Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x22 - Az ajándék (ÉVADZÁRÓ)

2010. március 11. 10:00 - leeann

Az évad utolsó része nosztalgikusan egy vámpíröléssel kezdődik, de valószínűleg nem egy ehhez hasonló ujjgyakorlattal lesz vége. Igen, Glory a téma a mai csapatgyűlésen. A megbeszélés hatalmas érzelmeket szabadít fel, mert Glory mellett a főtéma Dawn. Buffy az élete árán is védelmezni akarja a húgát, mert úgy érzi, hogy a lány egy része, saját magából egy rész, meg fogja menteni bármi áron. Giles ennél sokkal pesszimistább, ő ugyanis azt gondolja, hogy Buffy el fog bukni, és a földön mindenki meg fog halni, ha elszabadul a démon dimenzió. Vagyis az egyetlen megoldás Dawnt megölni, hogy a vére ne nyisson meg semmilyen kaput.

Ha a kulcs vére folyik, akkor a kapu kinyílik, ha a kulcs vére kifogyott és már nem folyik, a kapu bezárul, és Dawn halott lesz. Tulajdonképpen ennyire egyszerű a kapu mechanikája. A csapat még mindig azon van, hogy megmentsék Dawnt, amire akad is egy pár ötlet. Persze, ha meg akarják állítani a ceremóniát, akkor tudni kéne, hogy hol tartják, de erről nincs semmi infó. Tara jelenleg zöldség, de folyamatosan a nagynapról beszél és arról, hogy szólítják. Valószínűleg  Glory ereje szólítja, aki most éppen Ben, de Dawn nem akar vele beszélgetni, inkább Gloryt hívja elő a dokiból.

Glory sem kisebb csapás, és arról beszél Dawnnak, hogy mi történik majd vele a rituálékor. Dawn nagyon sértődött, és már nagyon vágyik arra, hogy a nővére megtalálja. Buffy edzéssel tölti a felkészülési időt, ami ráfér, ha egy istenséggel küzd az ember. Giles most nem a kedvenc, de ő képviseli a realitást, viszont Buffy mindenképp megmenti húgát. Ha ez a cél, akkor iparkodnia kell Buffynak, mert hamarosan itt az idő. Dawn már felkészült a halálra, Buffy pedig arra, hogy megmentse testvérét. Anya és Xander, miközben keresik Dagon szemét, megbeszélik a jövőjüket és ráakadnak robot Buffyra is.

Xander megkéri ugyan Anya kezét, de az exdémon majd csak akkor akarja hallani újra ezt a kérdést, amikor legyőzték Gloryt és lesz másnap. Will is próbál kitalálni valamit, ami legyengítheti Gloryt és főként visszahozhatja Tarát, de még kidolgozásra vár, és erre már nincs sok idő. Miközben mindenki dolgozik, Buffy és Spike elmennek fegyverekért, hisz az sosem árthat, sőt szükségesek. Spike és Buffy kicsit lelkiznek, de erre most nincs sok idő, mert Dawnt már a neki készített emelvényhez kötözték, és hamarosan Glory veszi kezelésbe. A csapat is elindul és Tara a gps-ük, ő tudja, hogy hol lesz a muri és hivatalos rá, mint ahogy a többi salátaagyú is.

Tara bemegy a területre, ahova a csapat is, és elsősorban Will követi, de Glory nem látja szívesen a salátaagyú boszit. Persze Willt sem, mert ő egy jó mozdulattal kiveszi Tara agyának fényét Gloryból, és visszateszi Taráéba reményei szerint. Gloryból tuti kiszedte, mert azonnal szüksége van egy új agyra, de már Buffy is megjelenik, és kihívja az agyatlan Istennőt. Glory most nincs jól, és gyengébb a szokásosnál, de Dagon szeme is csak pár másodpercig akadályozza meg abban, hogy figyelni tudjon a vadászra. Buffynak ez most pont jó ahhoz, hogy egy kicsit megpofozza az Istennőt.

A csapat is megérkezett, és Glory embereivel és démonjaival harcol Dawnért. Buffy bedobja robot önmagát, és harcol Gloryval. Amikor az Istenség fejetlenné teszi a robotot, Buffy lép a színre, és szalad felfelé a kiabáló Dawn felé. Glory és Buffy a felfelé vezető utat nem teszik egymásnak zökkenőmentessé, így hamar le is potyognak kb. a másodikról, ha nincs magasföldszínt. A bunyót lent folytatják, így a Glory el fog késni a ceremóniáról, ám azért valaki megjelenik az emelvény tetején. Nem más, mint a démon, akit Spike leszúrt legutóbb.

Úgy tűnik, ő akarja kivéreztetni Dawnt. Miközben a démon Dawnt akarja bántani, Spike és Will gondolatban kezdenek csevegni. Will az újra eszénél lévő Tarával utat csinál a vámpírnak, aki felrohan az emelvényre, de hiába védelmezi Dawnt, a démon ledobja őt kb. a tizedikről. Miután Spike némileg összetört, Buffy szinte legyőzi Gloryt, aki egy idő után Benné válik, így Buffy nem ölheti meg, és szalad Dawnért. Csakhogy van egy gyilkos a csapatban, akit nem érdekel, hány embert öl meg, ha az a jól megszokott világot fenyegeti.

A csapat gyilkosa nem annyira elnéző, mint Buffy, és megöli Bent. Giles öli meg Bent hidegvérrel és megbánás nélkül. Közben a démon megvágja késsel Dawnt, és elkezd folyni a lány vére, de Buffy is felér és lelöki az emelvényről a démont. Dawnt kioldozza és leküldi az emelvényről, de a kapu elkezd kinyílni. Dawn ismeri a rituálét és bele akar ugrani a kapuba, de Buffy nem engedi neki. Közben a földre mindenfelé villámokat szór a nagy fényesség, és a démon dimenzió éledezni kezd.

Dawn továbbra is kérleli Buffyt, hogy engedje őt el, mert amíg folyik a vére, addig a kapu nyitva van, és ki tudja, ki jön át rajta. Buffy belátja, hogy Dawnnak igaza van, de nem engedi meg, hogy a húga ugorjon, hanem ő ugrik. Buffy végiggondolja az évadot és rájön, hogy azért a halál a jussa, mert a vadásznak fel kell áldoznia magát a legfőbb jóért. Buffy elmondja Dawnnak, hogy szereti őt, és beleugrik a kapuba, ami bezárul. Dawnnal persze üzen a többieknek is, akik főként csak sírni tudnak - Spike mint egy gyerek -, és eltemetni Buffy Anne Summers-t. Buffy meghalt, hogy az emberiség, a barátok és Dawn élhessen.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.03.11. 12:10:29

Kemény volt, de a kövekező évad eleje is nagyon tetszik nekem.
Köszi szépen a folyamatos hogyvoltokat.

mazogirl 2010.03.11. 15:52:35

Ez a 100. rész tuti, hogy itt be akarták fejezni annak idején.
De jó, hogy nem így lett és van még 2 évad.

aggyistenbrittudós (törölt) 2010.03.11. 22:28:05

sziasztok, majd' minden sorozat összefoglalóját el szoktam olvasni, de kommentelni most először fogok:
ki nem állhatom Dawn-t. se a szerepét, se a színésznőt, rosszul vagyok tőle. Ha meglátom, mindig beletekerek a filmbe (általában felveszem a sorozatokat).

Biri voltam.
aggyisten.
süti beállítások módosítása