Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x04

2009. november 27. 08:00 - Póniló

Mozgalmas részt hagytunk magunk mögött, távozott Joseph és Tony, Lovely viszont sajnos nem. Emellett két sérülés borzolta a kedélyeket a kék csapatban, Kevinnek a bokája fordult ki, Dave-nek pedig a csuklójában szakadt el egy szalag. Rövid visszaemlékezés után Lovely-val kezdünk, aki örül, hogy még itt van, szerinte Gordon így akarja kihozni belőle a legtöbbet. Emellett konstatálja, hogy Gordon ”loves Lovely”, ilyen beszólásért minimum egy füles jár. Suzanne közben azon kesereg, hogy Tenille még mindig itt van. Tenille-nek persze mindez nem tetszik, neki Suzanne-ból van elege. Hogy teljes legyen az összkép, a kékeknél Van azt ecseteli Kevinnek, milyen jó lesz, ha végre megválnak Andy-től. Fő a csapategység.

Gordon is észlelhette ezt a nagy összetartást, ezért olyan feladatot eszelt ki, ahol két séfnek együtt kell dolgoznia. Tenille megkapja Suzanne-t párnak, Van pedig Andy-t, mindenki boldog. Párba került még Jim és Robert, valamint a két sérült, Kevin és Dave, a vörösöknél pedig Tek és Lovely, valamint Ariel és Sabrina. Amanda ezúttal kimarad a mókából, be is vágja a durcit, inkább maradt volna ki Lovely.

 

Még mindig nem tudjuk mi a faladat, Van azt vizionálja, hogy biztos majd összebilincselik őket, de szerencséjére Gordon másban sántikál. Kolbásztöltő verseny lesz, ahol bizony csak a méret a lényeg. Gordon tart egy gyors bemutatót, egyszerű mint az egyszeregy, befúj, felhúz, tölt. Mi persze, akik disznótoron edződtünk, csak mosolygunk a tv előtt. Gordon tökéletes 15 centis kolbászokat vár a pároktól hatos füzérekben. Amelyik csapatnak előbb jön össze 6 füzér, nyer. Első blikkre úgy tűnik, előnyben vannak a fiúk, a lányok ugyanis még sosem töltöttek kolbászt. Ez annyira nem lepett meg, az viszont igen, hogy a fiúk már mind próbálták. A vörös csapat azonban borítja a papírformát, Suzanne és Tenille a leggyorsabb, de a másik két pár is gyorsan produkál egy-egy tökéletes kolbászfüzért, a kékeknél azonban csak Kevin és Dave tartja a frontot. Később Van és Andy is belejön, fel is jönnek a fiúk 5-4-re. Robert és Jim viszont hihetetlenül béna, esélyük sincs még egy pár kolbász sem összehozni, nemhogy hatot egy sorban. Így viszont simán nyernek a lányok, a jutalmuk egy kis bajor sör és kolbászbuli, egyfajta Californiai Oktoberfest. A fiúk ismét takaríthatnak, ezúttal a csapatok lakrészeit kell kipucolniuk, hálók, fürdők, konyha stb.

 

Kevin nem boldog a vereségtől, nem is rejti véka alá a véleményét, Robertet és Jimet okolja, lássuk be, nem alaptalanul. Robert ki is akad, üvöltözik egy kicsit Kevinnel, aztán puffog egy sort magában, nem vesztes típus ő, mondja. Kevin később azért elmondja, hogy Robert legalább küzd, megtesz mindent, Jim meg mint egy csiga, mintha nem is lenne ébren. Van közben hányingerrel küszködik, disznókkal lakok együtt, minden tiszta dzsuva, gondolja, van valami igazsága, tényleg retkes minden. A lányok igazi germán hangulatban töltik közben az időt, mindenféle wurst-ot meg kolbászt tolnak, söröznek, JP talpig németben, imádom. Robert közben tovább morog, nem akar ő veszteni többet, folyamatosan veszít, mióta itt van. Scott felhívja a figyelmét, hogy jó lenne, ha a versenyszelleme a feladatok közben jelentkezne, nem pedig utána. Erre Robert elveszti a fejét megint, földhöz vágja a seprűjét, később szét is töri, küzd ő mindig, tavaly majdnem meghalt a verseny alatt, most sem akar veszteni, meghalni meg pláne nem.

Másnap a műszak előkészítése során a lányok vidámak, önbizalommal teltek, a kékek morálja viszont a béka segge alatt van, sérültek, vereségek, Robert kirohanása, van mivel küzdeniük. Dave közben hívást kap az orvostól, elkészült a röntgenje, sajnos rossz hír, eltört a csuklója, nem csak repedés, be kell gipszelni, ami eléggé akadályozza majd a munkában. Dave maga alatt van, élete lehetőségét – amit tényleg nem sok ember kap meg – nem akarja elszalasztani, de lehet, hogy rákényszerül. Gordontól kér tanácsot, minek hatására végül úgy dönt, hogy marad, mert szerencsére a gyengébb keze a sérült, és amúgy is nagyon örül, hogy Gordonnal dolgozhat, úgy érzi, egy kézzel is képes végigcsinálni és megnyerni a versenyt. Gordon szerint jó döntést hozott, örül, Dave megkönnyebbül, mindenki boldog, bár Kevinnek azért annak kétségei. Dave-nek el kell mennie gipszeltetni, nem ér vissza a műszak kezdetére, így a fiúk két fő mínusszal rajtolnak. Nyitás előtt Gordon kiválasz két főt, Arielt és Jimet, akik kis étvágygerjesztő falatkákat fognak készíteni és felszolgálni a közönségnek, azzal, hogy amint végeznek, spuri vissza a konyhába. Jim nincs elragadtatva az ötlettől.

Sztárok napja van ma a Pokol konyháján, érkezik többek között, Drew Lachey énekes, Melinda Clarke (Julie Cooper az OC-ből), Kristy Swanson színésznő, Tom Green (ex Mr. Drew Barrymore), aztán van itt profi futballista is (amerikai futball természetesen), akinek a neve rejtve maradt, legalábbis elöttem, lehet guglizni, akinek több kell. Ariel és Jim megkezdi az étvágygerjesztést, Ariel pörög, hamar végez, Jim viszont nem sieti el, megalszik a tej a szájában. Gordon már JP-t is elküldi érte, de hasztalan, Jim teljesen visszaveti a kék csapatot, nehéz lesz behozni a lemaradást két fő mínuszal. Suzanne közben Tenille-t zaklatja a rizottó miatt, de Tenille nem hagyja magát, ráadásul ezúttal jól teljesít az előételeknél, be is szól a nagyszájúnak. El is húznak a vörösök, de nem sokáig, Tek ugyanis beint, elsózza a tésztát, John O’ Hurley vissza is küldi. Tek bepánikol, de Tenille kisegíti, így nem marad éhen a Seinfeld egykori sztárja, aki nem mellesleg jelenleg Los Angelesben játsza Artúr királyt a Spamalotban.

Robert ezalatt fuldoklik a füstben, de ez nem veti vissza, remek a salátája. Ezzel helyre is zökkenti a fiúkat, árasztják magukból az előételeket a srácok. A lányok közben már a főételeknél tartanak, de Lovely kidobja a horgonyt, íztelen fogást szolgál fel, só bors, ismerős? Kék konyha, úgy tűnik, minden megy a maga útján, Kevin laposhala tökéletes, Andy viszont hideg bárányt szolgál fel. Gordon kiküldi a fél rendelést, közben Robert kiabál Andyvel, hogy kapja magát össze, ráadásul kifejezetten fel is hívja Scott figyelmét arra, hogy Andy milyen gány munkát végzett ismét a báránnyal. Gordon viszont Roberttel kiabál, hogy vegyen magából vissza. Nem tudom, mi van ebben az évadban, valamit belekeverhettek a versenyzők italába, gyanúsan sokan mutatják az őrület bizonyos jeleit. A kiabálás sajnos az étkezőig is eljut, Tom Green láthatóan azon agyal, hogy lefújja a vacsi utánra tervezett mozit. De az sem kizárt, hogy kiugrik a mekibe egy hambiért is.

Odaát a vörös konyhában Lovely alvajár, valahol máshol van, Gordon szólongatja de semmi. Miután Lovely életjeleket mutat, Gordon megkérdezi tőle, hogy milyen főételhez készíti a köretet, Lovely egy tömör és velős Öööö-vel válaszol. Közben a magát tökéletesnek gondoló Suzanne is hibázik, neki sem megy a bárány, de míg a kékeknél Andy javít, Suzanne csak szenved tovább, az istenért sem tudja egyforma szeletekre vágni a húst. Közben befut Dave, épp időben, mert a srácok azt sem tudják, hol áll a fejük, kommunikáció nulla, eredmény se sok. Gordon a félkarúra bízza a desszerteket, de Dave túlteljesít, mindenhol ott van, le is nyűgözi a főnököt. Két órával nyitás után mindkét csapatnak 3 asztala maradt, Gordon versenyt hirdet, amelyik csapat előbb végez a három asztal főfogásaival, az a nyertes ma este. Mindenki rohangál, mint a mérgezett egér, kivéve Lovely-t, aki el is cseszi a köreteket, így annak ellenére nyer a kék csapat, hogy Andy első csirkéje nyers maradt.

A desszertek után Gordon értékeli az estét, sikeres műszak, szoros verseny, a fiúk győztek, a köreteken múlott az egész. Suzanne most sem tudja tartani a száját, magyarázatot kér Gordonról. Meg is kapja, ők előbb végeztek, pedig egy fő és egy kar mínuszban vannak, vetted? End of f**king story. A vesztesek legjobbja ezúttal Sabrina volt, neki kell két lányt kiesésre jelölnie. Fenn a lakrészben a fiúk Suzanne-on röhögnek, a lányok Sabrinánál lobbiznak, de hiába, a szőke már döntött. Elsőként Tek-et jelöli, másodjára pedig természetesen Lovely-t. Lovely harmadszor áll itt, reméljük utoljára. Gordon megkérdőjelezi az elszántságát, szerinte Lovely lassú, nem töri magát. Lovely nem ért egyet, hajt ő, csak Gordon nem látja. Gordon rákérdez, hogy tényleg azt állítja-e hogy olyan gyors, hogy nem is látni, Lovely válasza igen, „szent szar”, mondja Gordon a nézőkkel kórusban. Tek arról beszél, hogy nagyon szenvedélyes, jó szakács, és jó vezető, Gordon kétli, de nem faggatja tovább, amiért nagyon hálásak vagyunk. Döntésre várunk, aki hazamegy, az … Suzanne. Nagyszájúnak elkerekednek a szemei, be van szarva rendesen, de nem, mégsem ő megy haza, Gordon csak a véleményére kíváncsi. Suzanne megkönnyebbül és elereszt egy sátáni mosolyt, majd Lovely mellett szavaz. Gordon egyetért, szóljanak a fanfárok, gyúljanak örömtüzek, Lovely végre távozik.

Gordon figyelmezteti a csapatokat, hogy a jövő héten nagyon fontos műszak vár rájuk, úgyhogy kössék fel a gatyát. A részt egy 10 pontos beszólással zárja, a következőképpen összegzi Lovely teljesítményét: ha a főzőtudománya alapján neveznék el, a neve nem „Lovely” lenne, hanem „Useless”.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kathleen 2009.11.27. 19:57:04

Ismét egy élvezhető hogyvolt. Köszi!:)

naughtyL 2009.11.27. 22:38:59

nekem ez volt az első teljes évadom Hell's Kitchen-ből és csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
jó volt, hogy volt kinek szurkolni!
Jó írás:)

Póniló 2009.11.28. 16:31:37

@kathleen: @naughtyL:
köszi
és ez tényleg izgis évad :-)

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.11.29. 17:37:43

@Póniló: tényleg egyetértek ez volt az egyik legérdekesebb évad, bár én az elsőt is láttam teljesen, és az amiatt hogy elöször láthattuk Mr. Ramsey-t mint egy főnököt igen ütött. Ott tényleg kiemelkedett az a két döntős, de mindenképp jó, hogy minden évadban egyre több és jobb szakácspalánta van, persze mindig is lesznek Lovely-k :)

Póniló 2009.11.29. 19:38:17

@Mr.Miller:
Szerintem mindegyik évad jó volt a maga nemében, de tény hogy pl ez után furcsa lenne megnézni az elsőt. Sokkal dinamikusabb az egész műsor már...
Azt szerettem a korábbi évadokban, amikor egy esélytelennek tűnő versenyző is eljutott a végéig, vagy legalábbis messzire, és azért erre sok példa volt. Az elsőben a két srác tényleg kiemelkedett, de a másodikban Virginia vagy a harmadikban Bonnie elég underdog-nak számított az elején. Az a jó Gordonban, hogy nem csak a technikai tudást értékelte, hanem a fejlődést is, vagy a készségeket. Petrozza pl. sokkal képzettebb volt Christinánál, és Paola is Danny-nél, és mégis...
Lovely-k meg Amandák meg kellenek, különben kiken röhögnénk :-)

kathleen 2009.12.02. 12:19:02

Nekem az a kínai(?) pasas tetszett, amelyik elbőgte mindig magát...:D
süti beállítások módosítása