Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 2x07 - Effy

2010. december 16. 14:00 - Hankasid

Effyék lakása, teljes a felfordulás, mindenhol rendetlenség, összevisszaság. Megszólal a telefon, apucit hallhatjuk, amint  Párizsból hazatelefonálva az üzenetrögzítőre mondja élményeit. Effy hallgatja, majd felveszi a telefont és megnyugtatja, hogy otthon minden rendben. Anyuci a kanapén fekszik teljesen szétcsúszva. Effy kérdéseire csak bágyadtan bólogat, alig várja hogy a lánya elmenjen és hogy újra bevehessen pár szemet Tony gyógyszereiből. Legalább tudjuk, hogy a lánya kitől örökölte a drogok iránti vonzódását.

Megjön Tony, aki elpanaszkodja, hogy Michelle nem válaszol a hívásaira, pedig ő el szeretné neki mondani, hogy még mindig nagyon szereti. Pótcselekvésként Michelle fényképeit nézi egy albumban, miközben már sokadszorra újra felhívja a lányt, aki már sokadszorra nem veszi fel.

Effy festő órán veszt részt, a többiek készítik a műveiket, de neki nem jön meg az ihlet. Új tanuló jön késve: Pandora. A tanár néni Effyt bízza meg, hogy vegye szárnyai alá a, láthatóan nagyon béna, új lányt. Ösztönzésképpen közli, hogy ha nem tud Pandorából embert faragni, akkor kicsapják az iskolából, ami elég sok pénzébe került Effy apjának. Így óra után a két lány együtt indul el haza. Pandora nagyon igyekszik, hogy a vonakodó Effy barátnője legyen, meggyőzésképpen a nála levő kötéllel a lábánál fogva fellógatja magát egy fára. Mutatványa közben Effy egy kanos srácot próbál meg elhessegetni magától.

Hazaérve Sidet találják a ház előtt, Tonyhoz jött nyafogni, mert Michelle dobta őt. Michelle azt a törött üvegű órát küldte Tonynak, amit a tengerpartos részben, a szülinapjára kapott a sráctól. A fagyos hangulatot Tony anyja próbálja oldani egy viccel, de valahogy nem jön át a poén, nem nevetnek rajta. Sid próbálja megmagyarázni, hogy miért járt Michellevel, de nem tudja Tonyt meggyőzni. Ráadásul Cassie sem beszél már vele, később Effynek panaszkodik, aki felajánlja, hogy megoldja Sid problémáit, ha rajzol neki valamit a rajzórára, mivel Sid felfokozott érzelmi állapotban van, és így talán tud valami ütőset alkotni.

Effy megmutatja Pandorának, hogy hogyan kell drogot venni, Cassiehoz mennek, aki most éppen leszbikus, de legalábbis egy csajjal csókolódzik, így nem hatja meg, hogy Effy Sid nevében bocsánatot kér tőle. Végül megveszik a drogot is, de Cassienek nincs több ideje, mert éppen egy hapsi érkezik hozzá. Nem lesz egyszerű dolga Effynek, ha ezt a helyzetet rendbe akarja hozni.

Tony monológjából végre megtudjuk a Stonem család furcsa állapotának okát is: az anyja depressziós lett Tony balesete miatt, az apja pedig nem bírja az otthoni légkört, ezért inkább elmenekült hazulról. Sid érkezik Stonemékhez, Effyt keresi, mert elkészült a rajzzal, de Tony nem fogadja túl szívesen. Effynek nem tetszik Sid rajza, ezért ráveszi Sidet, hogy amíg a többiek buliba mennek, ő Effy szobájában próbáljon meg alkotni valamit.

A buliba érkezve Tonyt nem engedi be az ajtónálló, de a teljesen magára talált Tonynak nem okoz problémát a 120 kilós izomkolosszus meggyőzése. Javaslatokat ad a kidobóember készülő könyvéhez, főleg az orgia jelenet és az Elvis horda kibelezéséről szóló fejezet könyvbeli elhelyezkedésére helyezve a hangsúlyt. Effy a buliban megkezdi szokásos tevékenységét, vagyis a drogárusítást. Pandorára furcsa hatással van a drog, délután Tony farkát bámulta feltűnően, most pedig a tömeg közepén vonaglik a zene ütemére, miközben a többiek csodálkozva körülállják. Tony megharagszik a húgára mivel észrevette, hogy a drog mellet a Michelletől visszakapott órát is eladta. Pandora végül teljesen kiüti magát, így hazaindulnak.

Effy kavarásba kezd: a kanos srácot, akit alig tud levakarni magáról, elküldi Cassiehez, és mivel jól is meri a lányt, nem nehéz kitalálnia a srác számára a megfelelő fedő történetet, amivel leveszi a lányt lábáról. A konyhaablakban lefolytatott szex fontosabb mozzanatairól fényképeket készít a szemközti házból. Sid fejfájosan ébred, mivel ihlet forrásként megivott egy üveg whiskey-t, nem kicsit döbben meg, amikor a ruhájára ragasztva képeket talál, ahol Cassie egy sráccal szexszel.

Tony összetörte a mobilját, mivel Michelle sohasem vette fel, most telefonjának romjai mellett ül elkeseredetten, Effy ad neki egy másikat. Michelle csomagot kap, benne az ominózus karóra, új sértetlen üveggel, hátlapjába belevésve: Örökké. Tehát Effy mégsem olyan aljas, mint ahogy mutatta! A lány sírni kezd.

Sid, még a fényképek sokkoló hatása alatt, rohan Cassiehez. Chrissel találkozik, így tudatosul bennem, hogy ebben a részben a banda milyen kevés tagja szerepel. Sid nehezményezi, hogy Cassie mindenkivel dug, majd kölcsönösen biztosítják egymást arról, hogy utálják a másikat. Sid elsírja magát és egy "én voltam a hibás és szeretlek" kicsengésű monológot ad elő. Cassie bevallja, hogy a tegnap esti sráccal nem feküdt le, mert az véletlenül agyonnyomta a Sidly nevű csigáját. A többi fiúról és lányról nem tesz említést, de hát ahogy a nóta mondja "Ha nem tudom, nem fáj". Sid ráveti magát a lányra, kezdődik a hancúr, végre egy pozitív esemény a sok szenvedés után!

Tony hívja sokadszorra Michellet, aki a megjavított számlapú óra kiváltotta érzelmi sokk hatása alatt felveszi és elmondja, hogy szereti Tonyt, majd azonnal leteszi. Effy nem tud semmi produkciót leadni a művészeti suliban, így valószínűleg ki fogják rúgni. Pandora, Sid reménytelenség című művét adta be, ami elérte a szükséges színvonalat. Tony apja hazaér, az immár rendbe hozott, lakásba. Örömmel látja, hogy Tony teljesen rendbejött. Effy a szobájában arról a művészről olvas, akinek az orális szex terén nyújtott teljesítményét igencsak dicsérte a művész tanár néni az iskolában. Olvasás közben hirtelen felpillant és a kamerába néz, na az ilyen pillanatok miatt imádom a Skinst.

Címkék: skins
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2010.12.18. 19:09:02

Újfent nem értünk egyet egy apróságban, szerintem nem Pandora ,,lopta el" a rajzot, hanem Effy intézte így. Szerintem a lány direkt ki akarta rúgatni magát a suliból.

Basszus Effy milyen jó karakter volt itt még az elején, hogy ronthatták el ennyire a végére.

Stroncium 2011.04.12. 23:49:04

megy még valahol a sorozat? egy-két éve néztem éjjelente, sid nagy király. egyik kedvenc részem, mikor az apja meghal.
süti beállítások módosítása