Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x18 – One life to lose – A színfalak mögött

2012. május 24. 13:00 - Zenóbia

Fiatal nő smárol vadul kevésbé fiatal, de viszont kopasz férfival az ágyban, most utoljára, mert mégis inkább a férjét választja. A férj megérzi, hogy róla van szó, mert haza is ér rögtön. A nő felpattan és tuszkolja befelé szeretőjét a szekrénybe, amiben már lakik valaki, egy lány, baltával a hátában. Színészeink, mert hogy azok, közlik a stábbal, hogy ha-ha jó vicc volt, de legközelebb maradjatok inkább a fingó párnánál, de a stáb nem röhög. Martha táncikálva, talpig elegánsban, de legalább lila gumikesztyűben ami megy a blúzához, hűtőt takarít, mert szarrá unja magát. A színésziskola még nincs kész, Alexis tanul, nekem meg nem tudom mennyire kéne unatkozni ahhoz, hogy takarításba meneküljek. De a sors kegyes hozzá, feldobja a napját egy hullával, ugyanis abban a stúdióban történt a gyilkosság, ahol ő is játszott annak idején, Castle mégsem viszi magával. Az áldozatunk Sarah Cutler, a sorozat írója, tegnap este halt meg, aztán beállt a szekrénybe mumust játszani. Castle semmi okot nem lát rá, hogy valaki ki akarjon nyírni egy írót, Beckett viszont tudná sorolni.

Castle elemében érzi magát, ez megint nem egy szimpla rablógyilkosság, hanem szappanopera, meg színészek, meg intrikák, fordulatos ügynek nézünk elébe. Nem mintha nem lenne mindig az. A halál időpontját este 7-11 közé teszi Lanie, a balta pedig szimbolikus, mert mikor Sarah átvette a sorozatot, egyből kinyírta az egyik főszereplőt, mit ad isten egy baltával. A rajongók nem üdvrivalogtak, hogy is tették volna, mondja Lanie, hiszen az a pasi volt a Született csábítók szíve-lelke vagy harminc évig, jó hosszú sorozat nem mondom. Espositoéknak jutnak az ágyjelenetes színészek, egyikük Gyönyörű Mandy, aki majdhogynem így is mutatkozik be, esze remélem nincs hozzá, mert akkor sírok. A másik a kopasz faszi, Mr. Hastings, de Esposito nem vele flörtöl vadul, hanem Mandy-vel, ha Lanie a közelben van, akkor itt este tányérdobálás lesz. Ok, Mandy-nak nincs esze, de mondjuk nagyon nincs is rá szüksége Esposito fejét elnézve. Mindketten hazamentek a forgatás után egyből, amúgy utálják egymást mint a szart, de azt egyikük sem tudja elképzelni, ki akarta volna bántani a nagyon kedves, tisztelettudó, csodálatos Sarah-t.

A férj az egyik rendező, nem esett kétségbe mikor Sarah nem ment haza éjjel, mert gyakran maradt bent túlórázni. Az ellenségeknél felmerül a Fox Can Lover (aztakurva) név, aki megszállott rajongó, és pár napja Sarah kidobatta a forgatásról, mert megfenyegette őt. A csaj ezen a néven ír blogot a sorozatról, figyelemmel követi az éppen aktuálisan zajló párkapcsolatokat, ami jelen esetben Angela Cannon és Joseph Fox (innen a kretén név) között zajlik, eredetiben ők Gyönyörű Mandy és Hastings. FoxCanLover rendes nevét nem tudjuk, de majd Reese, Sarah asszisztense megmondja. Szó szerint futva érkezik Sarah anyja, és a férj nyakába veti magát. Nyilvánvalóan elmebeteg, ha nem kapják el a gyilkost, akkor a gatyájukat is leperli, mondja Beckettéknek. Sarah-t örökbe adta mikor megszületett, csak nemrég találtak újra egymásra. Szegény Sarah, ilyen anyával lehet, hogy saját magát vágta hátba a baltával. Reese az egyetlen, aki úgy tűnik, mintha tényleg őszintén sajnálná Sarah-t, és valóban tudja FoxCanLover nevét, hálaajóégnek, Carrie Edwards.

Egy jótékonysági esten nyert jegyet a forgatásra, ezer dollárért cserébe. Mikor meglátta Sarah-t, leüvöltötte a haját, mert mindent elrontott, mellesleg a blogján is randa dolgokat írt róla. Többek között például azt, hogy mivel elrontotta az egész sorozatot, megérdemli, hogy jól hátba támadják egy fejszével akár. A nő ritka randa egyébként, nem mellesleg elmebeteg, már látom, hogy ez a rész tele lesz debilekkel, xanaxot vegyek be vagy hármat, vagy igyak valamit? Asszem iszom. Ha nagyon debilek lesznek, akkor majd xanaxra iszom. Carrie élőben sem szebb, de viszont marhára boldog, hogy Sarah meghalt. Azta rohadt életbe, van ellentábor is, a Canfonzók, akik azt akarták, hogy Angela ne Joseph-vel dugjon, hanem Alfonzóval, a férjével. Biztos valami hitgyülis szekta, jönnek itt a maradi nézeteikkel, hogy a feleség a férjével dugjon, ne mással. Carrie csak arról próbálta meggyőzni Sarah-t, hogy ne hallgasson rájuk. Egy fejszével?

Nem, nem egy fejszével, hanem ötvenhárommal, mert tüntetést szervezett Sarah ellen, küldtek egy csomó baltát a stúdiónak, amivel azt akarták elérni, hogy rúgják ki Sarah-t. Végül is hatásos volt, ha csak a végeredményt nézzük. Alibije van, a szülei tanúsíthatják, hogy otthon volt a gyilkosság estéjén. Beckett nagyon szorítja összefelé a száját, hogy kínjában ne törjön ki belőle a röhögés. Kávézás közben kibukik amit már eddig is sejtettünk, hogy nem csak Lanie, hanem Kate is Született csábítók rajongó, bár próbálja tagadni. Nincs ezen mit szégyellni, kérdezzük csak meg az Esmeralda rajongókat, hogy hány forintot küldtek a kajapénzből a szemműtétre? A stáb többi tagjának is stimmel az alibije, mondja Esposito, meg azt is, hogy Sarah határidőnaplójában viszont több napra be van írva egy bizonyos ’M’, a halála előtti napra is például. Senki nem tudja ki az, de Sarah mindig zaklatott volt a találkozók után. Vince, Sarah férje elfelejtette közölni, hogy már két hónapja külön élnek, mert nem akarta, hogy gyanúsítsák. Ja, sokkal jobb, ha kiderül, hogy hazudik mint a vízfolyás.

Azt is elfelejtette közölni, hogy Sarah halálának estéjén épp Gyönyörű Mandy-vel randevúzott a hotelben, erre esküdni mertem volna egyébként. Mandy este hétkor elrohant tőle, mert kapott Sarah-tól egy mailt az új szövegéről, és szaladt betanulni. Vince-nek annyi esze sincs, mint Gyönyörű Mandy-nek, kiválóan összepasszolnak, azt kell mondjam. Míg Castle hülye szóvicceket gyárt Esposito és Lanie rovására, akiket a foxcanlover mintájára elnevez Esplanie-nek, addig befut Martha, aki hamar rájött, hogy a takarításnál mindenképpen izgalmasabb egy hulla, így muszáj neki beleártani magát a nyomozásba. Ő lesz a belső ember, Beckett meg van áldva ezzel a családdal. Meg is kezdi a kémkedést, Lance Hastings-nál indít, hiszen abban a három hétben míg játszott a sorozatban, beleszerettek egymásba, összeházasodtak, Martha-t elrabolták, eltemették élve, felfalták az emberevő óriáshangyák, de végül sikerült összerakni, hogy még egyszer elrabolhassák, és levághassák a fele kisujját. Így kell ezt na, ki nézné a sorozatot, ha csak ülnének egymással szemben a konyhaasztalnál és ennék békésen a finomfőzeléket rántott párizsival. Hiszitek vagy nem, de összefutott a nyál a számban.

Castle-ék ellenőrzik Sarah üzeneteit, és amit küldött Mandy-nek a halála estéjén az nem egy új szövegjavaslat, hanem az, hogy jöjjön be az irodába de rögtön, mert ki akarja írni a sorozatból. Bikákkal akarta agyontapostatni, klassz. Nahát, Gyönyörű Mandy ezt is elfelejtette megemlíteni, azon kívül, hogy Vincentel dugnak. Ezek a színészek már csak ilyen rövid emlékezetűek. Esposito totál belehabarodott Mandy-be, aki épp a kihallgató szobában dobálja a haját, meg csücsörít, Castle-val meg az ablak mögül stírölik és csorgatják a nyálukat a szőnyegre. Gyönyörűséges Mandy valóban meg akarta győzni Sarah-t, hogy ne akarja már megölni ugyan, attól még nem kapja vissza a férjét, de igazából nem vette komolyan a forgatókönyvet, mert ugyan Sarah azt hitte, hogy ő a főnök, de a csatorna jobban hallgatott a helyettese, Peter döntéseire. Mivel a Peter pedig nyilvánvalóan férfinév, ezért Mandy-nek nem okozott nagy nehézséget rávenni, hogy mellette döntsön, s tényleg.

Peter majdnem szívrohamot kapott, mikor megjelent nála Gyönyörűséges Mandy egy szál bundában, de aztán valahogy mégiscsak túlélte a dolgot. Castle mintha kezdene sárgulni. Peter bevonja a munkába Reese-t is, hiszen egyel kevesebb írójuk van, és mindenkire szükség van. Ryan kiderítette, hogy a találkozók a rejtélyes ’M’-el egy bizonyos kávézóban zajlottak, a következő pedig épp egy óra múlva lesz, így Beckették most nem az őrsön isszák meg a napi hetvenharmadik kávéjukat. Bár inkább ott innák, ezek a forgatókönyvírók mind iszonyú gátlástalanok. A pultos lány egyből sírva fakad mikor megtudja, hogy Sarah meghalt, de csak azért, mert így nem fogja elolvasni amit írt, és továbbítani egy ügynöknek, arra meg szarik, hogy kivel találkozott Sarah, mert neki már úgyis leáldozott karrierileg. Beckett szemmel veri Castle-t, mire az kénytelen felajánlani, hogy majd ő elolvassa azt a rohadt forgatókönyvet, csak mondja meg, hogy kivel kávézott Sarah. Nem csak mondja, meg is mutatja, azzal ott, aki most jött be az ajtón. A fickó Johnny és magánnyomozó. Sarah felbérelte, hogy nézzen utána az anyjának, Gloriának, akiről Johnny kiderítette, hogy ez a nő biza nem Sarah anyja. Nem is nézett ki annak.

Castle boldog, ez aztán a szappanoperás fordulat, remélem valakit megesznek még azért az emberevő hangyák is. Gloria három éve jelentkezett mint Sarah anyja, amúgy többszörös csaló. Be kéne hozni, ha nem lépett volna le egy kurva nagy bőrönddel. Esposito azért még utolérte a reptéren, úgyhogy már itt is van Gloria, aki valójában Charlene. Remélem már ti is régen elveszítettétek a fonalat, hogy kit hogy hívnak, de senkit nem úgy, mint ahogy azt először hisszük, mindenesetre a három xanax után ez engem már nem igazán zavar. Charlene nem gyilkos, bár indítéka lenne, mert Sarah belevette a végrendeletébe, de szerinte inkább ellenőrizzék le azt a fickót, akitől Sarah nagyon drága fülbevalót kapott nemrég, nevet persze nem tud, miért is tudna. Alibi gyanánt a lóversenypálya szolgál neki. Ryan megtalálja a nagyon drága fülbevalókat Sarah lakásán, szépek nem mondom, és azt is tudjuk, hogy melyik boltban lehet ilyet kapni, emiatt azt is mindjárt megtudjuk, hogy ki vette őket. Lance Hastings. Ő meg az apja, vagy mi a jó isten?! Lance ráadásul aznap este nyolckor visszajött a stúdióba, csak épp ő is elfelejtette ezt közölni, mint ahogy mindenki más is minden mást.

A lakásán nincs, telefont nem veszi fel, hátha Martha megtudott tőle valamit délután, mikor bájcsevegtek. Hívja is őt, de Alexis közli, hogy Martha Lance-nél van. Castle rájuk rúgja az ajtót, Lance meg kést fog Martha nyakához, jajj de megijedtünk. A kés műanyag, épp egy jelenetet próbáltak, Lance-t azért beviszik kihallgatni, mivel a balta Sarah hátában nem volt műanyag. Tényleg ő vette a fülbevalót, de nem azért mert dugtak (hálistennek), meg nem is azért mert ő az apja, hanem azért, hogy Sarah elengedje a sorozatból filmet forgatni. A Coen testvérek filmjében lenne Matt Damon apja, ezért a szerepért mondjuk az sem lett volna csoda, ha tényleg baltához folyamodik, és olcsóbb is lett volna mint a két karátos fülbevaló. Na tehát, aznap este köszönetet mondani ment a stúdióba, mert felhívta az ügynöke, hogy Sarah elengedte. Sarah épp egy forgatókönyvet olvasott, meglepetésemben mindjárt leesek a székről, és nagyon feldúltnak tűnt, mert valaki aki nem az, akinek addig gondolta, elárulta őt. Etessük meg az emberevő hangyákkal bosszúból. Na? Na?

Lance meséje stimmel, így aztán inkább hazamennek aludni, hátha reggelre eszükbe jut egy újabb szerencsétlen, akit meg lehet gyanúsítani. Alexis már hallotta, hogyan mentette meg Castle Martha-t a nagyon veszélyes műanyag késtől, ez egy olyan történet ami évek múltán is előkerülhet a ládafiából. Martha engesztelésképpen kap egy garnitúra ruhát, táskát, cipőt, engem is kiengesztelhetne valaki. Míg Castle-ra vártak, a pultos lány forgatókönyvébe is beleolvasott és meglepően jónak találta, nagy szájhúzogatva Castle is beleolvas, pedig ő most nem ér rá, mert nagyon meg kell fejtenie ezt az ügyet, de aztán fél perc olvasás után rájön, hogy ki árulta el Sarah-t. A stúdióban épp a Castle által írt szappanopera jelenetet kezdik felvenni, amivel az a célja, hogy leleplezze a gyilkost, akiről ők már tudják, hogy kicsoda, csak én nem tudom, de a három xanax ezt a problémámat is megoldja. Jelen állapotomban egyedül az emberevő hangyák tudnának feldobni.

A színen Gyönyörűséges Mandy és Hastings, a jelenet pedig arról szól, hogy Hastings megvádolja Mandy-t, hogy ellopta valaki másnak a cikkét, és azzal akart elnyerni valami ösztöndíjat, de lebukott. Így bukik le az alamuszi nyuszi is, a kis Reese, az egyedüli aki megsiratta Sarah-t, és aki mellesleg lenyúlt egy forgatókönyvet és a saját nevével próbálta rásózni Sarah-ra. Aki rájött a csalásra, így nem maradt más lehetőség, mint előkapni a baltát a sarokból. A fiúk sörözni mennek a Holdudvarba, Castle is követi őket hamarosan, de előbb még ajándékot ad Kate-nek, mégpedig egy dedikált fényképet a Született Csábítók színészeitől. Beckett akkor kezdte nézni, mikor kilenc évesen kivették a manduláját, az anyukája otthon maradt vele, és egész héten ezt a sorozatot bámulták, így ez neki megnyugvást és otthonosságot jelent. A szerelmetes nézést egymás szemébe Josh hívása szakítja félbe, naná. De itt még nincs vége a megrázkódtatásoknak, Castle arra ér haza, hogy Martha és Lance egymásba borulva ücsörög a kanapén, de ez most nem egy jelenet próbája, így aztán azzal a lendülettel amivel hazaért, már megy is a kocsmába a fiúk után.

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.05.24. 14:30:38

Na ez a rész egyértelműen jobb volt olvasva, mint anno nézve.

Egyrészt mert akkor folyamatosan azon idegeltem magam, hogy az előző rész Megtört Szívű Rick-je milyen sitty-sutty túltette magát a sugárfertőzés-megfagyás-felrobbanás+Josh traumán. Másrészt megnyugodtam, hogy egy év távlatából sem volt áttekinthetőbb, mint akkor. Martha rövid összefoglalója a korábbi saját szerepéről (az eredeti szövegben nekem medvék rémlenek, hogy lett azokból hangya?) elég jól lefedte ezt az epizódot.

Az Esplanie pedig aljas nyúlás a készítőktől, a 3x12 ágyjelenete után valamelyik pihent agyú rajongó dobta be twitteren. (A másik változat a Lanito volt, ha jól emlékszem.)

Courtney (törölt) 2012.05.28. 14:47:04

Ofőmmel néztük valamelyik nap ezt a részt erre ő mint fabatikus gyilkos elmék rajongó kijelenti hogy ez kezd a gyilkos elmékre hasonlítani. Erre átfutott az agyamon hogy van íróünk akkor ez már gyilkos sorok. na mindegy ezen elveszekedteünk ha így folytaton tovább nem leszek ötös nyelvtanból az a baj hogy sokszor van igazam.é jó volt a hv köszi.

Zenóbia 2012.05.29. 11:53:31

@Neoprimitív: a hangyák csak az én agyszüleményeim, gondoltam ha már túlzunk, akkor túlozzunk rendesen. :) vannak időnként ilyen kusza részek, úgy kb minden tizedik, ilyenkor jutok el igen hamar a vágyig, hogy alkalmazzam a xanax-alkohol kombót, ahogy írtam is. :)

Zenóbia 2012.05.29. 11:55:02

@Courtney: örülök, hogy tetszett. :) és milyen iskola ez, hogy nyelvtan órán Castle-t néztek, és az enyém miért nem ilyen volt? :) attól tartok az én ofőmmel nehéz lett volna az aktuális sorozatokról dumálni. Mázlista :):)

Courtney (törölt) 2012.07.17. 15:20:27

@Zenóbia: Áhh igen szabad foglalkozás. Ofőm feláll azt mondja dolga van de azért Cor még menjen vele mert mutat valamit.(Cor az én becenevem) Naná nyelvtanóra Castle nézés és akkor ez a kemény nyelvtan óra. Bírom az ofőmet nagyon emiatt.
süti beállítások módosítása