Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 1x02

2012. május 12. 10:00 - G_Norton

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Sam Tyler diszíáj igen előnytelen kapcsolatot létesített egy bazigyorsan mozgó járművel, aminek valószínűleg mélykóma lett a vége, de olyan mély, hogy barátunk felébredt 1973-ban, mint díáj, ráadásul a főnöke, Gene Zseni Hunt sem egészen a zsaruk gyöngye, és ki tudja, hogy meddig marad ’73-ban, mindezt egy percben összefoglalják nekünk, húha. Most éccaka van, sör és cipő a földön, az életjelek stabilak. Sam alaposan ránk ijesztett, mintha már nem akart volna többé küzdeni. Mit lehetne tenni? Maradjon. Sam felkel, borotválkozás közben elég nyomott a hangulata, még elektromos beretva sincs. Gyüjjön a heti eksön, uszodából rohan ki egy kurvára antipatikus fejű gazfickó, utána a góré (úszógatyában, hihi) Sam, és Chris, háttérben a Live and let die szól, a pólmekkártnis verzsön. Leteperik a nyomorultat, Chris valamilyen ismeretlen oknál fogva lerángatja a csukáit is az embernek, majd felkiált, hozzá ne érjenek! SZEMÖLCSE VAN!! Sam előkapja a jelvényét, és mondaná a kijelölt zsarumonológot, egy gond van, hogy ’73-ban ez is totál más volt, kérdően ránéz a góréra, aki egy szóval összefoglalja a tényállást: ELCSÍPTÜK! A fickót megbilincselik és elviszik, de Sam még elheverészik a füvön, nem is olyan rossz ez az egész, na. Főcím.

Az őrsön bekalitkázzák a roppant ronda fejű Trentet, és épp abba a cellába rakják, amit előző nap telehányt valaki, sebaj, hát nem kellett volna bűnöznie emberünknek. Később kihallgatják (még mindig úszógatya van rajta), a Baker Road-on raboltak ki két bukmékert, feltételezhetően Trent volt, illetve két gorillája. Trent tagad végig, a góré szerint ha a fickó Pinokkió lenne, már rég kiszúrta volna a szemeit. Trent továbbra is elvicceskedi a dolgot, erre a góré pofon vágja teli erőből, csatt! Snookerversenyen voltam, csatt! Kacsákat etettem, csatt! Egy gond van, hogy tényleg nincs semmi ellene, erre góré előkap néhány fontot, hogy ezt a zsebében találták, és bizonyíthatóan a bukiktól van. A fickó kiakad, sosem látta ezt a csinos kis összeget, és valóban, Gene hamis bizonyítékkal akarta lecsukatni. Szerinte ez mit sem számít, csak az eredmény, hogy elkaptak egy bűnözőt, Sam erősködik, hogy ez mégsem helyes. Góré mutat még néhány érdekes „bizonyítékot”, kurvasok ékszer, tiszta Aladdin barlangja, és hozzá van még csapva bazisok LSD-bélyeg. Sam azonban kiengedi a cellából, mert nincs semmi bizonyíték ellene, de mivel úgyis egy rohadékról beszélünk, majd lesz, közben a tag fütyörészve vonul ki, én már itt szájon vágnám.

Sam ezután sem tétlenkedik, Chrisnek tart továbbképzést: nem kell a szemtanúkat megfosatás céljából berántani az őrsre, és a szemtanú nem egyenlő a gyanúsítottal, mindezt Chris felírja szép nagy betűkkel. Más feladatot is kioszt rá Sam, itten van ez a három fotó, rakják ki minden nyilvános és forgalmas helyre, még a Heathrow reptérre is. Ööö mostan a London Airportra gondol, főnök? És a húst minek mártogatja bele a tápióka-pudingba? Nekem is elsőre tormának tűnt, fene ezekbe az angolokba, a rossz kajájukat amúgy sem eheti tovább Sam, rablás van, épp egy ékszerészt rámolnak ki. Tipli van, épp akkor érnek oda, amikor három símaszkos pofa távozik az ékszerésztől, na a góré rögtön rájuk ordít, dobjátok el a fegyvert, és térdre! Nincs rájuk túl sok hatással, az egyik símaszkos a kéziágyúja egész tárát kilövi rájuk, Saméket nem találja el, de June-t igen, aki szintúgy a rendőrségen dolgozik, és a jegygyűrűjét igazítatta volna meg. Mindenki megdöbben, a mentősök kínosan lassúan viszik be a lányt, még infúziót sem kap. A népség szétszéled, góré pedig Sammel töröltetné fel a vért, mert az ő hibája az egész, hisz Trenték raboltak, és ez nem történt volna meg, ha nem engedik ki. Sam is kivan, nem volt bizonyítékuk, miért olyan nehéz ezt megérteni?

Sam visszamegy az őrsre, megmozdult! Elvileg a kiszáradás okozta önkéntelen izommozgás, összetett a dolog. Sam inkább elhúz Nelson kocsmájába, valami brutális, Csernobil-erejű piát kér, és azon mereng, hogy miért nem ’88-ba ment vissza az elméje, sokkal jobb évjárat volt. Nelson csak pillázik, Sam teátrálisan kéri az elméjét, hogy tegye át egy másik évbe, csak ne Kr. e. 1-be, mire a lámpák halódni kezdenek, game on? Na nem, Nelson szerint csak az ősrégi vezetékek buzulnak meg. Annie befut, Hunt főfelügyelő meg a sleppje épp jönnek bebaszni, és amilyen hangulatban van, széket darabol szét Sam fején, mire az cinikusan megjegyzi, hogy mit tudna csinálni? Hókon vágja, hogy kómába essen? Azért a hóna alá csapja az italt, és Annie-vel hazamegy. Sam nagyon szeretne hazamenni, csak nem tud, a lány szerint megint csak a traumás izéje tör elő, biztosan mindenki csak egy szellem, és semmi sem igaz ebből, még June súlyos sérülése sem az. Annie eljátszadozik azzal a gondolattal, hogy milyen lenne visszarepülni az időben, na hagyjuk ezt, ’73-ban Sam csak négy éves volt, vajon miért van itt? Annie megérti, hogy egyfolytában ezen agyal Sam, de az nem megoldás, hogy elbújik a kecójában, és bort vedel, menjen vissza dolgozni, az az egyetlen megoldás.

Éccaka van, megy üresen a tévé, Samet idegesíti a képernyőn vigyorgó bohóc, meg a kislány. A szar dolog az, hogy ők ketten tényleg megjelennek Sam háta mögött, eredetileg Test Card Girl a neve, szerintem nevezzük át Bazi Ijesztő Bohócos Leánykának, tisztára olyan, mint abban a japán horrorban, csak úgy előjön a tévéből. A lány kérdezgeti, hogy miért érzi magát magányosnak, jobb lenne a fehér szobában, vagy épp alvó emberként ellenni, mint itt tenni valamit? Ja, és azt állítja, hogy ő az egyetlen barátja, Sam közben megőrül, de kiderül, hogy csak egy rossz álom volt. Inkább megy sétálni, meglátogatja June-t a betegágyon, mire a góré is odamegy, és egy hatalmasat behúz Samnek. Egy kis bunyó alakul ki, még egy nővérkét is elhajtottak, rendőrtisztek vagyunk, na.

Bunyó után mélyinterjú, Gene szereti ezt a várost, minden mocsokkal együtt, van itt mindig tennivaló, és senki sem makulátlan. És persze Samnek kell a jelenlegi szart eltakarítania. Másnap reggel aktivizálja is magát, mindenkit kihallgatni, aki ott a környéken mászkált .Ez eredménytelen, mert tényleg rohadt sokan tébláboltak arrafelé, de úgy látszik, hogy van egy megfelelő forrás, mégpedig „pulcsis cickók” képében. Gene hallgatja ki ott helyben, hisz ő mellesleg egy ügyet akar megoldani. Szóval az egyik rabló megbotlott, és meg kellett kapaszkodnia, továbbá a jobb kezében fogta a zsákot. A góré már kimenne megfélemlíteni az embereket, pedig ott van az infó a szeme előtt: az ékszerészüzlet emberkéje azt mondta, hogy a zsákot fogó fickó levette a bal kesztyűjét, hogy összefogja a zsákot, na a többi kitalálása a házi feladat Chrisnek, akinek jól láthatóan nem csilingelnek.

Szóval a labló a bal kezét valahol megtámasztotta, valószínűleg a fekete csövön. Igen ám, de a törvényszékiek órákkal később jönnek csak ki, Sam azonban gyorsan akar előrehaladni az ügyben, Chrisnek így támad egy remek ötlete, és lefűrészeli a csövet. Eközben azonban annyi lenyomatot hagyott a csövön, hogy cseszhetik, ideje lenne neki megtanítani a gumikesztyű felhúzását is. Tőlük pár méterre mászkál egy kukásautó nélküli kukásember, pontosabban egy kukáskordéval mászkál ide-oda a szemétért. Samnek feltűnik, hogy az egyik kuka csúnyán deformálódott, ráadásul friss festéknyom van rajta. A srác neve Leonard Pit, és süket, ezért kellett a górénak ráordítania, hogy álljon már meg. Szegény srác iszonyúan be van rezelve, még az őrsön sem akar mondani semmit, de előtte sikeresen megbuzul tőle minden rádió, a hallókészüléke miatt, ez fontos lesz, mint tudjuk. A góré tovább parasztkodik vele, Sam próbálja elnyerni a bizalmát, na erre Leonard mondja is az infókat, hogy az egyik rosszarcú beszélt a másik kettőnek, a maszkját is levette.

Egy fekete Ford Granada kocsit kell keresni a zsaruknak. Féknyomot nem találtak, ebből Sam levágja, hogy szándékosan hajtottak bele Leonard kordéjába, hogy ráijesszenek, és maradjon csöndben. Ez már elég ahhoz, hogy Trentet megint berántsák, ezért az unokanővérének alsóneműit és melltartóit dobálják ki az utcára, miközben a nő az angol nyelv nem túl változatos ronda szavaival illeti őket, de csak kiköpi, hogy egy „Coachman” nevű pofát keressenek egy kocsmában, az tud mindent. Még mielőtt tovább szövegelne a góré gyorsan a szájába gyűr egy bugyit, shut up. Hamar el is kapják Trentet, és közelebbről is megismertetik némi fehér kutyaszarral, az édestestvérével.

Sam az őrsön Christ kérdezi, hogy Ray Carling nyomozó miért utálja annyira, hát azért, mert ha Sam nem kéri az áthelyezését, Ray került volna a helyébe, meg a rámenősségét sem bírja igazán. Leonardnak már csak azonosítania kell Trentet, egy különleges üveg mögött fognak állni, nem is fogják látni őt, mondja Sam, szóval egyszerű lesz. Különleges üveg nincs, Leonard a sok rosszarcútól be van ijedve, Trent külön jelentőségteljesen mered rá, így a süket srác inkább elrohan. Góré berág rá, legszívesebben letartóztatná a kis gennyládát a rendőrség akadályoztatása miatt, csak épp a srác tud szájról olvasni, hopsz. Nice one, guv’. Sam mindenképp meg akarja győzni Leonardot, így elcipeli a kórházba June-hoz, hogy nézd meg, Trent ezt csinálta vele, muszáj elkapni a gennyládát. Leonard beadja a derekát, de fél, hogy megint szemtől-szemben kell kiállnia a rosszarcú tetűvel, de Sam inkognitóban akarja elkapni: szereznek egy fagyiskocsit, és azzal járják a várost, de Trentet nem találják, ellenben amikor néhány gyerek akart fagyit kérni, akkor a góré egy fuckoff bemutatásával deríti őket rosszkedvre. Na jól van, jöjjön a plan második része, az ír gyereket tanúvédelem alá kell helyezni, ami abból áll, hogy Annie őrködik vele a lakásban (góré már kombinál ezerrel), miközben Ray a kocsijával kint riasztja el a rosszakat. Góré szerint Ray ennek nem fog örülni, de majd ráparancsol, oszt meg lesz oldva.

Éccaka a rádión ellenőrzik a csipet csapatot, hát mit ad isten, egyszer csak valami zajt észlel Annie, kinéz az utcára, hogy mi a helyzet, de egy rohadt autó nincs ott, Ray egész egyszerűen megint baszott ellátni a rendőri feladatát. A baj meg is történik, valaki betörik a lakásba, innentől azonban néma a rádió, egy közrendőr van kint segítség nélkül egy beijedt tanúval, három ölni is képes gorillával szemben. Sam gyorsan a kocsmába megy, nahát, Ray Carling is itt dartsozik a többiekkel, Sam gyorsan ismerteti a tényállást (alatta Pink Floyd megy), a góré érzi a helyzet súlyosságát, de a rádióhoz érve az összes elérhető egységet beküldené a körzetbe. Wrooong, mondja Sam, inkább zárják le az összes kijáratot a körzetben, és akkor Trent biztosan fennakad a hálón, mert ha beküldik őket az alagútba, Trent biztosan megmenekül.

Sam kimegy az elhagyatottnak tűnő vízműhöz, itt szerencsére megtalálja Annie-t, majd a rádió sistergése alapján Leonardot is, na zúzzunk innen. Igen ám, de befut a rettenetes Ford Granada, Samék gyorsan menekülnek a vízmű épületébe. Trentéknél érdekes fegyverek vannak: pisztoly, egy kibaszott vastag fémlánc, mint amilyen a tesitanáromnak volt (néha azzal vert gyereket, de sosem ok nélkül), a harmadiknál meg egy szögekkel kivert krikett ütő, fasza. Sam az egyiket egy vascsővel kínálja meg, de hamar sarokba szorulnak, és az a mázlijuk, hogy Trent is a gonoszok leghülyébb szokását veszi elő, lövés helyett pofázni kezd, mire az utolsó pillanatban befut a góré ökle, egyenesen neki Ttent állának, yippie kay yay, motherfucker, mondaná, de ő nem Bruce Willis. Sammel összevigyorognak, csak sikerül összerázódniuk, mint a Suárez-Carroll párosnak.

Esmént Leonard azonosítja a tanút, továbbra sincs különleges üveg, de helyette kurvaerős lámpákkal világítanak a rosszarcúak arcába, de Leonard ezen is felülemelkedik, és két centire Trent arcától mutat rá, bátor a srác. Samnek elmondja, hogy azért tette ezt, mert a nyomozó bebizonyította, hogy képes őt, és másokat is megvédeni, minden ígéretét betartotta. Sam benéz a góréhoz is, aki épp felrakta a Jó, a Rossz, és a Csúf plakátját, nahát, te melyik vagy? Természetesen mind a három. Sam érdeklődik, hogy vajon visszaküldené-e Hyde-ba, azonban a góré nem teszi meg, mivel Sam saját kérése volt, hogy áthelyezzék őalá. Sam gyorsan benéz még a kórházba June-hoz is, de ott elég fura dolog történik: először pisiszagot érez, majd minden ajtó bezárul, és arról beszélnek, hogy a létfenntartó gépek hirtelen leálltak, megint előkerül az erdős álom a piros ruhás lánnyal, hajjaj. Hirtelen minden rendben lesz, visszatérnek a fények, Sam a szokásos megrázkódtatás után Nelson kocsmájába megy leinni magát, ahol a góréék kártyáznak. Sam természetesen beszáll közéjük, még Gene is megereszt egy félmosolyt. Gyüvő héten jön a harmadik rész, addig bírjátok ki valahogy.

Címkék: life on mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása