázta el, nem? De hiába, a többiek is csatlakoznak Ramiróhoz, hiába utasítaná őket rendre a Kapitány. Ráadásul az eddig lojálisnak tűnő Ulisses is a srácok védelmére kel, majd felszólal Gamboa, legyenek választások... Egy hajón... Ó azok a régi szép korbácsolós-hajóalattáthúzós idők ! Villan át a gondolat Montreró agyán, de nincs mit tenni. Öntudatos egyetemistákkal áll szemben a kegyetlen diktátor, lesznek választások, de elöbb balra vonulás lesz.

Orvosiban közben hatalmas a vészhelyzet, Valeria plüss jeges-macijának (jeges maci, vesszük, ugye, jeges!!!) leszakadt a karja, ezt kell sürgősen megvarrni. Műtét közben Juliának énekelni is kell hogy ne féljen a maci, vagy Valeria, vagy Buborék, de kész a műtét. Doktornő elárulja tündibündinek, szeretne majd egy olyan lányt mint ő, ezt tündibündi úgy veszi, apukájának hamarosan lesz új felesége, de jóóó!!

A diákok csak elkezdenek költözködni, Ramiro nagy dühére, aki leállítaná de hiába. Még Piti is magára hagyja, hülyegyereknek csak a vegyes lány-fiú kabinok járnak az eszében. Majd a közös Gamboa-utálat ürügyén csajozós technikákat kezd oktatni Ulissesnek. Értjük ugye, Piti oktatja Ulissest, nőt fogni. De mégis van egy jó szólása, hiába van Gamboával Ainoá, ha elmegy a matróz mellett és kissé visszanéz, akkor őt szereti igazából.

Nagylány amúgy is szakítós kedvében van, fent a Fedélzeten dühösen vonja kérdőre borostást mi volt ez a lázadás apja ellen megint, he? Gamboának egy percbe és három mondatba kerül lecsillapítania. Azt állítja, hogy egyesek már merényletre készültek volna Montrero ellen, mert önkényuralkodónak tartják, de ő, Gamboa, a választások bedobásával, lehetőséget adott hatalma legalizálására. Ainoa meg van győzve, sőt még egy békülőszexre is hajlandó, irány hát a 9-es kabin. Az előjáték csintalan kis hangjait hallja meg az ajtón keresztül Montrero, rájuk is nyit még időben. Lányát egy szál semmiben rángatja ki a folyosóra, hogy Ainoa megaláztatása még nagyobb legyen, a jelenetnek szemtanúja Ulisses is.

Majd megint rossz hír, Julia hívja azonnal az Oktatóba. Kapitány előbb azonban másik lánya kabinjához fut, mert a kis Valeria nem tudja kinyitni belülről. DellaGuadrával együtt betörik az ajtót, nem volt bezárva, rejtély.. Montrero most jól tette hogy nem a hajója ügye volt az első neki hanem más. Elsőtiszt az ajtós sztori miatt jön rá, hogy erősödik a víznyomása a Sarkcsillagra, a fa hajótest ezt még elbírná, rugalmas, de a fémváz az ami merev és nem bírja sokáig.

Irány az Oktató, doktornő itt közli, a diákok ülősztrájkot tartanak, mert MOST követelik a választásokat. A DellaGuadrák nagy köztársaságpártiak, de Julian most a pokolba kívánja a demokráciát.. Montrero meg nem használja ki a jó alkalmat hogy a diákokra zárjon minden ajtót, kiabálni kezd, hiába. Ráadásul Ainoa és Ulisses is csatlakozik az ülősztrájkolókhoz, dupla apai tekintélyvesztés. Doktornő lép fel békítőleg, végül is, nem a hajó irányítását adnák át, csak a napi ügyek, beosztásokat. Legyen kétharmad, és akkor az ugyanannyi élelemből nagyobb adagokat tudnak szétosztani, míg világ a világ, ilyesmik. Rendben, Montrero megtörik, holnap választások, de addig a régi parancs van érvényben. Diákok felcihelődnek, és Ainoa egy pillanatra valóban visszanéz Ulira, teljes az öröm, főleg Pitinél. Igen ám, de amikor Uli kifelé megy az Oktatóból, Julia is utánanéz.

Végre éjszaka jön (kissé korán, kevés dolog történt). Salome meghívta Julian kabinjába, mint már sajátjába a doktornőt, így Elsőtiszt Montreróhoz vackol be. Kezdene keseregni és beszélgetni a Salome problémáról, de Kapitány viszi a vastagon aranyozott pálmát problémaügyben. Elmondja hogy a lányát bugyiban rángatta ki Gamboa kabinjából. Ainoa közben kimegy a Fedélzetre, kis levelet ír annak aki megtalálja, hogy van élet a Sarkcsillag nevű hajón. És be egy kólásüvegbe, üveg a tengerbe. Jegyezzük meg, a hetedik évadban lesz jelentősége. Míg ő elvan, a Piti-Uli kommandó újra akcióban. Hülyegyerek második törvénye, a kiszemelt lányt a barátnői véleményén keresztül lehet meggyőzni, magyarán Ulisses aludjon a lánykabinban. Hogy jó véleményt alakítson ki magáról. Sikerül is, szégyenlős kis mosoly, gondosan megvillantott felsőtest, a szép álmokat lányok az garantált. Hely amúgy van, Ainoáé, mert mindenki azt sejti, Gamboánál alszik. Mégsem így lesz, váratlanul benyit Nagylány, de nem küldi el a srácot, maradhat, befekszik melléje. Kis nyavalygás, hogy megalázza őt az apja, Ulisses nyugtatgatja, ez van ő a kapitány. Majd a lány elalszik, és egy idő után, teljesen spontán, de forgolódni kezd. Hogy merre, hát nem le az ágyról, inkább az ellenkező irányba, Uli gondosan megvillantott felsőteste felé. Ő hősiesen tűri is a kisértést, majd amikor a lány álmában arcát kezdi puszilgatni, lelép.

Kapitány kabinjában is óvodás/iskolásszintű események kezdődnek. Julian elhatározza hogy kihallgatja mit dumálnak a csajok, a negyvenes szakácsnő a harmincas doktornővel. Így is lesz, hallgatja is végig amint Salome, sótlan, csak a szabályok iránt lelkesedő alaknak írja e Juliant. Felkapná a vizet a sótlan, de ekkor rángatja el Montrero akinek nem tetszik az ilyen kihalgatósdi. Így lemaradnak a nagy szenzációról, amikor Julia közli Saloméval hogy nem a kapitány jön be neki, hanem Ulisses. A két reménykedő kiskamasz úgy dönt, vészhelyzet ide, takarékosság oda, meghívják a két csitrit egy italra, most éjjel. Mennek is, hívnak is, a lányok elfogadják, bár kissé fagyos köztük a hangulat. Szakácsnét meglepte hogy nem terve szerint Montrero barátjába szerelmes a doktornő.

Ulisses meg sem állt Piti kabinjáig, meséli mi történt, puszilkodtak, mit tegyen, jajj ? Hülyegyerek harmadik törvénye szerint ilyenkor nem szabad megállni mert plüsskutya marad az ember. Irány vissza, kemény, nyelvletolós csókra ! Uli eltökélten tér hát vissza a lánykabinba, csakhogy le is dermed azonnal... Ainoa mellől Gamboa néz le rá fenyegetően. A borostás megint lefőzte őt macsóságban, bejött egyszerűen a kabinba, közölte Nagylánynal hogy apja tiltása nem érdekli őt, és Ainoa megint el volt bűvölve. Ulisses szegény, leforrázott kiskutyaként távozik, nála leforrázottabb csak Piti lehet, akinek összes csajozós törvénye hatályon kívül helyeztetett.

Ebédlőben csendes a buli, Julian és Salome lelépnek, megnyitni egy üveg bort a Konyhába. Kapitány kissé nyomulna doktornőre, de az bevett két altatót, így hamar bealszik. Montrero cipelné a kabinjába vissza, de itt derül ki hogy Julian és Salome ide jöttek és végre dugnak. Irány hát tovább, de még groteszkebbül folytatódik ez az Odüsszeia. Julia kombinéja beakad valamibe, félig leszakad róla, így a félmeztelen nőt alig meri megérinteni a kapitány. Végül a saját kabinjába viszi doktornőt, akin már alig van valami. Kis tündibündi persze felébred, és boldogan kérdezgetni, a meztelen néni most már örökre itt alszik velük? Apukája zavarban, végül megegyeznek hogy ő is ezt szeretné, de ez legyen titok.

Uli a Raktárba kezd ágyazni magának, ekkor jelenik meg Gamboa. Figyelmezteti hogy szálljon le Ainoáról ha nem akar palack nélkül mélyre merülni.. Ulisses kineveti, ne okoskodjon.. egy másodperc különbséggel fognak egymásra szigonypuskát hirtelen.. Bájgúnár gyerek tovább vigyorog és okoskodik, majd leteszi a szigonyost. Gamboa azonban elsüti, és csak egy centin múlt hogy nem lett séróigazítás. És közli, hogy ne fenyegetőzzön többet fegyverrel, ha nem áll készen arra hogy azt el is süsse.. Bravado Gamboa. Végre egy tökös hispán, conquistratorok méltó ivadéka. Ő dugja meg a kapitány lányát, először, másodszor, harmadszor, és neki sikerült csak Ulisses arcáról letörölni a vigyort.

A szánalmas akciókkal teli éjszakát után követi végre az igazán akciódús reggel. Hirtelen nagyon bedől a hajó, kiderül hogy az áramlat ami nyomja őket erősebb mint hitték.. Minden diákot behajtanak az Ebédlőbe mentőmellényestül. Montrero kissé ledöbbenve veszi észre, amit Gamboa Ainoával lép ki a lánykabinból. Mindegy, sietni kell, összeül az agytröszt, az ötösfogat. Kapitány ötletel. Ha két raktárat elárasztanak vizzel, akkor elmozdul a Sarkcsillag egyensúlya, vagy mi és akkor leúszik magától vagy hogy. Nem értem, de nem vagyok tengerész. DellaGuadra töpreng, Gamboa gúnyolódik, tegnap miért nem voltak ilyen okosak? Montrero verekedne borostással, de érdekesmód Uli választja szét őket, nincs itt az ideje ennek, pakolás. Van 20 percük.

Láncot alkotnak, úgy pakolnak kifelé, még Ramiro is. Aztán jön egy újabb lökés, és borulnak a ládák, esnek az emberek Piti lába szorult egy láda alá. A menekülők közül pont Julian és a Kapitány maradt hátra kiszabadítani. És ahogy ilyenkor kell, a raktárajtó ekkor csukódik be váratlan, de úgy hogy be is szorul.. Bent ragadtak hárman, az elárasztásra ítélt raktárban. Kintről Ulisses próbálja kifeszíteni az ajtót, hiába, jóféle baszkföldi acél az.

Kivághatnák ugyan egy körfűrésszel vagy mivel bentről a raktárajtót, de akkor oda az elárasztás. Kapitány dönt, három emberért negyvenet. Pitinek nem tetszik a vérmatek, de nincs mit tenni. És hiába zokog kint Ainoa, elrángatják. A három ember akik halálra vannak ítélve kissé idegesek, ez érthető. Piti nyavalyog, lábsebét bekötik ugyan, erre a kis időre minek? A többiek az Ebédlőben gyűlnek össze, Salome beszélne rádión DellaGuadrával, de az kikapcsolja a készüléket. A diákok Vilma vezetésével vitatkozni kezdenek, Pitinek miért is kell meghalni odalent? Ki döntötte el ezt? Értelmiségi vitakör lesz hamar, Sartre idézetekkel, a de-konstruktivizmusról, mikor végre megjön Ulisses a Fedélzetről. Szerinte feltámadt annyira a szél, hogy teljes vitorlázattal, a motorokkal hátramenetben le tudjanak jutni a szikláról. (ja amúgy a dagállyal mi van? 24 óra alatt meg kellett volna jönnie, épp éjjel kb amikor a Hold a tenger adott szakasza felett jár....) Vita kezdődik, de már nem lila ködös. Gamboa szerint hülyeség a hátramenet csak szétesik a hajó, inkább árasszanak, fulladjanak. A Raktárban közben Montrero búcsúzik Ainoától az ajtón keresztül. Megigérteti Nagylánynal, hogy jól vigyáz Valeriára, elmondja neki, hogy előrement ő Anyjuk után, de ott várja majd őket. Meg hasonló, könnyfakasztó, érzelmes mondatok. Közben Julian elkezdi berregtetni a fűrészt vagy mit, Piti pedig egy filccel tenyerére írja " No es el barco de Penny " .

Ebédlőben tovább vitáznak, Miguel de Unamuno szellemében a szabad akaratról. Megint a tettek emberei szakítják félbe a bölcsészestet. Ulisses közi, ha ma vannak a választások, akkor jelölteti magát.. Így is lesz, első voks, a levetett mentőmellény az övé. Gamboa a másik jelölt. Raktárban közben könnyes szemmel elmesélik egymásnak életük történetét. Majd Julian mégis felveszi a rádiót és beszél Pókharapóval. Elmondja neki hogy mindig is őt szerette, ezért hagyta ott Ulisses anyját terhesen, mert Salomet szerette. És csak húsz év múltán mondta el neki.. Mindenki zokog, a Raktérben, a szavazáson, én is írás közben, kivéve Gamboát. A szavazás amúgy nyílt, fej-fej mellett a két jelölt, érdekességképp, Palomares és Vilma Ulit támogatta, Ramiro és Esmela a borostást. Jön Julia, könnyes szemmel, Ulisses elé áll. Oly érzéki mozdulatokkal veszi le magáról a mentőmellényt hogy mindenki számára egyértelmű, ezt hamarosan más ruhadarabjai is követik majd - és Gamboára szavaz.... Salome persze Ulissesre.

Raktérben kapitány gondosan felveszi a védőkesztyűt, megfontoltan mindkét kezére. Majd megfontoltan felteszi a védőszemüveget is. És megfontoltan nekikezd a hajótest karcolgatásának. Jön Ainoa, szavaz, Ulissesre. Összesítést, bájgúnár lesz a hajó polgármestere vagy mi. Azonnal leszól a Raktárba, elveszik tőlük a villanyt, kapaszkodjanak. És elkezd irányítani is, ő és Julia a Hídon figyeli a műszereket, Palomares a szélerőt méri, és a vitorlabontóknak parancsol, Ramiro a Gépházban. Mindenki kapaszkodik, szélerő 21 csomó, de még nem bontanak, csak hátramenet egyenlőre. A Raktárban és Ebédlőben persze mindenki kétségbeesetten kapaszkodik, mert elkezd remegni a hajó.

De Uli még mindig csak a motorokat hajtatja, de hátramenetben, a vitorlákat nem engedi kibontani. Szélerősség 22 csomó, a hajó egyre jobban nyikorog, a nyomástól kezdenek betörni a hajóablakok, sikolyok, üvegcserepek mindenütt. Szélerősség 26 csomó, na végre engedély a vitorlákra ! Azok szép látványosan ki is bomlanak, és az eddig hátramenetben erőlködő Sarkcsillag, hogy-hogynem előremenetben kezd úszni végre szabadon. Öröm mindenhol ölelik egymást a Raktérben, az ebédlőben, de főleg Julia öleli Ulissest a Hídon. Az meg nem tiltakozik, miért is, tenné? Ez nap végre az ő napja, és még csak délelőtt van..

 

Címkék: el barco
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.06.16. 17:06:36

ebbe az epizódba nem régen véletlenül belenéztem, pont az örvényes jelenetnél. az mekkora mega LOL volt!:DDD
a hajó éppen dülöngél, hánykolódik de a kapitány inkább a zuhany előtt dekkol, hogy mikor jön ki már a csaj, ahelyett, hogy rohant volna fel a fedélzetre, hogy mi az úristen folyik itt! az meg ahogy egy joystickkal birkóztak már egyenesen epic fail jelenet volt, az írója meg a rendező biztos nem látott még ilyen szerkezetet, akkor rájöttek volna, hogy az nem erőből működik, mert nem mechanikus. aztán mikor a kitört a balhé, hogy miért kéne nekik engedelmeskedniük a kapitánynak, hiszen csak a hajó süllyedhet el amin élnek, elkapcsoltam gyorsan és igyekeztem nem gondolni az életemből elpazarolt húsz percre...
süti beállítások módosítása