Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x03 - Chuck és a szakítás

2011. augusztus 04. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Break-Up
 

Ott hagytuk abba 'az előbb', hogy Chuck arcáról lefagyott a mosoly, mert meglátta Bryce mosolygó arcát Sarah ajtajában. Mielőtt azonban megtudnánk, Chuck vajon mit lép eme kellemetlen helyzetre, visszaugrunk az időben, és Bogotában találjuk magunkat 2005-ben. Bryce éppen hevesen felkeni Sarah-t a falra és csókolóznak vadul, miközben sasolja a távolban ácsingózó pasikat, majd mikor tiszta a terep, elfutnak egy táskával, ahaszóval küldetés. A terep nem sokáig tiszta, a fickók üldözik tovább a kémpárost, Sarah a táskával a kezében zsákutcába kerül, közben az egyik rosszfiú elkapja Larkint, hogy aztán a fejéhez szegezett pisztollyal bírja rá őket a táska átadására. Bryce összenéz Sarah-val, majd megkérdezi, hogy "megvan, édesem?". A lány bólint, "akkor add oda", a következő pillanatban azonban nem a táska repül, hanem a golyó Bryce füle mellett és homlokon találja az ellent. Minden jó, ha vége jó (rosszfiú nyilván nem így gondolja), Bryce menet közben egy ellopott rózsaszállal köszöni meg Mrs Andersonnak a szép lövést, Sarah pedig Mr Andersonnak a rózsát.

Chuck rózsája viszont az otthoni kukában landol a fagyottmosoly-eset után. Ellie-nek feltűnik, hogy milyen rövid volt a randi, mire Chuck lemondóan mesél Sarah exéről, aki jóképűügyesokos és mindig a legrosszabbkor tűnik fel.

Másnap a Buy More-ban elindul az aktuális mellékszál: Morgan vs Mitt és bandája. Ez utóbbiak a helyi menő csávók, akik játszanak, hangoskodnak, azaz jó pár órára kisajátítják a házimozitermet és még kupit is hagynak maguk után; előbbi pedig megkapja újdonsült főnökétől Miszter Fejembeszálltadicsőség Lestertől a parancsot, hogy tegye ki a szűrét a bandának. Mitt nem támogatja az ötletet, lesz ebből még konfliktus.

Akárcsak az Erődben, ugyanis Beckman előáll az új feladattal, miszerint a Fulcrum-fenyegetés nagyobb, mint gondolnánk, ugyanis az egyik ügynökük ellopott egy microchipet, mely jujdetitkos adatokat tartalmaz, az Intersect frissítését. Nomármost, a chipet Larkin szerint egy Von Hayes nevű gazdag szupermágnás dekódolja nekik, vagyis ezt megelőzendő kihasználják, hogy a fickó tök véletlenül éppen egy partit ad, odamennek, mint házaspár, visszalopják a chipet és örülnek. Chuck már most is éppen ezt teszi, de ismét csak lefagy arcáról a mosoly, mert kiderül, hogy nem Carmichaelék hivatalosak a partira, hanem Andersonék; Bryce Larkin ebben a pillanatban érkezik frissen, fiatalosan, igazi kém-napszemüvegben - hatásos belépő. Chuck meg lehet, mondjuk pincér, hogy azonosítsa a Fulcrum ügynököt.

Miközben Chuck azzal kínozza magát, hogy Casey-ből kiszedi az akció részleteit (a chipet egy páncélban őrzik, Bryce és Sarah pedig majd simán kihozzák onnan, ugyanis annyira szerelmesek lesznek, hogy senki nem fogja észrevenni, ha eltűnnek), azalatt a párocska az Orange Orange-ban beszéli meg a részleteket. Sarah jelzi, hogy CSAK álcát akar, mondván, hogy a Fulcrum egyre közelebb jut, így nem terelheti el semmi a figyelmüket, koncentrálniuk kell ezerrel. Bryce furán néz, de azért felelevenítené a régi szép időket, és éppen ezt a kézfogós pillanatot kapja el Ellie, aki koszorúslánynak akarta volna felkérni Sarah-t, de így inkább visszafordul és a Buy More felé veszi az irányt, hogy elmesélje tesójának, mit látott és hogy sajnálja. Chuck nagyokat nyel, de megnyugtatja Ellie-t, hogy nem kell sajnálni (elég, ha ő maga teszi), minden rendben van.

Mitték még mindig és már megint megszállták a terepet, mit nekik Morgan-féle figyelmeztetés! Lester begorombul, egy tervet eszelnek ki: lecsapják az áramot, próbáljanak meg anélkül játszani, haha. Időzítés remek, éppen a győztes gól előtt lesz sötétség, mire Mitt, mint állat, ront ki a szobából és keresi a tettest. Morgan egyből beköpi főnökét is, de Mittet ez nem hatja meg, mindkettőjüket kihívja a hóra, zárás után várja őket, hogy lerendezzék ezt a kis nézeteltérést. 


Vendégszereplő: Michael Strahan - profi focista (Mitt)

Este Sarah-nál gyülekeznek az akció előtt, Chuck érkezik, Bryce nyit ajtót … és hiányolja a rózsát. Míg a lány készül, a fiúk is öltözködnek, Chuck látja Bryce bőröndjét és rákérdez, mi a helyzet, de Larkin csak az álcára fogja az egészet és visszakérdez, nem mosódtak-e el a határok, hisz' Sarah egy okoscsinos nő, satöbbisatöbbi. Chuck hárít, de túl nyilvánvalóan teszi, mikor Sarah megjelenik bombaszerkóban, akkor is csak hümmög az orra alatt. "Jól nézel ki, bár a piros nem az én színem. Vagy lazacszín, vagy akármi is ez." 

A partin Von Hayes élvezi a házigazda szerepét, jó a hangulat, Andersonék belevetik magukat az akcióba a táncba. Közben persze a terepet is felmérik (hol vannak a kamerák, merre vannak őrök), de olyan jól és meggyőzően tangóznak (vagy akármi is ez), hogy mindenki belepirul, de legalábbis Chuck kiakad és sikeresen melléönti a bort. Az asztal mellé. Egyenesen a házigazda ölébe. Kínos. Igazából villantania kellene, de mivel nem történik semmi, a táncparkettet nézi tovább, ahol viszont Bryce-ék egyre jobban belemerülnek, sőt, el is vonulnak. Chuck kész, kiesik a kezéből az üveg, Von Hayes őrjöng, mert a drága jó bor nem a földre való, kedves Jorge, ki vagy rúgva. Chuck-Jorge hiába tiltakozik, nincs kegyelem. Eközben Von Hayes-re már le is csapott valaki és a microchipről érdeklődik. Ez épp elég Chucknak, hogy villantson, a hangazonosítás megvan, de a nő arcát nem látja, mert toloncolják kifelé és már csak az udvaron állva tudja leadni a drótot Casey-nek, aki a kocsiból figyel és intézkedik: rákapcsolódik a biztonsági rendszerre és beengedi pancser pincérünket.


Vendégszereplő: Steve Valentine (Von Hayes)

Ezalatt a Buy More-ban is szorult helyzet van, mert ugyebár Morgan és Lester hivatalos egy találkára a Mitt-csapattal, de ők inkább megfutamodnak. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy nem mennek sehová, az áruház biztonságában töltik az éjszakát.

Chuck bezzeg nem menekül, hanem visszamegy és az egyik szobában szerencséje is lesz. No nem azért, mert az asztal alá bújhat, hanem, mert épp ott beszéli meg Von Hayes a titokzatos nővel az elvégzett munka jutalmát, amit a testőr lelövése nem tesz vonzóvá. Von Hayes hangnemet vált és elárulja, hogy a széfben van a chip, menjenek, de ijedtében kiejti a kulcsokat a kezéből. Chucknak ez éppen szemmagasság, gyanútlanul rápillantva a kulcscsomóra, bevillan neki, hogy a széf csak kamu, mert a chip ott figyel a kulcstartóba "építve". Amikor egyedül marad, leadja a drótot Casey-nek, de úgy tűnik, túl hangos volt, mert a következő pillanatban egy pisztoly csöve lóg az orrába, Csúnyanéni magával cipeli, mert Fulcrumot emlegetett. Eközben Bryce és Sarah megérkeznek, Casey távirányítja őket, miszerint Von Hayes éppen meglép a chippel - indulnak utána; ugyanakkor a fulcrumos nő a hátsó ajtón meglép Chuckkal - Sarah már fordul is és hiába mondja Bryce, hogy a chip és a rajta lévő adatok fontosabbak, elfut Chuck után. Bryce késlekedése miatt Von Hayes meglép a chippel, Sarah pedig csak annyit ér el, hogy a nő elengedi túszát, de egy kis bombát dob ki menekülés közben a kocsiból, amit Walker kicsit későn vesz észre és Chuckot ellöki, de ő maga eszméletlenül marad a földön.

Később a kórházban kiderül, hogy nem nagy a baj, csak egy kisebb agyrázkódás. Chuck beállít egy csokor gardéniával (milyen szerencse, hogy azért kicsit mégis kém és kinyomozta, hogy ez Sarah kedvence), de valaki (=Larkin) már megint megelőzte, mert a fél kórterem virágokkal van tele. Mialatt ők azt tárgyalják ki, hogy ugyan Chucknak rengeteg jó tulajdonsága van, de a testőrség nem tartozik közéjük, ezt figyelembe véve jó is, hogy Sarah az őrangyal, Ellie a liftnél ácsorgó férfiben felismeri Sarah exét és már menne is beolvasni neki, amikor Devon elkapja és megkéri, bízza csak rá a dolgot. Odamegy Bryce-hoz és meglátva annak sebes arcát, meg is van az apropó a beszélgetésre. Miközben ellátja a sebet, szóba kerülnek a kapcsolatok, sógor-koma-barátnő, ki kinek a kije és kije volt; Bryce rákérdez Chuck és Sarah kapcsolatára és Devon megmondja a tutit: ő, mint szívspecialista, abból, ahogy egymásra néznek, bizton állíthatja, hogy Sarah szerelmes Chuckba.

Később, mikor Chuck hazaér, Bryce eléugrik a bejáratnál (Chuck nyomatékosan kéri, hogy ezt ne tegye többé) és menő szemüvegével hadonászva előadja, hogy aggódik Sarah miatt és nem azért, ami miatt kórházban van, hanem a döntése miatt, ugyanis elvesztették a chipet, a Fulcrum ügynököt és majdnem meghaltak. Chuck szerint pedig Sarah éppenséggel a dolgát végezte azzal, hogy megmentette, de Bryce folytatja, elmondja, hogy Sarah-nak érzései vannak Chuck iránt és ez egyáltalán nem jó olyanokkal szemben, akiknek egyáltalán nincsenek érzéseik. Chuck a "Sarah tudja, mit csinál" mondattal zárja le a beszélgetést.

Másnap reggel épp indulna dolgozni, amikor Devon érkezik egy hatalmas csokor virággal, amit Sarah-nak küldtek, ez az ex nehezen adja fel, de ezt legalább megmentette. Chuck megköszöni, majd ránézve a csokorra, észreveszi rajta a kis kártyát a telefonszámmal. Nosza, rendezzük le, Bryce, már hívja is a számot, de legnagyobb meglepetésére Von Hayes szól bele csodálkozva, hiszen ő meg az ügynöknővel akart beszélni. Nos, akkor itt az idő álca üzemmódba kapcsolni, Jorge Carmichel megbeszéli a részleteket.

Ezalatt a kórházban egy férfi érdeklődik Sarah-ról, majd lekapva egy orvosi köpenyt a közeli fogasról, elindul a kórterembe. Walker viszont jó ügynök, egyből kiszúrja, hogy nem minden(ki) az, aminek látszik, a kitűzőn lévő fénykép nem stimmel, így jöhet egy kis csihi-puhi, majd a nagy kérdés: hol a főnököd, Te Gaz Fulcrumos?

Chuck Casey-hez rohan a hírrel, hogy kéri a piros pontot, mert elintézte az ügyet, beszélt Mr Chippel, aki mentességért és csekélyke összegért, potom 4 és fél millió készpénzért hajlandó a cserére, de csak vele üzletel. Megoldható a dolog, Bryce és Casey elvegyül a tömegben, miközben Chuck és a megérkező Von Hayes elkezdenek üzletelni, de annyira amatőr módon, hogy Casey még azt is sajnálja, hogy nem süket, mert így kénytelen végighallgatni, ahogy azok ketten vitáznak a "ki adja előbb oda a másiknak a cuccost" lépésen, mikor végre eldöntik, hogy egyszerre, akkor meg azon tipródnak, hogy ki számoljon, illetve, hogy háromRA, vagy a három UTÁN mozduljanak. Már majdnem vége is a ceremóniának, amikor Casey kiszúrja az ellent a tömegben, figyelmezteti Chuckot, amire Von Hayes is felfigyel és berezelve menekülőre fogja a dolgot, rosszfiúk utána, Casey és Bryce utánuk, Chuck meg ezek után ott marad egyedül a zsák pénzzel.

A peronig fut a sok ember, aholis szembe kerülnek, fegyvert fognak egymásra, Mr. Hayes meg a chipet szorongatja... amit a rosszfiúk szeretnének, ugyanis sok pénzt kaptak a megszerzéséért, ne húzzuk az időt. Chuck pedig éppen ezt szeretné, odaér ő is és szépen lassan kimérten új ajánlattal áll elő, hátha megéri rosszfiúknak meglépni a zsák pénzével és hagyni a lövöldözést. És megéri. Mindenki megkönnyebbül, életük megvan, chip megvan, Hayes megvan, csak éppen a pénz nincs, Casey nem is nyugszik bele, elindul visszaszerezni. Amikor Bryce és Chuck, Hayest kísérve a pénztárakhoz érnek, az egyik ott álló nő hirtelen elkapja Chuckot. Igen, a Fulcrum ügynök az, pisztolyt fogva Chuck fejéhez, kéri vissza a chipet. Bryce szintén pisztolyt ránt, ezalatt viszont Von Hayes egyből kereket old. A nő nem enged, kéri, hogy tegye le a fegyvert. És lőn, ugyanis észreveszi, hogy mögötte, az ajtónál Sarah figyel, jó rálátással a túszejtőre. Bryce fel is teszi a szokásos "megvan?" kérdést, mire Sarah válaszol is, hogy rendben, ám, amikor az "akkor tedd meg" kérés elhangzik… nem történik semmi. Sarah keze megremeg, nem csak átvitt értelemben, nem tudja elsütni a fegyvert. Megteszi helyette más, nevezetesen John Casey, aki a nő háta mögül érkezett, zsák pénzzel a vállán, Von Hayes-szel a másik kezében. Ha valamit jól kell elintézni, csináld magad.

Mellékszálon még mindig Mitt az úr, de a csapat Morgan mellé áll és bátorítják, mire Kisszakállasunk tesz egy újabb próbát, mivel azonban Mitt rá se bagózik, fogja magát, feláll az asztalra és leönti őt a legközelebbi dobozos itallal. Ezt nem lehet annyiban hagyni, irány az alagsori ketrec. Harc. A többiek is odaérkeznek, ám Anna a tettek mezejére lép és megvédendő Morgant felveszi a támadó alapállást, majd … támad. Casey pedig már hívja is az illetékest, hogy nézzen utána egy bizonyos Anna Wu-nak, mert szerinte kiváló lenne terepre.

Chuck hazafelé igyekszik, amikor Bryce megint eléugrik (mit mondtam a bejáratokról?!) és Sarah-ról akar beszélni, pontosabban arról, hogy vajon miért is nem lőtt, amikor kellett volna. Chuck nem tudja, mit kellene tennie, mire Bryce csak annyit mond, biztosan helyesen dönt majd, mint ahogy mindig is azt tette, ezért is küldte el már először is neki az Intersectet. Elköszön, elindul, de Chuck megállítja, mert észreveszi, hogy elhagyta a menő kém-napszemüveget. Bryce nekiadná, hisz' egy igazi kémnek szüksége lehet ilyenre, de Chuck visszautasítja, mondván, hogy nem akar igazi kém lenni.

Eközben az Erődben Casey mogorván a fegyverét tisztogatja, amikor Sarah odamegy hozzá, elismeri, hogy hezitált és hibázott, de meg tudja védeni Chuckot. Casey válaszul elkéri a törlőkendőt…

Elliékhez hivatalosak, ezért Chuck az udvaron várja Sarah-t. Mielőtt bemennének, mindkettőjüknek van mondandója, Chuck kezdi. Elmondja, hogy Sarah az a nő, akire mindig is vágyott, sőt, szereti is meg minden, de mivel Sarah kém, ő pedig normális, de legalábbis nem kém, nem lehet közös jövőjük, hisz' ha valaha egyszer kiszedik belőle az Intersectet, nem lesz szükség a kamukapcsolatra, de az igazi meg nem lehet igazi, mert ugyanúgy nem tudhat a másikról sokkal többet és ez neki kevés. Sarah a könnyein keresztül, csak annyit mond, ha kiveszik Chuck fejéből a titkokat, biztos el is fogja felejteni őt. Dehogyis. Az élet viszont megy tovább, odabent már várják őket, ezért pár pillanat, amíg összeszedik magukat, arcukra fagyasztják a mosolyt és már mehetnek is. Mit nekik szakítás…

Chuck lefekvéshez készül, elmerengve nézegeti a Sarah-val közös kamuképet, amikoris észreveszi a Bryce-féle napszemüveget az asztalon egy kiscetli kíséretében az "egy igazi kémnek" üzenettel. Felveszi, pózolgat a tükör előtt, próbálgatja, milyen lehet egy igazi kém, majd abbahagyja, mert történik valami: a keretbe épített chip működésbe lép, némi kis ellenőrzés után felvillanó képek sorozata indul el, Chuck szemei csak forognak, a képek csak villannak, majd a felirat jelzi, hogy az Intersect frissítése megtörtént. A chip megsemmisíti önmagát, Chuck dob egy hátast, de annyi ereje még marad, hogy eldünnyögje utolsó gondolatát: gyűlölöm Bryce Larkint.
 

ZENÉK

Heart - Barracuda
The National - Fake Empire
Bon Iver - Skinny Love
Bon Jovi - Wanted Dead or Alive

Címkék: chuck
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dunbar 2011.08.04. 21:43:02

"I'm living in a Lamborghini. You have no idea how little leg room there is!"

Nagy kedvencem ez a rész, benne van a top 5-ben simán.

vargatom 2011.08.06. 20:27:54

Így utólag azt gondolom hogy a második évad volt a legjobb, beleértve a befejezését is

teardrops 2011.08.09. 23:14:54

@Dunbar: Mi mást is mondhatna egy majd' 2 m-es fickó a Chuckban?;-)
Amúgy ez "nagy dilemmám", mármint a szövegek hogyvoltozása... némelyik tele van jó poénokkal, de szövegkönyvet mégsem írhatok.;-)

@vargatom: Most, hogy mondod... kedvenc részeim közül jön néhány majd sorban.:-) Az évad vége pedig valóban és tagadhatatlanul az egyik legjobb évadzáró evör.:-D
süti beállítások módosítása