Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x11 (29. fejezet, 19880602)

2009. május 18. 11:00 - Milo Rambaldi

Ott maradt abba a teleregény, hogy Erdészke pályázata aktív fúrás alatt van, ennek Fogtündér annyira nem örült, mint ahogy annak sem, hogy a fél munkatársi gárda őt akarta elcsábítani Fontoska buliján. Boltos Bandit áthelyezték, így Lenke sem boldogítja sokáig az ABC-t már. Ádám és Juli teljesen kibékültek, Virág és Etus színházba mentek. Jutkának szülinapja volt, az iskolában pedig kitüntetést kapott, ettől kirobbanó örömben részesült.

Mágen doktor a Jemen-küldetést próbálja ügyintézni, egy rettenet modorú vénember a kiküldetésügyi tótumfaktum, aki közli, hogy viccelődés, na az nincsen, mert ez legalább olyan komoly dolog, mint egy áttételes végbélrák. Ádám ezen kiakad, majd jutalomból rávágja az ajtót a vén genyára. Snitt. Julcsi az iskolában jelesre felel Mikszáthból, kiválóan magol a gyerek, ennek Bástya is örül, így az év végi jegy is jeles, de Jutka szerint sötét dolog történt. A tornaóra után valaki ötösöket hamisított a naplóba. Wow. Kiderül, hogy a törött kezű Borzas volt az, aki nem csak alkarilag, hanem agyilag is súlyos sérült, mert Julcsinak írta be az ötösöket, szerelemből. Mindeközben Feri a Vöröskeresztestől elkéri Margit címét, mert „Gáspár bácsi látni szeretné, én nem is vagyok rá kíváncsi”. Nem, a francokat nem.

Balhé van a boltban, Bandi utódja egy mitugrász faszkalap, Lenkének nem szimpatikus, ezért magára is vállalja Mozdonyarcú Csaló Mari helyett, hogy ő hajította ki a harmincezer értékű mirelit árut, amit a gép meghibásodása miatt kellett szanálni, és ami miatt szarjankó elvtárs keményen sakálkodik. Mozdonyface csak néz, de nem szól. Pedig már perrel, meg feljelentéssel fenyegetőzés is van, erre jön Taki, és annyit mond csak, hogy remek magyar szokás mind a kettő, meg hogy így ne beszéljen az ürge, mert nem korszerű. Igaz. Erdészke indul a kihallgatásra, Fogtündér nem tart vele, cserébe Zsókával beszélhet telefonon, aki nem mutatkozik be, ellenben egy zsákba egy rahedli levelet tesz be. Bakonyi pedig a jogtanácsossal beszélget, aki közli vele, hogy a fia bűncselekményt követett el. Bakonyi Jánost szidja, rohadt bürokratának tartja, aki miatt áll az ország.

Kemény akciójelenet következik, kutyával súlyosbítva. Morc pofájú farkaskutyát sétáltat hülye kislány, amikor is összefut Borzassal, Julcsi ötösgyártó lovagjával. Borzas le van lombozva, ezért hülye kislány azt mondja, hogy fogja meg a kutyát. Aki persze elrohan ugatva, majd a Moby Dicktől hörcsögpénzt beszedő Juniornak ugrik, aki a földre esik sikítva, mert megharapta a vadállat, akit by the way Moby hárított Juniorra, Lenke süvölt az ablakból. Micsoda izgalmak! Junior kap egy kötést és egy tál sütit, amit nem kér, így Moby eszi meg. Neki úgyis mindegy. Taki meg hívja Ádámot. A szépségstúdióban is áll a bál, nincs kuncsaft, nincs pénz. A hajtépős fodrászcsaj beszállna, de Gábor előáll valami kötvényes mesével, majd lepattintja. Juli szerint Gábor hazudik, GG szerint ő Julinak mindig igazat mond. Jaja, kontrázik Senior, kivéve, amikor hazudsz. Majd kér egy pohár vizet, mert hányingere is van. GG pedig Münchenbe készül, Marát akarja hazarángatni.

A nyomdában is fokozódik a nemzetközi helyzet, ez egy ilyen rész, úgy látszik. Kenéz Hajdúszoboszlón áztatja a csülkeit, a síkideg művezető meg közli Ferivel, hogy két szülés, meg Dudás stabil alkoholizálása miatti kiakolbólintása miatt nem mehet nyáron szabira. Ezen Feri kiakad, de a művezető nem tűnik meggyőzhetőnek a témában. Téboly Zsókát látjuk már, amint egy kék ruhában beállít Fogtündérhez, aki a rádióban éppen a kutyatámadást hallgatja. Zsóka szerint János még mindig őt szereti, ezt egy rakat levéllel akarja bizonyítani, Almát arra biztatja, hogy olvassa el. Alma megpróbálja a nőt lekoptatni, de az csak áll, és mondja a hülyeségeit. Közben Ádám hazaérkezik, Moby gyorsan menekülne, Junior pedig úgy tűnik, idén nyáron megkapja a veszettség elleni oltást, amit még 1987-ben vizionáltam neki. Évike érkezik is nemsokára az oltással, Ádám telefonon riadóztatja a társát.

Jutka családlátogatáson van Borzaséknál, echte újgazdag család, kiderül, hogy ők voltak azok, akik Vilmától kérték el a gyereket még két fejezettel ezelőtt, mert „egy kis ciprusi kiruccanáson” voltak. Borzas anyja leírhatatlanul rettentő, Jutkát le akarja fizetni. De közbeszól Kudlik Juli a tévéből, ott is bemondják a kutyaügyet. Borzas éppen vallana, de anyja a szobájába száműzi. Hát így sikkad el az igazság! Hát mivé lettünk? Hogy a becsületes vallomást is megtagadják? Választ nem kapunk, csak egy BMX-en érkező Etust, aki jött gyerekmegőrzésre. Sümeghyt kéri meg a bicikli felcígölésére, és hát persze, hogy a gép Junioré, aki majd kiugrik a bőréből. Etus ezért a pénzt beszedi az unokájától, ennek biztos valami erkölcsi vonzata van. Sümeghy megbánja a bicikliügyet, egyrészt mert Mágen és Évike sportembernek nézik, másrészt meg a kórházból kiengedett Bőhm viccelődik vele egy kört, majd amikor lecseszi, hogy rossz a lift megint, és ezért kell gyalog vinnie a biciklit, akkor Bőhm viccesen közli vele, hogy most javította meg a liftet. A kis hamis.

A kedvenc pólómban parádézó Jutka Ferit oltogatja, hogy keljen fel a nyomdai terror ellen, nem akarja a banyatábort (akarom mondani tanyatábort) lemondani, Feri válaszolna, de csöngetnek, Mariann érkezik. A fogadtatása hűvös, de a hír forró, MC vesegörcsöt kapott, műteni kellett, jól van már, de Frusztra nem érhető el. Feri végül mégiscsak eléri Frusztrát, aki megijed, de Feri szerint semmi komoly, beszélt a kórházzal. Jutka reménykedik, hogy most minden rendbe jön majd. Érkezik a hősszerelmes Borzas, megkéri Ferit, hogy jöjjön vele a német juhász gazdáihoz, mert egyedül nincs esélye. Anyuka tagad is, mert Cilike hazudott neki, de aztán bevall mindent. Juli eközben megvallja Etusnak, hogy nagy valószínűséggel terhes. Tanácsot kér, hogy mi legyen (nagyon hasznos tanácsokat kap). Hányingere van (majd három hónap múlva elmegy), Julcsi tizenhárom éves (a kicsi sokkal kisebb lesz), elmondja-e a doktornak (egy nőgyógyásznak el kell). A kutyadráma megoldódik, Julcsi a támadójára ismer, így mindenki mehet dolgára. Ádám hasfájásra panaszkodik, meg hányingerre, azt kérdezi, hogy netán terhes-e. Haha. Nagyon vicces.

Lenke egy narancsszínű hajhálóban fehér bútorhuzatot tettetett az új garnitúrára, most úgy néz ki a lakás, mint egy rendelő. Ebben Taki is egyetért, de Lenke gyorsan leoltja: ha nem hajítottad volna ki a Singer varrógépet, akkor most varrhattam volna szép matyó mintás huzatot, meg a leendő gyereknek kezeslábast, de így marad ez a szar. Érkezik Forrest és Gyümike, ők is lerandázzák a huzatot, majd Taki támad, hogy hivatalos ügyben beszélni kell, mert az építésznek kellenek az adatok, de Gyümike is támad, hogy neki is hivatalos ügyben kell Forresttel beszélnie. Lenke sopánkodik, hogy mihez kezd magával most, hogy a kirúgatás sikerrel járt. Erdészke egészen bepánikol, hogy Fogtündér elolvasta a leveleket, de nem. Csak elege van Tébolykából, ezért ügyvédi letiltást kér. De nem. A mi igazságbajnokunk megpróbálja maga megoldani. Én is ezt tenném. Egy kis kénsavval. Az sok mindent megold.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Női Hiszti_ 2009.05.18. 11:52:42

Istenem!
:D

Előbb olvasom el a Szomszédok HV-t, mint bármelyik szösszenetet:)
Hajrá!

Borcsika 2009.05.18. 13:43:52

Istenem, egy nap alatt kettő. El se hiszed, milyen boldog vagyok. Süt a nap, és 2 comcédok hv.

hajrá, várom a többit.

Acron 2009.05.18. 13:52:13

Éljen:) Napszúrást remekül kúrálja a szomszédok hv:)
Alig élek...

Madmoazell 2009.05.18. 19:18:47

Azt csak én vettem észre, hogy a részben végig Lantos u. 4-nek mondják Julcsi lakhelyét? Vagy kétszer bemondták, és ha jól rémlik, akkor nem úgy, hogy ott történt a baleset, hanem ott lakik Júlia jr...

squeegy beckinheim 2009.05.18. 20:30:12

sírok....a kénsav tényleg sokmindent megold.

Szerintem Taki bá az egyetlen normális ember az egész lakótelepen. Na jó Bőhm is elviselhető

Borcsika 2009.05.18. 20:39:36

Nagyon várom a holnapot, hátha ismét lesz comcédok hv. A férjemuram itt visong, elolvastam neki a két epizódot. Ez az est fénypontja. A gyerek (3,5) értetlenül nézi szülei katarzisa előtt.

Pá, és jó irogatást kedves SZERZŐNK!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.18. 21:47:17

@Madmoazell: Nem, nem. Nekem is feltűnt.

@Acron: megértem, én 25 fok felett nem vagyok üzemképes, elcseszte a gólya, biztos sokkot kapott, és azért nem 2000 km-el északabbra dobott le :o)

@Borcsika: most írom a holnapi adagot, úgyhogy lesz.
süti beállítások módosítása