Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x07 - Rabszolgaság

2009. május 10. 08:00 - the black ball

Chaka, az unas (amely faj Steven Seagal feltételezett elődje lehet az evolúcióban) a réten ugrál önfeledten, csiripelnek a madarak, kergetőznek a lepkék, arcán megcsillan a napfény, aztán a földön energiaszeletet szimatol, és ezt valaki kamerázza is, mert nagyon ráér. Az idillnek pár rosszarcú fickó botfegyverekkel meg zatekkel vet véget. Chaka nem köcsög, szívesen megkínálja őket a kajával, elvégre ez egy csodaszép nap. Másképp gondolja majd, amikor felébred, ugyanis az egyik dagadt fickó pofán lövi zattel, aztán átviszik a kapun.

Kedvenc polihisztorunk, Daniel volt a kameraman, aki most nézi át a felvételeket. Meglátja, hogy elrabolták Chakát, úgyhogy máris riadó, meg szükségállapot, csapatot összehívni, atomot a szemeteknek. Na igen, de Chaka O’Neillt finoman szólva rohadtul nem érdekli. Erre tartogatta Daniel az aduászt: az elrablói western szinten élnek, mégis goa’uld cuccokkal hadonásznak. Ha pedig vannak botfegyvereik, akkor biztos legalább 4 ha’tak hever a bolygón gazdátlanul. Megyünk.

Bár az előző részben kiélhették magukat az erdőfetisiszták, ismét fák közé érkezünk. A helyiek rabszolgáknak használják az unasokat. Valóságos piacuk van errefelé, van unas arató, unas teherhordó, unas magörlő, unas játszópajtás a gyereknek és az extrémebb hölgyek számára unas szerető. Mondanom sem kell, utóbbi hála az égnek sosem került adásba.

A Chakát elrabló dagadt fickó, Burrock a góré. Daniel közli, hogy a kapun át jöttünk, unast vennénk. Burrocktól megtudjuk, hogy jó régen egy goa’uld uralkodott itt unas gazdatestben, aztán egyszer csak fellázadtak, és most ők uralkodnak az unasok felett. Epic. Burrock szerint a belterjes tenyésztés (értsd: vérfertőzés) miatt az unasok egyre használhatatlanabbak és hülyébbek. De ez mind megváltozik majd, mert Csődör Chaka majd megmutatja a tutit a nőstényeknek. Meg is nézzük az említettet a pajtában, aki felismeri Danielt, még a nevén is szólítja. Úgyhogy kérjük vissza.

Burrock másképp gondolja a dolgot, ad helyette inkább egy utcaseprő unast. Daniel viszont hajthatatlan, neki Chaka kell, és dobbant is egyet a lábával, hogy domináns legyen. Nem lett. De Burrock - hogy bizonygassa, van akkora szíve, mint amekkora hasa - megelégszik azzal, ha hozunk neki két másik tisztavérű unast. Meggondoljuk. Viszont amíg így teszünk, addig Chaka a halálpálca örömeit élvezheti. Éjjel majd Jack és Daniel visszamegy, hogy kiszabadítsák, Carter és Teal’c meg fedezi őket. Chaka a cellájából próbál barátkozni az utcaseprő unasszal, amikor megérkezünk.

Jack telenyomja plasztikkal a zárat, az effekt meg kissé felborzolja a többi unas idegeit. Az egyik konkrétan vad ketrectáncba kezd, ami veszettül vicces, pláne ha ordibál is hozzá. A falu egyszerre képes felébredni a kiabálásra, és rögtön fáklyával jönnek ki a házból, ami a párna alatt hevert. Chaka azt akarja, hogy a többieket is vigyük magunkkal. Carterék tüzet nyitnak a tömegre, illetve csak „megtáncoltatják” őket, de ez sem elég, Daniel és Jack zat általi cellabérlésre lesz ítélve. Szerencsére a szénahalomból előkerül a rádió. Teal’cék elmennek erősítésért a kapuhoz, addig meg pihenünk.

Chaka annyisszor chakázik 5 perc alatt, hogy az utcaseprő unas is rázendít. Aztán egy másik, egy debella is, aztán rágargalizálnak a pajta plafonjára, és ezzel Chaka lett a főnök. A kaput erősen védik, nem mostanában megyünk el innen. Burrock jön egy kicsit halálpálcázni, kivéve, ha megadunk neki pár címet. Nem adunk, pálcázás van. Megint ordibálnak az unasok, a ketrectáncos ismét elkezd üzemelni, ismét vicces, de Burrock kinyírja. Aztán közli, hogy amíg nem működünk együtt, minden nap kinyír egy unast. Árupazarlás? Ejnye.

Teal’c nem bír magával, már csak 10 perc van vissza a részből, és még nem ölt meg senkit. Jack engedélyt ad a mentőakcióra. Carter a vízkészletet, Teal’c egy szekérnyi szénát plasztikoz tele, aztán bumm, a széna robban, ég a ház, mindenki rohan a vízért, megint bumm, mindenki vizes. Carter bemegy a pajtába, szabadít, és távoztunkban szórjuk az áldást. A kapu őrizetlen, szóval csapda. Chaka és két unas előcsalja őket, mi meg fedezünk. Az egyiket leszedi egy botfegyver, mi meg leszedünk mindenki mást.

Burrock marad egyedül, aki éppen kinyírná az utcaseprőt, amikor Chaka hátba lövi, aztán pedig közelről fejbe. Nem lehet kellemes, mit ne mondjak. Megyünk haza, illetve Chaka nem, nem is tervezte. Szert tettek egy csomó botfegyverre, szóval valószínűleg büdös nagy mészárlást rendeznek majd. Daniel szerint joguk van hozzá, a szabadsághoz. Szerintünk is, úgyhogy egye-fene, legyen hepiend.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.10. 16:31:32

az unas (amely faj Steven Seagal feltételezett elődje lehet az evolúcióban)

Ez annnnyira jó! És még a frizurája is ugyanolyan stabilan van belőve :D

the black ball 2009.05.14. 14:55:33

@Gabba: ez is egy jó viszonyítási pont. :]
süti beállítások módosítása