Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 2x02 - Mild Mannered (A szuperhős)

2011. október 21. 16:00 - Gabba

H.G. Wells valójában nő és most szabadon mászkál – ezzel a jópofa, vicces ötlettel / eszement marhasággal (nem kívánt törlendő) szembesültünk az évadnyitóban, lássuk, hogyan alakulnak ez után a raktár mindennapjai. Szép napos reggel a közeli névtelen kisvárosban, Myka és Pete a postahivatalba tart, útközben Pete az összes szemebejövő nőnek köszönget, ennyire udvarias vagy ennyire kanos, ezt mindenki döntse el maga. A postán azonban csalódás éri, neki nem jött csomagja, csak Mykának. A címzés szerint MOB – 13-as raktár, Pete jobb híján ezen kezd agyalni. Myka Bering, addig oké, de mi lehet az O? Olivia?, Olivaolaj?, de Myka csak titokzatosan mosolyog. A panzióba visszatérve örömmel csomagolja ki a pakkot: benne van kedvenc plüssmacija, kedvenc papucsa és kedvenc cédéje, a Kék Duna keringő. Viszont sehol egy AC/DC koncert DVD, nem leszünk így jóban, Myka drága.

A raktárban Artie-t hallucinációk gyötrik, MacPherson szavait hallja a raktárról és a régensekről. Merengéséből Claudia megjelenése rezzenti fel, Artie máris utasítja, hogy teljes erőből álljon rá a biztonsági rendszerek rendbetételére, mert védekezniük kell a külső veszélyek ellen. Tudom, a Wells nevű nőci, biggyeszti csókos ajkát Claudia gúnyosan, de Artie leinti: Te csak ne becsüld le azt a nőt, gyerünk munkára! Majd a számítógépéhez ül, amin máris befut egy Detroitból érkező jelzés. Betörőt látunk egy lakásban munkavégzés közben, akit egyszer csak felkap valami láthatatlan erő és kivágja a falon át az utcára, mint macskát szarni. Az összegyűjtött infókkal Artie siet a panzióba: Kicsavarodott lámpaoszlopon lógó drogdíler, zászlórúdra felhajított betörő, ismeretlen erő tör-zúz Detroitban, és bár úgy tűnik, csak rossz emberekre támad, itt a repjegy, máris induljanak szétnézni, küldi bevetésre Mykát és Pete-et. Majd Leenához fordul: Találd meg a hangot újra Claudiával is, mindnyájunk érdekében. A bongyorhajú távozik, de hirtelen megszédül, na tessék, mi ez már megint? Plusz a raktárba visszatérve Artie nemcsak hallani, hanem már látni is véli MacPhersont, ezek a dolgok így együtt már megint nem jelentenek semmi jót, az tuti.

Detroitban Kessman közrendőr járja be az ügynökökkel a lakást, ő három lövést hallott, Pete meg is találja a kilőtt és deformálódott lövedékeket a padlón, amik ezek szerint mégis eltalálták a célba vett személyt, de vérnyom nincs sehol. Pete a videohívón megcsörgeti Artie-t: Úgy tűnik, a keresett tárgy sérthetetlenné teszi viselőjét, nézzenek már utána Claudiával, mi jöhet szóba. A rendőr tanácsára az ügynökök felkeresik a közeli kávézót, ami a szomszédvédelem (neighborhood watch) önkénteseinek törzshelye. Belépve egy pillanatra a Firefly fedélzetén érezzük magunkat, amint megpillantjuk Simont és Kayleet, akik most a kávézó tulajdonosaiként domborítanak, mint Sheldon és Loretta. Éppen nagyban szidják a betörőket valami tetkós fazonnak, söpredéknek és gyávának titulálva a mocskos fajtájukat. Loretta elsiet a napi bevétellel a bankba, közben Myka észrevesz a széfben egy furcsa, bőrből készült erszényt. Sheldon citromos tortával kínálja az ügynököket, Myka elhárítja, de Pete nem hagyja kárba veszni a sütit: Én majd megeszem az övét is, mondja Sheldonnak. Kérdezősködésük azonban végül eredménytelen marad, a kávézóban ugyanis senki nem tud semmilyen villanyoszlopot kicsavaró, falon lyukat ütő jelenségről.

Kessman rendőr indul vissza az utcára járőrözni, ügynökeink pedig rövid agyalás után úgy döntenek, a rendőr eléggé gyanús, és a nyomába erednek. A sütievéssel összekötött megfigyelés közben Pete-et továbbra sem hagyja nyugodni az O betű Myka nevében, tovább tippelget: Olga? Oprah?, de választ továbbra sem kap. Kessman hirtelen hívást kap rádión és elrohan, Lattimerék a nyomában. Egy lakásban érik utol, ahol éppen két betörőt tesz ártalmatlanná, a harmadik meglógott. A rendőrnél nincs semmilyen gyanús kütyü, a hátsó udvar felől viszont lövés hallatszik, az ügynökök inkább oda rohannak. Meglepetésükre egy lila ruhás fickót pillantanak meg, de nem UTE drukker, hanem egy álarcos Superman-szerű figura, aki éppen a harmadik betörőt kapta el és dobja nagy erővel az ügynökök felé. A jól végzett munka után egy hatalmas ugrással felugrik a háztetőre és eltűnik, Myka és Pete csak pislog. Főcím.

Pete, a képregények szakértője és lelkes gyűjtője azonnal felismeri a figurában kedvenc hősét, Vasárnyékot, úgyis mint Iron Shadowt. A rendőr nem lehet, ez kiderült, akkor nézzük csak, ki jöhet még számításba, gyerünk vissza a kávézóba, döntik el hamarjában. Na kisnagysád, kapja csak elő azt a bőrszütyőt a páncélból, arcoskodik Pete Lorettával. A csaj előveszi a szütyőt, amiből egy nagyméretű kulcs kerül elő; sejtelmes zene, az ügynökök védőkesztyűt húznak és elhelyezik a kulcsot egy semlegesítő tasakban, de nem szabadul fel semmi gyanús energia, tehát a kulcs nem raktáros lelet. Köszi, bocsi, viszlát, búcsúznak a felsült titkosszolgák az igencsak meglepett Lorettától és Sheldontól. Kiérve az utcára Myka felteszi a kérdést: Ha neked lenne ilyen rosszember-elleni szerkód, hol lógnál napközben? A választ hamar megtalálják, megpillantva a Szőrös Tarantula nevű képregénybolt portálját. A korábban már látott tetkós fazon itt a tulaj, egyből rágerjed Mykára, de az lehűti: Nem vagy az esetem, inkább állítsd össze azoknak a vevőknek a listáját, akik Iron Shadow cuccokat szoktak vásárolni. A listán szerepel Sheldon neve, hoppácska, keressük csak fel a szépfiút!

A raktárban Artie-nak újra megjelenik MacPherson, a szakállas már kezd ettől kiakadni, Leena szerint ez a bűntudattól van. Artie ellenkezik, szerinte MacPherson halála bekavart a raktár energiaáramlásába és beindította az egyik leletet, amit némi keresgélés után a leltározásban jártas Claudia azonosít: Raszputyin imaöve lesz az. A csajok segítségével elhelyezi az övet egy nagyobb méretű semlegesítő tartályban, gép bekapcsol, ártó energiák távoznak, öv kitisztítva mehet vissza a helyére. Doszvidányia, James, most már nyugtom lesz tőled, örvendezik Artie. Claudia és Leena azért ettől még nem lettek újra barátok, kölcsönös beszólogatások után végül Leena hagyja faképnél kedvenc vörös hackerünket: Vedd már észre, hogy MacPherson fordított minket egymás ellen, újra bíznunk kell egymásban, ha együtt akarunk dolgozni.

Sheldont a lakásán az ügynökök faggatják: Te vagy-e az Iron Shadow, és ha nem, mered-e tagadni?! Sheldon egy darabig terel: Engem a saját lakásomban raboltak ki nemrég, jogomban áll védekezni. Végül aztán bevallja, hogy nála van a titokzatos lelet, mindjárt hozom, mondja és kimegy. Persze nem jön vissza, az ügynökök utána indulnak és a szemközti tetőn megpillantják a lila ruhás UTE drukkert, aki fenyegetően kiabál feléjük: Húzzatok el innen, mocskos fradisták, én vagyok a város védelmezője, és senki sem tud megállítani! Ezzel felugrik a levegőbe és eltűnik az ügynökök szeme elől. Ezt hogyan csinálja, mereng Myka, biztos valami olyan lelettel, ami megváltoztatja a testsűrűségét. Csörgetik Claudiát, a hacker szerint viszont az összes számba vehető kütyü a raktárban van elzárva, ja, mégsem: Jack Kirby öve nincs köztük, jelenlegi lelőhelye ismeretlen. (Jack Kirby az egyik legismertebb amerikai képregényrajzoló volt.)

Ügynökeink újra a kávézó felé indulnak, ahol Sheldon lírázik Lorettával: Biztonságban érzed maga? – Ó, igen, veled mindig. – Az jó, mert érted csinálom az egészet. – Micsodát? – Az egész Iron Shadow dolgot, merthogy én vagyok az!, és diadalmasan kivágja az asztalra a fém maszkot. Pont ebben a pillanatban rongyolnak be ügynökeink: Fel a kezekkel, árnyékember, itt hozom a napfényt!, mutat Pete Mykára. Sheldon azonban nem hatódik meg, aktiválja az övét, amiből elektromos hullámok kezdenek kiáramlani, feldöntik az egyik polcot is, ami szerencsésen leüti Lorettát. Vedd már le, öcsém, hiszen nem is tudod biztonságosan kezelni!, ordít Pete, de Sheldon csak beint és újra eltűnik a balfenéken. Befut Claudia, táskájában egy olyan speciális köpennyel, ami mindenféle kinetikus energiát elnyel, a hozzá tartozó kesztyű segítségével pedig az elnyelt energiát tetszőleges irányba lehet továbbítani. Ide vele, majd én elintézem ezzel a maszkost, heveskedik Pete, és már dobja is le férfias felsőtestéről a ruháját, a női nézők nagy örömére. Azért fél füllel még elkapja Claudia figyelmeztetését: A köpeny viselése férfiaknál impotenciát okozhat. Tessék, a szerkó a tiéd, Wonder Woman!, adja át a köpenyt gyorsan Mykának.

Követve Loretta tanácsát, az ügynökök Sheldon korábbi munkahelyéhez, a közeli autóalkatrész-gyártó üzemhez mennek, persze, hogy ott dekkol az UTE drukker. Segíteni akarunk magának, kiáltják neki már messziről, a beöltözött Myka határozott léptekkel meg is indul Sheldon felé. Elkapja, az álarcosból áradó energiát a köpeny a tervek szerint elnyeli, és Myka a felfelé tartott kesztyűkkel eloszlatja a levegőben. Pete gyorsan lerántja az övet Sheldonról, de az energiasugárzás újra beindul, tehát nem is az öv a keresett lelet! Öcsém, akkor a csávó gatyája lesz az, más néven a szuszpenzor!, kiált fel Claudia, és ismét Pete-en a sor, hogy térden állva, erősen félreérthető helyzetben nekilásson lerángatni Sheldon gatyáját. Szerencsére ez még az előtt sikerül, hogy fekete lyukká átalakulva Sheldon magába rántaná az egész várost, Claudia gyorsan be is teszi a gatyát egy semlegesítő tasakba. Sheldon és Loretta csókban forr össze, még megtudjuk, hogy Sheldon a gatyát valami bolhapiacon szerezte be, végül Pete diadalmas pózolás közben kijelenti: A város megmenekült!

A raktárban Artie felkeresi a régi ügynökök részlegében MacPherson szobáját, ahol az egyik fiókban egy zsebórát talál, neki szóló levél kíséretében: Ha ezt olvasod, akkor én már nem leszek, itt ez az óra, hozzon neked szerencsét, szükséged lesz rá. Claudia és Leena is rendbe jön egymással, béke minden vonalon. A polcok között sétálva viszont Leena újra megszédül, mobilon felhívja Mrs. Fredericet: Azt mondtad, hívjalak, ha szokatlant érzek. Myka is kielégíti Pete-et, mármint a kíváncsiságát, és bevallja, hogy a középső neve Ophélia, igen, mint a Hamletben. Végül a panzióban az egész csapat meglepi Pete-et egy nagyképernyős tévével, és addig is, amíg az ő személyes holmijait tartalmazó csomag megérkezik a képregénygyűjteménnyel, Myka átad neki egy 1946-os kiadású Iron Shadow füzetet, amitől Pete annyira meghatódik, hogy bevallja, sokkal jobban érzi magát itt, mint otthon.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: warehouse 13
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.10.23. 23:41:15

He-he, most látom csak, hogy pont Fradi-UTE (3:0) volt a hétvégén...

Wisp 2013.03.04. 11:14:32

Kinek tűnt fel a képregényes ereklye az utolsó előtti jelenetben (41:05-nél)? :) (Oké, nem csak képregényes, de biztos nem véletlen, hogy pont ebben a részben villantották fel)
süti beállítások módosítása