Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x01 – In The Game (SEASON PREMIERE)

2012. június 03. 11:00 - Fekete Panna

Egy fiatal lány gyújt gyertyát, illeg-billeg egy nagyon klassz zenére (Lamb - Heaven) egy szál trikóban és bugyiban, amikor csengetnek. Korán jött a pasi, meg is lepődik, de senki nem áll az ajtóban. Hirtelen a tévé bekapcsol, benne egy maszkot viselő férfi jelentkezik be, ekképpen: "Neked csengettek most Cicám". A lány megrémül, egyből a bezárt teraszajtóra mered, aminek a túloldalán a maszkos pasi áll talpig vérben egy bárddal a kezében. Dörren az ég, villámlik, te jó ég. A férfi nem rest, széles mozdulatokkal betöri az üveget a testével, elindul a lefagyott lány felé, de azt már nem látjuk mit csinál vele, mert kiderül, hogy ez csak egy mozifilm, és a nézőközönségben ülünk a rövid életű statiszta lánnyal, aki izgul nagyon milyen lesz a film fogadtatása. Egy Sikoly és egy Tudom mit tettél tavaly nyáron mixnek? Megmondom milyen lesz: szar. Na de már a bemutató utáni party-n vagyunk, nagy a nyüzsi, barátnőnket látjuk a budiban, ahogy fehér port tol fel az orrába, nem egyszer, nem kétszer. Rohamosan esik szét a smink, a haj, kitudja hányadszorra ülünk vele a budiban, megint tol egy-két szippantást, egyszer csak maga alá hány, és abba belefeküdve elkezd veszett mód rángatózni. Kár érte. Mármint a ruháért.

Brenda és Nate szexelnek, meg is lepődtem volna, ha nem ezzel kezdődik az évad. De valami nem okés, Brendának nem megy a dolog, szól Nate-nek, hogy nem frankó, inkább hagyjuk. Persze ezt Nate is észrevehette volna, de mindegy. Pasi, ennyi. Szóval Brenda nem tudja mi a baja, össze van zavarodva. Kiderül, hogy nem dolgozik (ugye mint tudjuk Brenda masszőr), Nate szerint ez lehet a gond, mert túl sok a szabadideje. Együtt rájönnek, hogy Brenda depressziós. Klassz. Jó hogy nem arra jöttek rá, hogy kattant.

Fisher-ház, nyugiszoba. David, Federico, egy nő és egy pasi. Kiderül, hogy az imént látott színésznő barátai, és a nő Federico sógornője, nyilván azért vannak ott. Meg Federico is. Olcsó temetést szeretnének, a pénzt majd a stáb összedobja. Ebből is látszik, hogy Becky (a halott lány) nem volt vagyonos. /De drogra futotta neki, arra mindig van pénz, nem is értem./ Csörög David mobilja, aki nem akarja felvenni, de Rico mondja neki, hogy ha már basztad kikapcsolni a telefont tárgyalás előtt, akkor vedd fel, menjél innen nagyon gyorsan, majd én tárgyalok tovább. David megszeppen, felvéve a telefont elkullog. Kiderül, hogy egy tűzoltó keresi, akinek válaszolt a levelére. Jaj, ez a David már megint a neten szedett össze valakit, de most legalább előtte randiznak.

Na de, Rico viszi tovább az üzleti megbeszélést, ami nem alakul túl jól, mert nem akarnak koporsót. Becky félt a sötéttől, mire Rico mondja, oké, nem gond, ravatalozás nyitott koporsóban, aztán hamvasztás. Nem, nem jó. Nem kell koporsó, drága. Marad a hamvasztás. Rico mutat urnákat, mindegyikben van hiba, de aztán találnak iciri-piciri nyakba tehető urnácskákat, amikben a halott hamvait teszik, így a gyászolók tudják hordani a nyakukban. Jesszus, de beteg ez a világ. Szem felcsillan, ez lesz, olcsó lesz, jó lesz, finom lesz.

Claire van egy tengerparti figyelő-toronyban, vagy mi a szöszben, egy olyanban, ahonnan Erika Eleniak ezerrel száguldott le, ha fuldoklót látott. Egyszer csak Gabriel toppan mellé, bocs, hogy késtem, ne hari. Claire kérdőre vonja, miért nem volt suliban, mire Gabriel mondja, hogy egy kispajtásával voltak valahol. Claire nem örül, rákérdez: Szívtatok? Gabriel mondja igen, oszt mi közöd van hozzá?! De aztán megenyhül, nyugi Claire, nincs baj, nem is lesz, itt vagy nekem, minden ok. Ölelés.

Nate fekszik az MRI-ben (egy olyan készülék, ami nem röntgensugarakkal dolgozik, hanem rádióhullámokat használ, ezáltal nem éri sugárzás a pácienst; számtalan betegséget kimutathat, amire a röntgen nem lenne képes – Dr. House). Csodálom a srácot, én négy másodperc után légszomjjal küzdenék és kaparnám a műanyagot a klausztrofóbiám miatt (beteges, szorongó érzés, amelyet egyesekben a zárt hely, a bezártság okoz).

Orvosi szobában vagyunk, teszteredményt elemezünk, de nem Nate-ét, hanem Davidét. Kiderül, hogy vérvétel volt, és David nem HIV fertőzött, éljen, hurrá, azért izgultam én is a Las Vegas-i kalandja után. Viszont egy apró dolog mégis ki lett mutatva, egy bizonyos gonorrhoea (ismertebb nevén: kankó, tripper), de hipp-hopp, gyógyítható, csak rendesen kell kenegetni. David majdnem odahány az asztalra, amikor a dokinő kérdezgeti, hogy váladékozik-e a vesszej vagy az ánusz, bezzeg akkor nem forgott a gyomra, amikor egy prostit dugott hátulról egy parkolóban picsarészegen.

Claire érkezik haza, anyját egy könyv olvasása közben találja. A könyv címe: Most már tudod. Kézikönyv leszbikus és homoszexuális gyerekkel rendelkező szülőknek. Claire kérdezi mijaz, mire Ruth elmondja, hogy azon okból forgatja, mert David meleg. Claire mondja, hogy ő tudta, de nem izgatja, az a lényeg, hogy David így boldog. Ruth a könyvből vett tanácsot lányán próbálja ki, figyelj Claire valld be nyugodtan, hogy nálad is előfordult, hogy a saját nemedhez vonzódtál. Mi? Dehogyis anya, ne hülyülj. De Ruth nem tágít, valld be nyugodtan, én a te korodban, kicsit szerelmes voltam Jane Fondába. Claire meglepődik, de halál lazán mondja: úgy hallottam éppen szingli, rástartolhatsz anya, ha még aktuális a vonzalom. S kifordul az ajtón.

David randiján vagyunk, egy pasival, aki elég jól néz ki. A srác mesél magáról, annyira nem fontos, de a teázás vége, az annál inkább. Ránéz az órájára, hű, mennem kell dolgozni, örülök, hogy találkoztunk, mire David mondja, hogy ő is, persze, nagyon, akár máskor is összefuthatnának, de a tűzoltók eme remekbe szabott példánya mondja, hogy ő nem hiszi, mert bár David nagyon szimpatikus, de mégsem az esete. Akkor meg minek erőltetni, ha nincs meg az a bizonyos rezgés, nem igaz? Erre a visszautasításra David nagyon elszontyolodik.

Nate van a dokinál, éppen kiértékelik az eredményét, valami fiatal nyikhaj az orvos. Nate kellően ideges, a doki kellően lekezelő. Az orvos Nate hatodik "most mi lesz velem?" kérdésére, végre válaszol, van három választási lehetőség erre az agyi értágulatra. 1. Koponyaműtét. 2. Embolizálás (ragasztóanyagot fecskendőznek be, hogy lezárják a véredényeket). 3. Sugárirányú artéria műtét. Nate próbál megnyugodni és megkérdezi, hogyha nincs a baleset, nincs a rutin koponyaröntgen, akkor lehet leéli az életét gond nélkül, anélkül, hogy tudná, hogy mi van az agyában? Igen, lényegében igen. Most akkor maga szerint, meg kellene műteni? – kérdezi Nate. Mire a doki hebeg, habog, az embolizálás jót tehet, de lehet belehal, de nem is tudja, újabb vizsgálatok kellenek, biztosat nem mondhat. Nate idegei eddig bírták, elküldi a picsába az orvost, ennyi erővel a webbeteg.hu-t is nézhetem, hülye majom.

Következő jelenetben már Nate a kocsiban ül az apja szellemével. A fater nem kedves, én bagóztam, ittam, füveztem, semmi bajom nem volt, te futol, meg vegetáriánus vagy, ez szívás fiam. Nate egyszer csak felriad, őrült módon dudál és anyázik, amolyan düh levezetés, vagy hogy mondják.

Brenda sincs a helyzet magaslatán, lomtalanít, ruhát, könyvet, cédéket, őrült módjára léggitározik a nappali közepén, mire aztán (kitudja hányadik füves cigi után) az ágyban landol, de nem alszik, meredten néz ki a fejéből. Van baj, nem kicsi.

Vacsora a Fisheréknél, mindenki ott van, Ruth, Claire, Nate és David. Ez érdekes lesz, ezek az együtt jelenetek mindig jól sikerülnek. Kezdjük is azzal, hogy Ruth az ima után bejelenti, hogy meghívta az orosz virágost vasárnap estére vacsira, klassz lenne, ha mindenki eltudna menni, Claire szólj Gabe-nek, Nate te pedig Brendának. Ja és persze David ha van "különleges barátod", akkor szólj neki. David: mi az, hogy különleges? Ruth: jól van, akkor az, akivel éppen kefélsz, mit bánom én hogy hívjuk. Nate és Claire nevetnének, de nem mernek, mire Nate felpattan, inkább elmegy aszpirinért, mégsem lehet totálba kiröhögni anyut. David azt mondja, csodálatra méltó hidegvérrel, hogy most nincs senkije. Mi lett a zsaruval? - kérdezi Ruth. Mással van. Az lett. A vacsi folytatódik, de már nélkülünk.

A vacsora után vagyunk, Nate hívja Brendát, hogy találkozzanak, mert szüksége van rá, meg egyébként is. Brenda hárít, nem vagyok jól, meg holnap már dolgozom, te akartad. Jó, de vasárnap a vacsira gyere el, jó buli lesz, helló. Mocorgást hall a pincéből, lemegy, Rico dolgozik még ott a színésznőcskén. De jó, hogy jössz Nate, vidd már el a krematóriumba a testet, nekem nincs időm, köszi. Nate sarkára áll, baszod Rico alkalmazott vagy, ez a munkád, intézd te. Rico kicsit meglepődik, jól van, de annyit legalább, hogy segítesz berakni a testet ebbe a dobozba. Gyors párbeszéd arról, hogy a csaj biztos öngyilkos lett, hiszen túlszívta magát, Nate szerint szomorú, Rico szerint szánalmas. Nate arckifejezése aggódásra ad okot, de remélem van olyan tökös, hogy amíg nem mondja neki a doki, hogy visszafordíthatatlan a betegség, addig nem is gondol ilyen megoldásra.

Istentiszteleten vagyunk Daviddel, aki egymaga ül a padban, a másik oldalon ott van Keith meg a pasija. Később van, éppen uzsiznak a srácok hármasban, David meséli, hogy nem megy vissza a másik gyülekezetbe, kiderült, hogy meleg, persze büszkék rá, de a háta mögött ujjal mutogattak. A kérdésére, hogy mi van a két sráccal, kiderül, hogy imádják egymást, és hogy egy nagyobb lakásba költöznek, mert azon gondolkodnak, hogy bevállalnak egy kutyát. David kiakad, ők nem látják, mi látjuk.

Brendánál vagyunk, aki végre dolgozik, éppen masszázsol valakit, de úgy tűnik kár volt. Nincs türelme a pasihoz, a lényeg, hogy a csávó egyfolytában dumál, Brenda nem bírja, kicsattan, na elég öltözz, nincs idegem a hülyeségeidhez. Barátunk meglepődik: mi van? De nem időzhet ott sokáig mérgesen toporogva, Brenda kivágja, mint macskát szarni. Amúgy ha az én nappalimban állna egy fecskében lévő srác, én is kivágnám, az biztos.

Nate megint aszpirint vesz ki a dobozból, beveszi.

Claire mutatja meg Gabrielnek a pincét, nem is értem, hiszen az öccsét nemrég készítették itt elő, van ezeknek gyomruk, mi tagadás. Egy pillanatra Gabrielnek is beugrik, meg is illetődik, csodálom. Claire bevallja neki, hogy ő az első srác, akit hazahozott bemutatni, de Gabriel megígéri, hogy viselkedni fog.

Komolyzene szól, az orosz, David, Claire és Gabriel ülnek kínos csöndben. Próbálnak beszélgetni, nem nagyon megy nekik, de annyit azért megtudunk, hogy az orosznak volt egy fia, aki orvostanhallgató volt, korát tekintve csak egy kicsivel lenne idősebb, mint David. De hogy mi lett vele, az homály marad egyelőre, ugyanis megérkezik Nate és Brenda. Nate elég furcsa, bután vigyorog és tapogatja Brendát, mintha nem is ő lenne.

Kezdődik a vacsora, Nate bort vedel, Brendának mondja, furcsán ki van száradva a szája, Claire Gabriel összenéznek. Ruth csüccsen le, jól van, ki mondja az asztali áldást, mire az orosz jelentkezik, majd én. Összehoz egy olyan öt perces szpícset, ami alatt Fisherék már kétszer kezdenének hozzá a vacsihoz, mert azt hitték, hogy az ámen lezárja az imát, de úgy tűnik az oroszoknál nem, kerekednek a szemek rendesen. Tény, hogy mosolyra fakasztó jelenet, de ha már humornál tartunk, akkor mindenképpen meg kell említeni Nate-et. Rábámul az oroszra, Nikolai, te olyan gyönyörű vagy. Árad belőled a fény, totál oda meg vissza vagyok tőled. Az orosz szemrebbenés nélkül megköszönni, én pedig rájövök, hogy Ruth, amikor sátorozott, nem az összes extasy-t vette be az aszpirines dobozból, Nate-nek is jutott. Mindenki levágja Ruth és Nate kivételével, hogy mi a helyzet, és miután Nate megpróbálja leteperni Brendát az ebédlőasztalnál, akkor nője felvilágosítja, hogy be van állva. Nate nem hiszi, de aztán igen. Szegény Ruth. Az egyik gyerek meleg, a másik drogos. Főleg az újfiú előtt derül ki az utóbbi. Ez gáz. De legalább vicces.

E remekbe szabott kajálás után Ruth mosogat, az orosz vodkázik. Claire és Gabriel lelépnek, Nate pedig előadást tart Brendának és Davidnek valami áramlásról és dolgokról a lelkében, nem értem, a többiek sem. Aztán Brenda hazamegy, nem viszi magával Nate-et, pedig David külön kéri erre. David is arra tippel, hogy az aszpirines dobozban volt egy kóbor extasy, remélem nem fogytak el, nagyon mókásak, amikor bevannak állva. Ja, míg el nem felejtem, Nate tanította meg Davidet maszturbálni, az előbb mesélte Brendának. Nem tudom, hogy lesz-e jelentősége a későbbiek folyamán, de azért leírom, biztos, ami biztos.

Claire és Gabriel moziban vannak, pont arra a filmre ültek be, amiben a halott lány szerepel. Most esik le, honnan ismerős a csaj. Ő volt a Jóbarátokban Ross barátnője, aki a tanítványa volt, akinek Bruce Willis volt az apja.

Nate egyedül tévézik otthon, lassan kimegy belőle a szer, kapcsolgat, de semmi érdekes. Semmi táncos mulatság Attilával, tévés gyógyító jóssal, de még egy tök érdekes akváriumi élet sem. Elbóbiskol, egyszer csak felriad, hangokat hall a szomszéd szobából, ahova belépve apját találja ott egy asztalnál ülve egy nővel és egy pasival. Éppen kínai dámával játszanak (minden bábút el kell tüntetnünk a játéktérről úgy, hogy átugorjuk egymást egy lépésben függőlegesen vagy vízszintesen), szivaroznak, italoznak. Apu feláll, bemutatom a pasit, ő a Halál (másodállásban Monk pszichiátere). Nate meglepődik, ezt kihasználván a Halál bemutatja neki a nőt, hogy ő az Élet (nagydarab fekete nő), együtt szoktak dolgozni, amolyan kölcsönös kapcsolat ez. A nő invitálja Nate-et, gyere játszani, most éppen te jössz. A kérdésre, hogy mit tegyen fel tétnek, mind a hárman azt mondják, hát mindent. Nate elkezd játszani, közben kigúnyolja a Halált, aki erre olyan nevetést hallat, mint az oroszlánhörgés, amitől az Élet beindul, és dugni akar vele ott helyben. Én csak nézek, jesszus, néha azért meredek ez a forgatókönyv. Na de az Élet nagyban vonaglik a Halálon, mire mondja apu Nate-nek, na fiam, ez a kozmikus titok, jól nézd meg. Mond egy tök jó verset az örök lélekről fiának, aki hirtelen felébred. Ahogy magához tér, már jegyzetel is, nyilván azt, amit apja mondott.

Másnap reggel van, David kialvatlan szemekkel hívja Keith-et, hogy megköszönje a tegnap délutánt. Keith éppen aludt Eddie mellett, nem nagyon örül a hívásnak, de meghallgatja Davidet, mert ő egy ilyen ember. David mondja neki, hogy tök jó, hogy barátok maradtak, de inkább kettesben találkozzanak, mert ő nem nagyon tudja feldolgozni, hogy Keith-nek van valakije. Mire Keith úgy reagál, ahogy vártuk: zavar téged, vagy sem, nekem van pasim, nem fogok veled külön találkozgatni. Mire David megsértődik, lecsapja a telefont. Mármint lecsapná, ha mondjuk kagylós asztali készülékről hívta volna. Így csak kinyomja. Modern kor, modern szavak, mit lehet tenni.

A konyhában matat, amikor anyu lép be köntösben. Kiderül Nikolai nem aludt ott, mire David mondja, hogy anyjának joga van hozzá, hogy ott altassa a pasiját, ha akarja. Mire Ruth mondja, tudom fiam, nem kell az engedélyed. Erre David kijelenti, mint ahogy nekem sem a tiéd. Igazán remek párbeszéd.

Becky ravatalozása folyik, éppen a menedzsere teszi fel a nyakába a kisurnát, amiben van egy kicsi a lányból. Ott van Claire és Gabriel is, nem is értem. Nate éppen puffog, hogy kurva nagy poén volt Claire-től, hogy extasy-t rakott az aszpirines tégelybe, de David megnyugtatja, hogy most nem Claire volt a hunyó.

A temetés alatt Gabriel besokal, kirohan a teremből. Claire később utána megy, a pincében találja. A srác mondja, hogy nagyon beteg ötlet volt szórakozásból elmenni egy temetésre, össze van zavarodva rendesen. Claire odamegy hozzá, nyugodj meg, nincs baj, mire Gabriel még jobban kiakad, nem vagyok a kiskutyád baszod, hagyjál békén, hazamegyek. És otthagyja a tágra nyílt szemű Claire-t.

Federico vitázik a sógornőjével, hogy nincs kifizetve a temetés, ez nagyon rosszul veszi ki magát a Fisherék előtt, mégis csak ő hozta az ügyfelet. A sógornő azt mondja, ő nem tud többet adni, mások részét nem fogja befizetni. Veszekedés kerekedik, mire a nő azt mondja Rico-nak, jobb lenne leszállni róla, egyébként is most adott 500 dollárt Vanessának pelenkára. Rico csak néz, mi van? Igen, az asszonyod kérte. Rico elrohan, nem lennék most Vanessa helyében.

Ha azt hittük, hogy amikor a Halál és az Élet dugnak egy széken, az volt a tetőpont, akkor még nem szembesültünk a következő jelenettel. Becky barátai éppen szívják fel Becky hamvait orrba. /Ilyenről amúgy már olvastam, valami énekes kapcsán, de ha agyonvernek se jut eszembe mi volt, hogy volt./ Claire meglátja, anyám de beteg egy banda, honnan jöttetek ti? Elkezd anyázni, de jön Nate, aki leállítja, csend hugi, ezek az ügyfeleink, ha akarják a hamvakat belekeverik muffin-tésztába liszt helyett és úgy sütik ki, az se gáz, ők fizetnek, kész pasz.

A tengerparton van Brenda és Nate. Nate éppen olvassa fel apja szavait Brendának, aki az utolsó sort fejből mondja. Brenda ismerte a szöveget, sőt ő mutatta meg Nate-nek egyszer, biztos onnan emlékszik rá. Nate kiakad, basszus, olyan mélynek éreztem, erre kiderül, hogy valahol már olvastam? Csörög a telefon, David keresi Nate-et, sikerült a vizsga, végre végre Funeral Director lett, már éppen ideje volt. Leteszik, Brenda menni készül, hova, hova? Jön egy masszázs, tudom, kicsit későn, de jön. Nate kérdezi, átmehet-e később, de Brenda mondja nem. Sok a gondom magammal, ne gyere át. Esetleg van neked is egy agyértágulat a fejedben, vagy mi? Kérdezném Nate helyében. Otthagyja Nate-et a parton, aki merengve nézi a vizet. Egyszer csak elindul a hullámokba, ahogy van, ruhában. Basszus, remélem nem lesz öngyilkos. Na jó nem, csak képzelte. Egyszer csak megjelenik mellette apja ezzel a szöveggel: "Most már benne vagy a játékban kishaver, ha tetszik, ha nem."

Címkék: sirhant muvek
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AniBlues 2012.06.03. 14:46:23

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, mehetne újra. Addig is köszi Panna az összefoglalókat, nagyon jók!

SOIL 2012.06.05. 15:40:00

Én mindig össze-vissza láttam belőle részeket, így legalább összeáll a kép és sokminden értelmet nyer. Én is köszi, hogy írod, nehogy abbahagyd!

Fekete Panna 2012.06.05. 20:39:53

Köszönöm szépen, hogy írtatok! :-) Nem hagyom abba, nem is tudnám, vasárnaponként újabb részekkel jelentkezem. Remélem valamelyik tévé is elkezdi sugározni, mert nagy kár érte, hogy így elfeledkeztek róla... :-(

Farkasokkal táncoló 2012.06.11. 13:36:02

Köszikösziköszi!!!
Most végre ujra megnézhetem a második évadot, tudni fogom miről is szól egy-egy jelenet! :-)
süti beállítások módosítása