Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x07 - Jackpot

2009. május 22. 10:00 - missparker

Helyszínünk egy luxuslakás, romantikus vacsorához megterített asztalnál ül egy leszúrt fiatal nő holtteste, ő volt Hannah. Az alsó szomszéd riasztotta Charlie-ékat, nem tetszett neki, hogy vér csöpög a plafonról. Sok nyom nincs, a lány hátán egy szív alakú tetkó, 'Ben' felirattal.

A hölgy szeretett költeni, a garázsban egy Jaguar áll, 3 hónapja bérli, egy parkolási engedély is van a közeli templom elé, és egy titokzatos LWA bejegyzés a naptára szinte minden napjára. Reese tudja, 'A'=anonim, ez valami segítőcsoport lesz. Mennek is a templomhoz, áll ott Ferrari, Rolls-Royce, Porsche. Ez a lottónyertesek lelkisegély klubja. Aki 20 millió fölött nyert, és ez megviselte, szívesen látják. Charlie az ötvenmillióval nyugodt szívvel beül közéjük. Hannah halálhíre megdöbbenti a csoportot. Megismerjük Tomot, az idősödő paranoiást, Dale-t, a pánikrohamost és Bent is. Dale természetesen elájul a hírre, nagyon közel állt hozzá Hannah. Folynak a kihallgatások, Ben kéri Reese-t, hogy a többieknek ne beszéljen a tetkóról, itt senki sem tudta, hogy ők együtt vannak. Charlie Dale-t pátyolgatja, Tom közben eltűnt. A kocsija is a parkolóból.

Tidwell ki van akadva, lelkisegély lottónyerteseknek, jaj. Ő a maga részéről venne egy léghajót bárral, Charlie-nak is ezt javasolja, vedelhetné a sört a felhők közt. Charlie meg sem hallja, az üggyel foglalkozik. A lány ismerte a támadóját, nem volt családja, ismerősei. Csak a lelkisegélyes lottósok, Dale és Ben állt a legközelebb hozzá. Egyszerre. Tom viszont még gyanúsabb, Reese megígéri, hogy utánajár, Tidwell meg úgy néz rá, hogy Charlie magukra hagyja őket.

Főnökember újfent pofárazuhan, Reese nem akar hallani semmit. Ben egy testőrt fogadott, fél a Hannah-val történtek miatt. Dale-ről nem tudott, nem is hiszi el, hogy kapcsolata volt Hannah-val, biztos benne, hogy Hannah nem a pénzéért szerette, mert neki is volt. Alibije nincs. Mióta nyert, vagy a csoportban van, vagy egyedül.

Rachel jobb híján beköltözik Charlie-hoz, nem valami lelkes az üres hodály láttán, nem is akar sokáig maradni. Nem akar beszélni sem Jack Reese-ről, sem másról. Charlie nagy bölcsen ráhagy mindent. A kiscsaj még beszól, hogy 12 év börtönért jár egy ez a rakat pénz? Az menne neki is. Charlie nem ugrik erre sem.

Dale-lel is beszélni kell, ő egy buszt vett, azon bulizik folyamatosan. Hannah is imádta a non-stop partit, de később kidobta Dale-t. Alibi? A fizetős haverok a buszon, nem valami szilárd. Nézzük Tomot, a védelmi iparban dolgozott 20 évig, 173 milliót nyert szegény. Tidwell most is próbálkozik Reese-zel a jelentés végén, eredménytelenül. Párosunk elmegy Tomhoz, hatalmas betonfal, nincs csengő, tehát Charlie bemászik. A fal tetejéről egy lövés segíti át a másik oldalra. Reese aggódva sikoltja a nevét. Megnyugodhat, Tom nem találta el a lökött társát, bár a 3 méternyi magasságból való lezúgás kissé megviselte. Már a fal előtt szirénázik egy fél Los Angelesnyi zsaru, de ez nem segít Charlie-n. Túsz lesz.

Tom komolyan veszi magát, talpig kommandósszerkóban hadonászik egy géppuskával, Charlie próbálja kidumálni magát. Összejön, Tom leteszi a fegyvert, de a síkhülye fakabátok ebben a pillanatban bevágnak hozzájuk egy füstgránátot. Charlie eldobja egy időre a tudatát. Később nedves törölközőbe burkolt képpel jajong a kanapén, Tidwell Reese hogyléte felől érdeklődik, egy ilyen túszdráma nagy lelki teher. Charlie kiszól a törölköző alól, hogy ő is jól érzi magát, ha esetleg a főnökembert érdekelné. Nem érdekli.

Tomnak sok lőfegyvere van, kése nincs, nem ő ölte meg Hannah-t. De készült valamire, Charlie rá is jön, mire, akármennyi zúg is a feje. A szemben lévő családot figyelte, bekamerázta a nappalijukat. A szomszédot ez nem is lepi meg: együtt dolgozott Tommal, barátok voltak, felesben játszottak a lottón. Egyik nap elfelejtette odaadni Tomnak a lottópénzt. Aznap nyert. Tom pedig meg volt győződve róla, hogy a pénzét akarja. Oké, Tomot megértettük, de Dale mit keres a tömegben, mint zsaru? Segíteni akar a rendőrségnek, jaj. Tom pénzét a pincében elásva találják meg, lefoglalják. Kihallgatás, Tom igazat ad magának, Charlie átmászott a falon, a pénzét akarta, lám el is vette tőle. Tudja ám, ki ölte meg Hannah-t (a bekamerázott szomszéd), és tudja, hogy ő a következő. Neki is viszonya volt Hannah-val. Ez egyre szebb lesz. Alibik rendben, Tom fegyvervásáron volt, a szomszéd bowlingozott a haverokkal. Egyébként a szomszéd sosem vágyott a pénzére, csak a barátja akart lenni továbbra is. Charlie segíteni akar, bezavarja a kihallgatóba a szomszédot, ezt tisztázzák. Nyomozóink gondolkodnak, miért járna egy szép nő 3 ilyen béna pasival? Pénzért. De az volt neki, mint lottónyertesnek. Biztos? Ujjlenyomatos azonosítás: Hannah valójában Leann, sosem nyert lottón, ellenben ült már csalásért. A lakása szegényes, újságcikkek a lottónyertesekről, férfiruhák a szekrényben. Ki volt a társa? Hamis vállalati papírok, ebből fedezték a lottónyertes életmódot a csaláshoz. A banki papírokon hamis telefonszám, az alsó szomszédék lakásában csörög, ők vállalták a banki vonal kezelését. Leann pasiját is ismerik, Lenny egy visszataszító alak. Ben meglepődik, méghogy Hannah csaló! Kivágja a detektíveket.

Este, szürreális családi vacsora Rachellel és Teddel. A csaj hámozza a pizzáról az általa nem szeretett alkatrészeket, hiányolja az asztalt. Charlie nem vesz bútorokat, nem szereti a zűrzavart. Charlie, az nem zűrzavar, hanem asztal!

Charlie tovább próbálkozik, és Ted, hogy van a kezed? Szépen gyógyul? Hát nem ilyesmiről kell beszélgetni az asztalnál? Ja, ez nem asztal. Telefon csörren, Charlie-t Dale hívja, mennie kell. Rachel vele akar menni, oké, de maradj a kocsiban. A busz üres, Dale véresre verve. Mi történt? Utánament Bennek, mert szerinte ő ölte meg Hannah-t. De a testőre útban volt. Jön Rachel, mert miért is maradt volna kint, lebassza Charlie-t, mit társalog, hozzon egy törölközőt, szegény ember vérzik! Ápolgatja Dale-t, nem olyan szörnyű, látott már rosszabbat is. Ugyan, mit láthatott egy ilyen kislány? Ezt-azt. Charlie nagyon figyel, eszerint Rachel mégiscsak akar beszélni róla? Akkor lelkizzünk gyorsan, Dale most nem fontos. Egy mély sóhaj után beáll Rachel elé, 'én is ezt csinálom mindig'. Mit? Ismeretleneknek mondom el az igazat. Ez segít. Rachel hallgat, akkor vissza Dale-hez: szóval felvetted az öltönyt, zsarunak adtad ki magad, kérdezősködtél? Rachel, menj ki. Dale bevallja, járt Hannah-nál azon az estén. Még élt, végignézte, ahogy meghalt. Mert félt. Charlie letartóztatja. Dale még elmondja, hogy azt a tetkót Hannah átrajzoltatta, azelőtt Lenny volt ráírva. Rachellel odakint várják az egyenruhásokat, Charlie tovább próbálkozik: tehát vér mindenhol?

Reese pont most hívja. A csaló alsószomszédokat megölték. Késsel. Charlie körülnéz, 'vér mindenhol'. Összerakja a puzzle-t, már sejti kicsoda Lenny. Nyomás Benhez. Elmondják neki a két újabb gyilkosságot, még jó hogy van testőre! Reese Bennek mesél a dupla tetkóról, Lennyt eltakarta Ben. Mint az életben. Charlie a testőrhöz vág egy almát, simán eltalálja. Testőr, mi? Akinek az a dolga, hogy az ügyfélre vigyázzon, az az ügyfél környezetét figyeli, mert onnan jön a veszély. Nem tanították a testőriskolában? Szóval, ha az ügyfelet figyeled, akkor ő a veszélyes? A testőr = Lenny. Lenny kést ránt. Muhaha, Charlie ellen késsel. A saját kése áll a combjába, a padlón henteregve mondja el, hogy az a hülye kurva, lecserélte, ezért kellett meghalnia. Ben vallomást tesz, Hannah halála után jelent meg Lenny nála. Zsarolta, hogy az ő konyhájából lopta a kést, az ő ujjlenyomatai vannak rajta, könnyen elkerülhet a zsarukhoz. Ez is hazugság volt.

Charlie Lennyhez megy a börtönbe, hogy van a lába? Milyen szerencse, hogy mindketten a késeket szeretjük. Dale-t is hozta, aki elmondja, hogy Hannah következő hétre kért időpontot egy plasztikai sebésznél. Le akarta szedetni a benes tetkót, mert csak a csalás része volt. A lennyst akarta visszakapni.

Ügy lezárva, Reese rossz hírt kap: az apja eltűnt, 30 év után elhagyta az anyját, nem tudja miért, Tidwellnek lelkizik.

Egy vacsorára rá is beszéli, világos étterem, nem használjuk a szex szót, inni sem fogunk. Reese benne van. Charlie hazaér, Rachel a lépcsőn üldögél. Ömlik belőle a szó, elolvasta az újságokat, hogy szerintük mit tett Charlie a családjával. Azt kívánta, bárcsak őt is megölte volna. Mindenki azt mondta neki, Charlie volt a tettes, hiába látott mást azon az éjjelen.

Charlie elismeri, amíg börtönben volt, néha ő maga is elhitte a bűnösségét. Ez az igazság, amit teljesen ismeretleneknek szokott elmondani. Ja, és a konyhaasztal az csak egy konyhaasztal. Egymásra mosolyognak, megvan végre a bizalom, mára hepiend.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sulyokit 2009.05.22. 17:31:18

Meg kéne már néznem egy részt tévében is. :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.22. 18:04:05

Hát, idézve egy hogyvoltíró kollégámat, ehhez az amerikai nagybácsi, Uncle Torrent segítségét kell kérned :) Esetleg az ITV3 UK csatorna adja most a második évadot, ha eléred...
süti beállítások módosítása