Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x10 - A karácsony szelleme

2010. október 30. 14:00 - leeann

Grandview-ban karácsony közeledik, úgyhogy itt az ideje, hogy egy télapó jellegű szellem ólálkodjon egy család körül. A kis antikvitásboltban nagy a forgalom, de egy nagyon elfoglalt apa riadalmat okoz a kis üzletben. Az apa a fiával van, éppen ajándékot vásárolnak, amikor a férfi PDA kütyüje életre kel és égési sérülést okozva a földre zuhan. A gyerek aggódva rohan az apjához, amikor Mel meglátja a PDA hibás működésének okát. Mel azonnal kiszállítást ajánl, hogy közelebb kerüljön a láthatóan mágikus segítségre szoruló férfihez.

Másnap Mel kiszállít és megismerkedik William Taylorral, az apával, és Rileyval, aki még abban a korban van, amikor még lát ezt-azt, amit a felnőttek nem. Később, éjjel egy játékrepülő kel életre a házban, ami indokolja, hogy William másnap meglátogassa Melindát. A férfi nem tudja, mi történik vele, de az egyértelmű, hogy nem az antikvitásból származik az önállóan működő repülő. Melinda tudatja a férfival, hogy egy nemrég elhunyt haragosa lehet a felelős a fura történésekért, de Williamnek csak egy Bruce nevű fickó ugrik be, aki mindenét elveszítette, majd lezuhant a repülőgépe.

Este Jim szeretné ágyba vinni az asszonyt, aki rájön, hogy a szellem nem a tönkrement üzletember. Mielőtt Mel felmegy az emeletre, meglátogatja őt a szellem, aki azt állítja, hogy ő a télapó. A fickó azt állítja, hogy a kisfiú írt neki egy levelet, amiben az apját kérte karácsonyra. Másnap Melinda Payne-nel összegzi az eddig megtudott információkat, de valami nem stimmel még azon kívül, hogy a szellem télapónak képzeli magát. Mel megtudta, hogy a kisfiú azért él az apjával és a nagymamájával, mert a mamája elment, a szülők ugyanis éppen válnak. Miért kérné az apját karácsonyra, ha az anyja nem él velük?

Később William megint bajba kerül, most az autójában lévő GPS gondolt egyet, és nem útbaigazítást adott, hanem átvette az autó fölött az irányítást és egy adott helyre vezette. William autója egy kávézó előtt áll meg, amivel átellenben az antikvitás áll. A férfi a kávézóban a feleségét látja meg egy másik férfival. Nem tudván mit tegyen, beugrik Melindához, aki elmondja neki, hogy látja a szellemeket, és őt is követi egy. Mel azt is közli, hogy okkal vezették őt a kávézóhoz, az ok pedig az, hogy beszéljen a feleségével. Will követi a parancsot, de nem tud meg jó híreket. A bíróság a feleségnek ítélte a gyereket, és hamarosan Philadelphiába költöznek.

A költözés még hagyján, de az is kiderül, hogy William felesége megcsalta a férjét, ami pont egybeesett az elvileg közös gyermekük fogantatásával. William apasági vizsgálatot kért, aminek még nincs eredménye, de egyre nagyobb távolságot kezd tartani a fiától, ami nem tesz jót senkinek. Másnap William és Melinda újra találkoznak, de nem tudnak továbblépni a télapó ügyben, mivel senki nem halt meg a közelmúltban, aki a családhoz tartozott. Később Melinda megint felkeresi Payne-t, akivel megint átveszik az ügyet. Melinda rájön, hogy a levél, ami a télapó szellemnél van, akkor is nála lehetett, amikor meghalt, és akkor semmi köze Rileyhoz.

Melinda emlékszik a levélre, és összehasonlítva a kiszállítós papírral rájön, hogy a szellemnél lévő levelet William írhatta. Miközben Melinda már nyomon van, a szellem Riley-val beszélget egy padon, ahol a fiú az apját várja. A papa megérkezik, ám a szellem búcsúzáskor azt mondja a fiúnak, hogy teljesíti, amit a levélben kért, bármit is jelentsen ez. Melinda úgy gondolja, hogy az információkat ideje megosztani a télapó szellemmel. A férfi még mindig nem tudja, hogy ki ő és mit csinál, de Melinda elbeszélése elgondolkodtatja. Elég nagy zavar van az öreg fejében, és nem hallgat a látóra, sőt továbbra is állítja, hogy ő a télapó.

Melinda úgy dönt, hogy egy másik irányból közelít és William mamájával próbál dűlőre jutni. A mama röviden elmeséli, hogyan hagyta el őt William édesapja, és hogyan teremtette meg a fiának a fontos apa mítoszt a hanyag apa helyett. A levél is Williamtől van, még gyerekként írta a télapónak, amiben az apját kéri tőle. A mama úgy döntött, hogy kinyomozza a volt férj hollétét és elküldi neki a levelet, de soha nem jött válasz. Melinda tudja, hogy megérkezett a levél. Később Mel utánanéz az igazi apának, aki multimilliomos lett, de megbolondult, és minden házát, autóját meg mindenét elajándékozta, és nincstelenként télapóként élte életét.

Este William érkezik az üzletbe, aki nem érti, hogy Mel miért kínozza az anyját a szörnyű múlttal. William kiosztja Melindát és nem érdekli a szellem mese. A szellem télapó az egész beszélgetést végighallgatja, és rájön, hogy minden igaz, ő nem a télapó, hanem egy olyan apa, aki a világ legnagyobb hibáját követte el. Melinda még megpróbál beszélni Williammel, aki nem hallgatja meg a látót, hisz hazudott neki az apja, az anyja, a felesége, és mindenki, aki szembejött az utcán. Alan, a télapó szellem rájön végérvényesen, hogy ki ő és mit tett.

Melinda és a télapó elugranak a családhoz, ahol a sok megbeszélnivaló után boldogan és együtt, feleséggel, gyerekkel és hajnalig tartó ajándék bontogatással telik a boldog karácsony. Melinda a jól végzett munka után a boltba tart, ahol a barátok és a család összegyűlt egy kis ünneplésre. Melinda úgy tervezte, hogy otthon ad karácsonyi vacsit a barátoknak, de a sok munka miatt Jim meglepte őt, és a boltba szervezte a murit. Fokozhatnám a dolgot, de már csak a fények, hóesés és a vidáman mindenki kiszalad a parkba képkockák vannak hátra. Szűk két hónap múlva nálunk is aktuális lesz a kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű nóta.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása