Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Megasztár 6x11 - 6. döntő

2012. április 23. 09:00 - candyperfumegirl

Heten vannak versenyben, most alakul ki a Top6, a tehetségkutatók hagyományai alapján ez az a csapat, akiknek a nevét még lesz esélyünk hallani a műsor befejezése után is. Kezdünk, Trilla és Claudia magyar dalszövegekből, idéz roppant erőltetett és szájbarágós módon, magyar dala téma, értettük, köszönjük. Csillagdal jön, és most tűnik fel először, mennyire önironikus (nyilván nem szándékosan) a dalszöveg: „most másképp kell, ahogy nem volt még”, na igen, ez az a filozófia, amit még csak véletlen sem követnek a produkciók színpadra állításánál. Ezek után elhangzik az első jó hír a Megasztár idei szériája során: a verseny felénél vagyunk, hála mindennek, ami szent. A versenyzők ma csak ISMERT magyar dalokat fognak énekelni, az „ismert” szót Trilla valamiért extramód kihangsúlyozza, Ursula szemei meg hatalmasra guvadnak, kezdhetünk.

Talán Atti az első, ez egy újabb jó hír, minél hamarabb túlesünk rajta, annál jobb. Kisfilmjében minden elhangzott mondat aranyköpés, olyanokat mond, hogy „múlt héten ott voltam, ahol voltam, de gyorsan felpofoztam magam”. Na ja, meg Nagy Adri is a backstage-ben a túlzottan lelkes integetés hevében. Bocsi a hetes, és ez alkalomból Atti ajándékot is hozott neki, egy westernes kendőbe csomagolt Rolling Stones övcsatot. Ha Bocsi szemfüles, felhasználja az ajándékot DNS mintavétel céljára, akkor egyszer s mindenkorra eldöntheti és bizonyítékkal támaszthatja alá, hogy van-e köztük vérrokonság, vagy sem. Produkció, Legyen valami pörgés, jaj nekem, Hooligans, ezt előre láthattam volna, mégis felkészületlenül ért. Atti a szokásos formáját hozza, engem nem tud megmozgatni ez a produkciója sem, hiába énekli minduntalan, hogy legyen valami pezsgés, ha egyszer nincs. Értékelünk, Zoli kapásból a szigorú tanárbácsi figurával nyit, „Attila fiam, ha értettük volna a szöveget, még értelme is lett volna, hogy magyar dalt énekeltél, de még mindig nem bírod kinyitni a szádat, ülj le, egyes” – kb. ez a lényeg. Mari szeretné a pozitív tartomány felé terelgetni ezt az értékelést, úgyhogy azt mondja, amikor Atti múlt héten nála volt, belenéztek egymás lelkébe, és kiteljesedett a személyisége, és ez a kijelentés annyi síkon értelmezhető, hogy inkább bele sem gondolok. Bocsinak átjött, Maestro meg kapott egy kis adalékot a sikoltozás-fétiséhez. Múlt héten a kisfilmben Mari, most meg Atti visított egy egészségeset a dalban, és Maestro elégedetten állapította meg, hogy magyarul is megy neki a sikítás. Azt azért megnézném, mi a különbség mondjuk egy ógörög meg egy szanszkrit nyelvű sikítás között.

Bozont jön, a felkonfban Trilla birkózik a „pilisvörösvári” szóval, és egyelőre vesztésre áll. Kisfilm, Robbie Williams-es aláfestéssel, én nem erőltetném ennyire ezt a hasonlítgatást, főleg úgy, hogy Bozont azon kevés versenyzőkők egyike, akiknek egyéniségük van is, de ők tudják. Jön Bocsi heteskedni, ami ez esetben abban merül ki, hogy belógnak a Mega-szálloda konyhájára melegszendvicset sütni illegalitásban. Lovasit emlegetik, és hogy nem kéne utánozni, ezen a ponton biztos vagyok benne, hogy Kicsit szomorkás lesz a produkció, talált, süllyedt. Bozont a farmerdzsekijére kapott egy virágmintás zakót, ezt úgy nem tudom értelmezni, jöhet a nóta. Alapvetően nem sokat változtatott a Kispál-féle feldolgozáson, kicsit dülöngél, lötyög, majd a végére odateszi azt az egy zúzósabb refrént, és ennyi volt. Bocsi azt mondja, két lehetőség volt, vagy a színpadra lépés előtti lerészegedés, vagy a dal megtanulása, és örül, hogy Bozont az utóbbit választotta. Mariann szerint ez volt az első érdekes produkció ebben a Megasztár szériában, hoppá, ez váratlan volt. Kiderül, hogy Bereczki nagyon rosszul viseli, ha nem ő a hetes, most is belekontárkodott kicsit a dolgokba, és titkos instrukciókat adott, Maestro meg azt mondja, hogy ezt a produkciót nála csak a humor és a minimális pogózás mentette meg.

Szakos Andi jön, anyukája levelét olvassa a kisfilmben, óvó-féltő anyai szavak, hagyjuk ezt most a francba, mondja Bocsi, és menjünk próbálni. De előtte még elviszik Andit Konsánszky Dórához, ugyanis kap tőle egy fellépőruhát, és wow, hadd jegyezzem meg, hogy ez nem semmi, remélem, értékeli. Produkció van, Fekete rúzs, azt mondják, ez Zséda, egyébként egyáltalán nem rossz, van erő Andi hangjában, és az előadásmódja is ütős. A ruha meg valóban nagyon jó, Trilla szerint dominaszerkó, zsűri ezen elmélkedik egy kicsit, Andi meg képes azt mondani, hogy „ezt egy divattervezőtől kaptam”. Na igen, és egy énekesnő dalát énekelted egy Európai országban, bakker, ha az ember személyesen találkozik Magyarország egyik leghíresebb tervezőjével, jegyezze már meg a nevét. Hirtelen megint előttem van Andi 5 kiló travisminkkel, meg ezüst műanyag feszülős kombinéruhában a válogatóról, pedig őszintén reménykedtem benne, hogy soha többé nem idéződik fel ez a kép. A produkció egyébként nagyon bejött mindenkinek, BeriZoli azt is ki meri mondani, hogy lehet Andi a Megasztár, többiek is helyeselnek. Maestro a mimikát (pofavágásokat?)tartotta soknak, megnézne tőle egy natúrabb produkciót, mondjuk egy Joplin dalban, ez amúgy nem is hülye ötlet.

Bendzsike színpadra lépése előtt az a legnagyobb dilemma, hogy vajon tud-e akcentus nélkül magyarul énekelni. Nem hiszem el, a srác 2, azaz KÉT éves kora óta él Magyarországon, ami akcentusa van, azt max azóta szedte magára, ne dimenzionáljuk már túl ezt az amerikázást. És a vicc folytatódik, kisfilmben Bendzsi azon görcsöl, hogy nem fog ez menni, ki is utalják mellé Király Viktort alkalmi mentornak. Tessék megnézni, ő is, miután nem lehetett akcentusos István király, csak megtanult magyarosan énekelni, annyira, hogy meg is nyert egy Megasztárt, itt a példa Bendzsike előtt. Nóta jön, a kilencvenes évek méltán elfeledett one-hit-wonderjét kapta, A napot az Up zenekartól, legnevetségesebb dalszöveg ever, ha soha többé nem hallom újra, az is túl korán lesz. Bendzsi produkciója kb. ennek megfelelően „élvezhető”, halljuk is a zsűrit. Bocsit olyan szinten felidegesítette ez a szánalmas dalszöveg, hogy hozzá is vágja Maestróhoz a lyrics sheetet, „nesze, ha neked ez tetszik, kereteztesd be, és tedd ki a budiban.” Trillának jó kezdve lett a daltól, én is jókat röhögtem végül is, hol Bendzsi pulikutya fején, hol az aerobicozó táncosokon, hol a kínrímeken. Maestro azt mondja, hogy szerinte Bendzsi fél lábbal már kiesett (na de azzal a másikkal jó erősen kapaszkodik), de ha valami csoda folytán bent marad, ő jövő héten megtanítja énekelni, szaván fogjuk. Bocsi még felrendeli a színpadra az asszonyt, –ez nem nehéz, úgyis itt van a stúdióban a TV2 teljes legénysége- hogy Várkonyi Andi adjon Bendzsinek egy inspiráló puszit, ami olyan jól sikerül, hogy még Trilla is beáll a sorba potyázni egyet.

Most húz valami váratlant a TV2, körkapcsolás a rajongótáborok között, Tiszavasvári, Salgótarján, stb, de teve nincs sehol, amatőrök ezek. Jön most egy közös produkció, a Zene nélkül mit érek én, összhang csak többé-kevésbé van meg, felejthető. Nagy Adri jön, akinek a felkonferálásánál Ursula erőteljesen utalgat arra, hogy megdugták, legalábbis amilyen sokat sejtető pillantásokkal előadja „hogy van valaki az életében”, az minimum ezt sugallja. Kisfilmben Bocsi lesi, ahogy Adri gyerekekkel játszik a játszótéren, nagyon édes jelenet, de a spontaneitás látszatát egy picit rombolja az Adrira felszerelt mikroport. Bocsi rögtön lényegre tér, ennyire jókedvűnek még sosem láttalak Adrikám, pasi van a dologban, ugye? Ismerjük, ugye? A megasztárosok egyike, ugye? Tökéletes téma a bulvárcímplapokhoz, ugye? Hát igen, Bozont és én egyre közelebb kerülünk egymáshoz, mondja Adri pont úgy, ahogy Éden Edina minden egyes riportjában azt, hogy „Mátéval egyre közelebb kerülünk egymáshoz”, akkor is, ha az volt a kérdés, hogy mi a véleménye Anikó műszempilláiról.

Kisfilmből ennyi elég is volt, jöhet a produkció. KimNovak: Gyémánt, amit valahogy sikerül olyan laposan és helyenként hamisan előadni, hogy rossz hallgatni, ráadásul túl mély, valahogy nagyon nem kerek ez a dolog. Bereczki most pszichoanalitikusba megy át, már csak a dívány hiányzik, szerinte nagyon komoly pszichés problémának tudható be az, hogy Adri rendszeresen ennyire alulteljesít, pedig a közös produkciókban nincs baj vele. Ezen a vonalon analizálgatnak tovább, Mari szerint akár van benne belső gát, akár nincs, az azért elengedhetetlen, hogy a hangokat eltalálja, ha az megvan, beszélhetünk másról is. Trilla a maga részéről csak Bozontról akar beszélgetni, Adri a jól bevált „csak barátok vagyunk, de nagyon jó barátok” –szöveget nyomja annak ellenére, hogy erősen mást sugallt a kisfilmben, én meg azon gondolkozom, láttunk-e már kettejük között bármilyen interakciót, mióta tart ez a széria.

Gigi következik, azt mondják, hogy zúzós rockdalt kapott, Megasztár nyelven ez Tóth Gabit jelent, elképesztő, hogy TGabi és az Elég volt kiirthatatlan a magyar tehetségkutatókból. Nekem ez a dal egy hatalmas kérdőjel, ha valaki el tudja magyarázni, minek kell folyton feldolgozni, amikor már eredetiben sem jó, csupa fül vagyok. Kisfilmből még kiderül, hogy Gigi jogi pályára (is) készül, mert sosem lehet tudni, hogy meg tud-e majd élni az éneklésből, jó hallani, hogy egy embernek még nem szállt el az agya a Gigi-jelenségben. Produkció van, az biztos, hogy jobb, mint Verácska volt ugyanezzel a számmal egy csatornával arrébb, Gigi meg imprózhat bátran, mert az jól megy neki, és persze a hangja is megvan hozzá. Értékelünk, Bocsi azt mondja, hogy míg TGabi egy szőke nimfomán (ő fogalmazott így), addig Gigi egy szende kislány, így furcsa volt ez a választás, de jól oldotta meg, csak rockot ne énekeljen soha többé. Ezzel többiek is egyetértenek, szerintem meg ehhez is csak fantázia és ízlés kell, és persze merni belenyúlni, hallottam már olyat, hogy egy rockballadából jó R’N’B feldolgozás született.

Már csak Farkas Jenser Balázs van hátra, a felkonf legviccesebb pillanata, ahogy Bendzsi parodizálja Claut a háta mögött, teljesen szinkronban a konferálással. Bocsi arról magyaráz, hogy nem úgy kéne énekelni a dalt, mint az eredetit, úgyhogy Balázs úgy dönt, hogy meghívja a zenekarát is, és ez egy jó húzásnak bizonyul, végre egy élőzenés produkció. Ákos: Ilyenek voltunk a dal, Balázs kezd gitárral, majd zenekar is bekapcsolódik, és jól szólnak, teljesen koncert-hangulata lesz a dolognak, valahogy így kéne minden produkcióban, és akkor talán nem lenne annyira szenvedés nézni ezt az évadot. Trilla felhívja a figyelmet, hogy még a zsűri is megtapsolta, majd értékelünk, és Maestro vallomást tesz: amikor először találkoztak, azt gondolta, Balázs fogja megnyerni. Mariann nem győz helyeselni (nagyon kihangsúlyozzák most, hogy több ember is esélyes a végső győzelemre), és még hozzáteszi, hogy ő a zenekarba is beleszeretett. Mellesleg vicces, hogy a zsűri úgy áll hozzá ehhez a zenekari kíséretes megoldáshoz, mintha a spanyolviaszt találtak volna fel, igen, a dalok élőzenével jobban szólnak, mint egy unalmas, kiherélt karaoke alappal, micsoda meglepetés. Egyébként általános imádat van, Bocsi büszkén kihúzza magát, mert a gitározás az ő ötlete volt, Balázsnak meg fülig ér a szája.

Ennyi volt a móka mára, mostantól lelki terror, időhúzás, fenyegetés, esélylatolgatás és még több időhúzás. A következő 5 percben háromszor mutatják meg a szavazati állást, hol reklámmal, hol az előadásokból összevágott montázzsal megszakítva, természetesen mindig más áll az utolsó helyen. Ezek után Gáspár Laci lemászik a nézőtérről, és előadja a saját számát a Megasztárosokkal, két szavazási állás - mutogatás között helykitöltésnek megteszi. Na még egyszer megnézzük az állást, majd a zsűri röviden értékel, mindenkinek Balázs volt a legjobb, Adri meg a legrosszabb, ritka az ilyen nagy egyetértés. Ezek után jön az első eredményhirdetés, Bendzsi és Atti is továbbjut, csak hogy érezzük a súlyát, leírom: ez azt jelenti, hogy a legjobb hatban vannak mindketten. Szopóágon Adri, Bozont és Balázs, nesze neked pozitív értékelés, Balázs meg is van zuhanva most, ahogy elnézem.

És hihetetlen módon van még egy extra produkció, mert Gáspár Laci nem volt elég, súlyosbítják a helyzetet még SP-vel is, akit én abban a pillanatban tekertem tovább, amint megláttam a fején azt a Frankenstein-frizurát. Megint kapunk egy backstage-kapcsolást, ahogy a társak a kieső jelöltek vállát masszírozzák, külön tetszik, hogy az 5 perce még Adrit gyúró Gigi a produkció alatt átpártolt Bozonthoz. Jöjjön már az eredményhirdetés, mert Balázs éveket öregedik minden újabb eltelt perc során. Ő megmenekül, Adri arcizmai megfeszülnek, érzi, hogy neki ennyi volt. Ursula még emlékeztet minket, hogy ez most azért nagy dráma, mert pont a szerelmesek maradtak a végére, hoppá tényleg, erről meg is feledkeztem, de most, hogy mondja, elképesztő erejű szexuális vibrálás van a színpadon, ahogy ott állnak egymás mellett. (/szarkazmus) Zsűri osztja az észt, Bozontot vinné tovább mindenki. Bocsi is, azzal a kiegészítéssel, hogy kijár neki egy seggberúgás (nem derül ki, hogy miért), viszlát Adri, és most ölelkezzetek jó hosszan, hogy meglegyen az összes bulvárlap holnapi címlapfotója. Jövő héten a kedvenc slágereikkel jönnek a versenyzők (fantáziátlan tematikák FTW), és a legnagyobb teljesítményt még nem is mondtam: kivételesen véget ért a műsor éjfél előtt.

Címkék: megasztár
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virágméz 2012.04.23. 09:21:58

Hát az lenne a nagy szomorúság, ha a lassan megfeleződött társasággal is átnyúlna másnapra a műsor - most sem néztem, de az élő-minizenekar miatt egy számot megkeresek - a hv szuper!

nyuszi01 2012.04.23. 09:40:32

Hááát, Candy, szégyelld magad, hogy a csodálatos SP produkciót kihagytad, azt hiszem, az egy külön hogyvoltot is megérne :D Az a gyerek énekelni se tud, hamis volt, ráadásul abban a ballonkabátban úgy nézett ki, mint valami II. világháborús menekült... A Frankenstein frizurán jót röhögtem :D :D

Szerintem Balázs, Andi és Gigi voltak a legjobbak. Adri sajnos megint unalmas volt, Attila minősíthetetlenül sz*r volt (most komolyan: a refrénen kívül SEMMIT nem értettem a szövegből), Benji szerintem amúgy jó volt, de a dal sz*r.

Amúgy tudom, hogy sokan vannak, akik nem bírják Benjit, de nekem a kedvenceim közé tartozik. Mégpedig azért, mert jelenség és van egyénisége. Lehet, hogy hangilag nem egy Balázs vagy Gigi, de az is sokat számít, hogy mennyire illik a színpadra, mennyire tudja eladni magát, mennyire érzi jól magát egy-egy dal közben. Szerintem aranyos, és látszik rajta, hogy fejlődött azért, főleg mióta mondták neki, hogy ne vegye ennyire lazán a dolgokat, mert ki fog esni. Az akcentusára én azért gondolnék, mert a családja félig amerikai, nem? És hogyha otthon angolul beszélnek, akkor gondolom csak jobban hozzászokott az angolhoz. Meg vhol olvastam, h általánosban is cukkolták az akcentusa miatt, tehát gondolom azzal, hogy 2 évesen hazaköltözött, nem szűnt meg a kapcsolata az angollal. Meg a vezetékneve se magyar, szóval szerintem az apukája lehet amerikai.

Ééés igen, végre egyszer éjfél előtt vége lett a Megának!! :D

nyuszi01 2012.04.23. 09:54:04

Na rákerestem Benjire, és igazam volt:

"Félig amerikai, félig magyar származású, a tengerentúlon született amerikai apától, és magyar anyától. Egészen kicsi korában költözött Magyarországra a család, ahol Beninek nem volt könnyű dolga, szemüveges-fogszabályzós, ráadásul erős akcentussal beszélő kisgyerek volt, bevallása szerint társai folyton bántották. Talán ezért menekült a zenélésbe, énekhangját régóta fejleszti."

Forrás: starity.hu/sztarok/burgess-benjamin/eletrajz/#ixzz1sqdf6Wdi

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.04.23. 10:09:37

Az SP produkción én védekezésképpen bealudtam, az első két sor még megvolt,de elszörnyedtem és hibernáltam magam :D

Ez az egész évad kínszenvedés, Szakos Andinak és Balázsnak szurkolok, Gigi nagyon tehetséges persze, csak már unom, Bozont meg egyéniség, de elő kéne már rukkolnia egy ütősebb előadással...

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.04.23. 10:11:30

És candiperfumegirl riszpekt a hv-ért, kínszenvedés lehet ;)

fofofo 2012.04.23. 10:38:18

Na most végre végignéztem egy teljes adást (vagyis közben olvastam azért). Leginkább úgy tudtam élvezni, hogy azon gondolkodtam közben, Candy mit fog erről írni:)Candy, még nagyobb riszpekt, hihetetlen, milyen jó posztokat hozol össze ebből a sz.rból!

candyperfumegirl 2012.04.23. 11:01:42

Igen tudom, már megkaptam, hogy meg kell néznem az SP előadást, mert az minden képzeletet felülmúlóan szar, és anélkül nem teljes az élmény, úgyhogy ígérem, bepótolom! :)

shimizu 2012.04.23. 11:03:48

Örülök, h magyar tervezőnő ruháját aggatták Szakos Andira, de miért pont ezt?!?! Annyira előnytelenül áll szegény lányon, h egész idő alatt csak a ruhájával voltam elfoglalva...
Két variáció lebegett előttem:
1) K.D. fogott egy ruhát, ami már nem kellett neki (talán nem is igazán szerette) vagy jószántából, vagy mert jó sokat fizettek érte, és úgy volt vele, h fene érdekli, ki fogja felvenni, vagy
2) hiába ugrált és sikítozott a ruhapróbán, a magát tévedhetetlennek képzelő stylist seprűvel zavarta el, miközben nagyívben tett rá, hogy a ruha rettentő előnytelenül hurkázódik, a Lady Gagás napszemüvegre emlékeztető mellrész nyakba van feltolva, oldalt pedig konkrétan bevág a hónaljba, konkrétan melletlen, amorf izévé alakítva Andit.

A derék és fenéktáji hurkázódást még elnézném (láttunk már előnytelenebb összeállításokat), de azt a mellrészt...

Követelem a stylist azonnali kirúgását!!!!!!

Mesterrel pedig végképp nem értek egyet, Andinak legalább van mimikája, amit én még mindig keveslek, nem egy olyan fapofa, aki nem mozog, nem fejezi ki a dal mondandóját, mint a többség. Az egyet jobbra egyet balra lépegető, v csak mereven álló bénákkal ellentétben neki volt koreográfiája, ami nem hatott idiótán :)

mézescsók 2012.04.23. 11:14:25

Talán Attilával nekem az a legfőbb bajom, hogy pokolian unom. Mintha a múltkor emlegették volna, hogy visszatért a saját műfajához, de kiváncsi lennék rá, hogy az mi.
(Amúgy elegem van, hogy minden versenyző lelki gátakkal küszködik, amit rendre fel kell oldani! Hetente!)

Bozont produkciója hallatán kicsit szomorkás lettem. Már az voltam múltkor az a My way után, de ez a dal sem való neki, pedig kellemes hangja van és szerintem sokszínűbb a srác, mint Attila.
(Falusi Mariann biztos benne, hogy mindig tudja, mit beszél? Ha ez lett volna a Mega6 legérdekesebb produkciója, akkor ez nagyon sajnálatos.)

Szakos Anndrea csak akkor tetszik, ha nem látom az adást. Ha nézem, akkor mindig eltereli a figyelmemet a körítés, minden egyes adásban túl sok körülötte a nyüzsi, hol a kisfilmjében túl sok, hol a háttértáncosok kötnek le jobban, hol a ruhája, stb.

Bendzsit megtanítani énekelni, nagy kihívás lesz, Mester sem mindig gondolhatja meg, mit beszél. Szerintem attól, hogy valaki szinpadképes (bár ez jelen esetben csak azt jelenti, hogy elég laza figura és nem ácsorog a szinpadon, mint egy váza) még nem lesz valaki jó előadó. Félájult 12 éves kislányoknak el lehet adni Bendzsit, de erősen korhatáros a dolog. Lefelé.
(A műsorban és a különféle promós anyagokban lassan többször szerepel Várkonyi Andrea, mint a versenyzők.)

Nagy Adrienn szerintem egyszerűen borzalmas volt. Mentségére jegyzem meg, hogy nem vagyok elfogulatlan, mert szeretem a KimNowak számot, de nem tőle és főleg nem ezek után. A kisfilmet csupán azzal tudnám jellemezni, hogy gejlek ezek a kis aranyoskodások.(Hány bőrt lehet még lehúzni a gyerekekről, ahol minden megasztáros kinyílik, feledi gondját-búját és végre önmaga? Jelzem a tv2-nek, szeretem a kutyákat!)Namármost: Claudia szerint feldobott volt a héten Adri a Bozont-féle barátság miatt, a zsűri szerint deprimált. Most melyik?
Gigi szerintem annak ellenére a legjobb volt- erősen holtversenyben Jenser Balázzsal -, hogy szerintem ez a dal nem az Ő stílusa. Persze itt is elfogult vagyok, de főleg Tóth Gabi miatt, mert a falat tudnám kaprani tőle. Ettől függetlenül egyetértek Candyval, nem, nem értem, miből jó ez a szám.

Jenser Balázs - szerintem ma volt a legjobb. Végre eltalálták, mi áll neki a legjobban. Nem vagyok elfogulatlan itt sem, de nem Balázzsal kapcsolatban: szerintem ez volt Ákos utolsó élvezhető dala - az utána következők mind zeneileg, mind mondanivalójukat tekintve egy kaptafára készülnek. (Mondhatnám persze azt is, hogy roppant módon művésziek, gondolatébresztőek és zeneileg igényesek, de nem mondom, mert nem így gondolom).

shimizu 2012.04.23. 11:45:42

Klaudiának meg egy nagy pofon jár, amiért megengedte, h azt a fehér farmerszoknyával, v mivel kipótolt ruhát adják rá...

F.J.B. nekem most nem tetszett, az a bájgúnár vigyora kezd borzasztóan idegesíteni (pedig egy szimpatikus srác),a dobos haverja meg....nem tom, mit vett be a gyerek, de egy kicsit benézte, mert elég röhejesre sikeredett >.<

Szerintem Tóth Gabi jó! És ez a száma sem rossz, de szegény Giginek nagyon nem való ez a stílus, sőt, még a koreográfia sem. Úgy ahogy van, nem kellene neki erőltetni a színpadi mozgást. Húzza ki ezt a versenyt minimális topogással a mikrofon mögött, aztán ha lesz még karrierje utána, addigra gyakoroljon gőzerővel, h ne hasson az ide-oda mozgása művinek és nevetségesnek...

Sokorai_Atala 2012.04.23. 12:14:39

@shimizu: szerintem az a baj a Szakossal, hogy trampli ezekben a ruhákban. Nem tudja viselni ezeket, nem ez a stílusa (múlt héten falra másztam a felhasítottól, amiben terpeszben állt).
A Farkasra is rendszeresen Imre tatám dzsekijét adják, de ő amúgy is túl jó fiús küllem, ezzel mégis unalmassá teszik, bár nagyon jó a hangja.

kristofxx 2012.04.23. 12:49:59

Soha nem gondoltam volna, hogy még Ákost egyszer visszasírom. Egyszerűen élvezhetetelenek voltak a produkciók egytől-egyig. Sajnálom azokat, akik még úgy ahogy tehetségesek is, rossz dalok, rossz előadások. Szerencse az lenne, ha nem hinnék el magukről, azt amit mondanak róluk, mert ez még egy színpadi produkcióhoz is kevés.
Giginek még nagyon sokat kellene szerényen tanulnia, talán angolul is, ha énekes akar lenni. A többinek felesleges.

Vad.Korte (törölt) 2012.04.23. 13:05:27

Én régen nagy M rajongó voltam, mert jó előadók énekeltek elég jól. Mára vállalhatatlan a műsor. Zsűristül, versenyzőstül, műsorvezetőstül. Ezt már Tilla se viszi el a hátán. A poszt fanyalgása tehát érthető.

Ezért hát az ilyen blog sajnos pont rossz, hogy van, mert beszél róla, pedig nem kéne, reklámozza, pedig el kellene felejteni, elemzi, pedig el kellene felejteni.

Én igyekszem.

pamut 2012.04.23. 13:16:41

Különösebben mély nyomot nem hagyott bennem a műsor, már csak a Gigi miatt nézem, a többi felejtős. Gigi viszont nagyon jó, remélem nem árt neki majd túl sokat a sztársággal járó élet.

Ha már felvettem, akkor persze belenéztem a többi énekbe is, az Adri annyira hamis, bántó volt, hogy át is tekertem fél perc után, jó hogy kiesett.
A Jensert nem tudom mire sztárolják, nálam se hú se hal.

A Szakos csajt viszont, akit eddig amúgy csíptem, mert tud, na őt most páros lábbal rúgtam volna ki. Még maga Zséda sem enged meg magának ilyen önparódiába forduló grimaszokat, pedig az tényleg jó csaj, és a maxot kihozza a nőiességéből, de ez a Szakos huszadannyira sem néz ki jól mint a szép Zséda, mégis tripla olyan jó nőnek akarja eladni magát, legalábbis az alapján amit levágott. De ez így sajnálom, szánalmas. Egy erősen közepes (de inkább még az se) csaj ne játssza már el a világ díváját, mert kínszenvedés minden pillanat. Remélem jövő héten nem bikiniben jön ki a színpadra.

shimizu 2012.04.23. 13:35:18

@Sokorai_Atala: hehe azért az a finom terpesz most is megvolt ;) Értem én, h erő, meg minden, nem súlyemelőnek készül...
Nem csak ezeket a ruhákat kellene elfelejteni az esetében, hanem a haját is vissza kellene festeni (és stylingolni) a vörösre. Szerintem az jobban állt neki, és takarta a szemöldökét, ami azért nem utolsó indok, lássuk be. Vöröskén már csak az orra volt zavaró, de legalább karakteres és csini volt úgy.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2012.04.23. 13:36:17

Az összes zsűritag meg konferanszié, aki még egyszer kiejti a száján a "rockos zúzás" kifejezést a Megasztárban, annak rászigszalagoznék egy bazi fejhallgatót a búrájára, és ráereszteném a Motörhead-diszkográfiát az állattyára.

Vad.Korte (törölt) 2012.04.23. 13:38:26

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Vegyük fela listára a "dög" szót is! Szigszalagot hozok.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.23. 14:44:01

Tudom, h szégyen, de nem tudom, h ki az a Konsánszky Dóra, de biztos csak én vagyok ennyire tudatlan ebben az országban:D

A Nap című szart már amikor meghallom, felmászom a falra, de ez rátett egy lapáttal:D

A hogyvoltból számomra az derül ki, h nem a "hetesek" válogatják nekik a számokat, de akkor kik? És miért nem ők?

Ja, és KÉREM VISSZA KULLAI TÍMEÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sokorai_Atala 2012.04.23. 14:57:22

@shimizu: ja tényleg a vörös haj is jobb volt, gondoltam is, hogy biztos elaludtam és álmodtam, hogy volt vörös, de megnyugtattál:)

shimizu 2012.04.23. 15:21:10

@Sokorai_Atala: nem álmodtad, valami őrült átfestette neki, aztán májsztró rögtön agyondícsérte, h ez a barna mennyivel jobb...és sajnos így maradt T_T

candyperfumegirl 2012.04.23. 15:38:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: biztos nem a hetes választ dalt, végképp nem a versenyző, és nem is egy ember. Szerintem összeül a szerkesztőség, és szépen megírja a műsor forgatókönyvét, aminek a dalok is részei. Magyar dal, akkor legyen Tóth Gabi, filmzene, akkor legyen Kiss From A Rose, na vajon kire sózzuk rá, stb. Én valahogy úgy képzelem, mint a writers' table a sorozatoknál, mellékes, hogy zenei tehetségkutatóról lenne elvileg szó, ugyanúgy az a feladat, hogy hetente ki kell tölteni x perc műsoridőt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon nem a zene köré épül már a műsor, mint régebben, hanem a zene az a sallang, amivel egy ún. szórakoztató műsort kidíszítenek, legalábbis ez jön le abból, hogy nagyon nem zeneértőre vagy akár zenerajongóra vallanak a dalválasztások.

Konsánszkyt divatkörökben annyira kell ismerni, mint mondjuk popzenei téren Király Lindát. Nem azt mondom, hogy benne van a tiszavasvári alapműveltségben, mert miért lenne, de ha egyszer bemutatnak neki személyesen, eltöltesz annyi időt a szalonjában, hogy ruhát válasszatok, méretre alakítsátok, beszélgetsz vele, stb., akkor a nevét minimum megjegyzed.

tingli-tangli 2012.04.23. 15:39:18

Én mindig bealszom a Megasztáron. Aztán elolvasok egy ilyen Hv-t és elmegy a kedvem a visszanézéstől. Azt nem tudom, hogy a dalválasztásnál milyen kényszerek (szerzői jog, mittudomén) működnek, de a végén mindig az jön le, hogy senkinek sem sikerül eltalálni, hiába a sok okos. Amúgy régen élőzene volt, aztán a Varga Feri beleszeretett a vokalistába, azóta nincs. Az egész olyan x-faktoros, de ott legalább időhatárok közé szorítják a műsort, a megánál meg úgy tűnik, hogy énekléssel szakítják meg a reklámokat.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.23. 18:09:01

@candyperfumegirl: én azt értettem, h neki illett volna ismerni a tervezőt, meg reklámozhatta volna a nevét is, csak én vagyok ilyen tudatlan:D

Jelentem, azóta pótoltam:)

Azt is értem, h tímek összeülnek, oszt a készleten levő 15 dalból válogatnak, de ez így szar. Nézhetetlen. De mit értek én ehhez:D

Ditti82 2012.04.24. 06:31:59

Balázs volt a legjobb, utána Andi és Gigi. Adrinál 2 rosszabb is volt, ők csont nélkül továbbmentek. Timiben és Roliban 3 kör volt még, Adriban 2. Azért remélem, a top3/4 előtt megszabadulunk a 2 tinikedvenctől...

SarahConnor 2012.04.24. 08:33:58

Meghallgattam SP extra produkcióját. Hát hihetetlen sötétség honol a könnyűzenei ízlésben, gyerekek. A videó elején felsorolják a gyerek érdemeit, évi 300 koncert, 25 millió letöltés, az év felfedezettje, 10 klip, satöbbi, komolyan és őszintén sajnálom azokat, akiknek ez a színvonal akár egy klikket is megér.

A hogyvoltot köszi, jó volt.

Vad.Korte (törölt) 2012.04.24. 09:46:16

@Fenimore: A dolog titka abban van, hogy fenntartják az érdeklődést. Ezzel visszatérek az eredeti mondandómhoz: ha valami szar, ne beszéljünk róla. De látjátok, SP-t meghívják, mert ismert -- ismert, mert meghívják. MI is itt beszélünk róla. És akkor már mindegy, mit mondunk, ha mondjuk. Nézd meg a többi érdektelen és értéktelen celebet, akiket más műsorok termelne ki: a VV-k és BB-k hadát, akiknek rendes saját nevük sincs. Egyet szellentenek, és tele van velük a bulvársajtó.

Damu, egy közönséges köztörvényes gonosztevő, de az Index ésvagy holdudvara élőben közvetíti a perét, kétes erkölcsi pozícióban lebegő úgynevezett showmanek védik a rádióban. Akár tetszik, akár nem, őket állítja elénk a média, ezekről beszélünk, az értékes emberek érdekes életek pedig rejtve maradnak: Kepes műsprait kiszorítja Frei, Vámos Miklóst Hajdú, Vágót és a műveltségi vetélkedőt Balázs és a WC-papír tekergetés.

A műsort ők csinálják, a nézettséget, kattintásokat mi.

SarahConnor 2012.04.24. 15:43:48

@Vad.Korte: teljesen igazad van, értelek. Én csak afelett sajnálkozom, hogy lassan célt is érnek (vagy már elérték - nézőpont kérdése). Tessék, az emberek már nem képesek kiszelektálni a sz^rt a jó közül, csápolnak arra a hulladékra is, aminél alantasabb dolgot a világ nem hordott még a hátán, és a közízlés is a bányászbéka alatt úszkál valahol. Hogy ennyi ember azt mondja a manapság hájpolt előadók némelyikére, hogy ez jó, meg "világszínvonal", az egész elképesztő. Annyira leegyszerűsödünk, hogy már akkor magunk alá brunyálunk a gyönyörtől, ha egy dalban meghallunk egy általános iskolás színvonalú rímet. Nagyon sajnálatos.

nyuszi01 2012.04.24. 19:16:21

@Ditti82: Timivel egyetértek, Rolival nem. Tudom, hogy neked Roli volt a kedvenced, és azt elismerem, hogy a hangja tényleg jó, de mint előadó, szerintem lenne még mit fejlődnie. Nekem ő mindig kicsit furcsa volt, valahogy mindig kilógott a mezőnyből (pedig pl a castingos Ákos-dala annak ellenére tetszett, hogy a zsűri annyira nem volt elájulva), olyan görcsösen adta elő a dalokat, nagyon ráfeszült egy-egy hangra, mozdulatra, stb. (most ezt lehet, h rosszul fejeztem ki, de remélem érted a lényeget :D) Biztosan lesz még jövője, de itt most ennyit mutatott.
Benjit nem bírod, Bozontot se, tudom, de én meg őket szeretem, mert ők előadóként nagyon jól funkcionálnak, még ha énekesként nincsenek is Andi vagy Gigi szintjén. Nem is fognak nyerni, ez már most biztos. De én inkább olyanokat nézek, akiken látom azt, hogy jól érzik magukat a színpadon, nem görcsösek, magukat adják, stb. Benji angol kiejtése meg felüdülés a sok halandzsa angolos ex-Megások és X-Faktorosok után, őt pl ezért is szeretem. :D
És még itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy elnézést kérjek tőled, ha esetleg vmelyik Rolis megjegyzésem kicsit nyersre sikeredett az eddigi hv-k alatt, nem akartalak megbántani ezzel. Tudom, milyen az, ha vki bír egy előadót, de a másik nem, és így rossz olyat olvasni róla, amivel nem értesz egyet. Én is így vagyok Benjivel és Bozonttal. ;)

Ditti82 2012.04.27. 13:53:36

@nyuszi01: Bozontot bírom, valamit félreértettél. :D

mézescsók 2012.04.27. 16:33:16

@Fenimore: Hogy sarkítasz, az rendben van, de azért Gigi talán mégsem a bányászbéka segge alatt van hanganyagát és előadásmódját tekintve. Ezt csak azért írom, mert ha jól emlékszem, a világszinvonal kifejezést vele kapcsolatban használták.
Szerintem nem világszínvonal. Még. Lehet, hogy valamikor az lesz, egyelőre csak a többihez képest jobb nagyságrendekkel.
Én egy tipikus átlagnéző vagyok. A zenét szeretem, de nem tanultam. Nem értek hozzá különösebben, a hallásomra hagyatkozom. Egy valamiben biztos vagyok: már sokadik Megasztár óta egyedül Gigit tudom beazonosítani a hangja alapján, ha nem nézem a tv-t. A többi nő - nekem tökmindegy volt, hogy ki énekelt, nem tudtam megkülönböztetni őket. Az eddigi Megasztárokból ez eddig Oláh Ibolyával, Póka Angélával, a győztesek közül Rúzsa Magdival és Caramellel esett meg.
Nyilván a hallásommal és az ízlésemmel van baj, de nekem bizony egy kaptafa volt valamennyi.

Egyébként érdekel a mai műsor, hogy kinek mi a kedvenc dala. Főleg azért, mert feltételezem, hogy legalább a kedvencüket jól adják elő.

nyuszi01 2012.04.27. 20:35:34

@Ditti82: jaj akkor ne haragudj!! :)

Ditti82 2012.04.27. 22:40:40

Benjike önmagához képest korrekt volt, de még így is a leggyengébb hangilag.

Ditti82 2012.04.27. 23:42:11

Óbazmeg... Soha nem fog kiesni. :@

mézescsók 2012.04.28. 01:05:18

@Ditti82: Benji korábbi magához képest ma jobb volt, de szerintem a leggyengébb a többihez képest. Viszont egy laza kis fiúcska és a tinikorosztály nyomja az sms-ket.

nyuszi01 2012.04.28. 09:53:37

Diti, olyan jót nevettem a kommentjeiden :D Én is ugyanígy reagáltam... Amúgy az eszem megáll, hogy a Bozont esett ki... Nem tudom, hogy ez az Attila kinek a kije, de tuti meg van bundázva az egész.... Nem igaz, hogy ma este is ő volt a legsz*rabb (azért ez a produkció kritikán aluli volt...), erre továbbmegy...

Ditti82 2012.04.28. 11:09:22

@nyuszi01: Tudom, nyilván belenyúlnak, de azért ez durva... A két legjobb srác állt Meister előtt. Lehet, a só nélkül Talán és Burgess egyből süllyesztő (mondjuk szerintem egyébként is), és nem akarják elengedni a kezüket idő előtt, Balázs és Bozont pedig megállják a helyüket mega nélkül is, de azért na... Pesta után kellett volna elhagynia a fedélzetet a 2 tinikedvencnek, az meg már elég régen volt (4 hete...) :/

nyuszi01 2012.04.28. 11:16:49

@Ditti82: Igen, szerintem is igazságtalan volt az utolsó kettő személye... Mivel én Benjit szeretem, ezért a kommented 2. felével nem értek egyet. Szerintem tegnap este mutatott valami újat, és úgy gondolom, hogy az eddigi produkcióiból ez volt a legjobb előadása. Alapból szeretem a számot is, és Benji meg nagyon jól adta elő. Kicsit erre emlékeztetett:

www.youtube.com/watch?v=kWRo-H_qWkY

Attilának szerintem baromi jó a hangszíne, de még mindig nem tud artikulálni, és ez már egyre kínosabb. De az meg még inkább, hogy a T. Zsűri nem meri megmondani neki...

Ezt pedig mindenkinek sok szeretettel, az Origón olvastam: "A Megasztár április 27-i adásának feledtetnie kellett az előző hét blamázsát: nem az volt akkor a probléma, hogy SP egy roppant kellemetlen, hamis produkcióval lépett színpadra (hiszen őt nem különleges hangszíne miatt szeretik a tinédzser lányok), hanem az, hogy az élő show előtt felvett, kínos előadás egyáltalán adásba kerülhetett." xD xD

candyperfumegirl 2012.04.28. 11:33:01

@nyuszi01: szerintem az összes extra produkciót az élő show előtt veszik fel, ebben semmi új nincs.

Ditti82 2012.04.28. 11:41:15

@candyperfumegirl: Anna and the Barbies (ez mis milyen név már?) kritikán aluli volt.

Ditti82 2012.04.28. 11:45:28

@nyuszi01: A többiek viszont stabilan ugyanazt a színvonalat hozzák/hozták.

zoliur 2012.04.28. 13:48:43

A zsűrit minősíti,hogy Benji a legjobb ötben van.Ha van az a pénz,akkor azért,ha nincs,az még cikibb.

nyuszi01 2012.04.28. 15:01:39

@candyperfumegirl: nem is arra akartam rávilágítani, én is tudom, hogy előre veszik fel, hanem azon, hogy még az Origo is ilyen stílusban ír SP-ről... Tehát nem csak mi tartjuk egy nullának. :D

@Ditti82: Nem tudsz Benji hiányosságairól meggyőzni, ahogy én se tudtalak téged Roliéról. :)

nyuszi01 2012.04.28. 15:03:53

Amúgy szerintem most már változatosabb a zenei paletta, amiről énekelnek. :) Szerintem titokban figyelik a Hogyvoltot.

candyperfumegirl 2012.04.28. 15:14:17

@nyuszi01: háááát...én nem így érzem. Lehet, hogy csak nekem vannak nagy igényeim(?), de ez megint a totál fantáziátlan dalválasztások estéje volt. De nem, az nem nagy igény, hogy ne elcsépelt, agyonjátszott, agyonfeldolgozott dalokat hozzanak egy tehetségkutatón, akkor sem, ha azok amúgy jó dalok. Viszonylag ötletesnek a Heart: Alone volt csak mondható, mint választás, csak hát Atti kinyírta azt a dalt (is).

nyuszi01 2012.04.28. 15:21:35

@candyperfumegirl: Na jó, oké, tényleg sokat játsszák némelyik dalt (pl U2: One), de azt értékeltem az elmúlt döntőkben, hogy legalább nem az X-Faktorból hozzák át az összes dalt, mint az első adásban. Az Alone-t én amúgy Celine Diontól hallottam először vagy 3 éve, és nagy kedvencem, ezért sűrűn imádkoztam, mikor Attila mondta, hogy az Alone-t fogja énekelni, hogy csak ne AZT az Alone-t, mert akkor nekem annyi... Erre tessék, sikeresen kinyírta a dalt...

Ditti82 2012.04.29. 23:50:41

@nyuszi01: Roli önbizalomhiányáról nem is kell.

SarahConnor 2012.05.04. 17:09:35

@mézescsók: Nem sarkítok, Gigit jónak tartom, de a színvonalon szögegyedül nem tud érdemben emelni - nem az ő hibájából.
süti beállítások módosítása