Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x08 - Timebomb

2010. január 08. 12:58 - Hoppancs

A kölyökképű Godric hatásos belépőjét Gabe nyakának kitekerésével zárja, majd hű teremtményét hívja, aki azonnal ott is terem. A megrendült Eric kap némi szidást a felelőtlen mentőakció miatt, ráadásul még Sookie-t is ki kell vinnie vérontás nélkül. Jason eközben megkönnyebbüléssel nyugtázza, hogy Sarah csak egy paintball pisztollyal lőtt rá, ezért a nagy Kaszás még várat magára. Persze a szenvedése még nem ért véget, az elkenődött sminktől a szokásosnál is kísértetiesebb Sarah csak úgy ontja magából a drámát játékfegyverével hadonászva. Ő is abban a tudatban van, hogy Jason végig a vámpíroknak dolgozott, és a félreértést nem sikerül eloszlatni, mivel a fiú sem érti, hogy akkor most mi van.

Arról is csak most értesül, hogy Sookie a templomban tartózkodik, és mielőtt bővebben belemehetnének a témába, a bukott asszony igencsak sarkos véleményt fogalmaz meg a Stackhouse famíliáról. Ez aztán kihozza Jason-ből a kommandóst, és egy gyors mozdulattal ártalmatlanná teszi Miss Pudingot, majd egy kis fenyegetéssel búcsúzik tőle, miszerint ha Sookie-hoz bárki egy újjal hozzányúlt, bizony visszatér, és igazi fegyverrel rak rendet szenték közt. Eric menekülési terve keretében széles – kicsit sem gyanús – mosollyal közelít az őrökhöz, akik épp azelőtt zárták be a kapukat, és azt próbálja beadni nekik, hogy Steve küldte. Mivel épp csak egy villogó „VÁMPÍR VAGYOK” felirat hiányzik a homlokáról, a meggyőzés nem megy könnyen, csak a bájolás segíthet.

Rá is veszi az egyik málé képűt, hogy adja át neki a karóját, viszont egy másik hátulról támad, így csak Sookie figyelmeztetésének köszönhető, hogy nem végeznek vele. Az izgalom hatására Ericből előtör – nem is túl mélyen rejtőző – állatias énje, és már ölne is, ha Sookie nem állítaná le. Mivel gyülisék részéről már jön az erősítés, a két szőke a templomon keresztül próbál kijutni, de ott sajna maga Steve várja őket. Ez még nem is lenne gond, viszont a minden oldalról közelítő ezüsttel és karókkal felfegyverzett tömeg már az. Steve szerint a háború elkezdődött, nincs visszaút. Sookie közli, hogy Godric megszökött, de Steve nem izgul, hisz Eric is prímán megfelel majd a kis szertartáshoz.

Lorena a riadt Barry-t kínálgatja Billnek, de ő csak Sookie-ra tud gondolni. A nő így egyedül marad a vacsival és jó nagyot harap a telepatából. Egy pillanatra elmélázik, mert Barry-hez hasonlót még sosem kóstolt, és ezt kihasználva Bill végre fölé kerekedik, és egy gigantikus plazmatévével durván leveri térítőjét. Első útja Jessicához vezet, aki éppen Hoyt karjaiban örül a szerelemnek, de már nem sokáig teheti, mert Bill parancsára a fiúnak azonnal vissza kell őt fuvaroznia Bon Temps-ba.

Lafayette Tarának jósol, de a szeánszot félbeszakítja Eggs, aki kétségbeesetten panaszolja, hogy már megint kiesett két óra az életéből, és a tó mellett ébredt vacogva. Ettől Tara is rendesen beparázik, de azért próbálja nyugtatgatni barátját. Lafayette aggodalommal figyeli a párt, talán ő már látott a kártyákban valami kellemetlent. Jason visszamegy a Napgyüli központba, és mivel szerencséjére megőrizte a Becsület Gyűrűjét, be is engedik. Amikor azonban „bajtársa” kiszúrja a paintball pisztolyt, sajnos kénytelen őt leütni. Az idegileg már kissé kikészült Sam-et valaki a Merlotte-ból hívja az éjszaka közepén, ami bizony nem jó jel. A kocsmába érve csak a szó szerint szívtelen Daphne-t találja, hát, az biztos, hogy nem ő telefonált.

Miután a holttestet félig szemeteszsákba öltöztette, riasztaná a seriffet, de az már az ajtón dörömböl. Feltehetőleg az illető, aki Sam-et hívta, már a rendőri jelenlétről is gondoskodott. Maryann mindeközben gasztronómiai újításként egy emberi szívet sütöget, ilyen durvát talán még a Hal a tortán adásaiban sem láttunk. Az ezüstláncokkal ártalmatlanná tett Eric hajlandó lenne magát feláldozni Godric és Sookie szabadságáért, de Steve nem kegyelmez, sőt legszívesebben a lányt is megsütné, mint a régi szép boszorkányégetős időkben. Ekkor azonban megérkezik Bill, de nem rohanhat rá a szent seregre, mert Steve ügyesen Sookie fejéhez szorítja fegyverét, hogy elkerülje a támadást. Bill csúnya vérengzést helyez kilátásba arra az esetre, ha szerelmének baja esne, de nem kell megvárnunk, végül mi sül ki a dologból, mert betoppan Jason, és miután kilőtte a pisztolyt Steve kezéből, bónuszként gyönyörűen homlokon találja a prédikátort. A fején immár csini, zöld festékfoltot viselő Steve csúnyákat kiabál, a gyülisek megijednek, Sookie meg kiszabadítja Eric-et, aki azonnal a „szent vezér” torkának ugrik.

Ha ez még nem lenne elég, beséltál Stan és kovbojvámpír serege, majd szépítés nélkül közli, hogy ők most bizony mindenkit le fognak mészárolni. Kezdenék is a mókát, de Godric megakadályozza, és mindenkit haza küld. Stan csalódott, amiért elmaradt a gyilkolás, de kénytelen a seriffre hallgatni. Steve még mindig nem húzza meg magát, arról papol, hogy a végítéletkor majd kiderül, ki jut a Pokolba és ki a Mennybe, erre Jason felvilágosítja, hogy ő már járt a Mennyben, méghozzá a tiszteletes kedves feleségének közreműködésével. Ezután még be is húz neki, hogy kerek legyen a dolog.

Ahogy várható volt, Sam-nek nem nagyon hisznek a rendőrök, főleg, hogy egy komoly névtelen bejelentés alapján jöttek ki a helyszínre. A forrást nem hajlandóak elárulni, de Sam nyilván Maryann-re gyanakszik, meg mi is. Bud úgy érzi, nem is ismerik Sam-et, mivel semmit sem tudnak a múltjáról, és ez nagyon nincs rendjén. Andy próbálja védeni a szerencsétlent, de csak a bikás-zombis sztorival tud előjönni, amire mindenki csak sajnálkozva néz „szegény alkesz miket ki nem talál” tekintettel. Sam igazolná a történetet, de maga sem bízik benne, hogy bárki elhiszi.

Tara a megzuhant Eggs-t vigasztalgatja, de a fiú nem tud szabadulni az érzéstől, hogy valami nagyon rosszat tett. Maryann szól, hogy kész a vacsora, és most jön az, amitől mindannyian féltünk… Igen, pontosan, a szívet tálalja fel az öreg boszorkány, valamiféle szuflénak álcázva. Varázslat lehet a dologban, mert a fiatalok hatalmas élvezettel tömik az arcukba a véres cafatokat, csak a néző érzi úgy, hogy visítani kéne. A háború elmaradását a dallasi vámpírok és vendégeik szolid partival ünneplik, ahol Sookie kérdőre vonja Billt, amiért nem jött időben a megmentésére. Egyelőre elmarad a magyarázat, és még Eric is kellemetlenkedik.

Jessica és Hoyt épségben hazaért, és folytatnák, amit abbahagytak, de a varázs megtörik, mikor Jessica rájön, hogy visszanőtt a szűzhártyája. Ez bizony nagy szívás. Bill igyekszik tudatosítani Eric-ben, hogy Sookie sosem lehet az övé, de félő, hogy a meccs még nem ért véget. Hugo-t Isabel viszi Godric színe elé, és a seriff a sírdogáló nőt látva megkegyelmez neki, azzal a feltétellel, hogy többé be sem teszi a lábát a környékre. Isabel hálás, mivel még mindig szereti a fickót. Jason félrehívja Billt, és bocsánatot kér, amiért ellenezte a húgával való kapcsolatát, meg úgy általában a sok hülyeségért, amit csinált. A végén még meg is öleli, amire Bill nem nagyon tud mit reagálni. Aranyos jelenet.

Godric elmondja Eric-nek, hogy rájött pár dologra a vámpírokkal kapcsolatban. Szerinte az volt a gond, hogy sosem kezelték egyenlően az embereket, és a hosszú évek során csak egyre kegyetlenebbek lettek. Ha ezen változtatnának, talán békében élhetne egymás mellett a két faj. Eric csak les ki a fejéből, még új neki, hogy térítője átment Gandhi-ba. Eggs és Tara felfalta az összes „szuflét”, és nagyon jó hangulatban vannak. Maryann elégedetten szemléli, ahogy egyre furcsábban viselkednek, például elkezdik egymást ütni, hisztérikus nevetés kíséretében. A szemük is elég hamar feketévé válik, és jöhet, ami ilyenkor szokott, a vad szex, amire másnap nem fognak emlékezni.

Lorena is befut a partira, ahol azonnal kiszúrja Sookie-t, és beszélgetésbe elegyedik vele. Elmondja, hogy Bill vele töltötte az előző két éjszakát, és ő a teremtője. Arra célozgat, hogy ő és Bill még mindig szeretik egymást, emellett irritáló stílusban sértegeti Sookie-t, aki elég hamar be is pöccen, és a fejéhez vágja, hogy Bill sosem érzett iránta semmit. Erre Lorena már harapna, de Godric, az örök konfliktuskezelő elkapja és ki is utasítja a körzetéből, némi hegyibeszéd után. Bill kikíséri Lorenát a fészekből, a nő meg még mindig csak azt hajtogatja sírva, hogy szereti, és még biztos találkozni fognak valamikor. A bulira váratlan vendég érkezik Luke személyében, aki Steve Newlin-tól hozott üzenetet. Ennek tartalma egy nagy durranás, amit Luke a testére szerelt bomba működésbe hozatalával ad át az egybegyűlteknek.

Címkék: true blood
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2010.01.08. 17:06:22

Jó a HV:)
Nagyon örültem, hogy Jason karakterét ilyen jó irányba vitték, ezt nem tudom elégszer mondani,mert az első évadban nem igazán volt vicces.

Eric meg Bill.. Rohadt jó volt amikor megjelent a templomban Bill és egyből kiáltotta, hogy Sookie (mint mindig:D) és Steve meg Sookie felé fordulva kérdezte, hogy miért van mindenki úgy oda érted:D:D:D

szerintem nem választottak Godrick-nak jó hangot, mert, így annyíra nem jön át, hogy milyen kis 'fiatal'srác.

És most kezdődik majd csak az igazí móóka:D:D:D

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.01.09. 10:21:08

Jasont utáltam az első évadban, nagyon irritáló volt. Most viszont tényleg jópofa.

A hangok nem túl jók úgy összességében...Szerintem Eric is rémes, össze sem lehet hasonlítani az eredetivel.

Heyjoe 2010.02.04. 12:22:57

Ezért kell eredeti hangon nézni:D Én próbálkoztam a szinkronossal, de a 2. rész után váltottam, borzalmas a szinkron:S
süti beállítások módosítása