Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x09 - Jelvénynyuszi

2009. június 05. 10:00 - missparker

Helyszínünkön egy halott drogdíler, Felix, közvetlen közelről lőtték agyon, a zsebeit kiforgatták. Egy lövés, négy töltényhüvely. A másik 3 lövést egy fiatal nő, Kendall kapta a hátába, valószínűleg menekülni akart. A csaj be volt állva rendesen, tequilaszag, és fehér por az orra körül. A Potter Általános Iskola tanári egyenruháját viseli, pedig az a suli jó messze van innen. Ha ilyesmi kell, messzebbre is elmennek érte az emberek, szól Reese, a tapasztalt.

Charlie meglátogatja Felix főnökét, Justint, akinek még a macskája, Fluffy is fontosabb, épp az állatorvossal beszél. Charlie megfenyegeti, a szépen menő üzletnek pont halott tanárnők szokták a véget jelenteni. Reese az iskolába megy, Kendallt mindenki szerette, Heidi, a kolléganője szerint sosem járnak arra, amerre megtalálták őt. A drogról sem tud. Iroda, Kendall cuccait nézegetik, az iskolában kötelező havi drogteszten Kendall mindig átment. Charlie egyetlen furcsaságot talál a lány jegyzetfüzetében: hat darab ötjegyű szám. Rendőrségi jelvények számai. Kendall Los Angeles-i zsarukkal járt, osztályzatot is kaptak tőle. Jelvénynyuszi. Tidwell óvná a kollégákat, még ne derítsék ki, kiket takarnak a számok, menjenek a drogos vonalon - megpróbálták, Justin zsákutca. A gyilkos fegyver is regisztrálatlan, úgyhogy nincs min elindulni, Charlie szerint nem lehet kihagyni a kollégákat: Kendall autója a házánál volt, hogy került a helyszínre? Valaki odavitte, talán az, akivel járt, utána kell nézni. Tidwell bólint, legyen így.

Hogy ne kelljen behozni kihallgatásra a kollégákat, elmennek a zsarubárba, ahol Kendallért virrasztanak. Legfontosabb egy Sean Graham nevű zsaru lesz, ő ötös alát kapott a teljesítményére. Bobby félrehívja Charlie-t, legyen diszkrét, ugyan Kendallhoz nem volt köze, de a barátnőjétől lehet, hogy hall valamit róla. Ilyen egy tisztes zsaru és családapa, ugye. Gyerünk a bárba, Charlie a nyusziktól gyűjti az infókat, naná, hogy ismerik a sztoriját, és fel is hozzák neki, csakhogy kevésbé legyen jó kedve.

Reese-t meg először nyuszinak nézik, a jelvényvillantás után megkérdezik, hogy akkor azért jött, mert leszbi nyuszik is vannak? Eredmény még semmi, Charlie Reese-nek álmodozik, szívesen megnézné a saját virrasztását, vajon kik jönnének el? Charlie, akkor halott lennél. Ja, az a része nem tetszene. Dolgozzunk, a lista szerinti hat zsarut keresik, egy zsaru magához ragadja az irányítást, ő Alex. A listán nincs rajta, de ő az egész csapat vezetője, segíteni akar, a hátsó szobába szólítja az érintetteket, Kendall szerintük sem drogozott. Egyetlen listás zsaru hiányzik, Sean. Alex a társa, óvni akarta, de muszáj megmondania, hol van. Az emeleti szobában, Heidivel. Hat hónapja elhagyta a feleségét, Kendall hozzá akart menni. Előző nap, Kendall halála előtt veszekedtek, a lány megkarmolta, a körme alatt megtalálják a DNS-ét, gyanúsított lenne. Charlie megértő, Heidi is azért hallgatott, mert tudta, hogy a veszekedés gyanúba sodorná Seant.

Ted egyetlen tanítványa a stréber csaj maradt (az indiai hazament, a hülyegyereket összeverték a földrengéskor, mert 50 dolcsiért akart adni egy üveg ásványvizet), de ő ugyanolyan lelkes tanár. Belép Olivia, Ted nekiesik: többször hívtalak, és nem vetted fel. Ha nem iratkoztál be órára, akkor menned kell. Olivia elmegy, de hülye vagy, Ted.

Charlie Sean feleségénél, Diane-nél puhatolózik. Azt állítja, nem a barátnő okozta a bajokat a házasságában, ő később jött. Vissza is dobja a labdát, Charlie is zsaru, hogy sikerült a házassága? Hááát, vannak bajok. Visszatérve Seanra, csak egyszer járt el a keze otthon, egyébként nem volt erőszakos. Diane régen jelvénynyuszi volt, nem csoda, hogy zsarufeleség lett. A vér azért nem válik vízzé, jelzi, hogy Charlie is nagyon bejön neki.

Reese a nyuszikat kérdezgeti, a saját erkölcsei sem épp sziklaszilárdak, de az már neki is sok, hogy a csajok végigpróbálták az összes erre kapható zsarut. De Kendall és Heidi nem veszekedtek Sean miatt, nem zavarta egyiküket sem a háromszög.

Este, Charlie hazaért, levél Racheltől, ma Jennifernél alszik. A bárban az egyik nyuszi felírta a számát a csuklójára, felhívja, legyen buli. Három nyuszi érkezik, csak egy kérdése van hozzájuk: honnan tudják, ki a jó zsaru? Ó, egyszerű: mindhárman lesmárolják, és megállapítják, hogy ő jó zsaru. Ted arra ér haza, hogy három ruhátlan lányka hancúrozik a medencében. Charlie is menne úszni, de csöngetnek. Bobby. A húgáért jött, ki is üvölti a medencéből, hazaviszi. Most meg a telefon csörög, Charlie-nak mennie kell.

Ugyanaz az este, Reese egyedül lőgyakorlatozik, amíg Tidwell meg nem jelenik. Merthogy törődni akar vele, mint barát. Fegyvercsere, lássuk, mit kezd Reese egy komolyabb kaliberrel. Megoldja. A csókba itt is egy telefonhívás zavar bele. Jött egy füles, megvan a cím, ahol a pisztolyt tartják, amivel Kendallt megölték. Gyülekező a megadott ház előtt, kölcsönös lebukás: Charlie arcán csillámpor, Tidwell és Reese egy kocsival érkeztek. Charlie még a kicserélt fegyverekre is felfigyel. Justin lakására jöttek, ő közben hazahozta a macskáját az állatorvostól.

Házkutatás, megvan a fegyver, Justin állítja, hogy felültették, a gyilkos tette oda a fegyvert, mert kell egy bűnbak. Charlie - tudjuk miért - hajlamos lenne hinni neki, de bizonyíték nincs. Justint letartóztatják, a ház elé megérkezett Sean és csapata, hogy ők akkor bevinnék a fickót. Charlie egyedül száll szembe velük, a többiek férfiasan hátramaradnak. Sean a fegyverét markolássza, Charlie ledumálja arról, hogy hülyeséget csináljon.

Ted újabb napja a suliban, Olivia várja az ajtó előtt, intézkedett: a terem tömve van. Azt mondta a fiúknak, Ted puszta kézzel megölt valakit a sitten. A lányoknak mit mondott? Ezt Ted fülébe súgja. Aztán meghívja az esküvőjére.

Másnap az őrsön, Reese nem akarna tovább kutatni, szerinte Justin a gyilkos. Charlie szerint van még nyitott kérdés: ha Kendall nem drogozott, miért volt mégis belőve, és hogy került a helyszínre? Vissza a bárba, van parancs Sean drogtesztjére. Alex fogadja őket, Justint akarja bemártani, ha Seant vizsgálják, az megerősíti Justin ügyvédjének pozícióját. Ráadásul rossz gombot nyom meg Charlie-n, felteszi a nagy kérdést, hogy most akkor a jelvényét komolyan gondolja-e, vagy csak az egyezség miatt zsaru. A válasz baljós, 'nem az számít, mi van nálunk, hanem, hogy mi határoz meg'. Akkor drogteszt, de másképp. Reese érti a dolgát: egy kis cukor az asztalra, elkezdi kártyával csíkokra osztani.

Alex reakciói egyértelműek, drogos a pasi: Tidwell nem hiszi. Az őrsön ott az összes nyuszi, Charlie magyaráz Tidwellnek, ők meg tudják mondani, ki a jó zsaru. Ne kérdezze, hogyan :) Bent 4 lány plusz Diane. Charlie kérdez: látták Alexet drogozni? Nem. Alex járt valamelyikükkel? Nem. De igen: Diane bevallja. Azt hitte, jó zsaru. De drogos bárba vitte, nem a zsaruk közé, sokat ittak, aztán elhagyta. Reese ismeri a drogos bárt, egy sarokra van a tetthelytől. A csapost az utcán kapják el, Alexet felismeri fényképről, Kendall is vele volt egyszer. Reese lemondóan sarkon fordul, kár, hogy egy drogos csapos nem a legjobb tanú. Charlie-nak új ötlete támad Reese hátát bámulva.

Este, zsarubár. Charlie beleköt Alexba, tudja, hogy hozzájárnak sírni az elhagyott csajok, például Diane is, és most Reese-nek is kell egy váll. (Reese kiakad, de inkább nem szól.) Diane emlegetésére Sean felfigyel. Alex elvitte Diane-t, majd Kendallt is? Kendall látta, hogy megölte Felixet, menekülni akart. Sean inkább elhajtaná párosunkat, Charlie fegyvert ránt, belelő az ajtóba. Az összes zsaru fegyver fog ár, Reese érdeklődve figyel, mi lesz ebből?

Úgy lőtt, ahogy a zsaruk szoktak: hármat, ugyanoda, ahogy az akadémián tanítják, amíg ösztönné nem válik. Ahogy Kendallt is lelőtték. És hoppá, Alex otthoni pisztolya sincs meg. Reese-nél van, bizonyítékos zacsiban, Justinnál foglalták le. Sean már Alexre fogja a fegyverét. Az ügynek vége, megvan a gyilkos.

Charlie eddig nem is foglalkozott a maga témájával, most pótolja. Este, egy szórakozóhely előtt Mickey-t várja. Nem a szokásos módon, a sofőr helyére ült be. Mickey beszáll a kocsiba, konstatálja, hogy Charlie ül a volánnál, és egy sötét mellékutcába hajt vele, beszélgetnek.

Mickey dumál, már épp fel akarta hívni, egy ilyen ember jól jönne a jótékonysági alapítványainak. Valaki, aki nem tört meg. Aki jobbá vált attól, ami történt vele. Charlie a temetési fényképről mesél, hogy szerinte Jack Reese-nek, a Bank of Los Angeles kirablásának és a 12 évének köze van ehhez. Emberrablás? Ugyan Mickey, csak beszélgetünk. De, ez emberrablás: valaki betöri a szélvédőt, lecsapja hősünket. Basszus Charlie, egy hétig rághatjuk a körmünket, mi lesz most veled. De mivel főszereplő vagy, valszeg túléled.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.06.05. 14:42:49

"Basszus Charlie, egy hétig rághatjuk a körmünket, mi lesz most veled." --> én így voltam vele, aztán csak néztem, hogy milyen hülyén folytatták...

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.05. 17:57:49

Azért az egy elég meglepő folytatás lesz. Mindent gondoltam, csak azt a verziót nem. Nem lelőve a sztorit, a következő rész az egyik legelvontabb, legpoénosabb epizód.

Neoprimitív 2009.06.05. 20:30:32

A sorozat apró gikszereinek egyike, hogy miközben itt a "zsarurutin" automatizmusa jelenti a megoldást, az Érezted rész végén Charlie és Reese is egy-egy lövéssel intézi el a két túszejtő fegyverest, ez már akkor is zavart. Egyébként az a találkozás Justin háza előtt hatalmas jelenet volt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.05. 21:33:46

@Neoprimitív: Nem akkora gikszer ez. A menekülő bűnöző hátába lőnek hármat a rutin szerint. Kendall is menekült, hátat fordított Alexnek, aki így lőtt rá. Charlie-nak is akkor jutott eszébe, mikor Reese hátat fordított neki.
Ellenben a túszejtők szemben álltak velük.

Neoprimitív 2009.06.06. 10:23:03

Hm, nem vettem részt az LAPD lövészkiképzésén, de a "two for the body one for the head always makes the target dead" mondóka nem csak a menekülő bűnözőkre vonatkozik. Pisztolyhasználatnál egy lövés nem lövés.
süti beállítások módosítása