Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x08 - Új arcok

2010. március 25. 13:15 - Hoppancs

A cím semmi jót nem sejtet, ha ebben a sorozatban új arcok jelennek meg, az csak még több irritációt jelent a néző agyának tájékán. Itt van mindjárt Meredith régi haverja Sadie, aki egyszercsak beront a Grey-lakba és kitúrja a Dereket kitúró Cristinát az ágyból. Shep és Yang hirtelen sorstársakká válnak, egyikük sem tudja, hogy ez most akkor ki a rosseb. Ráadásul valamiért Halálnak szólítják egymást Meredithszel, és nagyon titokzatos, közös sztorijaik vannak, amiket nem akarnak elmesélni. Hogy egy percre se lehessen tőle nyugta senkinek, Sadie hol máshol kezdhetné meg dicsőséges gyakornoki működését, mint a Seattle Grace-ben? A többiek reggele nem indul rózsásan, Torres rezignáltan mered Hahn hűlt helyére maga mellett, Izzie meg úgy ébred, mint aki kísértetet látott, mivel tényleg.

A helyzet a melóba érkezve sem javul, Alex szeretne beszélgetni zakkant nőjével, de az inkább magába zárkózik, majd az épületen belül már várja is Denny, akit eredménytelenül próbál ignorálni. Yang felfedezi, hogy Lexie karja csupa ragtapasz, amire a kis Grey értelmetlen magyarázatot ad, ezért Meredithre vár a feladat, hogy rákérdezzen a dologra. Ő persze nem akar, mert még mindig nem dolgozta fel, hogy van egy húga, de Derek majd meggyőzi. Torres depresszióján csak egy nagyon durva eset javíthatna, és lám, meg is kapja, egy magába gabalyodott, saját combcsontja által felnyársalt hajléktalan személyében. Valószínűleg épp a kukában aludt, mikor jött a szemétzúzó, és kicsit átrendezte a testrészeit. Van egy vendégdokink is, Dixon, a bolond szívsebész, akinek érkeztére a Főnök igyekszik felkészíteni Bailey-t.

Mellette Alex és az őrült Izzie kapja az esetet, és hamar meg is ismerhetik a titokzatos nőt, aki monoton hangon közli, hogy szívátültetést fog végezni, és elmeséli annak rövid történetét is, ha valaki nem ismerte volna. Bailey kicsit ledöbben az előadásmódon. A deformálódott férfit többen veszik kezelésbe, aminek eredménye recsegés-ropogás, majd óriási üvöltés, mikor az illető hirtelen kijön a kómából. Ha már magához tért, ismertetik vele áldatlan helyzetét. Ő nem akar műtétet, mert nem garantált, hogy utána tud majd járni, és akkor minek... Hiába győzködik, neki, mint hajléktalannak a séta az egyetlen öröme, így ha attól úgyis meg kell válnia, akkor inkább meghal. Hunt meghajol az érvek előtt, és békén hagyja. Derek és Sloan azonban nem most jöttek Irakból, úgyhogy nem tetszik nekik ez a „kicsit foltozzuk össze, aztán hagyjuk elpusztulni” stílus, amit meg is mondanak a marconának. „Mi itten életeket mentünk, ha nem tetszik, húzzál vissza a sivatagba!”

Dixon egy öreg indiánt készül műteni, akinek a saját szíve mellett egy donorszerv biztosította az életben maradást, de most, hogy lejárt az utóbbi szavatossága, nem akar helyette másikat. Ennek indoka, hogy úgy érzi, ez is eleget kísértette már. Dixon nem vevő az efféle érvekre, és tárgyilagosan közli, hogy új szív nélkül bizony nem sokáig uffoghat már az idős őslakos. Abba sem akar belemenni, hogy a bácsi megkaphassa a kivett ketyegőt szelleműző szertartás céljából, ez ugyanis nem szabályos. Izzie-nek mi sem hiányzik, mint egy ilyen sztori, miközben Denny a háta mögött álldogál és kommentálja az eseményeket. Lexie és gyakornoktársai továbbra is sötét dolgokat művelnek a pincében.

Torres kitalálja, hogy lehetne új lábat építeni a hajléktalannak, Meredith és Cristina cseppet összezördül amiatt, hogy utóbbi folyton Sadie-t sértegeti, Dixon meg nem érti, Yang miért szól hozzá, mikor nem is dolgozik az esetén. Cristina máris visszasírja Hahn-t, akiről Torresnél kérdezősködik. Callie nem akarja részletezni a dolgot, de aztán csak kibukik a leszbi téma, amit Yang bővebben is elemezne, ha Sloan ki nem zavarná. Derek nyomására Meredith hajlandó megkérdezni Lexie-t, hogy titokban vagdossa-e magát. Ennek hatására a húgi azt javasolja bűntársainak, hogy egy ideig legyenek óvatosabbak az alagsorban egymás szeletelésével, de épp ekkor száll be Sadie, aki fellendíti a bulit egy kis vetkőzéssel és önsebzéssel.

Meredith megkéri Dereket, hogy kérje meg Sloant, hogy ne dugja meg Lexie-t, mert elég nyomorult a tesó most anélkül is. Torres odavan, mert Hahn annyit sem mondott neki, hogy „szarjál sünt”, mielőtt elment, úgy látszik, szívsebészéknél így szokás. Derek és Hunt közös erővel meggyőzik az öreg hajléktalant, hogy engedje elvégezni az életmentő műtétet, mert ő egy nagy harcos, és okosabb annál, mint hogy a biztos halált válassza. Különben is egy darabig fedél lesz a feje fölött a rehabilitációs központban, aztán majd lesz valahogy. Az indián nem akarja, hogy a szintén „szellemes” Izzie körülötte lábatlankodjon, neki elég a saját kísértete.

Műtétje közben Bailey beadja Dixonnak, hogy a Főnök speciális szabálya szerint az eltávolított szervet ki kell adni a betegnek, ha vallásos rituáléhoz szükséges. Dixon így már hajlandó belemenni a dologba. Izzie csak a lelátóról nézheti az operációt, miközben Denny győzködi, hogy ő nagyon igazi, ha nem hiszi, fogja meg a… kezét, és csakis Stevens miatt jött vissza. A műtőasztalon ezalatt kisebb csoda történik, mert indián bácsi szíve magától is ver, nem kell neki támogatás. Ő maga ezt az ártás elmúltával, Dixon inkább regenerálódással magyarázza, de mindegy is, a szív működik, oszt’ kész. A homeless operációja közben Lexie végez valami király öltést, amitől Sloan és a Főnök is el van ájulva. Richard egyenesen Yang kivételes tanári képességeinek tulajdonítja a mutatványt, ami mint tudjuk, téves feltételezés. Sajna a beteg közben exitál, minden erőfeszítés ellenére.

Torresből most jön ki az Erica okozta feszültség, és bömbölve közli kollégáival, hogy ő itt mindent megtett, csontot épített orrvérzésig, erre a többiek hagyták megmurdelni a pácienst. Cristina megértő arcot vág, mert őt is megszívatta egy szívsebész, és mindenkit arra biztat, hogy hagyja el a műtőt. Csak Sloan marad kicsit vigasztalgatni. Bailey elismerését fejezi ki Dixonnak a szép, szabálykövető magatartásáért, mire az közli vele, hogy „nékem Asperger-szindrómám van, azért vagyok fura, azt viszont észreveszem, ha kiröhögnek, szóval csá’”. Bailey erre nem tud mit mondani, hagyja távozni a csodabogarat. Derek közvetíti Sloannak Meredith kérését arról, hogy tartsa távol szerszámát Lexie csúnyájától, küldetés teljesítve.

Izzie le akarja rázni Denny-t, ígéri, hogy nem felejti el soha, csak húzzon el a francba, de egy halottal nehéz szakítani. A pasi csak nem akarja megérteni, hogy Izzie nem kér belőle, és azt hajtogatja, hogy miatta van itt. Cristina rápirít a gyakornokokra, amiért egymást öltögetik, majd hozzá mer szólni Hunthoz, akinek rosszak az idegei, ezért majdnem leveri, de aztán kis puffogás után eszébe jut, hogy rég volt nővel, úgyhogy lesmárolja. Persze a happy end még messze van, a katona duzzogva vonul tova az akció után. Derek a Sloan-ügyért cserébe azt kéri, Meredith meséljen neki szaftos Sadie sztorikat, amit meg is kap. Izzie Alex közreműködésével elégeti a pulcsit, amit Dennynek kötött, mert azt hiszi, akkor majd megnyugszik a lelke. Ez nem jön be, mert a szobában még mindig néhai vőlegénye várja, aki addig biztatja a nőt, hogy érintse meg, amíg az meg nem teszi, majd csókolóznak egy nagyot.

Címkék: grace klinika
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.03.25. 14:08:53

Szerintem ez óriási rész volt, jóvanna, én szeretem a sorozatot:)
Köszi a HV-t!

eperlekvár 2010.03.25. 16:41:50

Elaludtam!!!!!!!! Köszi a HV-t!

~Moi~ 2010.03.25. 18:52:41

KisGray-NagySloan :D
Egész jó volt :D
HV cool! megint ^^

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.25. 20:01:41

@Acron: Nem olyan rossz most, mint az előző évad, meg a jelenlegi szezon első részei. Talán kicsit kezd magához térni...Sadie-t viszont már most gyűlölöm, pedig épphogy megérkezett.:-)

eperlekvár 2010.03.26. 10:37:43

Mi ez a Sloan - Lexi dolog??? Hogy kerültek ezek össze???

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.26. 11:39:44

@eperlekvár: Szerintem ott kezdődött a dolog, hogy Sloan észrevette Lexie George iránt érzett olthatatlan vágyát, és elkezdett vele beszélgetni.

eperlekvár 2010.03.26. 13:43:11

@Hoppancs:
Köszi, csak annyira nem egy kaliberek!!!
süti beállítások módosítása