Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x06 – Mentőcsónak

2009. október 04. 11:00 - Llew

Idegen űrhajó hever egy kihalt bolygón, az előtte emelkedő sziklafal pedig azt valószínűsíti, hogy a landolás nem kimondottan a tankönyv szerint zajlott. Drága külső helyszínek helyett be kell érnünk ezzel a tíz másodperes képeslappal, mivel hőseink már odabent felderítenek. A MALP ugyanis egy jeladást fogott, ami feltehetően egy automata segélyüzenet. Azonban a hajó nyáladzó idegenek helyett üvegkoporsókban alvó Csipkerózsikákkal és Csipkejózsikákkal van tele. Jack gyors létszám ellenőrzést rendel el, így szétszélednek. Mikor azonban százötig jut – a százhatos egy csontváz –, egy robbanásszerű energia hullám halad át a hajón, amitől mind az eszméletüket vesztik.

Teal’c tér először magához, majd Daniel, aki azonban ijedt arccal üvölteni kezd, mikor meglátja a kopaszt, pedig ez még a félhomályos hajón is túlzás. O’Neill és Carter annyira ki van ütve, hogy még akkor is eszméletlenek, mikor az utánuk küldött CSK-4 haza viszi őket. Teal’c Danielt támogatja, miközben ő folyamatosan azt kiabálja, hogy vissza akar menni. Aztán mikor Dr. Fraiser megvizsgálná, megkérdi tőle, hogy kicsoda. Később Teal’c és Hammond tábornok a megfigyelőből nézik, amint Daniel az elkülönítőben őrjöng Dr. Frasiernek, hogy neki azt mondták nem lehet gond. Közben meg nem is meri fel magát a tükörben és valami Stromosról beszél.

A doki szerint az EEG-je egy kómásénak meg egy tucat különböző emberének a keveréke. Úgy viselkedik, mintha a lezuhant hajó egyik utasa lenne. Ráadásul az őrjöngő idióta – aki menet közben Marticeként, Talthus uralkodójaként azonosítja magát – a harmadik személyiség, aki a hazatérés óta felbukkant. O’Neill és Carter is magához tér, úgy tűnik mindketten rendben vannak. A háttérben eközben Siler őrmestert látják el, akinek vagy beverték az orrát, vagy az arcába csaptak egy ajtót. Dr. Frasier folytatja a beszélgetést Martice-szal, hátha valami információhoz jut. A fickó meg van elégedve az új testével, de kíváncsi mi lett a régivel, és hogy került ide az Ardenára tartó hajójáról.

Mikor a doktornő azt próbálja neki elmagyarázni, hogy talán többen is bujkálnak Daniel kobakjában, egy újabb személyiség bukkan elő. Tryan a Stromos legénységének tagja, és bár ő is megdöbben, hogy nem a saját testében van, higgadtan viselkedik és lehet vele kommunikálni. Utolsó emléke, hogy a Talthus elhagyásakor jelentett a felettesének, majd beszállt a fülkéjébe. Elmeséli, hogy a rendszer a hibernáció során elválasztja a tudatot a testtől, hogy megvédje az utazás és az ébresztés alatt fellépő memóriavesztéstől. Azonban kizárt, hogy egy másik testbe kerüljön vissza. Hacsak az eredeti nem halott. Miután elmagyarázza, hogy lehetetlen az egy teste keveredett tudatokat újra szétválasztani eltűnik és Daniel bukkan fel egy pillanatra, majd rögtön utána egy újabb személyiség.

Dr. Frasier szerint a mintegy tucatnyi idegen tudat elnyomja Daniel sajátját, aki egy kóma szerű állapotba menekülve igyekszik túlélni. Carter szeretne vissza menni a hajóra, hátha annak rendszereit tanulmányozva tudnak segíteni. Az alapján, amit Tryan mondott a halott testekről, és hogy Teal’c egy nyitott fülke mellett talált Danielre, arra következtetnek, hogy valaki a hajón szándékosan tette ezt, hogy a memóriába tárolt tudatokat megmentse. Amíg Sam tanul, a CSK-12 majd átkutatja a hajót. A doktornő eközben visszatér az elkülönítőbe, ahol a régész testét ezúttal egy Keenin nevű kisfiú uralja. A gyerek utolsó emléke, hogy az apja – Tryan felettese – berakja a fülkébe indulás előtt.

Azért keltek útra, mert a bolygójának lakói már Keenin születése előtt tudták, hogy egy sötét csillag (=fekete lyuk) majd elpusztítja a naprendszerük központi csillagát, ami majd elnyeli a Talthust. Ezért megépítették a Stormost, és még két másik hajót, hogy áttelepüljenek egy új bolygóra. Azonban így is csak nagyjából háromezer embernek volt hely, ezért az uralkodók mellett – akik nyilván mind kiérdemelték – csak azok jutottak fel, akiket egy amolyan túlélő lottó keretében kisorsoltak. A fiú azért került az utasok közé, mert az apja a hajó egy tisztje, akik egyik családtagjukat magukkal vihették. Keenin azonban inkább a bolygón maradt volna, mivel az édesanyja nem mehetett velük. A doktornő éppen a feltörő emlékek miatt síró fiút vigasztalja, mikor ismét felbukkan Martice, de a nagyeszű méltóság még mindig nem fogta fel, hogy nincs egyedül a testben.

Carterék ezalatt a Stromoson elfogják Keenin apját, aki megpróbálja őket elkábítani. A férfi tizenkét másik tudatot hordoz, az egyikük meséli el, hogy mi történt. A hajó lezuhanása után a számítógép felébresztette Pharrint, ehhez azonban túl sok energiát vont el a többi fülkétől, amiket így a leállás fenyegetett. Nem volt elég ideje helyrehozni a hibát, és a fülkék sorra kapcsoltak le, ezért csak úgy menthette meg a többieket, hogy a rendszert felül írva a saját testébe töltötte őket. A csapatot is ezért kábította el, de Teal’c túl hamar tért magához, így csak Danielbe tudott letölteni pár tudatot. Carter felajánlja, hogy egy naqahdah generátorral ellátják energiával a hajót, de a sokaság nem tud dönteni. A csillagkapu létezését meg el se hiszik.

Az alku azonban csak akkor áll, ha Danielből kiszedik a többi tudatot. Mivel a különböző személyiségek csak vitáznak, Sam ráparancsol Pharrinra, mire ő szembesíti őket azzal, hogy arra kényszerítik döntsön a fia és népének ezer tagja között. Visszaviszik „őket” a Földre, ahol elmondja az éppen soron lévő Tryannek, hogy mit kell tenniük. A beosztott elég jól vette a „halálának” hírét is, így most se ellenkezik. Ekkor azonban ismét előkerül Martice, aki teljes uralkodói arroganciájával leállítja Pharrint. Jacknek ekkor szakad el a cérna, beront a szobába és közli Pharrinnal, hogy Daniel teste inkább nem lesz senkié, de nem hagyja meg egy ekkora tuskónak.

Ez az érv végül is a döntő, és miután a férfi utoljára beszél szemtől szembe a fiával, visszatérnek a Stormosra, ahol Daniel egy durva fejfájás kíséretében visszakapja a testét, a többi tudat pedig elméletileg átkerül Pharrinba. Aki így már simán lejátszhat egymaga egy teljes focimeccset úgy, hogy még bíró is lesz. Carter visszaállítja a hajó energia ellátását, az utasok felébresztését és áttelepítését meg ráhagyják a CSK-4-re.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2009.10.05. 18:06:02

Hát ezt a részt Shanks felkapta a hátára, integetett egyet, aztán elvitte. Pont.

Gabba 2009.10.10. 09:59:30

O'Neill az évadok előrehaladtával egyre többet oltja a népet, beleértve saját embereit is. Most is ez milyen volt már Tealc'-kel?

Teal'c: Daniel Jackson elektroenkefalogramja anomáliákat mutatott.
Jack: Nem tudod még egyszer kimondani.

Ezen vagy tíz percig röhögtem.

Sephinroth 2009.10.15. 13:32:32

@Gabba: Igen ezzel valahogy én is így voltam:D
Viszont én azt az elmebeteg uralkodót úgy leütöttem volna, hogy csak nyekkennt volna. Shanks alakalomadtán jól alakít ütődött szerepeket.:D Ez a fizetség miatt van, vagy a gyerek alapjáraton ilyen?:D
süti beállítások módosítása