Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x01 - Alkudozás, 1. rész

2010. március 18. 10:00 - leeann

A csapat vadászik, de nagyon szedett-vedett módon, mert a vámpírok nem alszanak, sőt továbbra is lubickolnak az éjszakában. A vezér szerepét Will vette át, és egy magaslatról gondolat-beszélgetéssel irányítja a többieket a temetőben fellelhető akadályok között. Azért van velük egy vadász is, csak ez nem pont olyan, mint az igazi. Persze, hisz ez gép, de ha eltekintünk attól, hogy idegesítő, akkor szerencsére többet használ, mint árt. A Summers-házban is megváltozott az élet. Buffy halála miatt fontos szabályokat kellett hozni.

Egyfelől a házba költözött Will és Tara, másfelől a gyámügy miatt szükséges az, hogy robot Buffy el tudja játszani igazi Buffyt. Robot tesó legnagyobb vizsgája a szülői értekezlet Dawn sulijában, de minden félelem alaptalan, mert mű Buffy ügyesen helytállt. A látszat megmaradt, de Buffy robot nem az igazi, és ez rányomja a bélyegét a csapat veszteséget feldolgozó reléjére. Giles Angliába készül, Will irányít mindent, Anya és Xander még várnak az eljegyzés bejelentésével, Spike pedig főként Dawn-ra vigyáz, amikor a csapat gyűlést tart.

Van némi feszültség ugyan, de nagyjából mindenki elégedett a feladatával. Spike kifejezetten nagy gonddal ügyel arra, hogy Dawnnak soha többet ne essen baja, hisz Buffy ezt várná tőle, bár ezt nem mondja ki. Buffy robot vadászik, de az abszolút dinka vámpír véletlenül tönkrevágja a robotvadászt, és röhögve elszelel. Mialatt robot Buffy nem túl üzemkész, Will, Tara, Anya és Xander nagyon komoly dologra készülnek. Pontosan egy nap múlva feltámasztják Buffyt. A rituáléhoz már minden megvan, Will minden eddiginél elszántabb, és véresen komolyan gondolja a feltámasztást.

A többiek kicsit tartanak tőle, de Will nem enged, és mindenképp véghezviszi a tervet. Az új vezér kiköti, hogy Dawn, Giles és Spike nem tudhat semmit a dologról, a részvétel pedig kötelező azoknak, akik tudnak róla. Xander meggyőződése, hogy Buffy zombi lesz, amikor visszajön. Will szerint ez ki van zárva, mert Buffy nem természetes úton halt meg, hanem misztikus okból, és lehet, hogy a lelke csak csapdába esett egy másik dimenzióban, tehát érdemes megpróbálni. Később, amikor Will hazaér, megjavítja robot Buffyt, de mindenki nehezen viseli, hogy a robot az igazi Buffy hiányát érezteti velük.

Dawn a robot mellé bújik éjszaka, Giles pedig úgy tanítgatja a robotot, mintha az igazi vadász lenne, és nem mellesleg magát hibáztatja az igazi Buffy halála miatt. Buffy halála szomorú, de a baj csak most kezdődik, mert a vámpír, amelyik majdnem tönkretette robot Buffyt, elmeséli, hogy nincs vadász. Az információ futótűzként kezd terjedni démon-körökben, és egy motoros démon-banda Sunnydale felé is veszi az irányt. Eközben Will egy mezőn ücsörög, varázsol és Bambit öl, mert szükség van a kis őz szívére.

Persze Will nem mondja, el, hogy mit és hogyan szerzett még be, de most már minden komponens megvan ahhoz, hogy feltámasszák Buffyt. Giles is elment, ahogy ígérte, és egy levélben búcsúzik a csapattól, de őket nem lehet lerázni két mondatban. Will, Tara, Dawn, Anya és Xander utolérik kedvenc figyelőjüket a reptéren, és illően elbúcsúznak tőle, lufikkal, „jó utat” táblával és benzinkúton vett ajándékokkal. A csapat könnyes búcsút vesz Gilestól, aki megígérteti velük, hogy ha bármi kell, hívni fogják őt. A nagy ölelgetés után Giles elrepül, mit sem sejtve arról, hogy a csapat valami nagyon sötét dolgot tervez.

Pedig Giles is elég erős boszorkány, akár jól is jöhetett volna a segítsége a tervezett rituálén, de a vezér nem mondja el a tervét. Will a búcsú után gyorsan haza akar érni, hogy mindent át tudjon nézni, mielőtt a végleges feladatokat kiosztaná a szeánszra vonatkozólag. Közben a motoros démon-banda is a város felé tart, és ellenük nagyon kevés lesz robot Buffy. Éjfél előtt vagyunk nem sokkal, a démon-banda már a város határában van, a csapat pedig Buffy sírja előtt készülődik.

Will elkezdi a rituálét, és elég érdekes dolgok történnek vele a szeánsz alatt, ami a többieket rendesen megijeszti. Miközben a csapat varázsol, a motoros démon-banda komoly pusztítást végez a városban. A szeánsz egy újabb fejezetéhez érkezett, ahol Will szájából egy csörgőkígyó bújik elő. Közben a motoros banda összeakad Buffy robottal, aki nem adja fel, és megmutatja a motorosoknak, hogy hiába gép, tud ő Buffy lenni, ha az kell. Miközben Will már lángtengerben ül, megjelenik Buffy robot és javítást igényel, de a motoros banda követte őt, így megeshet, hogy a szeánsz tönkremegy.

Ahogy az sejthető volt, a motoros banda tönkrevágta a szeánszot, és épphogy csak el tudtak menekülni a démonok elől. Sajnos azt nem lehet tudni, hogy sikerült-e a varázslat vagy sem, de az biztos, hogy nagyon közel voltak a sikerhez. Szerencsére mindenkinek sikerült menedéket találni a bokrokban, de sokkal fontosabb az a kérdés, hogy sikerült-e Buffyt feltámasztani vagy sem. Will annyira kifáradt, hogy Xandernek kellett őt ölben vinni, de a motorosok felbukkanása nem jött jókor. Kiderül hamarosan minden, mert mindenképp folytatjuk...

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása