Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x05

2012. június 09. 12:00 - Sigismundus

Valeria mesél, a hitről. Hinni valamiben, anyja szerint az ha elhisszük azt ami láthatatlan. Például a szelet, ami a Sarkcsillagot hajtja. Valeria például megingathatatlanul hisz a Fogtündérben, meg Mikulásban, és a manókban, mert a kiesett tejfoga helyére reggel a párna alá mindig kerül cukorka. A felnőttek már másként állnak a hit dolgához. Reggel Palomares engedélyt kérne egy kápolnához, Julian gúnyolódik, szerinte mecsetet és zsinagógát is kéne melléje nem? Kapitány pedig megtagadja, mert a Sarkcsillag egy politika és vallásmentes remek kis hajó volt és az is marad. Mennek tusolni, és meg is lesz büntetésük, apja és keresztapja véletlen meglátják Ainoát csupasz-meztelen. Ami nem ugyanaz, mintha más lányt látnának ugyebár, zavarba-esés, menekülés, de a látvány kísért.

Valeria azonban hisz továbbra is. Buborékot ment meglátogatni, és a félkegyelmű elárulta neki, hogy fogott a hajón egy verebet. Egy igen kimerült kis madarat, amit aztán megetetnek, megitatnak. Majd a Sarkcsillag két ártatlan tekintetű gyermeke szabadon is ereszti, hadd szóljon a madárka a barátainak is.

Orvosiban Julia vesz vért Ulissestől, mint potyautasnak eddig nem volt orvosi kartonja. Majd egészségügyi kérdések jönnek, volt-e kapcsolata, hány, kivel, tart-e? Érdekes kérdések ezek, de főleg az hogy ezek kézzel vannak felírva, kis lebukás, kis pironkodás, de csak a látszat kedvéért. Egyre izzik a levegő matróz és doktornő közt, de kopogtatás zavarja meg őket. Egy hollószerű madár röppen be a kajütablakon.. Ulisses rosszat sejtve kirohan a fedélzetre és itt veszi észre hogy a kis veréb meghívta madárbarátait, szám szerint 40.000-et.

Kis terhesdráma is jut reggeli előtt. Vilma valami gyógyszert venne be, Piti rohan és leállítja. Ne vetélje el a babát, lesz ő apja neki szívesen. Vilma végighallgatja röhögés nélkül, és elfogadja, legyen, lett egy rabszolgája. A gyógyszer amúgy vitamin, nem antibébi.

Ebédlőben Kapitány és Elsőtiszt vitáznak a fürdőbeli látványon. Julian a nagy apaszakértőt játssza, szerinte Montero azt sem tudja, Ainoa szűz-e még, mennyit pasizik, meg hasonlók. Haverja nem igazán akar lánya szerelmi-szexuális életéről hallani, főleg nem a mintaapa Juliantól, aki csúnyán ejtette a szakácsnét. Úgyhogy ki is oktatja a szerelem mibenlétéről, Elsőtisztet. Jön Ulisses, mondja, ő mit látott. Csatlakozik Gamboa is, nem árulja el nekik, kinek borotválja magát Ainoa, csak azt hogy ez a kolónia, élelmet keres, és nincs más szárazföld mint a Sarkcsillag, leszállnak. Baj van tehát megint, pedig így Világvége után két nappal Montero egy kis nyugit akart volna. Irány fémtárgyakat meg csillogó izéket gyűjteni.

Raktárellenőrzés közben veszik észre dühösen, hogy a papocska mégis épített kis kápolnát, egy használaton kívüli raktérben. Nosza irány az Ebédlő ahol durván leüvöltik Palomarest mindenki előtt. Menjen és szedje szét a kápolnát. A többi diák meg, CDket fűz láncra, kabátokat tömnek ki, mihelyt magukhoz tértek. Majd irány a Fedélzet, kiaggatni a madárriasztókat.

Majd összegyűlnek az Ebédlőben reménykedve. A hajóablakok fenyegetően néznek le rájuk, mindenki ideges. Gamboa szerint semmi esély a riasztásra, a madarak napok óta repülnek, és nem is tudnának elszállni míg erőre nem kapnak. Kis surrogás percekig, bejön Buborék és közli, ő a felelős, mert ő hívta ide a madarakat. Senki nem hisz neki, hisz félkegyelmű. Kapitány és Julian kióvatoskodnak egy ajtóhoz, kilesni, de kár volt. A madarak mint Hitchcok filmjében, támadnak durván... neki az ablakoknak is, rohan mindenki letakarni őket képekkel, bármivel.

Julia és Uli mit sem sejt mindebből, az egyik folyosón romantikáznak kissé. Aztán megjelenik a folyosón egy madár, majd még egy és még egy. Valaki nyitva hagyott egy kajütablakot... Menekülés van gyorsan az Ebédlőbe. Még súlyosabb a helyzet, mert a Hídon is nyitva maradt egy ablak, nem lehet irányítani a Sarkcsillagot. Baljós előjel, a kormánykeréken egy nagy fekete holló, Hunyadi címerében volt ehhez hasonló.

Összeül az agytröszt, beveszik Gamboát is. Terveket kovácsolnak, időnként megszakítja őket Valeria aki cicijei növekedését várja. Ulisses terve hogy egy csónakon kimegy 15 mérföldre, a csónakban kaja lenne a madaraknak. Így elcsalná őket a hajótól, ő meg visszaúszna. Gamboa lebeszéli, ő lenne az első madárkaja, borostás nagy élvezettel meséli el, mit és hogyan vájnának ki a madarak Ulissesből. De ő csakazértis kihajózna. Borostás szerint várjanak, a madarak ha nem kapnak semmit odébbállnak pár nap alatt. Vagy egymást kezdik megenni és elfogynak. Vagy valami.

Megint közbejött valami. Zavar az Ebédlőben, Julian leordítja Salomet hogy ne ő oktassa ki hogyan bánjon a legénységgel. Az történt ugyanis, hogy Buborék akart kirohanni a Fedélzetre mert szerinte ő hívta ide a madarakat. Kapitány leállítja, és kegyes hazugságokkal traktálja, hogy ő tulajdonképpen bölcs, a legintelligensebb ember a fedélzeten meg hasonlók. Buborék nem hülye nincs meggyőzve, erre Montrero rábízza bizonyításképp a lányát. A kisebbet persze. Aztán, kijelenti, Gamboa tervét fogadják el, mindenki az ebédlőben alszik. Kis ovis szintű jelenet jön, Ulisses és Ainoa egyszerre mosnak fogat, és a tükörbe vigyorogva flörtölnek.

Majd megint nehézkes jelenet jön, apai szempontból. Montrero jó-éjszakát kíván Nagylányának majd rákérdez zavartan szüze-e még? Hát izé, nem egy emberekkel teli teremben beszélné ezt meg lánya, így meg egy másik helyre aludni inkább. Apja ábrándos szemekkel néz utána, még most sem tudja ki az a "fiú" akibe kicsi Nagylánya beleesett. De ábrándozás után keménykedés jön. Kiosztja Juliant hogy túl durva volt Saloméval (mégis mit tehetett volna, hagyja az egész legénység előtt oktassa ki a Pókharapó az Elsőtisztet?)

De nincs vége a szülői szerepek játszásának. Piti jelentkezik Vilmánál és közli hogy lemond a pótapaságról, mert rájött hogy ő a hajó hülyegyereke, rossz példa lenne. Vilma fellélegzik, de szép arca, a cserbenhagyott nők összes megvetését mutatja, csak a sajnáltatás kedvéért. Nem hagyták érintetlenül az események Esmela kis lelkét sem. A szárazföldön alighanem csak turistaként lépett templomba, ha tűzött a Nap, de most kezdi úgy érezni, a madarak isten büntetése, mert a kapitány szétszedette Palomares kápolnáját. Van még romantikázás, Julia és Ulisses közt is. A srác átad egy általa írt és kitöltött tesztet, magáról. Ebből kiderül, nőkkel szemben önző, arrogáns, beképzelt, csupa rossz tulajdonsága van. De ki is van vetve a csali, felkeltette doktornő érdeklődését talán épp ő lesz az a nő aki megváltoztatja.

Az egész hajón megint csak a félkegyelmű próbál gondolkodni, valami interneten rendelt könyvet olvas arról, hogy egy repülőtéren sólymokkal riasztották el az odatelepült madarakat. Végre elkezdenek aludni vonulni. DellaGuadra hiába próbál Salome felé közeledni, elhajtják, a kis Valeria mellé jut csak hely. Esmela csak összeszedett 32 aláírást hogy állítsák vissza a kápolnát, de kapitány nem hajlandó erre. Megint meg lesz megint az isteni büntetése, végignézheti ahogy az alváshoz készülődő Gamboa, Ainoa mellé fekszik, és csókolózni kezd a lánnyal.

Reggelre nagy a csend odakint. Kinyitnak hát egy ablakot és Uli kikémlel egy tükör segítségével. A Fedélzet üres, de nem tiszta, teli guanóval. Mindenki kezd fellélegezni. Fél perc múlva, Uli gyorsan ugrik is vissza, a madarak megint horrorfilmbe illően kopogtatják az ablakokat, nem mentek ők sehova... Csak épp felrepültek az árbocokra és a vitorlákat kezdték szétszedni.

Ami nagy baj. A Sarkcsillag vitorlás alapvetően, vásznai valójában70 % poliészter és 30% természetes gyapjú. Na most a madárkák 24 óra alatt szálanként lebontják a természetes anyagokat, nem marad vitorla egy sem. Összeül az agytröszt, változott a helyzet, nem játszhatnak kivárásra. Uli jön az ötlettel megint, ellenőrzött tüzeket kell gyújtaniuk, Molotov koktélok+poroltók. Minden állat fél a tűztől. Meglepő mód Gamboa is a terv mellett van, és Julia is. Hárman meggyőzik a két hajóst, akik kissé aggódnak azért faépítésű hajójuk iránt. Ezért Montrero engedélyezi Palomaresnek hogy építse újra a kápolnát. Az épp befejezte a szétszedést, de jó gyerek, üdvözült mosollyal újrakezdi.

Spanyolok még Molotov koktélozás közben is képesek romantikázni. Piti visszasomfordál Vilmához, Julian pedig Salome felé próbálkozgat kissé. Kapitány számolgat, jön Ainoa, hogy készen áll minden. Apja megint nem mer rákérdezni Gamboára, csak annyit mond zavartan, fontos hogy boldogok legyenek. Majd irány a mise.

Merthogy vészhelyzetben mégiscsak valláshoz menekülnek a spanyolok, még az elszántan ateista Julian is. Kissé feketemiseszerü a környezet, lent a raktér eldugott sarkában. De érdekesmód befér ide mindenki, Palomares imádkozik, valami kekszet ostyának szentel, és Gamboa kivételével mindenki szépen meggyón+megáldoz, mint csata előtt. Buborék meg közben belopakodik vastag sarkvidéki ruhában a Hídra. Épp kedves rádióadójához ér mikor lecsapnak rá a madarak.

A harca kész csapatok felsorakoznak a kijáratokhoz. Molotov-koktélok és poroltók minden remegő kézben, nagy lélegzetek. Mindenki párja tekintetét keresi, Uli-Julia, Piti-Vilma, Ramiro-Esmela, Gamboa-Ainoa, sőt még Julian-Salome is. Aztán meglepő dolog, kint rémült kárálás kezdődik, meg valami vijjogó hang. Majd betámolyog a kissé megviselt Buborék, és közli hogy elkergette a madarakat! A hogy csinálta kérdésre, nos a neten rendelt occsó ismeretterjesztő könyveihez occsón nyomott CD is járt, amin az állatok hangjai vannak rajta. Szamártól az oroszlánig, köztük a vándorsólyom is. No, ezt játszotta le nekik a rádión, a 40.000 kiéhezett madár meg, mind jól megijedt és elrepült mind.

DellaGuarda kióvatoskodik, és tényleg, madár az egy sincs, csak éppen belük nyoma a fedélzeten vastagon. Örül mindenki, háromszoros hurrá a félkegyelműnek, akit mindenki a Hajó Bölcsének nevez el. Aki örül is ennek, de csak azt akarja megtudni Salométól, mi is az a részecskegyorsító ?! Mert egyedül ezt nem tudja. Na meg azt, hogy korábban is ilyen okos volt? Pókharapó megnyugtatja, hogy a 4 perces agyhalála előtt nem volt ilyen okos mint most.

Buborék ennek is örül, elmegy aludni. Salome pedig egy rejtekhelyről elővesz egy fényképet, amin Buborék van, végzős diplomások ruhájában, készült a Harvardon 2005-ben, hűha.

 

Címkék: el barco
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2012.06.09. 14:13:17

Bubinak biztos a kisujjában van a részecskegyorsító, majd csak előjön a tudás egy jól irányzott ütéstől :-) oszt majd ő lesz az alfahím is, tuti jó kis kigyúrt teste van, ugye beacska? :-D
süti beállítások módosítása