Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x02

2012. február 21. 15:00 - Segna

A hawaii turisztikai hivatal hirdetésével kezdünk, strandoljunk a szigeteken. Tekintve a kinn honoló embertelen meteorológiai anomáliákat, részemről mehetünk. Finom átkötéssel a modern város széles sugárútján találjuk magunkat, szigorú szeretetű apuka ébreszti érintőképernyős, kép a képben kütyüjén kamasz fiacskáját. Nekem mondjuk nem infrastrukturális igényem a kütyü, de kétségkívül praktikus az elfoglalt felvágós apáknak. Az események váratlanul felgyorsulnak, marcona álarcosok rabolják el a Szigorú-szeretetűt. Holtak itt és ottan, masszív fémtáska apával együtt kámfor. Főcím!

Szabadnapos idillel kezdünk, a parancsnok a házuk előtt az óceánban úszik, apa hangja hallatszik; főhősünk már kicsinyded gyermekként is zsaru akart lenni, apa pedig intette, mégpedig óva a pályától. Váltunk. Kono újdonat díszegyenruháját készítgeti. Valami rémlik, hogy még csak most szerez jelvényt. Szép szemű félkínaink motoron rója a város utcáit, Danno ismételten kicsinyded gyermekével foglalkozik. Közben folyamatosan a néhai McGarett szomorkás szavait halljuk a rendőri munka nehézségeiről. Vissza a fiához. Ninjánk végre kijön a vízből... díjjazuk, ínycsiklandó darab a paskó. Az óceán, és a parancsnok úszógatyája egykedvűen kéklik az apai intelemre. Egyelőre mi sem tudjuk hova tenni a retrospektívet.

Közben kiderül, hogy az intelem egy magnókazettán van, amely a titokzatos Bajnok-ládából került elő. Betoppan Danno, révedezés vége. A fiúk továbbra is kóstolgatják egymást, Parancsnok cikizi a messziről jöttet a fánkkal, az piszkálja a hadsereggel (holott tengerész, ami ugye nem mindegy!) majd folytatódik a Nyakkendő-hordás és nem hordás Hawaiin? elvi kérdésének kibontása. Mellesleges közlés, főgőnosz teteme nincs meg, és a bajnok láda továbbra is titokos.

Telefon, autóba pattanás, munkára! Rövid összefoglaló, elrabolt Szigorú-szeretetű nemzetbiztonsági izé volt, vagyis az ügy nemzetbiztonsági kockázatot rejt. Világos, itten ninjáék kellenek! A helyszínen Chin és Kono tüsténkednek, miközben az esti diplomaosztó fontosságáról és családi esemény jellegéről folyik a diskurzus. Chin vonakodik, mondván a vélt korábbi botlása (kenőpénz elfogadás) morcossá tette a családot, inkább nem menne. Mi hál'istennek tudjuk az igazságot, az első részben megmondta a parancsnoknak, hogy nem fogadott el pénzt. Szerencsére a támadók a kép a képben kütyüt a helyszínen felejtették, így az árulkodik, van tanú. Usgyi! A kamasz srác tanácstalan, apja a világ legunalmasabbja. Konora bízzák a kisdedet, apa rémült szemű barátnőjével együtt, de majd leváltják, ígérik, nem marad le a diplomaosztóról. Chin térfigyelő kamerákat tervez vegzálni.

A parancsnok és Danno az elrabolt találkozójára igyekszik egy katonai bázisra. Egy gyönyörű startoló F-22-st látva tudhatjuk, ez itten egy légibázis. A parancsnok kissé értetlen, az elrabolt paranoiás volt. Eszerint mégse. Biztonsági aggályai voltak. Rövid gyorstalpalót hallunk Hawaii stratégiai jelentőségéről, nehogy mán azt higgyék a haulik, hogy csak nyaraló paradicsomnak tarcsák az 50. tagállamot! (a Csendes-óceáni főparancsnokság itt van, és ezért volt Pearl Harbour is célpont, és kb. 150 millió négyzetmérföldért felel. Ez majd a Föld fele A szívünk szakad meg az USA-ra háruló terhek hallatán.)

Közben a térfigyelő kamerák árulkodni kezdenek, az egyik támadó sebesülten a Hilton-szállóba menekült. Kedvenc párosunk gyorsan a nyomába ered. Chin motorral csatlakozik. Az édeshármas homlokig golyóállóban és stukival, berongyol a szállóba. A tetőn meglelik a szökevény marconát, eléggé rozoga állapotban. Némi hideg víz és Danno máris faggatja. Együttérzően próbál a lelkére beszélni, de marcona hallgat. Ninjánk begorombul, marcona saját vérével ujjlenyomatot vesz, majd míg Chin a központi adatbázist faggatja a marcona priuszát illetően, a csávót félig lelógatja a tetőről. Danno, bár nem gyakorolták, remekül hozza a rossz zsaru-jó zsaru játék együtt érző részét. Kiakadása a kommandós eszközök láttán őszintének tűnik. Próbál ninjánk szebbik eszére hatni azzal, hogy ha lelöki a tetőről a gyanúsított meghal, ERGO nem fog beszélni. Chin a legjobbkor avatkozik közbe, Hölgyeim! megszólításával jelezve, hogy a szakmai vitát társai közt, nem tartja túlontúl komolynak. Az INTERPOL árulkodott, a csávó priuszos, és a távoli és egzotikus Szerbiából származik, bár eddig nem ember-rabolt.

Ninjánk közben még mindig az ERGO szón hüledezik, Danno pedig további elbeszélgetést sürget tisztázásilag. Ennek menten szerét is ejtik - persze, hogy az autóban - Danno ennek keretében aktívan neveli újdonat főnökét, a szabad kéz, és a felhasználható eszközök finom összefüggéseit taglalva neki, meglehetősen éles megfogalmazásban. A hawaii ninja türelmesen hallgatja kirohanásait. Fontolgatni kezdem az áttelepülést, belegondolva, hogy itt milyen következményei lennének egy ilyen hangvételű beszélgetésnek főnök és beosztottja közt, míg ninjánk csak türelmesen jön a kommandós iskolában tanultakkal, meg a Belgrádi maffia tetkókkal. Ezek gyerekeket ölnek és családokat mészárolnak. Azt hiszem Szerbiának sem ártana az országimázsra költenie egy kicsit.

Az áldozat házában Danno titkos szobára lesz figyelmes. A zugirodához képest az Arechibo-i rádióteleszkóp irányító szobája, egy commodor 64-es egy íróasztalon. Danno reménykedve néz főnökére, mert az hírszerző volt. Ninjánk most először tanácstalan, és kreativitásából annyira futja, hogy egy kéznél lévő klaviatúrán találomra megnyom egy-két gombot. A képernyők azonmód életre kelnek, és mindenféle adat kezd rajtuk futni. (Szólni kellene a forgatókönyv íróknak, hogy az alvó üzemmódban hagyott (nagy kérdés persze miért is hagyta volna így őket paranoiás gazdájuk) gépek életre keltéséhez ált. jelszó kell. Még itthon is. Na, spongyát rá, Danno beszólása megéri a következetlenséget; most belenyúltál a Mátrixba! A páros bölcsen belátja, ide szakember, illetve hacker kell. Dannonak van egy ilyen ismerőse. Kezdünk felnézni a messzirőljöttre. A zseni nyalókával kenyerezhető le, abban a napi 42 percben, amelyen nem füvet szív éppen.

Közben Kono bébiszittel, Chin meg a szerb maffiások után nyomoz. A betépett zseni egy zacsek nyalókáért, és Danno szép szemeiért, megfejti mit kerestek Szigorú-szeretetű apukánál. A hapsi mesterkulcsot alkotott, amely feltör bármilyen aszimmetrikus kódulású rendszert. (Informatikus nézőink nyugodtan könnyítsenek magukon ezen a ponton, és röhögjenek bátran.) Szóval akinél a kis kütyü van, az minden fontos rendszerhez hozzáfér a szigeten, a villamos-hálózattól a repülésirányításig. Értjük a kockázatot, elszorult a makkunk, illetve kinek mije van. Párosunk farokfelvágva indul vissza a hadkvártélyra. Lázas keresés indul az elmúlt fél év érkező szerbjei után. Kono közben a még éppen kiskorú kisdedet vigasztalandó, daruhajtogatásba kezd. Elfogyván a papírja, a konyhában ténykedő korábban rémült szemű barátnőt alakítótól kér utánpótlást. A fiókban, hogy hogy nem, cirill betűs írásos papírt talál. Gyorsan összerakja a dolgokat, rémült barátnő is benne van. (mi pedig megnyugszunk a hawaii rendőrképzés alaposságát tekintve, hisz ismeri a cirill betűket.) Közben a fiúk is rájönnek, hogy Kono bajban van, száguldanak máris. A konyhában kemény adok-kapok alakul ki közben a két hölgy között, a szerb menyasszony-jelöltek esélyeit minimálisra csökkentve a hauliknál. Kono nagy nehezen legyűri a Sparhelt-sárkányt, azonban befut a belgrádi főnök és pisztolyt tart a még éppen kiskorú fejéhez. Ez a kör a rosszfiúké, Kono is csapdában. Öröm az ürömben, apa megvan, és él, továbbá a rosszfiúk nem terroristák, szimplán a pénzről szól a dolog. (Ez nem tudom, hogy jó-e avagy rossz a szerb ország-imázs szempontjából.)

Zsenipalánta szól a fiúknak, valaki használja a mesterkódot, és a légtérfigyelő radarokat blokkolja. Váltunk. Kono ninján technikákat alkalmaz a hátraragasztózott kezeinek kiszabadítására. A még éppen kiskorúval izgulunk, aki tuti a szép rendőrlánnyal fog álmodni hetekig! De vissza a fiúkhoz! Mit akarhatnak a radarral? Fejük felett alig 20-50 méterre fekete kis pöpec magángép húz el. Ez nagyjából eldönti a dolgokat. Megállapítják, hogy nem a mijenk, vagyis utána! Szép arcú félkínaiink tud a közelben egy kis repteret. Odaérve, a fiúk heveny beöltöznek kevlárba, felfegyverkeznek, és elhangzik Danno szokásos naiv kérdése, Hogy csináljuk? Ninja előveszi a Szerinted? nézését, de aztán mégis leáll gyógypedezni a társával. Danno engedelmesen elmondja mit olvasott ki ninjánk figyelemreméltóan szép szemeiből; Nézzük meg hol vannak és rohanjuk le őket? Igen, én ezt szeretném!- válaszolja a ninja szelíden, majd hozzáteszi az év csúsztatását, Látod, ez a partnerség! Danno röviden foghúzást emleget, de inkább csak a forma kedvéért, és engedelmesen megy hadzsimázni a másik két elszánttal.

Benn a hangárban közben megköttetik az üzlet, és szőke Sparhelt-sárkány engedélyt kap Kono kicsinálásra. A fiúk felmásznak az emeletre, Kono pedig végre szabaddá teszi a kezét. Mindenki a helyén, indulhat a móka! Ninjánk nyit egy laza emeletről lehajítással, és egy jól irányzott lövéssel. Konoé a folytatás, Sparhelt-sárkány elsikálásba fog. Danno is megvillan oldalról, újabb rosszfiú kiiktatva. Chin nyit be a főbejáraton. Ő nem finomkodik, a puskája újabb rosszfiút negligál. Szeressük. Még egy kört teszünk, amikor is kiderül, hogy Kono még kezdő, mert birkózás alatt hagyja Sparhelt-sárkányt lövöldözni, noha csak fektében, így célzása csak hozzávetőleges, de így is eltalál egy hasas gázpalackot. Ninjánk látja, hogy gáz van, így unortodox módszerekhez folyamodik a lépcső használat helyett, és egy látványos - leugrunk emelet magasból, és félkézzel elkapjuk az alig 2-3 méterre himbálózó láncot, és miközben leereszkedünk rajta, lelőjük a szemközt száját tátó rosszfiú - figurát alkalmazza. Ninjánk szerencsére nem ostoba, így a gázpalackok felrobbanását már nem várja meg benn a csapat. A megmaradó Rosszfiú kezén bilincs, és Vidd be Danno!

Este Kono leltározik, kék folt itt, horzsolás ott, a diplomaosztóról meg lecsúszott. Díszegyenruha fájó szívvel elpakolva. Az irodában azonban meglepi várja, három szépfiú egyenben, kitüntikkel, talpig komolyban. Chin helyiül üdvözli, mint új zsarut. Végül is nem az egyenruha teszi a zsarut. Láthatólag a fiúk is ezen a véleményen vannak, így ninjánktól egy csinos 9mm-st kap, úgymond bokatok szíjba. (Kono méltó az ajándékra, olyan áhítattal simítja végig a fegyver dobozát, mint Paris Hilton a kiskutyáját.) Dannotól Szt. Mihály érmet kap, bár meglátása szerint, a kör-rúgásaival nincs rá szüksége. Chintől pedig a legfontosabbat kapja, egy zseblámpát. És persze megkapja a jelvényét is, és felesketik. Jóleső sóhaj, és egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása