Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x04 - A nyugalom szigete

2010. február 27. 11:02 - Hoppancs

Mókás jelenettel indul a heti Grace adag, Izzie bekopog Meredith szobájába, aminek ajtaját a csúnyáját helyes kis párnával takargató Derek nyitja ki. Izzie-t a sokk kényszeres szófosásra indítja, aminek során megemlíti, hogy pizzát rendelt, de nincs húsz dolcsija, mert Alex tartozik neki, illetve sírt is. Mármint Alex. Derek elegánsan rendezi az ügyet, aminek hatására Izzie még komolyabb pofázásba kezdene, de a lovag rácsapja az ajtót, mellesleg nagyon helyesen. Callie és Cristina költözik, Erica segít, és a dobozok közt romantikus hangulatba kerülve randira hívja Torrest. Végül Meredith is hazaér, akinek Derek a csúnyáját tartogatta, de a varázs megtörik, mert a férfi valahonnan véletlenül előkotorta Grey mama naplóját, és annak látványa hisztérikus depressziót vált ki az addig halál nyugodt és BOLDOG nőből. A mai kórházi nyifogás témája tehát a „miért nyúlkált Derek anyám cuccai közt?”, illetve a „miről írhatott az anyám a naplójába, biztosan arról, hogy milyen átlagos vagyok” lesz.

A Főnök továbbra is véresen komoly, és nyomatékosan a grimaszoló rezidensek tudtára adja, hogy nincs semmiféle specializálódás, mindenki oda húz, ahová Bailey beosztja, oszt’ jónapot. Persze senki sem akar oda menni, ahová küldik, de nincs mit tenni, Bailey is kemény, mint a Rolling Stones. Derek Sloannal tárgyalja ki Meredith idegbaját, Alex meg tovább cseszegeti Izzie-t, csak mert megteheti. A szőkeség mai betege egy öregúr, akit pofán dobott kedves neje egy távirányítóval, de szerencsére rángatózik a szája, úgyhogy talán mégsem lesz olyan uncsi eset, amilyennek elsőre tűnik. Meredith Hahn mellé van beosztva, és első feladatként egy Duncan nevű kisgyereket kell hajkurásznia, aki annyira nem akar műtétet, hogy még a vészjelzőt is hajlandó megnyomni az operáció késleltetése érdekében. Lesz még itt akció dögivel. Cristina segít Meredithnek felkészülni a billentyűcserére, hogy ne tűnjön teljesen gyökérnek az isteni Hahn előtt.

Alex tovább halad az abszolút köcsöggé válás útján, ugyanis lenyúlta Izzie esetét, a rángó szájú bácsit, akinek a fejében annak rendje, módja szerint méretes daganatot találtak, ő pedig segíthet Dereknek kioperálni. Duncan határozottan tiltakozik az infúzió ellen, mire George saját karján mutatja be, mennyire rövid ideig fog fájni a beavatkozás. Ez egész tökös húzás, O’ Malley-től nem is vártuk volna. A kisfiú még a riasztós incidens miatt is elnézést kér a performansz hatására. Bailey a rezidensekre panaszkodik Torresnek, aki a sorozat ősi receptjét követve nem figyel, hanem egészen másról kezd monologizálni, konkrétan arról, hogy ő és Erica csókolóztak, most meg randira mennek, és jaj, mi lesz, ha ODÁIG fajulnak a dolgok, és… de ekkor Bailey szeme már kigúvadt, sőt, kipattant a helyéből és négyszer körbegurulta a Földet, úgyhogy Callie elhallgat, majd angolosan távozik.

Yang szeretne levágni egy-két végtagot, de egyelőre hiába keresi a megfelelő alanyt, úgyhogy a bőrgyógyászatra visz az útja, ahol édeni hangulat fogadja. Üdítő, masszázs, minden megvan itt, amire a fáradt doktorok vágynak, tátva is marad Cristina szája rendesen. Az agydaganatos beteg műtétje nagyon rideg lesz, ugyanis LESZEDIK AZ ARCÁT, vazzeg! Ráadásul a cucc a szeme mögött van, úgyhogy egy rossz mozdulat, és mehet a fehér botért. Izzie beront, hogy elpanaszolja Dereknek Karev beteglopását, erre a bájos arcú agysebész bunkón elküldi a fenébe, majd Sloan is közli vele, hogy „a sebészet olyan, mint a vadnyugat, te ehhez nem vagy elég kemény, kisanyám”. Alex meg csak nevet, és nevet. Yang a bőrgyógyászaton ragadt, amit Meredithnek is meg kell mutatnia, mert annyira király. Mellesleg nem ártana, ha megtanítaná barátnőjét arra a varrási technikára, amiről azt hazudta Hahn-nak, hogy tudja. Ez bizony jól jönne, főleg, hogy egy gyerek életéről van szó. Ugye.

Agyasbácsi nem akarja megbeszélni dobálózós nejével a műtétet, inkább fejest ugrik bele, mert rájött, hogy az asszony végig ok nélkül piszkálta az aluszékonysága miatt. Yang és Meredith továbbra is az álomvilágban lazít, utóbbi szőlőn gyakorolja a varrást, mikor Izzie magából kikelve berobban és elsírja a nagy bánatát. Nem baj, itt az idilli, gyümölcs illatú környezetben majd megnyugszik. (Ja, és Yang vajon elvitte már a kiütéses betegének a krémet, amiért eredetileg oda küldték? ) Bailey hirtelen ötlettől vezérelve mégis megpróbál szexuális tanácsot adni Callienak, olyan virágnyelven, amit senki sem ért, majd lefordítja az egészet arra az egyszerű gondolatra, miszerint inkább a másik féllel kéne mindezt megbeszélni. Nem rossz ötlet. A varázslatos tündérföldről végül George rángatja vissza a valóságba havernőit, Izzie rögtön akcióba is lendül, és jól lejáratja Alexet a lopott páciense előtt, mindenféle lelki problémákat tulajdonítva kollégájának. A bácsi nem szeretné, ha a zakkant doki asszisztálna a műtétjénél, úgyhogy Izzie ügye sínen van.

Yang betege szépen összeomlik, bosszúból, amiért nem hozták a kenőcsét, de Cristina helyre rakja, mielőtt exitálna. Alex haragszik, amiért Izzie visszalopta a műtétet, de nincs mit tenni, a cowgirl lenyomta rendesen. George szerint jó lenne, ha a kis Duncant bevinnék egy nem túl rázós operációra, és meglátná, hogy nem is olyan ijesztő az. Sajnos eltéved, így a gyerek vethet egy pillantást az arc nélküli emberre, ami tökre bejön neki. Ezek után az eredetileg megmutatni tervezett vér nélküli beavatkozás már nevetségesen gagyinak tűnik, Duncan meg úgy ugrik a műtőasztalra, mint egy túlpörgött kisangyal. Izzie remekül teljesít, és Meredith is ügyesen varr, bár utóbbi kikap Hahntól, amiért hazudott, és kap egy kis stílusos, szívkivágás lehetőségét is tartalmazó fenyegetést arra az esetre, ha még egyszer ilyet tenne. Izzie megvigasztalja az agybajos bácsi feleségét, rövid kiselőadást tart arról, hogy az emberek hibáznak, nagyon szép.

George átment a vizsgán, úgyhogy nem kell többé nyekeregnie. Szalad is ünnepelni Meredith és Izzie becses társaságába, az őt végig támogató Lexie-t meg úgy otthagyja, hogy öröm nézni. A nagy ünneplést kicsit megzavarja, hogy Derek még mindig nem akar Izzie-vel haverkodni, és még látványosan ki is viharzik a kocsmából úgy, hogy Meredith is észrevegye. Alex bevallja, hogy azért gonoszkodott Izzie-vel, mert nem tudta máson kitölteni a Rebecca miatti elkeseredését. Torres a kellemes vacsora közben a Bailey-től tanult kódnyelven próbálja Erica tudtára adni, hogy még nem készült fel az övön aluli dolgokra, mire Hahn megnyugtatja, hogy nem fog rögtön ODA benyúlni, haladhatnak szépen, lassan. Torres lehiggad, mindketten örülnek. Meredith is megkönnyebbül, miután megbeszélte a gondokat Derekkel, majd Shep bőrgyógyászattá átkeresztelt lakókocsijába vonul vissza Cristinával az anyja naplóján csámcsogni.

Címkék: grace klinika
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2010.03.01. 15:05:20

a legjobb a második képes rész volt. ahogy Bailey-nek kiakadt a szeme a leszbikus pár hallatán:))
süti beállítások módosítása