Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x04 - Someone to trust

2009. május 16. 10:00 - missparker

Megint egy briliáns részhez érkeztünk. Most nem thrillert kapunk, de abból egyelőre elég is volt a múlt epizóddal. Kaméleonunk Clear Bay napfényes utcán sétálgat, felfigyel egy hölgyre. A nő egy hajléktalan családnak intéz munkát, szállást, és külsőre is nagyon hasonlít valakire: sötétbarna haj, kontúros smink, feltűnő ruházat. A hölgy lélekben viszont garantáltan távol áll Miss Parkertől, így Jarod le is meri szólítani. A nő egy tündér, ilyeneket mond, hogy a 'család minden előtt', de a nevét nem árulja el. Nem gond, ez itt Kristi kávézója.

Jarod nem nőért jött ide, a kávézó teraszán 'állásinterjúzik' egy közvetítővel, az önéletrajza tökéletes, bár az a Seattle-i ügy majdnem börtönnel végződött. Mr. Kincade profikkal dolgozik. Jarod bemutatja, mennyire profi: szép kilátás nyílik a dokkra. Egy bárka felrobban. Szegény Carver seriff, pedig odavolt érte. Jarod magabiztosan vigyorog. Központ, Miss érkezik a laborba, döbbenettel kezdi a napot. Lyle szipog a monitor előtt ülve. Sirat valakit? A Szépfiú személyesen? Meglátva Misst, zavarba jön, a gépet kikapcsolja, és kirohan az irodából. Misst érdekli mi volt ez, visszakapcsolja a gépet: Lyle a születésükről készült videót nézte. Jarod Burns (hihi) találkozik Harold Kincade-del, a főnököt lenyűgözte a bemutató. Főleg, hogy véletlen robbanásnak minősítették. Jarod nagyképű, hát igen, ez a profi munka, nem a múltkori. Tudja ám, hogyan haltak meg azok az emberek abban a házban, amatőr húzás volt. Eddig a profi bérgyilkos álca, ám a lépcsőn Kristi sétál le, ő Kincade felesége.

Családi veszekedés következik, Harold nem ér rá otthon vacsorázni. Jarod olvadozik, mikor Kristi a férjének az éhező kislányról mesél. Kincade Jarodot, mint az egyik építészét mutatja be. Üres szoba főszezonban nem nagyon van a városban, Kristi felajánlja a vendégházat, muszáj elfogadni.

Miss Sydneynek meséli a sírdogáló Szépfiút. Sydney nyugtatja, Lyle-t akkor választották el a családjától, és igencsak hányatott élete van. Még egy ilyen alaknak is fájhat valami, és különben is, az emberek változnak. Hidegvérű gyilkosból a sorsát sirató fiúcska lesz, meggyőző. Broots hoz egy borítékot, Jarod küldte Missnek. Egy távol-keleti lány képe, és egy idézet: 'a bizalom megölhet vagy felszabadíthat'. Broots, ki ez a nő?

Jarodot Kristi kíséri a vendégházba, közben mesél, a szülei meghaltak egy tűzben, nehéz gyerekkora volt, pedig a nagynénje imádta őt. Jarod is elmondja, hogy van valahol egy húga, az öccse meghalt, a szüleit nem ismeri. Kristi biztatja, keresse meg őket. És hogy látja, hogy Jarod nem az, akinek látszani akar. Jarod elismeri, nem ez az igazi énje. [Jól van Jarod, te is csak pasiból vagy, egy nő simán elveszi az eszed.]

Központ, Miss beszélni akarna Parker-apuval, de az öreg leszólja az új frizuját. A sértődésnél most fontosabb Lyle. Szóval láttad sírni? És ebből a rosszindulatára következtetsz? Hülye vagy te, angyalom. Különben is, volt apa-fia beszélgetés, és Lyle igenis megváltozott. A hajad is jó, édesem.

Jarod halmozza az élvezeteket: Kristi hálóingben sétálgat a szobájában, de a függönyt nem húzta el, és igencsak tekintget a vendégház felé, Jarod is egyre nagyobb szemeket mereszt rá, közben Miss-szel cseverészik telefonon. [Két nőt hülyíteni egyszerre? Ejj.] A nő a képen? Ő rossz emberekkel futott össze. - Mint Miss, mint Catherine... és mint Kristi? - A multitask nagyon megy, még a piros füzetét is lapozgatja: hét ember halt meg, Kincade-del hozták összefüggésbe az ügyet. Később Jarod sikítozásra ébred, fut segíteni: Kristi rohan ki az égő házból a karjaiba, volt egy robbanás, Harold bentragadt a hálóban. Jarod indulna kimenteni, a hálóban még egy robbanás. [A küldetés gyorsan teljesült, Kincade-nek annyi. A nő a karjaidban, szabad a pálya, hajrá Jarod.]

A tűz forrását nem találták meg, a seriff megjegyzi, 'pont mint a hajómnál'. De mi tudjuk, hogy ez most nem Jarod volt. Az ügy nem vész el, csak átalakul. A seriff jön kérdezősködni, Jarod védelmezi az özvegyet, míg az ügyvéd meg nem érkezik.

De Kristi erős nő, sírva vallomást tesz, már félálomban volt, mikor Harold hazaért, aztán robbanás. A házvezetőnővel menekült, tőle hallotta, hogy látott egy alakot a fák között. A seriff beviszi Kristit az őrsre.

Broots utánajárt a távol-keleti lánynak, Che Lingnek hívják, Kínából érkezett Las Vegasba, majd eltűnt. Egy levélben rendelt menyasszony. Miss tesz pár becsmérlő megjegyzést a szemét férfiakra, Sydney nagyon vigyorog.

Másnap reggel, Jarod elmegy Kristiért a rendőrségre, gondoskodik szíve hölgyéről. Kristi még nem akar visszamenni abba a házba, inkább a városon kívüli nyaralóba viteti magát. Nyaraló, Jarod azt firtatja, hogy Kincade mennyire nem volt jó férj. Régen az volt, csak megváltozott, az emberek változnak. Jarod belekezdene a nagy vallomásba, ő bizony azért jött Clear Baybe, hogy... gázszagot érez a kandallóból, nekilát megjavítani, Kristi panaszkodik, sokszor hívott már szerelőt. A vallomás elmarad. Kristi kiborul, az ingatlan milliókat ér, a házvezetőnő meg látott valakit elfutni, és a rendőrség nem hisz neki. Jarod megígéri, majd ő megtalálja a bűnöst. Erre Kristi a karjaiba omlik.

Jarod úriember, a helyzettel sem akar visszaélni, és az ő életében egy szerelemnek amúgy sincs helye. Kristi szabadkozik, majd magára hagyja. Miss a temetőbe látogat, Lyle ott áll a sírnál, arról filozofál a nővérkéjének, hogy milyen furcsa olyan embertől elköszönni, akivel még soha nem találkozott. És hogy mennyi mindent tett azért, hogy a csúcsra jusson, erre kiderült számára, hogy nem is arról szól az egész. [Karrieristák egymást közt.] Tisztázni akarja magát. Nem volt első esélye Catherine-nél, ezért Misstől kér egy másodikat. Később Miss Sydneynek panaszkodik, Lyle őszintének tűnik, de 'a bizalom megölhet vagy felszabadíthat'. Sydneynek eszébe jut, ezt Catherine mondta! Broots a vegasiaktól szerzett egy vészhívást Che Ling-ről. Segítséget kért, valaki megverte, és félt, hogy visszajön. Bemondta a címet (Desert Vista), majd nagy csattanás. Mire a rendőrök odaértek, már csak az üres lakást találták. A megrendelő férj nyom nélkül eltűnt. Újabb boríték jött Missnek, benne egy fénykép: Parker-apu a Desert Vista előtt.

Jarod helyszínel, Kristi parfümje, esküvői kép, így nem könnyű gondolkodni. Megjelenik a seriffhelyettesnő, ki maga, Mr. Burns? Csak egy tervező, aki rosszul időzített. A seriffhelyettes érdekes dolgot mond, Kristi számára nagyonis jó az időzítése. Van kire támaszkodnia az első számú gyanúsítottnak. Egy ilyen ügy kinyomozása meg nagy karriert jelentene egy helyettes seriffnek, igaz? A seriffnő elsomfordál. Jarod az erdőt is végigjárja, tényleg van ott lábnyom, sőt vérnyom is. Most a seriff jelenik meg, a gyilkos mindig visszatér a helyszínre, Mr. Burns. Jarod az őrsön, kihallgatás. A Kincade meggyőzésére gyártott múltját megtalálták, aszerint több vád volt már ellene gyújtogatásért. Miért volt az erdőben? Jarod visszakérdez, mi van a lábnyomokkal? Nem az ő mérete. Itt a vége, most Kristi gondoskodott róla, elküldte az ügyvédjét, kisétálnak. A seriffhelyettesnő viszont élénken érdeklődik a seriffnél azokról a lábnyomokról, amikről ő Jarodtól hallott először. Talán Jarod nem véletlenül választotta a seriff hajóját a bemutatóra? Jarod visszaért a Kincade-házba, amit már rendbetettek, Kristi azonnal ugrik a nyakába.

Most a házvezetőnő rebbenti szét őket, valamit mutatni akar Kristinek. Később Kristi visszatér, hisztizik. Egy táskát hozott, benne gyújtófolyadék, időzítő. A házvezetőnő találta a vendégszobában. Nekiesik Jarodnak, miért ölte meg Haroldot? Most jöhet a vallomás: igen, igazságot akart szolgáltatni, ennek a férje lett volna az 'áldozata'. De megismerte Kristit, és minden megváltozott. Nem tudna embert ölni, főleg nem tudna Kristinek fájdalmat okozni. Újabb sírós összeborulás, majd szirénázás. A házvezetőnő hívta a seriffet, Jarodnak menekülnie kell. Menjen a nyaralóba, majd Kristi értemegy az ügyvéddel. Jarod elfogadja a megoldást, jobb neki sem jut eszébe.

Miss elkapja Lyle-t a folyosón, mutatni akar neki valamit, valószínűleg Jarod utolsó küldeményét, aggódik apuért. Broots és Sydney egyszerre érkeznek, nagyon fontos nekik, hogy ez a beszélgetés ne folytatódjon. Újabb híreik vannak: Che Linget a vészhívás után 3 nappal találták meg, egy autópálya szélén, halálra verve. Senki nem jelentkezett a holttestéért, köztemetést kapott. Apu rendelt egy nőt és agyonverte? Miss simán kinézi apuból, őszintén szólva én is. A házassági bejegyzést ugyan törölték, de Broots talált egy vegasi újságot. Miss káromkodik egy cifrát.

Jarod megérkezik a nyaralóba, nem szeret bezárva lenni, most is fel-alá járkál a szobában, pörög az agya. Megint gázszag a kandallóból, megnézi. Egy időzítő is van ott, 5 percre állítva, affrancba. Mit mondott Kristi? Hogy sosem tudták megjavítani? Autó érkezik, a seriff és Kristi! Mi van? A seriff fegyverrel indul a házba, kimenni nem lehet. Bentmaradni sem jó ötlet a bomba miatt. Jarod a hátsó ablakon menekül, bekopog Kristihez a kocsiba. Másként döntöttél? Nem, dehogy, beszélt a seriffel, az ő oldalukon áll. Jarod hisz neki, szerintem ez már hiba, de mégiscsak ő a zseni, esetleg elvette az eszét a szerelem. Vissza a házba, ahol ketyeg a bomba, még egy gyors búcsú, Jarod, szeretlek. A ház robban, Kristi mosolyog. Te kurva!

Miss beront apuhoz, Lyle is ott van. Könnyek, bizalom, második esély? Che Ling? Apu meg mindenről tudott? Segített elsimítani az ügyet? Lyle megrendülve elmondja, tartott tőle, hogy Che Ling sorsa ez lesz. Merthogy nem tudta, mi történt, egyszercsak eltűnt. Szerette, sosem bántotta. Apu is kér neki még egy esélyt Missnél. Sőt, viselkedjünk családként, legyen ma este családi vacsora. Miss 'rajong' az ötletért.

Kristi költözik, az ügyvéd nem érti: Harold egy hete halt meg, Burns és a seriff tegnap robbant fel a nyaralóban, olyan menekülésfélének tűnik ez a hirtelen párizsi utazás. Kristi szerint a helyzet egyértelmű: Jarod megölte a férjét, majd a seriffet is, hogy eltüntesse a nyomokat. De elbénázta, így ő is belehalt. Cicám, nem tudod te, kit tartasz bénának. Az ügyvéd ráhagyná, de kap egy hívást: a végrendeletnek van egy kiegészítése, nem lehet átutalni a pénzt addig, amíg Kristi alá nem ír valamit. Ezzel ötvenezer dollárt bukna, de a tízmillióhoz képest nem sok. Kristi egy későbbi géppel megy, szalajtja az ügyvédet a papírokért. A megsegített hajléktalan érkezik a kislányával, szeretné megköszönni a kedvességét, és részvétüket fejezik ki a férje halála miatt. A helyettes seriff engedte be őket a kapun, már ő is itt van. Carver seriffet hozza, bilincsben. És Jarod is megjelenik: átverte az ügyvédet, hogy Kristi ne tudjon lelépni, tudta, hogy még ötvenezret sem hagyna ott. Jarod már a szokott bosszúállóként viselkedik, 'ülj le, mintha remegnének a lábaid!' A seriff bevallotta Harold megölését, és Kristit is belekeverte. Még Jarod is elismeri, Kristi terve egész jó volt. Egy gyilkosságban ki lehet a legjobb bűntárs? A nyomozást vezető rendőr. A folyamatos hívások a gázszerelőnek a szivárgó kandalló miatt, szintén jó húzás. Már csak egy balek kellett, ez a szerep pont neki jutott. Kristit bilincsben elviszik, Jarod elkomorodik, bizony, csúnyán átverték. [Hát Jarod, nincs szerencséd a nőkkel.] Hogy is szólt az az idézet, amit Missnek küldött?

Miss kicsípte magát, készül a családi vacsorára. Jarod még előtte hívja, megtaláltad Che Linget? Nélkülem csak annyit tudsz, amennyit a Központ enged tudnod. Még egy kis udvarlás, mintha lelkiismeretfurdalása lenne Kristi miatt, 'bízzunk egymásban, Miss'. Miss indul a vacsorára, apuval megy, mert Lyle-nak még dolga van, egy rendes temetést intéz Che Lingnek.

Miss nem felejti anyu intelmét. A záróképeken Lyle-t látjuk, ahogy újabb menyasszonyt rendel magának. Az emberek változnak?

Címkék: a kaméleon
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.05.16. 11:04:41

újabb remek epizód, és elnézést, de hát Jarod is csak férfi! :D

köszi a hogyvoltot!

kekhalal21 2009.05.16. 12:26:58

Nekem nagyon tetszik ez a rész is most mit vártok Jarold is ember csak egy szimulátor sőt nem is akár milyen.

kekhalal21 2009.05.16. 13:02:37

Ja azt meg el felejtettem írni hogy végig meg lesz csinálva szóval mind a 4 évad fenn lesz?

szanna 2009.05.16. 15:06:50

Köszi missparker! Reggel aggódtam, hogy talán nem lesz Kaméleon, de most örülök, hogy megkaptam a heti adagomat. :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.17. 13:36:44

Szívesen :)

Kékhalál21: meglesz a 4 évad, és a két nagyfilm is.
A 3x19-es crossover Profiler is meglesz, bónuszként. Ha valaki a crossoveres 4x10 és 4x18 Profiler részekhez szerez feliratot, akkor az is.

SANNA 2009.05.17. 18:45:01

hát ez nagyon jó hír missparker! főleg, hogy ez a ... retekklub ezt csinálta!

kekhalal21 2009.05.18. 15:46:15

Igen ez nagyon jó Hír az én számomra is hogy meg lesz mert akkor tudom olvasni ha már nem tudom nézni az a rtlklub miatt inkább nem írom ki mert fel dühödök rajta

kekhalal21 2009.05.22. 17:02:03

Király Holnap szombat és hónap fel kerül az új rész már alig várom holnap kora reggel azért kellek fel hogy meg várjam és olvassam meg nézem a jó képeket.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.22. 17:29:09

Minden spoiler nélkül: a holnapi egy sorsfordító epizód lesz :)

kekhalal21 2009.05.22. 20:19:11

Na az jó lesz már nem birok magammal nem tudok mit csinálni.
ja küldők egy oldalt amit érdemes meg nézni.Ezt ma találtam.
jeffreydonovanfans.com/gallery/index.php

kekhalal21 2009.05.23. 11:26:48

Várom de semmi nincsen hol van az új rész?

bree-gee 2009.05.27. 14:41:24

"Cicám, nem tudod te, kit tartasz bénának."
Ez tetszett! :D :D
Azért is jó ez a rész, mert láthatjuk, hogy Jarod is csak ember.Őt is át lehet ejteni. Igaz nem sokáig :)

Pissta 2009.06.16. 14:44:30

Gratu. ez is jó lett!
"A ház robban, Kristi mosolyog. Te kurva!" Ez tetszett a legjobban! ;)
süti beállítások módosítása