Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x03 - Jal

2009. október 26. 12:00 - Hankasid

Jal áll egy nagyzenekar közepén és klarinéton játszik, közben egy tanár néni karmesterként, durva szitkozódások közepette próbál a zenészek bénázása miatti hangzavarból valami zenefélét kihozni. Nem sikerül neki. Bejön egy férfi tanár és nagyon udvariasan próbálja felhívni a tanár néni figyelmét, hogy ne káromkodjon olyan durván, az készakarva úgy érti, hogy a diákok káromkodnak és megígéri, hogy beszélni fog velük. Közben megtudjuk, hogy Jal az Év ifjú művésze címért indul egy versenyen, erre készül most is éppen. Ez nagyon gyenge kezdés volt, csak remélhetjük, hogy a továbbiakban fel fognak pörögni az események.

Tony és Michelle csókolóznak Toniék nappalijában, Jal és Effy is a szobában vannak. Jal ruhavásárlásra próbálja elhívni Michellet, de az inkább felmegy az emeletre Tonyval. Effy egy nemzetközileg érthető mozdulattal mutatja, hogy mi célból mentek föl, de erre már magunktól is rájöttünk. Így Jal egyedül indul el. Éppen ekkor érkezik Sid, aki Tonyval akar lógni, de Jal lecsap rá és ráparancsol, hogy kísérje el őt vásárolni.

A vásárlás alatt történteket a rendező erősen Sid komikusi képességére építette több-kevesebb sikerrel. Sid Mr Bean-es mozdulatokkal ügyetlenkedik a női bugyikkal, majd Jal hívására bemegy a próbafülkébe, hogy segítsen neki felhúzni a cipzárját. Beszorul az ujja a cipzárba, amitől fájdalmában nyögdécsel, amit a kint tartózkodók természetesen félreértenek. Később a plázában sétálnak, ahol Sid elmeséli titkos tervét, arról, hogy részegen hogyan fog összejönni Michellel. Jal sajnálkozik Sid szexmentes életén, mire Sid visszavág, hogy Jalnak is inkább az év művésze díj jut, szex viszont nem. Na végre Sid, jól szóltál, ne hagyd magad többet cikizni!

 

Jal gyakorolni próbál a szobájában, de nagyon zavarja a másik szobából áthallatszó hangoskodás, valami hip-hop szerűség üvölt. Átmegy a zaj forrásához, két fekete és egy fehér srácot láthatunk, ahogy rappelni próbálnak, testvéreinek nevezi őket, remélem azért ez ki lesz fejtve majd jobban is. Nem tudja leállítani őket, a "zene" folytatódik. Lemegy apucihoz panaszkodni, aki megvédi fiait, mivel neki az a zene jobban tetszik, mind a lánya klarinétozása. Itt megismerhetjük apuci fiatal szőke barátnőjét, akit érthető módon, Jal nem csíp.

 
Jal felhívja Michellet, de az még mindig Tonyval viháncol, közben tovább ordít a hip-hop a fiúk szobájából, így Jal bemegy gyakorolni a lakásban levő stúdióba, ahol az üvegfal mögött éppen apuci hetyeg a szőke cicával.

Másnap közösen reggelizik a család, a két fekete testvér a hugicával vállvetve cikizi a pót mamit, aki sikertelenül igyekszik azon hogy szimpi legyen nekik. Most nagyon egy hullámhosszon van a három testvér. Apuci azonban határozottan megvédi a szöszit.

 
Újabb próba az iskolában, majd az igazgatónőt hallgathatjuk, ahogy irodájában Jalnak elmondja, hogy milyen nagyra tartják, hogy az ő fogyatékosságaival és az ő hátterével milyen sokra jutott. Vajon Jal miért nem borítja rá az asztalt? Elmondja, hogy riportokat fognak vele készíteni a verseny kapcsán, majd átad egy listát arról, hogy Jal mire számíthat, hogyha netán veszítene a versenyen.
 
 

Michelle szobája, láthatóan sikerült alaposan kitakarítani a múltkori, kaja szétdobálós, buli óta. Jal és Michelle nézik a TV-ben a Jallal készített interjút, aki a riporterek rémálmát valósítja meg azzal, hogy egyszavas válaszokat ad a kérdésekre. A Siddel vett ruha helyett Michelle keres a saját ruhatárában valami dögös cuccot neki. Ezen a sztorin még dolgozhattak volna a forgatókönyvírók egy kicsit, mindjárt elalszok!

A csapat fiú tagjai próbálnak bejutni egy klubba, de mivel nincsenek 21 évesek az ajtónálló nem engedi be őket, ekkor hál' isten jön Jal és intézkedik, mivel az apja klubjáról van szó, a fiúk bemehetnek.

 
Jal új ruhája és főleg egyik testrészének látványa osztatlan elismerést vált ki a fiukból, Maxxienak is nagyon tetszik, pár pillanatra el is felejti, hogy ő meleg. Chris meg szeretné érinteni a ruhát mell tájékon, de határozott női kezek akadályozzák meg ebben. Jelt megszólítja egy szimpatikus idegen férfi a klubban, de aztán nem történik semmi, tovább mennek. Tony a bárpultnál flörtöl Abigailal, aki ezek szerint nem haragszik a múltkori bulin történtek miatt. Sid és Michaelle messziről nézik őket, Michaelle féltékeny a lányra, Sid pedig nyomulna Michellere, de a lány lehűti, hogy csak testvéreként szereti, azért egy csók még belefér. Megjelenik Cassie, egy sört hozott Sidnek, láthatóan fülig szerelmes a fiúba. Az egy hajtásra megissza, kicsit böfög, majd otthagyja Cassiet. Cassie összetörten ül egyedül.
 
 
Jal testvérei a színpadon, egy hip-hop szám előadásába kezdenek, de nem szól az egyik mikrofon, az elektronika meg összegerjed, így el kell húzniuk. Új DJ veszi át a mikrofont, a csapat nagy bulizásba kezd a színpad előtt. Közben Jal nézi, ahogy Tony és Abigail csókolóznak, majd egyértelmű céllal távoznak a bárból. Később Jal egy kanapén Sid mellé ül, hogy megvigasztalja. Sid bízik benne, hogy a vigasztalás talán többet is jelenthet, de ma este már a második lány világosítja fel arról, hogy csak barátként tekint rá. Sid, lassan mondom, hogy biztosan megértsed: C A S S I E.

Ekkor melléjük ül az előbb feltűnt szimpatikus fiatalember, aki meghívja őket egy másik buliba. Az utcán azonban meglepetés várja őket. Hirtelen feltűnik Mad, és a kedves fiatalemberről is kiderül, hogy Mad barátja. Mad elveszi Sid hitelkártyáját elkéri a PIN kódját, majd széttöri Jal klarinétját. A támadók már éppen távoztak, amikor feltűnik Jal három, a színpadon az előbb leégett, testvére és elkezdik ütni Sidet. Mire Jal le tudja állítani őket és felvilágosítja őket a tévedésről, addig már Sid jó pár ütést kapott. A három fiú Madék után fut. Kiderül, hogy a vérző, nagy fájdalmakkal küzdő Sidet ugyanaz a kérdés gyötri, mint engem: a fehér srác ugye nem Jal testvére. Jal válasza: nem.

 
Jal a zenetanár néninek meséli el telefonon a történteket, aki nyugtatgatja, hogy majd kitalálnak valamit az összetört hangszer ügyében, de csak holnap reggel, most inkább befejezné a beszélgetést. Mint kiderül azért nem akar most több időt szakítani Jal problémájára, mert a takarója alatt az a tanár tevékenykedik, aki az iskolában a káromkodások miatt panaszkodott. Ahogy haladnak előre a dologban, a tanár néni újra káromkodós hangulatba kerül, de ez most valahogy nem zavarja a tanár bácsit, lehet hogy a paplan alatt, fülén a tanár néni combjaival nem is hallja?
 

Kórterem, a három rommá vert "testvér" köztük Jal és Michelle. A fiúk keze-lába begipszelve, felpolcozva, éppen felelevenítik a verekedés részleteit, a lényeg, hogy bár vitézül küzdöttek, de végül Mad és barátja lenyomta őket. Jal kérdésére, hogy mit tudnának nekik segíteni, a legbátrabb eldadogja: Szeretné ha Michelle csőrözne vele, majd kiderül, hogy mindannyian ezt szeretnék. Michelle megteszi, mivel ő egy belevaló csaj.

Jal a stúdióban leskelődik apja után, aki miután beszélt az egyik fiával, spontán rappel egyet. Na ez az a rész amit a szinkron nem tud visszaadni, bár én az eredeti hangtól sem jöttem izgalomba. Talán ha inkább Sid elénekelné a Wild Wordot, de nem is tudom, hogy ez most miért is jutott eszembe. Kis apa-lánya veszekedés a stúdió privát használatáról érintve a szülők válását is, majd apuci felküldi a lányt a szobájába takarítani. Jal felmegy és egy klarinétot talál az ágyán, amit a meghatódottságtól sírva rak össze.

 
Eljött a nagy nap, Jal áll a színpadon, egy zenekar közepén, kezében egy klarinéttal és arra vár, hogy elkezdhessen játszani. Miközben a zenekar játszik, Madet látjuk, ahogy este siet haza, éppen egy alagútban megy, amikor Jal apja megáll mellette egy kocsival és az egyik megtermett embere betuszkolja a kocsi hátsó ülésére, bárhogy is próbál ellenkezni a bajszos drogíler. Újra a koncert terem, a zene elér ahhoz a részhez, ahol Jalnak be kell lépnie, nagy levegőt vesz és elkezd játszani. Ezzel a " vibrálóan izgalmas” képpel ér véget a szezon legunalmasabb epizódja.
 
Címkék: skins
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása