Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Life on Mars 1x04

2012. május 26. 10:00 - G_Norton

Íme a negyedik rész, na ez most egy álomjelenettel indít: Sam mászkál egy szegényes utcácskában, közben egy női hang szólongatja őt. Sam észrevesz egy veresmacskát, név szerint Ivanhoe-t, na ő volt a kis Sammie macskája, aki az otthonuk ajtaja előtt gubbaszt. Mielőtt Sam még belépne, felriad, és az édesanyjára gondol, de még aznap reggel elmegy a környékre emlékezetből. Egy kislányt szólít meg, hé, nem láttad itt a négyéves verziómat? Kislány anyukája elküldi őt melegebb éghajlatra, mármint Samet, nem a lányát, mert itten nem bíznak mindenféle bőrkabátos idegenben, és jól is teszik. A következő pillanatban kirepül az egyik házból egy ember, egyenesen neki egy autónak, utána meg feltételezhetően az erőhatás kiváltója sétál ki, és agyabugyálná el a fickót, még az sem érdekli, hogy a pofájába nyomja Sam a jelvényét, rendőr vagyok, érted, RENDŐR. Sebaj, áldozat futásnak ered, Sam meg a támadó utána, Sam lenyomja a támadót, rákattintja a bilincset, mire a fickó visszapofázik, hogy rohadt nagy hibát követsz el, haver. Főcím.

No, Sam beviszi a verekedőt meg az áldozatát is, de az őrsön elég meglepő módon az áldozat annyit mond csak, hogy nem történt semmi, csak birkóztak egyet, végülis itthon mindennapos eset, hogy Derek Vinyard-módra valakinek belepasszírozzák az agyvelejét a betonba. Na mindegy, a Nagyon Különleges Ügyosztályon Chris épp mindenkivel húzat egy lovat a másnapi Nemzeti Vágtára, Sam Proud Percy-t húzza, Ray Crispet, a góré meg Red Rumot. Sam mindjárt elcserélné Proud Percy-re, vajon miféle szándékból, góré is erre lenne kíváncsi, mert belsős infót sejt a háttérben, erre Sam előad egy király Ragyogás-poént, csak hát senki más nem érti, mert a film 7 évvel később került csak a mozikba. Ray kap egy telefonhívást, hogy valami barom letartóztatta Charlie Edwardsot, góré kapásból Samre néz, höhö. Gene szerint Edwards egyfajta szükségszerű heregolyó, aki egy helyi „üzletembernek”, Stephen Warrennek dolgozik, ő a szükséges rossz a rendőrök munkájában, erre Sam megrúgta a tökét. Sam itt már mindjárt vágja a helyzetet, góré eléggé simlis zsaru, na.

Charlie Edwards tehát szó nélkül szabadul, minden vádat ejtenek ellene, Sam kiakad, mert az ő őrizetese, neki kéne először szólni, ha kiengedik. Góré bekussoltatja, na este húzzunk piálni, pont a The Warren nevű diszkóplaccra hurcolja el. Bent rázza a seggét Annie is, nem mindig jönnek ide rendőrök, csak amikor igyenjegyet kapnak, wtf. Góré és Sam felmennek a VIP-részlegbe, de Annie már nem jöhet, mert a góré szerint iszonyú a haja, meg eleve selejt ő. Hohó, itt fent van Bobby Charlton, Francis Lee, na ezek bazinagy focilegendák az angol zátonyon, kb mintha összefutnánk Koszta János bajszával, esetleg Nyíllal. Na meg itt van a fiatal Marc Bolan is, ammegkiafaszom, kérdezi szépen a góré, hát a T-Rex énekese. Sam megragadja az alkalmat és odamegy hozzá, Bolan mindjárt viccesen odaszól, hová lett a hajad ember. Sam biztosítja, hogy ő a legnagyobb fanja a világon, de rohadtul vigyázzon a kocsikkal, leginkább a Minikkel, nehogy nekimenjen defekt miatt egy szikamorfának. Góré leráncigálja a földre, ne mondj baromságokat Warrennek. Bent egy rendkívül negédes, nagystílű fickó van, na ő lesz Warren. Sam nem magyarázkodik, egy ember összevert egy másikat, ő csak a munkáját végezte. Hopp, megjelenik Edwards, Warren parancsára elnézést kér Samtől, majd pedig ad neki egy szivart, és elküldi két lánnyal is. Góré kéri, hogy a jobboldalit csak előmelegítse, addig ő még elbeszélget Warrennel.

Megy a buli, közben Sam kabátjába belecsempész az egyik csaj egy köteg pénzt, majd a góré is lemegy bulizni, hát haláli, mintha egy elefánt próbálna sztepptáncolni. Bulinak over, híd alatt sétálgat a góré és Sam, van még egy kis melójuk az éjszaka, néhány hippit kell megkeresniük, akik lopott elektronikai cuccokkal üzletelnének. Góré betöri az ajtót, kikapja a lemezjátszóból a lemezt és kibassza az ablakon át a vízbe, majd még be is szól a hippiknek, hogy nem ártana egy kis hajmosás, vaze. A hippikről eddig azt hittem, hogy békések, de ezek szerint náluk is találni egy-két erőszakosabbat, biztosan rájuk nem annyira hat az LSD. Roppant keményen fejenkúrják a górét valami tárggyal, majd még egy másik is rájuk támadna, de Sam mindkettőt kiüti, a többiek ebből valószínűleg csak néhány sebesen mozgó, színes sávot fogtak fel ebből. A csencselt cuccból egy tévét Samék meglovasítanak, és elviszik Nelson kocsmájába, góré hitetlenkedik, hogy ennek a Hyde-ból jött embernek miféle ötletei vannak. Szóval Sam nagy terve az, hogy bekötik a tévét. Egy kocsmában? Ja, és majd ott nézik a sportot. Igen, de egy kocsmában? Mindegy, felszerelik a tévét. Sam ekkor veszi észre a pénzköteget a zsebében, roppant mérges is lesz, ne higgyék már azt, hogy csak úgy lefizethetik. Góré lehűtené, Sam ekkor jön rá, hogy az egész hippiügyet Warrennek csinálták. Sam zárásig ott marad a kocsmában, elveszve érzi magát, haza akar menni. Nelson is, ezért ő hazaküldi.

Sam otthon nézi a tévét, valami gyerekműsor megy éjszaka, Mr. Socky énekel, aztán hirtelen Sam anyukájának hangjára vált, aki bíztatja, tartson ki, Sam elsírja magát. Másnap újra elmegy a környékre, látja az idős ószerest, Ivanhoe-t, és becsönget a szüleihez. Az anyja nyit ajtót, egy tényleg nagyon csinos hölgy, Sam jobb híján Bolan nyomozóként mutatkozik be. Samet behívja Mrs. Tyler, és csinál neki teát, Sam addig a négyéves önmagának játékait nézegeti, nédd mán, G. I. Joe. Mint kiderül, a kicsi Sammie fent van, mumpszos, ezért nincs suliban, és ha Bolan nyomozó szeretné, akkor felkeltheti a kiskölyköt, ő is szeretne rendőr lenni, biztos nagy hatással lenne rá a nyomozó. Sam nem szeretné, hadd aludjon csak a lurkó, na pont ekkor betör egy sötét fickó, vagyis pontosabban a főbérlő, de Sam kiparancsolja a francba. Sam szüleinek hatalmas adósságaik vannak, Samnek azonban ott van a „talált” pénze, oda is adná Mrs. Tylernek, de az nem fogadja el, hanem sértésnek fogja fel. Sam zavartan távozik, mert még az az ötlete sem jön be, hogy a lovin mindent tegyenek fel Red Rumra, mert ő fog nyerni.

Sam azonnal elmegy Warrenhez, keményen odacsapja a pénzt az asztalra, és megfenyegeti Warrent, ha még egyszer megpróbál lefizetni egy rendőrt, csúnya világ lesz, majd visszamegy az őrsre, és gyorsan elújságolja Annie-nek, hogy találkozott az anyjával, tyűha. Annie-t próbálja még Warrenről faggatni, de az kitér a válasz elől, és meghívatná magát moziba, melyik film legyen? Az egyébként tényleg fasza Aljas utcák, vagy pedig a nekem totál ismeretlen Folytassák, lányok! c. film a Folytassa-sorozatból, Phyllis bezavar, van egy gonosz bűnöző, aki egy kirakat ablakát beverte, és csak Sammel hajlandó beszélni. A rettenetes tettes Jodi Newton, aki baromira retteg Warrentől, mert az már egyszer megfenyegette egy erőszakolással és gyilkossággal, meg még azt a patkányfejű emberét is csaknem ráengedte. És mivel nagyon fél, ezért szeretné, ha Sam megvédené másnap reggelig, amikor is elmegy majd Liverpoolba (helyes), onnan meg akárhová. Sam nagy nehezen, de belemegy.

Sam a placcán kaját csinál kettejüknek, valami zöldséges-húsos mexikói kaja, Jodi kérdezi, hogy a vébé miatt járt arrafelé? Sam válasz helyett megint Warrenről kérdezi, részleteket akar, különben sose tudja elkapni. Jodi részletesen elmeséli, hogy egy másik csajt megöltek már, illetve hogy ő is jó leány volt, csak Warren tönkretette őket, majd őt elvitte ketrecbe táncolni. Éjszaka van, tessék feküdni aludni, majd Sam időben felkelti, jóccakát. Samnek baromi hülye rémálma van, megint előkerül az erdőben sétálgató, piros ruhás nő, anyja áll az ajtóban, majd hirtelen a macska, aztán Jodi ugrál rajta meztelenül, közben Ijesztő Kislány is azt mondja, nem lehetsz mindig magányos. A zavaros éjszaka után valami állat veri az ajtót, miközben Sam még mindig oda van bilincselve az ágyhoz tök meztelenül. Góré betöri az ajtót, majd előzékenyen beengedi Annie-t is.

Bent az őrsön természetesen mindenki Samen röhög, lebilincselő élmény lehetett, höhöhö. Chris szerint az agyi funkció meg a szívritmus kielégítő, Ray meg aszongya, hogy pentolbarbitalra kellene átállniuk, mert kockázat nélkül nincs nyereség. Góré beúszik a képbe, kinek dolgozott Jodi? Warrennek, de csak Samben bízott meg. Ki nem szarja le? Sam picit felhúzza magát, Warren azt mondta, hogy megerőszakolja és megöli, de persze ezt egy simlis zsarut mit érdekli. Góré bepipul, elráncigálja a talált tárgyak osztályára, hol mindig vastag a fal. Góré szerint nem kéne szart dobálni mindenkire, pláne akkor, ha rá is fröcsög az a bizonyos kula, mivel 10000%, hogy dugás közben lefényképezték párszor, aztán ha tovább hepciáskodik, a felvételek a főkapitány asztalán landolnak. Ja, és Warren semmiképp sem erőszakolná meg a lányt, mivel meleg. Meleg? Buzi, hombár, seggkertész, homokos, seggbandita, igen, buzi, mint kibebaszott égő karácsonyfa.

Sam bocsánatot kér Annie-től, hogy olyan állapotban kellett látnia. Annie kicsit berágott rá, nem hajlandó mozizni, még az Aljas utcák miatt sem, kár, pedig tényleg rohadt jó film. Annie úgy dönt, hogy inkább Sam nagyon jó barátja lesz, mert aki ennyi ellenséget gyárt maga köré, annak inkább barátra van szüksége. Sam vizitel Jodinál is a The Warrenben, jól beolvas neki, hát kurvanagy színésznő lenne belőle, és a vesztes oldalon áll. Sam távozás közben meglátja górét meg Warrent, a góré épp beolvasna a gengszternek, hogy ne baszkurálja a rendőrtisztjeit, mert ő a sheriff. Warren visszavág, hogy csak egy korrupt zsaru, oszt kész. Sam az anyjához is elmegy elnézést kérni, nem akart durvának és érzéketlennek tűnni, továbbá visszaadta a mellékest pénzt. Úgy tűnik, hogy erre a hölgy megenyhül, és elküldi Samet, hozzon mézes süteményt a kicsi Sammienek, természetesen a lekvárosat.

Na tűnés a kocsmába, ahol épp megy a lovi, Nelson érdeklődik, hogy a polc tényleg kibírja-e a tévét, hát persze, iskola után Sam elment barkácsolni. Mégis melyik évben? Tartani fogja, na. Góré drukkol Red Rumnak, közben a pofozózsák Christ fojtogatja, Samet Nelson hátraküldi, valaki várja ott. Jodi az, kezében a negatívumokkal, amiket Sam előtt eléget. Hősünk nem bízik benne továbbra sem, Jodi nem is kéri, másnap el fog tűnni a városból, megy Mehíkóba, jee. Sam visszamegy, és tanúja lesz, hogy a góré lova, Red Rum végül győz, Chris feje kékül lassan, úgyhogy ideje elengedni.

Sam alszik, amikor a góré megint dörömböl az ajtón, baj van, Sam, kellesz. Mint kiderült, hogy Jodit Warrent tényleg kinyírta, csúnyán elnyiszálták a torkát, Ray szerint saját kezűleg ölte meg (zene: I can’t change it). Sam ezen kicsit felhúzza magát, mire Ray azt mondja, hogy Sam nem akart játszani, és Jodi fizette meg az árát. Sam nekimegy, párszor megfejelteti a fallal, ideges ő is, naná hogy. Másnap góréval dumálgat, a górénak volt egy főnöke anno (amikor nem góré volt, hanem pöcs), egy bizonyos Harry Althway, a lehető legkorruptabb rendőr volt a környéken. Góré feljelentette, mire a fickó felkötötte magát a nadrágövével, másnap góré megkapta az első kenőpénzét, amit elfogadott. Sam szerint nem szabad ennek teret nyitni, mert ez rákként fog továbbterjedni, és a góré is úgy érzi, mintha egy féreg falná fel, akarsz tenni ellene? Hunt már alig várta ezt a kérdést.

Első körben a patkányarcú Edwardsot hűtik le egy fagyasztóban (Hunt satyesza király), levetetik vele a pulóverét, na ki ölte meg Jodi Newtont? Nemtom. Jó, le a gatyát is. Edwards ellenkezne, de góré ráordít, DON’T TALK TO ME! TROUSERS! Fickó továbbra sem beszél, hát rábasszák a fagyasztó ajtaját, melegebb helyen is megdögölhettél volna, de hát te akartad. Góré kérdi Samet, hogy bizonyosan nem-e belsős infó alapján tudta, hogy Red Rum nyer. Sam azt mondja, tényleg nem, de a góré csak azért kérdezte, mert azt sem hitte, hogy Sam lefagyaszt egy gengsztert, Sam azzal hárítja el, hogy nem válaszolt a kérdésére, na. Fickó bent úgy gondolja, hogy eléggé megfagyott a töke, természetesen Warren tette.

Mennek a The Warrenbe, háttérben megy a Blockbuster, megtudjuk azt is, hogy a górénak ez a glam-rock nem jön be, hát mit szólna SP-hez vazzeg? Egyébként az asszony odahaza Roger Whittakert hallgatja főleg, nekem nem jön be őszintén szólva. Betörnek Warrenhez, hát éppen olyan dolgot művel, amitől Semjén sikoltozva ébredne éjszaka, a góré meg is jegyzi, hogy ugyan nem katolikus, de a Bibliában nincs az benne, hogy „felebarátainkat nem szopjuk le”? Warren megígéri nekik, hogy végez velük, góré megkérdi tőle, hogy a hátsó ajtón menjenek ki (hehehe), vagy pedig a főbejáraton? Warren a hátsó ajtón menne ki, erre góré és Sam a főbejáraton viszi ki, mindenki szeme láttára.

Nelson kocsmájában minden zsaru megtapsolja a párost. Góré szerint kell az Erő és Egyensúly rendszere, Sam szerint azonban minden rendőrnek fehérebbnek kell lennie a fehérnél, máskülönben nem megy. Góré szerint csak álmodozik, ez sose fog bekövetkezni. Gene azért rendesen megköszöni Samnek Warren letartóztatását, mert aznaptól fogva minden rendőr picit kihúzhatja magát. Sam másnap Mrs. Tylert látogatná meg, de a lakás teljesen üres, láthatóan sebtében menekültek ki onnan – Sam az egyik önmagáról készült fotóját el is rakja, és éjszaka is ezen agyal, miközben a tévében épp Roger Whittaker énekel. Hold on, jövő héten lesz az évad legjobb része, futball, kocsma, bunyó!

Címkék: life on mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása