Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x13 - A barátságos szomszéd szellem

2010. január 09. 16:00 - leeann

Melinda próbál szót érteni néhány biciklis kölyökkel az utcából, amikor a szemközti házból csörömpölés hallatszik. Nincs semmi baj, csak az új szomszéd költözik be szinte éjjel és az ablakon keresztül. Nem lehet mindenki a szokások rabja. Ki költözik be a házba nappal és az ajtón keresztül manapság? Csakhogy a kulcsát elhagyó szomszéddal érkezik egy haragos szellem is, aki szintén az ablakon keresztül költözik be ma éjjel. Nem is értem, hogy minek van ajtó. Melinda másnap reggel kedveskedni próbál az új szomszédnak egy kis reggelivel, hogy hátha szemügyre veheti a szellemet, és mivel ő egy erőszakos szomszéd, be is jut a házba az ajtón keresztül minden teketória nélkül.

A szellem hamar észreveszi, hogy Melinda látja őt, és elküldi őt elég hatásosan, csakhogy ez nem olyan egyszerű. Melinda tapadós, mint egy ragacs, ha szellemekről van szó, így a reggeli intermezzo után követi Toddot, a szomszédot és szellem társát mindenhova, amivel a fiú életét szinte megmenti. A morcos szellem ugyanis egy motoros fűrészel próbálta felaprítani a szomszéd srácot, de az energiája kevés volt hozzá. Mel megsérült, de Todd jól van. Miközben Mel az erőszakos szellemmel küzd, Andrea utánanézet, mi lehet az oka annak, hogy a szellem kutya nem tud átkelni a fénybe.

Később a szomszéd falapokat rak a ház ablakaira, és a szellem sikeresen le is löki a fiút a létráról. Mostanra az már kiderült, hogy a szellem meg akarja ölni a fiút. A szellem egy idősebb pasi, aki azt mondja Melnek, hogy a fiú egy gyilkos, és meg kell halnia. Az öreg azt mondja, hogy Todd megölte az unokáját. Jim Melért aggódik, de a látó nem hagyja annyiban, és dolgozik az ügyön rendesen. Estére az öreg teljesen kimerül, így Mel kimegy, hogy beszélgessen vele egy kicsit. Az öreg elmeséli, hogy egy lány unokája volt, akivel nehezen boldogult és internátusba küldte, hogy egy kis fegyelmet tanuljon.

A lány ott találkozott Todd-dal, aki idősebb volt nála. Egy napon hívták az öreget, hogy a lány eltűnt, de nem találták meg, csak a láncát és néhány véres ruhadarabot. Az öreg biztos benne, hogy Todd ölte meg a lányt, de sosem volt ellene bizonyíték. A rendőrségen jött a nincs hulla-nincs ügy-nincs tettes hármas, de az öreg biztos a dolgában, és addig nem nyugszik, amíg meg nem öli a gazembert. Mel sem adja fel, és addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti, hogy mi az igazság. Jim persze aggódik az asszonyért, amit nem is rejt véka alá, ez egy kis mosolyszünetet hoz a házaspár életébe.

Persze Jim azért aggódik ennyire, mert Todd előzőleg műanyag zsákokat ásott el a kertben, amiről egyből azt hiszi mindenki, hogy ő hasfelmetsző Todd. Másnap Mel kideríti, hogy a lány 8 éve tűnt el, és Andreára sem hallgat, aki szintén óvná üzlettársát, de falra hányt borsó az egész. Melinda az üzletben van, és a szemközti kávézóban meglátja a szomszédot. Mel elindul a gyilkosnak vélt fiú házába szaglászni, és Andrea lelkére köti, hogy hívja őt, ha Todd elindul haza. Melinda bebukja a dolgot, Andrea ugyanis későn szól és a szomszéd már ott áll fenyegetően mögötte egy lapáttal a kezében.

A szellem is megjelenik, és ezt a fiú is érzi. Kiderül, hogy a fiú érzi az öreget, és minden népi gyógymódot és voodoo-t kipróbál, hogy távol tartsa a szellemet, akiről nem tudja, hogy kicsoda, de tudja, hogy létezik és őt követi. A szellem arra kéri Melindát, hogy mondja el neki, hogy mit akar. Mel elmondja Toddnak, hogy a lány miatt kísértik őt, majd hazaszalad. Mel kikérdezi az öreget egy kicsit és megkéri, hogy hadd segítsen kideríteni, hogy mi történt a lánnyal, mielőtt kinyírja a fiút. Miután az öreget lecsillapította, átmegy Toddhoz és elmondja, hogy hisz neki, és azt is elmondja, hogy ki kísérti őt.

Mel nem jár sikerrel, de legalább Jimmel kibékül. Az öreg viszont jön a hírrel, hogy Todd készül valahová, így ideje követősdit játszani, hadd kapjon szívbajt a kedves férj. Todd egy lánnyal találkozik, sőt az eltűnt lánnyal, akinek halottnak kéne lenni, de nem az. Melinda odamegy a fiatalokhoz, elmondja, hogy a nagypapa kísért, de a lány nagyon haragszik a nagyapjára és nem akar beszélni róla, ezért sarkon fordul és otthagyja a szomszédokat. Később Mel és Todd beülnek egy kávéra, és a fiú elmeséli a történetüket.

Kiderül, hogy az internátus egy javítóintézet volt, és Stacy megjárta ott a hadak útját rendesen, így a fiú segített neki elszökni. Kiderül, hogy a fiú közel sem gyilkos, csak szerelmes lett egy szöszibe. A nagypapa persze hazugsággal vádolja Melindát és Toddot. Az öreg üvölt és nem hajlandó beismerni, hogy ő hajszolta az unokáját abba, amiben most van. A nagypapa azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy verik a kislányt, és most arra kéri a látót és a fiút, hogy keressék meg neki az unokáját. Kiderül, hogy Stacy ott dolgozik, ahol rab volt egy időben, ez a hely ugyanis azóta egy igazi menedékház lett, és nem egy kínzó hely.

Stacy nem hisz szomszédcsajnak meg Toddnak, de némi bizonyítgatás után elhiszi, hogy a nagyapja itt van, és jön dráma, meg a sírás. Az öreg akkor vette magához az unokát, amikor a drogfüggő lánya meghalt, és félt, hogy az unoka is erre a sorsra jut, de nem így lett, és a nagypapa végre megbékélt, majd átkelt a fénybe. Most, hogy minden kiderült, Todd elmegy és Stacyvel fog dolgozni a menedékház suliban. Jim még aggódik az asszonyért, és nem is hiába, mert az ismét lakatlan szomszédház egyik ablakában ott áll a hátborzongató kalapos ember.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kate7 2010.01.09. 20:55:06

És mi lett a szellemkutyával?

leeann 2010.01.09. 23:44:30

A szellemkutya még megvan, még nem kelt át:))))

Desperatefan14 2010.01.10. 11:22:25

Az 1x12-től indul be a sorozat, minden rész végén van egy kis utalás a közelgő tragédiára. Ugyanígy a 2.évadban már az elejétől.

Acron 2010.01.11. 14:41:44

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, csak olyan lehetetlen időben van mindig, hogy egyszerűen nem látom. Tök jó, hogy van a HV!!
Köszi:)
süti beállítások módosítása