Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 3x19 - A pokol váltságdíja

2010. március 17. 11:00 - Hoppancs

San Francisco kínai negyedében épp valami ünnepség zajlik, ami alatt egy fiatalember zaklatottan rohan hazafelé. Ajtaján fehér írásjeleket talál, odabent meg egy férfit, akinek hiába magyarázza, hogy ki akar szállni – egyelőre még nem tudjuk, miből - ,az hajthatatlan. Reménytelen helyzetében radikális megoldáshoz folyamodik, és leszúrja az őt fenyegető embert, de még mielőtt fellélegezne, a háta mögött maszkos alakok jelennek meg, akik nem tűnnek barátságosnak. Nem sokkal később egy krematórium biztonsági őre szintén találkozik az ijesztő figurákkal, majd végignézheti, ahogy a korábban látott szerencsétlen fickó élve elég. Hamarosan már Scullyék vizsgálódnak a helyszínen, Mulder pedig felvilágosítja a helyi rendőrt, hogy ez már a tizenegyedik ilyen eset, és az áldozat mindig kínai bevándorló volt. A zsaru nem tud sok támponttal szolgálni, bár valószínűsíti, hogy valamiféle banda követhette el a bűncselekményeket.

A kamra belsejében, ahol a férfi megsült, szintén egy írásjelet festettek a falra, ami a kínai rendőr, Chao szerint azt jelenti, kísértet. Van még bent egy bankjegyfoszlány is, amiről Chao elmondja, hogy ez a „pokol váltságdíja”, szimbolikus pénz, amit a gonosz szellemeknek ajánlanak fel. Mulder ettől beindul, főleg, hogy az őr beszámolt a három fura maszkosról is, akiknek jelenlétére egyelőre nem találtak magyarázatot. Azonosítják az áldozatot, aki a Johnny Lo névre hallgatott és mosogatófiú volt. A lakása ajtajára mázolt írást Chao sem tudja megfejteni, úgy véli, valami kód lehet. A hely egyébként olyan, mintha nemrég kipucolták volna, még a szőnyeg is új, alatta azonban van egy kis vér. Ezenkívül gyógyfüves zacskót és kiszáradt békát lelnek az egyik szobában, amiknek nem árt majd utána nézni.

Egy szőnyegezéssel foglalkozó férfit látunk hazatérni Lucy Liu által alakított beteg leányához, aki nem tölthet sok időt az apjával, mert az folyton elmászkál, hogy rejtélyes üzletek által szerezzen pénzt az életmentő műtétre. El is megy egy zsúfolt épületbe, ahol nagy láda pénzt mutogatnak, majd elkezdődik a bizarr játék, aminek során egy nagyobb és egy kisebb zöld köcsögből kell bilétákat húzni. Egy félszemű emberke lesz a „szerencsés”, aki a kicsibe nyúlhat, de azonnal elborul a tekintete, mikor meglátja, milyen jel van a háromszög alakú „sorsjegyen”. Az apa is fájdalmas arccal nézi, ahogy az illetőt elvezetik, feltehetőleg nem wellness hétvégét nyert. Mulder és Scully Chaoval kiegészítve ellátogat egy patika-szerűségbe, ahol az eladó hölgy elmondja nekik, hogy a Lo házában talált csomagban fájdalomcsillapító szer volt, illetve megfejti az ajtón látott írásjeleket is, amik jelentése „kísértet-lak”.

Chao mesél az ügynököknek a most zajló Mohó Kísértetek Fesztiváljáról, aminek idején a kínaiak hite szerint megnyílnak a pokol kapui, és mindenféle kósza lelkek randalíroznak az utcákon. Ezeket jó esetben távol lehet tartani kajával, vagy azzal a bizonyos „váltságdíjjal”, de vannak köztük makacsabbak, akik ennek ellenére bemennek a házakba, vagy elragadnak egyeseket a kínai pokolba. Kemény. Chao kulturális előadásával párhuzamosan láthatjuk, ahogy a félszemű iszik valamit, majd szellemeket lát, akik közül az egyik kiszedi a szívét. Ezek később eltűnnek, csupán egy rosszarcú orvost hagyva maguk után. Az álarcos rémeket legközelebb egy temetői őr látja, Mulderék gyorsan oda is sietnek, de már csak egy üres sírgödröt találnak, ami a másnapi szertartásra vár. Muldernek azonban támad egy ötlete és kicsit megkapirgálja a gödör alját, ahonnan a nemrég kivégzett fazon arca bukkan elő.

A testet tanulmányozva Scully megállapítja, hogy az áldozat jópár sebészeti beavatkozáson esett át, amik során eltűnt többek között az egyik veséje és a mája egy darabja. Valószínűleg pénzért adta el a szerveit, csak a végén sajnálatos módon a szívére is sor került. Az összevarrt mellkasi vágás hirtelen mozgolódni kezd, és egy helyes kis béka mászik elő belőle, amit ügynökeink csodálkozva szemlélnek. Scully még ilyenkor sem sikít, amiért nagyon tiszteljük. Megint a játék közepébe csöppenünk, ezúttal a szőnyeges papa húz, de neki sincs szerencséje, így kikísérik. Mulderék beviszik a békát Chaonak, és elég ellenséges hangnemben kérdezgetik, hogy tud-e valamit a szervkereskedelemről, finoman célozgatva arra, hogy talán falaz az övéinek. Chao megsértődik, de azért elviszi az ügynököket Hsinhez, a kárpitoshoz, akinek a címét sikerült kiderítenie.

Hármasban látogatják meg a férfit, akinek egyik szemét friss kötés díszíti. Azt mondja, munkahelyi baleset, de nem túl hihető. Mulder megtalálja a háromszög bilétát, amin a fa jele van, közben eredménytelenül faggatják Hsint a Johnny Lo ügyről. Távozáskor Chao még tárgyal valamit kínaiul Hsinnel, aminek tartalmáról valószínűleg hazudik. Scully erősen gyanítja, hogy nem balesetben „veszett el” a Hsin szeme, inkább a szervbizniszhez lehet az egésznek köze. Már a lánynak is gyanúsak apu ügyei, aggodalmasan kérdezgeti, de nem kap konkrét választ, csak annyit, hogy pénz kell a gyógyulásához, és apja magát hibáztatja az ő betegségéért. Chao hazaérve saját ajtaján is jelet talál, és összefut a „szellemekkel” is. Eközben Mulderék Hsin lakását figyelik, majd hírt kapnak Chao megveréséről, és a kórházba sietnek.

Ahogy az ügynökök leléptek, a szívrabló doki felugrik Hsinhez, aki szintén abbahagyná a játékot, mert nagyon fél, hogy nem lesz szerencséje. Ez azonban nem lehetséges, mert a szabályok szerint aki kiszáll, azt elkapják a szellemek és elemésztik a lángok, ami nem frankó. Hsin hiába sír, maradnia kell. Chao közben megszökött a kórházból, Mulder pedig megállapítja a kartonjából, hogy az ő vére volt a szőnyeg alatt. Visszamennek hát Hsinhez, akinek csak a lánya van otthon. Kim elmeséli, hogy az apja belekeveredett valamibe, de ő tudja, hogy az egészet érte teszi. Leukémiája van, ami kezelhető lenne, de nincs se pénzük, se biztosításuk. A háromszögön található írásnak pedig több jelentését is elmondja, amik között szerepel a fű, föld, szem és a test is.

Mulder összerakja, hogy valami játékról van itt szó, és társával együtt ellátogat a szervkereső központba, ahol Hsin és több más kínai férfi is kivizsgáltatta magát a közelmúltban. Utána viszont eltűntek, és orvosuk szerint elhagyták az országot. Ügynökeink felkeresik a doki legutolsó ismert címét, ahol Chaot látják bemenni az ajtón. Hsin közben rosszat húzott és már mehet is a félreeső helyiségbe, ahol kibelezik. Scullyék egy sötét teremben fertőtlenítőt, steril jeget és szerveket találnak, majd zajt hallanak, amit Chao okoz azzal, hogy felborítja a köcsögöket, mivel már nem bírja tovább védeni ezt a rémes játékot. Mikor a biléták kiborulnak, az is kiderül, hogy az egész egy nagy csalás, és nem is lehet nyerni. Chao leállítja a műtétet, így Hsin megússza, a doki pedig elvileg hosszú börtönévek elé néz. Ő azonban nem ideges, és továbbra is meg van róla győződve, hogy helyesen cselekedett, mivel reményt adott a kétségbeesett embereknek. Hm… Mulder intézkedett Kim ügyében, ami tök jó, az egyik helyi rendőr viszont rossz híreket hoz, miszerint az orvos ellen nem vallott senki, Chao pedig felszívódott. Utóbbit még láthatjuk, ahogy annak rendje-módja szerint elemésztik a lángok.

Címkék: x akták
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása