Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x08 - It's Time to Kill the Turtle

2012. április 26. 11:00 - kicsipm

Kezdésnek Frank-et láthatjuk, amint krajcol hazafelé, megörül egy dekknek a marbis dobozában, rá is gyújt, majd arccal tompítva eldobja magát a havas utcán. Fiona bevásárló listát ír, Lip pedig közli, hogy a bér-dolgozatírás meló befuccsolt. Carl-t elhívták egy „normális-gyerekek” paintball partira, de nem tud menni, mert 27 dollárba kerül (ezért a bátyja adott neki egy sokkolót játszani), nővére szíve megesik rajta és a vásárlásra szánt pénzt odaadja neki. Eközben Debbie Steve ruháiban turkál, mert annak csöng a mobilja, de ki az a Candace, és miért hívja Istit édesemnek?


Szerintem az anyja az. Fiona leszúrja Debbie-t, hogy miért olvassa el más sms-eit, majd elhajtja a suliba. Kevin V-n béta tesztet futtat, mami-zva keltegeti. Veronica erre elmondja nekünk a frankót: csak egy hétre lesz náluk a lurkó, kapnak érte pénzt, ami a parkolási bírságokra kell. Remek terv, csak éppen Kevin már szeretne apás dolgokat csinálni. Nem igazán jutnak konszenzusra, a reggelire tequilát iszunk, de még ez is jobb, mint nevelőotthonban felnőni témakörben, így aztán szexbe torkollik (ez) a reggel (is).
Fiona testi fenyítéssel keltegeti Pityukáját, először soft, aztán a homlokára csattintja a mobilját, ki a faszom az a Candace? kérdés kíséretében. Munkatárs. Biztos megdugtad. Nem. Fiona álláspontja a következő: dughatsz mással, csak ne hazudj róla. Hol lehet a hiba a csajban? Itt is meglenne a reggeli szex, ha nem jönne újabb sms, Pisti lerúgja magáról a csaját és elrohan, munkaügy, bocs, bocs, kárpótollak majd. Ó, Frank kómába esett. Az első nagyobb pofonig, amit egy doktornő oszt ki neki. Két nap eszméletlenség alkoholmérgezés miatt, mondja rezidens1. Csinos doktornő ajánlattal áll elő (Frank első reakciójáért kéretik megtekinteni a részt, nagyon vicces.), vegyen részt egy orvosi tanulmányban, 2 hét alkohol nélkül és kap 3000 dollárt. Na, jó, legyen.


Ian Mandy-vel sétál, és bevallja neki, hogy megcsalta Kash-t, a lány megértő, a részletekről kérdez, no, de már azt nem lehet elárulni neki, ki volt a másik fiú, ugyebár. Mert az hetero, csak fiúkkal is dug. Én azt hittem az már nem a hetero kategória. Veronica az értékeket pakolja el az érkező gyerek elől, Kevin játékokat szed elő. Megérkezik a családsegítő munkatársa hozzájuk, és meghozza Ethel-t, akit egy vallási szektából menekítettek ki. Ebből mi lesz? Frank-en meg is kezdődik a kísérlet, 3 naponta jelentkeznie kell a csinos doktornőnél, akinek a saját készítésű távirányítós alkohol monitorját is viselni kell, ha jó a forgatókönyv, akkor alkohol bevitel esetén mondjuk apró áramütés éri az öreget, én legalábbis ennek örülnék, de én a mankót is állandóan ki akarom rúgni a gipszelt lábúak alól. Ez a műszer azonban csak riaszt, bár ezt kb. akkor is megteszi, ha Frank alkoholhoz 3 méternél közelebb megy. És akkor nincs pénz. Az első út természetesen a kocsmába vezet, ahol bejelenti: józan ember vagyok. Ez mindenkinek küszöb alatti inger, rá sem néznek. A pultos nőnek azért jobban kifejti mi a szitu, és persze ismét vicces, mert prédikálni kezd arról a többi alkesznek, hogy nézzenek magukba. És ők se igyanak két hétig, szolidaritásból. Kiröhögik. Távozik.


Fiona a fizetési csekkjéért megy, de az nincs meg, mert akik alkalmazták késtek a munkaidő kártyák leadásával. Nincs pénz, de van munka. Lip Karenéknál, Sheila aggódik Frank-ért, napok óta nem látta. Lip megkéri Karen-t hogy kísérje el a Chicago-i Egyetemre, jó móka lesz, beszélnek a felügyelővel, és lopnak pár cuccot az egyetemi könyvesboltból. Kevin pajtizni próbál Ethel-lel, aki kb. annyira illik ide, mint E.T. Ezt bizonyítandó házimunkát követel (ha a nevelőanyja nyomdokaiba lép, akkor félmeztelenül kamera előtt csinálja mindezt), Kev hamburgerezést ajánl fel, a lány a bibliát hozza példaként. Akkor legyen házimunka! A lány arca felderül. Ian Kash-sel beszélget üdítőpakolás közben, de csak röviden, mert az asszonynak peteérése van. Főnök el. Sheilához végre vissztér Frank, de nincs túl jó hangulatban, még csak egy órája éber és józan, de már kivan. A nő tánccal szórakoztatja, PARÁDÉS!
Fiona otthon minden zsebet kiforgat, apró után kutat és kétségbeesett fejet vág. Lip az egyetemen a professzorral beszélget, aki azt szeretné, ha Lip jövő félévben beiratkozna. De még másfél év van a gimiből. Csak írja meg a tesztet és jelentkezzen ösztöndíjra, vegyen fel hitelt, verje át az államot, de tanuljon tovább, mert ha nem, fel fogja csinálni a csaját, idegbeteg lesz és drogozni fog-szól a prof. Majd beküldi a robotlaborba, mert a srác nem hajlik az egyetemre. Frank iszonyú mennyiségű rágcsálnivaló társaságában Sheila-val kártyázik, aki nagyon könyörületes, üssük el máshogy az időt, és most csinálhatjuk úgy, ahogy neked jó. És Ian-nak is jó, mert Mickey beugrik hozzá a boltba. A hetero aki a saját nemét sem veti meg. Ethel is boldog, mert porszívózhat (nekem is kell egy ilyen kölcsöngyerek.) A lányka feleség is, bezony ám, 65 éves férje van és 4 másik feleségtársa, na az milyen szekta, bazz??? Kevin jó „apja” akar lenni Ethelkének, V nem annyira díjazná ezt.


Fiona a vásárlás után levesz egy pelusra egy anyukát, nem értem a koncepciót, Liam minden egyes tisztába tételénél ez lesz? A boltból kilépő Mickey megint gyorsan és hűvösen rázza le Ian-t, csak bele ne szeressen a srác, mint ahogy egy nő is tenné ebben a helyzetben... sajnos az arcát pont ezt láthatjuk. Eközben Sheila-nak már a keze is begörcsöl, annyira igyekszik Frank-nek kiverni, ezért engedélyt kap a szája használatára, de így sem megy a móka. Az öreg úgy dönt, elmegy futni. Teljes életmódváltás? A gyaloglók is leelőzik, annyira gyorsan szalad, és közben beszél. Összefut Debbie-vel és kiderül, hogy most már van egy közös szenvedélyük, a cukor.


Karen félmeztelenül Lip-en ülve a kapcsolatuk természetéről kérdezősködik, érdekes. A fiú szerint barátok, akik dugnak is. Fiona lép be, és szól, hogy még mások is várhatóak, szóval a saját szobájában éljen nemi életet az öcsi (Karen bal hónalj alatti madár tetkója elég jó). Kev és Veronica 12 üveg sör társaságában áthozzák bemutatni az új lányukat, befut a cukortúladagolt Frank és Debbie is. Apa beszédet mond és a család segítségét kéri, újraegyesüléssel. Kergetőzés a házban, foglaljuk le apát címmel, majd Frank észreveszi a zongorát, és rázendít Gloria Gaynor I Will Survive klasszikusára, pedig eddig senki nem gondolta, hogy tud zongorázni. Lip öli meg a bulit, apa erre nem képes, méghogy két hét pia nélkül, inkább hazakísérem Karen-t. Steve ír sms-t, hogy sztornó a ma este, Fiona kicsit kiakad, Debbie is aggódik a nővéréért. Mosogatás közben csajos csevej, Fionának állandó munka kéne, és hazudik-e vajon Pisti. Kevin rávilágít a témára pasi szemszögből, Frank meg focimeccset szervez.


Az emlegetett István egy luxusvilla elé érkezik taxival, vagy selyemfiú, vagy betörő. Nem, nem, hazajött. Steve Jimmy ebben a valóságban egyetemista, van egy szőke bomba nője, akit még a bátyja is irigyel tőle, és anyukája, aki a konyhában teázik. Szép csavar. Frank is otthon, Debbie-nek és Carl-nak meséli a régi piás emlékeit, és Mickey Mouse palacsintát csinál reggelire (Ian hogy örülne a palacsintának, hehe). Lip még mindig szkeptikus, Fiona meg elmegy a munkaügyi központba a család laptopjával. Frank józanul majdnem olyan vicces, mint eddig, Debbie, Lip és Carl bowlingozni mennek. Csatlakozik apu, is, és Kevin is erre készül, csak gyereknevelési probléma van. Először is Ethel Veronica házimunkáját végzi, pedig ha szombat akkor szórakozás. Aztán: a vedd le ezt a ruhát azt jelenti, hogy pendelyben vállszélességben széttett lábbal háton fekve várom a „férjem” az ágyban. Ian ismét Mandy-vel, a lányéknál, hazajön Mickey, Ian-nak azonnal sürgős dolga lesz arra amerre a srác eltűnt. Nem lesz ennek jó vége, szenvedni fogsz Ian, jaj.


Fiona a munkaügyi központban Power Point oktatáson vesz részt, őrülj meg, Amerikában ilyenek vannak? De úgy tűnik ő a legképzetlenebb a csoportban. El is hagyja a termet. A család (mínusz a fent említett Ian és Fi) bowlingoznak, Frank-nek nagyon megy, Lip meg elővigyázatosságra inti a kisebb tesóit, ne szokjatok hozzá ahhoz, hogy ilyen. Ethel-t is elhozták a való világba, továbbra is földönkívüliként viselkedik. És jön a rész címét adó történet, mi is volt tavaly nyáron a teknőssel kinek neve…Walter. Lip modern La Fontaine-ként állatmesét mond a kis kedvencről, aki a törődés hiánya miatt elhunyt. A paintball monoklis Carl-nak nem megy át a sztori, Debbie érti. Mandy egyedül xbox-ozik, lehuppan mellé Ian, aztán „menj odébb te kis buzi” belépővel Mickey is jön játszani. Szerintem Mandy már sejti mi folyik itt. Ian boldognak tűnik.


Fiona újabb új munkahelyén, harjálány (csak mert szerintem tök béna magyarítás) jelmezben egy sportkocsmában szolgál fel, a háttérben hokimeccs megy, mint itt nálam is. Steve megint lerázós sms-t küld. Ian is a munkahelyén, Kash jó híre, hogy szabad a pálya, talán elfordíthatnák a kamerát, mint a múlt heti részben. Ian-t egy vevő menti ki a szorult helyzetből, jól láthatóan nem akar már Kash ilyen jellegű kegyeiben részesülni. Fiona arra megy haza, hogy az apja Az éhezők viadalából olvas fel a kisebb tesóknak, neki szar napja volt, szóval ideje Frank-be rúgni egyet, de csak legyintenek rá. A nagylány elsírja magát a konyhában, a ppt nem ment neki, bezzeg a teste miatt mennyi sok pénzt kapott. Lip jön le a lépcsőn azzal, hogy ma nem lesz itthon, és egy újabb tanmesével elmondja miért mérges az apjára, mikor józan. Majd átszalad Karen-hez, hogy menjenek el újra a laborba az egyetemre. (Éjjel?) És nagyon úgy tűnik alakul valami köztük, erre utal Lip szájából a romantikus szó, és Karen megnyugtató mondatai egy másik fiú látogatásáról.
Veronica nekifutásból ugrik rá Kevin-re az ágyukban, de annak „fáj a feje”. Ismét egy vita, hogy tartsák meg Ethelt, Kevin nem akarja elfogadni amit V mond és az éjszakát a kanapén tölti. Sheila az ágyában sírdogál, a lánya vigasztalja, ne aggódj, amint Frank újra inni fog normális lesz, és visszajön. De Frank még nagyon nem normális, Fiona és Lip arra ébrednek, hogy falat bont Debbie-vel és Carl-lal a nappaliban. A gázvezeték mellett. Elhajtják onnan, így a fürdőbe kerül át a lakás-átalakító bizottság 3 tagjának központja. Debbie visszasomfordál: itt az idő megölni a teknőst. Lip érti, Fiona nem. A szerkezet beindul, Lip a sokkolóval leteríti az apját, feltöltik néhány deci tiszta vodkával, a műszer a kórházban belejelez, Frank sír.

A szomszédban V reggelit csinál a 13 éves E.T.hel-nek, aki a jelenet végén kérne egy szívességet, meglátogatná a kisfia... jöhet? A tékozló Pisti hazatér, Fiona örömmel fogadja, leülnek tévézni, Lip hoz Carl-nak két teknőst. Debbie elkezd utánajárni Steve titkának. 

Címkék: szégyentelenek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása