Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights - 1x08 - Crossing the Line

2009. július 11. 13:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából: Jay a fürdőben rákérdez, van e valami gond Lyla és Tim közt, majd elmondja kétségeit Hercnek is, ezek ketten félreléptek. Mize bemutatja MrHuntnak Smasht, aki igen görcsösen játszik, Tim viszont remekel. Kétségbeesésében Húszas elkezd doppingolni.

 

Billy és Tim szupermarketben vásárolnak, hatalmas adagokat, elvégre táplálni kell a péntek esti vadállatot. Bátyó aztán mobilon vitatkozik főnökével, majd a hívás után visszapakol pár dolgot a pultra, úgy tűnik, kirúgták. Pénztárnál derül ki, még így sem elég a pénz, ekkor lép oda Tyra kisegíteni őket. Aztán úgy vigyorognak egymásra Timmel mint kapcsolatuk kezdetén, és dugnak is egy jót a raktárban azonnal. Lyla saját orvosi módszereivel vizsgálja Jayt, csókok a testén, hol érzi? Lent sajnos továbbra sem, de egyre feljebb haladva egyre izzik a levegő… Ez az a pillanat, amikor a megcsalásra rá kell kérdezni hirtelen, a srác meg is teszi. A csókoknak vége szakad, Lyla döbbent arcot mutatva tagad, majd Jay elkezd bocsánatot kérni, de ez a kórház meg minden, megőrjíti. A lány persze hogy megbocsátja a kérdést, újra összebújnak, de Jay szemén látjuk, hogy tudja, szerelme hazudott….Smashnek elmagyarázza a bodybuilidinges bolttulaj (tipikus testépítőnő, legkisebb izma is jobban domborodik, mint a melle) hogy ha tényleg erősödni akar, egy szuri nem elég, egy hosszabb kúra kell, aminek ára 1200dollár… Brian otthon anyát akarja megfűzni a pénzre, indok persze más. Van egy régi vita köztük, Mama azt akarja, hogy fia ne csak a focieredmények, hanem a tanulmányik alapján is kapjon ösztöndíjat fősulira. Smash hírtelen bejelenti, hogy Smashnek előkészítő tankönyvekre és tanfolyamra kellene a pénz. Anya örül, de sajna ennyit nem tud holnapra előkeríteni. (nem szegények, Mattéknél például jobban élnek, de ez így egyszerre nagy összeg)

Edzésen Húszas és Harminchármas is jó, megjelenik Billy bátyó és megbeszél egy vacsorát Ericékkel Tim lehetőségei ügyében. Tammy egy szurkolólánnyal beszélget romló tanulmányi eredményeiről, az okot kérdi, a lány erre elmondja, hogy a Párduca hármasban akarja…Aztán kiderülnek a részletek is, focissal járni rang a suliban, és ez a bizonyítása lenne a lány igaz szerelmének, a srác szerint, és sokan csinálják ezt a suliban… Van egy Párduc, azonban aki nem ennyire nyomulós, most éppen Landry haverja süket dumáját hallgatja a büfében melózva. A Taylorok családi autója áll meg, Julie az aki a rendelés bemegy leadni. Nyomban egy suta-aranyos beszélgetést kezdenek Mattel, aki aztán rákérdez, van e döntés randiügyben, de még nincs eldöntve Julie szerint. Tammy kintről nézegeti a nevetgélőket, és ezt a pillanatot látja alkalmasnak elmondani férjének, mit is művelnek Párducai a randira hívott lányokkal, szóval lépjen közbe, de azonnal. Eric szerint ez hülyeség, Matt nem olyan, Julie pedig nagyon nem, és különben is, utóbbi utálja a focistákat. Belibben a büfébe MrBrian Williams is, és húga, Smash köszönti haverját és keresetéről érdeklődik, meg hogy van-e itt szabad melóhely? Kishúga nagy szemeket mereszt, Brian dolgozni akar?

Lyla a Riggins háznál kopogtat Tim jön kissé zavartan, a lány közli Jason tudja. Tim, nem tudja mit is mondjon, köztük ugyebár vége. Ekkor kijön Tyra is, a két lány gyanakvó mosollyal köszönti egymást, Lyla gyorsan elmegy, de még átadja Jay üzenetét meghívó a quadrugby meccsre. Tyra szemén látszik hogy neki itt valami gyanús…. Jay a quadcsapattal beszélget, kemény srácok, fekete pólók, tetkók, vagány dumák és stikában laposüveg, mint a Pokol Angyalai csak itt oldalt a kerék. A közlésre hogy játszana, nem mondanak ellent, csak a jelenlévő Phil tiltakozik. Jason kineveti, mi történhet vele, kitöri a nyakát? Az már megvolt Phil ! Az ápoló erre elmondja Jay még nem áll készen, ha felszakadnak a gerincén valami áttétek, akkor még a kezét sem tudja használni majd. Senkit nem hat meg vele, a kerekes srácok kigúnyolják, el is megy Philip sértetten….Tammy Lylával beszélgetne a suliban, Mrs Taylor bizalomébresztő szuperképessége itt is működik, ez a lány is csak elsírja a problémáját, ő is olyat, amit anyjával nem merne megbeszélni…. Edzőné szerint mindenképpen el kell mondania a dolgot Jasonnek, őszintén. Taylorék estéje, a Riggins vacsorát beszélik meg, mikoris Julie bejelenti, hogy Matt Saracen randira hívta. Tammy neki kezd egy őszinte anya-lánya beszélgetésnek erről az első randikról. A saját lánnyal azonban ez valahogy nehezebben indul mint a suliban…

Matt a büfében épp Smashnak magyarázná a kiszolgálás apró mesterfogásait de az új munkaerő azzal van elfoglalva hogy a kuktasapka is menőn álljon a fején. Amikor belibben egy szőke egy szimpla kávéért, na itt viszont akcióba lendül, és bájvigyorgásával rábeszéli egy habos-csokis emeletes műalkotásra. Elkészíteni Mattnek kell, de felszolgálni persze Smash szolgálja fel… Záráskor kissé csodálkozik, amikor látja, hogy Matt másfél dollár hiány miatt igen görcsölni kezd, hisz az nem tétel gondolhatja Brian!  A rehabon Jay és Herc keményen edzenek a folyosókon, aztán a vörös egy kis lelki edzést is tart, gúnyolni kezdi Jayt a megcsalós barátnő miatt, hogy mégsem dobta. Jason magyarázkodna, hogy talán tévedett meg minden, de Herc kemény, már tudja, amit még Jay nem. „Ha egy kripli srác továbbra is kapaszkodik abba a nőbe, akivel akkor kezdett, amikor még tudott járni, az csak önhitegetés hogy nem lett teljesen más, nem lett új élete.” A vita aztán odáig fajul hogy kilökik egymást a Székekből. Fekve Jay kijelenti, hogy nincs mása a földön, mint Lyla, Herc szerint, ha valaki kripli attól még nem kell tűrnie a megalázásokat… A kérdésre hogy most hogy jutnak vissza a Székeikbe, a dörzsölt vörösnek sincsen jobb ötlete, mint hogy röhögve óbégassanak Philip nővérért.

A büfében Smash éppen teljes munkaidős szünetét tartja, Matt nem nagyon szól be neki ezért, kerüli a konfliktust, ő ilyen. Belibben egy lány, Smash szerint itt az alkalom, hogy Matt randira gyakoroljon, beszéld rá amire Te akarod, mint én a múltkorit ! A rábeszélés igencsak haloványan hasonlít arra a múltkorira, és más véget is ér… Sebaj, Smash a fizetésről érdeklődik, és először hervad le a vigyor az arcáról amikor megtudja hogy az kéthetente van és az nem a mostani hét.. . A Riggins-Taylor vacsora, Billy saját sport sztorival kezdi a beszélgetést, ami csak Ericet érdekli őszintén. Aztán rátér Tim öccsére, van-e esélye főiskolai játékra? Edző szerint igen, ha tartja a múltkori formáját, akkor. Timet ez a párbeszéd viszont látványosan nem érdekli. Tammy a szüleikről kérdez, báty elmondja hogy apjuk lent él Corphus Christiben de ritkán ad életjelet. Tim megjegyzi, hogy pénzt és képeslapot kapnak azért, Billy szerint hat év alatt kettőt…A Taylorok számára világos lesz, hogy itt ellentét van a testvérek közt….témát is váltanak, bár az sem lesz jobb választás… Billy jelenlegi melójára, amiről az elkezd kamuzni, hogy igen, van, és jó. Tim erre leönti „véletlenül” vízzel. Másnap Eric Jayel beszélget, Timet dicsérné, de a srác inkább témát vált, megkéri Taylort, próbálja meg kicselezni őt egy Székben ülve. Ericnek persze nem megy, elismeri hogy Jason ebben is jó. A srác erre elmondja, egyedül edzőjének, hogy nem biztos, abban hogy kellene e játszania már most quadrugbyt.. Eric szerint viszont, most kell megragadni a dolgot, viselkedj férfiként, a szívedre hallgass.

A büfében Smash kukta zárás előtt a bevételt nézegeti,tapogatja, csupa készpénz szép tízesek húszasok, gyorsan elkapja a kezét, amikor megjelenik Matt, és gyorsan elindul hazafelé. Irányító döbbenten áll, nem tudja, mit gondoljon, utánamegy, és kérdőre vonja, mi volt ez, ugye nem vettél el belőle? Smash sértődött lesz, de Matt kemény, ha balhé van ő is repül mert ő vállalta a kezességet.. Valaki olyanért, akit a barátjának gondolt… Brian erre megenyhül, Smash egész rossz hetéről, panaszkodik, a meccséről, amit elszúrt, és hogy ezért volt ideges, a pénz kellet volna ugyan valamire, de mégsem vett el belőle, erre esküszik. Este Eric Julievel beszélget a randiról, atyai tanácsa az ahogy a focisfiúknak két dolgon jár csak az eszük, a szexen és az evésen. Julie persze kineveti, de megköszöni az aggódást is…. Aztán mindkét szülőnek bejelenti, hogy már rég döntött hogy elmegy Matt Saracennel randizni, igaz a srácot még bizonytalanságban tartja a kis ravasz nőszemély….Billy Riggs otthon sörözik, befut Tim és azzal, kezdi, mégis mi a baja bátyának Apával? Billy csak les egy pillanatig, öccse tényleg ilyen hülye? Aztán rákezdi, neeem, semmi baja, csak éppen, az hogy lelépett egy szó nélkül, amikor ő húsz éves volt és itt hagyta neki nevelni a kisöccsét. És félreértés ne essék, ez nem zavarta Billyt, nem lázadt ez ellen, tudja, hogy ő egy lúzer akinek nincs tehetsége. De Tim?. A focitudást, amivel kezdhetne valamit, de lecseréli a piálásra? ! Tyrát aki egy belevaló vagány csaj, helyette inkább béna barátja nőjét döngeti? ! Ezt nem bírja Billy elnézni, hogy öccse hülye fejjel eldobja magától a meglevő lehetőségeit és a tehetségét… Olyan lesz mint Apa… Erre Tim behúz neki egyet, a Rigginsek verekedni kezdenek de csak a szobában esik nagyobb kár….

Kezdődik a quadrugby, a lelátón Lyla és Tim is ott van. Herc Szürke, Jay és Corey Piros, így ellenfelek a pályán. A Pirosak kezdenek, Jay keményen beleveti magát a játékba, de Herc gyakorlottabb, kicselezi, megszerzi a labdát és begurul a gólvonal két bójája közé. Következő menet, Szürkék indítanak, Herc az ász játékosuk, neki adják a labdát, Jason megpróbálja megállítani Herc gúnyolódik rajta hajtás közben, Jason végül borul egy óriásit, elesik a Székkel. Lyla és Tim egy pillanatra rémülten állnak, de nincs baj, ezt az ütközést megúszta Jay, visszaültetik, megy tovább játszani. Hajtja a düh, övé a labda, kicselezi Herc-t, aztán dob egy hosszút a Törpének, aki be is száguld vele a gólvonalra. !

Örülünk. Aztán még egy ilyen hosszúpassz egy másik Pirosnak, megint gól, hamar kiderült ki is ennek a csapatnak az ásza. Szürkék kezdenek, Hercnél a labda, de Jay rajta, elszerzi tőle, Herc a nyomában de Jason ekkor – mint a rendes fociban – blokkot kér és megkapja, Corey és egy másik állítja meg Hercet, Jason gólt szerez. Most ő az aki a másik képbe nevethet, de a vörös nem sértődik meg gratulál, és vigyorog. Győzelem a Pirosaknak, de ez a játékról szól. A lelátón mindenki tombol, Tim és Lyla főként. Meccs után mennek gratulálni, Tim szövege „ez olyan volt, hogy jegyzeteltem is” leguggol, Jason készül rá, és behúz egy hatalmasat a jó barátnak. Aztán kiabálva követeli, hogy akkor már verekedjenek is meg, de Tim elhúzza a csíkot. Lylának sincs sok mondanivalója, sírva ő is el…. ..

Jó kis gospel ének-ima hangjai a Leghatalmasabb Tér Egyháza fekete metodista templomában. Az ékesszóló Grady tisztelendő nagy éljent kér az Úrnak, majd egykét külön kívánságot tolmácsol az egybegyűlteknek. Van e közösségnek egy olyan kiváló ifjú tagja aki már eddig is sok dicsőséget szerzett nekik és családjának sporttehetségével, de most az elméjét is pallérozni szeretné. Ehhez azonban szüksége van némi pénzügyi segítségre, ezért a tisztelendő kéri a gyülekezetet, adakozzanak igaz szívvel, mert az Úrnak adnak, ha neki adnak. (az USA kis egyházközösségekben ez is egy szimpatikus szokás, nincs alanyi jogon mindenkinek ingyen diploma, itt vagy tehetség kell, vagy még  pénz is melléje, de a közösség segít ha arra érdemes tagja vagy),. Brian az akinek legutoljára leesik kiről is van szó, Mama a könnyein át mosolyog rá, ő beszélt a lelkésszel….  Nem telik el sok idő és az érdemdús ifjú kezébe egy nagy köteg zöldhasút adnak a hívek – amit az el is költ hamarosan, testépítő szerekre….

 

Tim otthon, báty csak a szemével kérdi mitől kék az arcod? „Jay”, bólintás a válasz és a Rigginseknél minden a régi, megosztoznak újra a sörön.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása