Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x04 (22. fejezet, 19880225)

2009. május 08. 12:53 - Milo Rambaldi

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Julcsi túlélte az életmentő beavatkozást, még defibrillálni sem kellett a lelkemet, problémamentes volt a mandulaműtét, de Virág doktornak már kevésbé, régi rózsák nyíltak ki lelkében és újra Etusra vágyik, aki kerámia emléktárgyakkal bombázza a doktor urat. Jutka kinyomozta Feri anyját, aki nem egy lélekemelő teremtés, ellenben mulatságos, Feri pedig azt hiszi, hogy Jutka rosszban sántikál, emellett a foga is fájt, erre a fogorvos após szürke szeretője (bocs, asszisztense) elhajtotta. Egyébként egyre inkább hasonlítunk a „Kórház a város szélén”-re, a téli betegséghullám jegyében Erdészsrácot is ledöntötte az influenza, Lenke aktívan ápolja (értsd: vegzálja) Fogtüdér asszisztenciája mellett, Taki pedig Sümeghyvel süvöltött a kórusban. Juli Ádám torkának ugrott Pszichonyuszi (leánykori neve: Karakas Ágnes) ürügyén, aki Glenn Close light verzióban nyomul, megkörnyékezte a gyermeket. Nyulakat még nem láttam, de ha így folytatjuk, Mágenéknál hörcsögpörkölt lesz valamelyik nap.

A T-1000-es hites urával vívódik azon, hogy milyen nap is van, Taki naptárszakértővé lépett elő, konkrétan Gergely pápához és Caesarhoz küldözgeti Lenkét naptárügyben, mert Lenke nem tudja, hogy a szökőnap nem február 29. Lenke megy dolgozni, elmondása szerint bál lesz az ABC-ben és ő a bálkirálynő. Biztos a csárdáskolbász lesz akcióban. Egyébként Gyümikét és gerlepárját kajtatják a lakásban, de a fiatalok az erdőben aludtak. A buszmegállóban állnak, és ott turbékolnak. János lekési a csókot, Fogtündér viszont eléri a buszt.

Mágen doktor lányával fut a hideg lakótelepen. Ez legalább három okból kifolyólag is ügyes: ha nem fáznak meg, akkor biztosan felfáznak, mandulaműtét után pedig jót tesz a hideg levegő. Juniornak érzelmi problémái vannak, mert van Iván nevű pasija, aki három gyereket szeretne tőle. Iván vagy vak vagy retardált vagy mindkettő. Érkezik Senior, aki szintén érzelmi problémákra panaszkodik, majd férjét a lázasan beteg Etushoz irányítja. Iván nem vak, csak retardált, ez kiderül tíz másodperc alatt is, remek pár lesz Julcsinak.

Jutka a gyermekekkel a Nabucco rabszolgakórusát hallgattatja (allegórikus kép ez is), majd hívatja Hável. be kell ugrania Béla helyett a tanfelügyelőnél, mert Bástya seggre ült a lépcsőn, és kificamodott a bokája. Egy narancsszínű lavórba áztatott felmosóronggyal gyógyítja magát, és nyíg, de nagyon. Jutka nem örül, mert Feri már így is ki van rá akadva, de ha menni kell, akkor menni kell.

Feri a nyomdában adj király katonát játszik Kenézzel véradás ürügyén. Kenéz azt mondja, hogy hiába volt régebben váradás munkaidőben, most nincs, akkor akkor volt, most meg most van. Feri erre a „mikor beteg leszel, nem lesz vér és majd jól megdöglesz te rohadt állat” lemezt teszi fel, de nem hat, Kenéznek nincs hallása. A meccset végül is Géza bácsi vezércsele dönti el, ő a „beszéltem a vezérigazgatóval és azt üzeni” című klasszikussal jobb belátásra bírja Kenézt. Aki ki van akadva Ferire, de nincs más választása, belemegy a véradósdiba. Dudás az egyik nővért fűzi, miközben Ferit csapolják, Jutka meg telefonál, hogy későn ér csak haza. Feri ki van akadva ezen a gonosz kizsákmányoláson. Hát tényleg felháborító. Feri menne haza, de Jutka még nincs otthon, Sümeghy neki is beszól. Feri meg lehülyekanárizza Sümeghyt.

Taki és az otthonkát kötögető ülnöktársa a bíróságon vannak, a bírónő késik, ők meg nem tudják, hogy mit is fognak tárgyalni, de Taki unja, a lóvé kevés, az ügyek meg egy kaptafára vannak. Mindig elütnek valakit, az meg meghal. Tényleg uncsi. Ezt közli a bírónővel is, meg azt is, hogy jövő héten nem jön, mert őt hallgatják ki vádlottként. Mindeközben Lenke Jánossal szipósokat talál a pincében. A Technokol parti jól sikerült, mindenki jobbra-balra dől, Lenke riadóztatja Bőhmöt, aki rohanna a rendőrségre. Sümeghy beszól egy csörgőset Bőhmnek, mert az sosem lehet rossz.

Juli a szalonban Gáborral évődik azon, hogy Lencsibaba lett a Look of the Year, a szalonban is kint a fénykép. Ennek Mara örül a legkevésbé, de jelenleg még a szexuális vágy mutató nagyobb a „kibaszlak, mert csalsz, te szemét” mutatónál, így tűr csendben. Gábor Etushoz remek ügyfelet küldött, egy régi amerikás haverját, majd együtt kerámiáznak. Juli szerint a jóembernek már nincs feje, mert Etus betegen nem könnyű eset. Mintha egészségesen az lenne... Snitt. Ádám Évikének fordít levelet, ugyanis a marokkói agysérült írt neki. Vaúúú. Évike olvadozik, mert a szépfiú találkozni akar vele, jón Pestre megint.

Fogtündér és Fontoska BB reklámot nyomnak, amikor is a pilóta szól, hogy nem Budapestre mennek, hanem Prágába, mert szar az idő. Erdészke eközben a reptéren próbálja elsózni az esti koncertjegyet, az egyik ügyfélszolgálatos csaj benne lenne egy kis oboaszólóban is, de János lepattintja. A nagy égi madáron eközben kulminálódik a hangulat, idegbeteg nő ordít, angol nő programot szervez, rezignált pasi Moszkvába repülne tovább, az F&F duó hárít, megold. Majd Fontoska kocsmába hívja Gyümikét, aki nem akar menni, ezért hisztizik egy sort.

A Lantos utca 8. alatti bűnfészek újabb sejtje aktiválta magát, Julcsi cukros bácsi támadás áldozatául esik majdnem, de kiszabadul a rohadék karmai közül és elrohan, közben érkezik apja, akit Bőhm és a kiérkező yard a szívósok (így hívja a szipósokat) miatt vegzálna, ámde Junior visítva befut, az egész díszes kompánia felvonul a cukroshoz. Ádám nekiesik, mint tót az anyjának, a rendőr meg állcsonton vágja a gumibottal. Julcsi fél, és azt kérdezi apjától, hogy ez most azt jelenti-e, hogy ő nő? Hogy lehet valaki ennyire sügér? Ádám azt mondja, hogy ez azt jelenti, hogy édes egy lánya hülye, és laposra veri, ha még egyszer idegenektől ajánlatokat fogad el. Jön Juli, aki kiakad, hogy Ádám a gyermeket a családi ágyban, az ő helyén altatja, hisztériás rohamot kap, és telefonkönyvet vág férje fejéhez, mert a gyerekszobában kell aludnia, ez Senior szerint bosszú. Még egy ilyen hülye picsát! Eközben a rendőr és Bőhm a pincében Ferire bukkannak, aki ott húzta meg magát. A rendőr egyből heroinaddikciót vizionál, mert Feri karján ott a véradós tűnyom, de érkezik Jutka, és minden tisztázódik. A yard okos tanácsa: tartsák zárva a pinceajtót.

Etus derékig hajol a kamillás fazékba, amikor befut Virág, ápolná és gyógyszerezné, de Etusnak egyik sem kell. Megint csöngetnek: érkezik Gábor amerikás haverja, igazi bájgúnár. Tyukszit szakácsnőnek nézi, és egy százassal kívánja beprotezsáltatni magát a művésznőhöz, de Etus lazán lekoptatja szakácsnő szerepkörben, hogy a művésznő éppen beteg. Ez ügyes volt, meg kell hagyni. Telefonál Ádám, hogy nem jön a támadás miatt, Tyukszi egészen elhűl a hír hallatán. Majd Virágnak esik, hogy mit is keres nála, amikor nagyon jól tudja, hogy Julcsi otthon van. Virág bevallja, hogy Etus miatt jött, de ez csak olaj a tűzre, parázs vita alakul ki, de azért béke a vége. Újra együtt van tehát a halálpáros.

Címkék: szomszédok
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.05.08. 14:00:26

Az adagom!!!!!Köszi!!Szenzációs megint!!
Nabucco rabszolgakórusa:)))))))))))
és megint sirok!!

Gabba 2009.05.08. 14:46:24

"az ügyek meg egy kaptafára vannak. Mindig elütnek valakit, az meg meghal. Tényleg uncsi"
Hát igen, szar a népi ülnökök élete :D

Az angolul beszélő utas a gépen mintha Albert Györgyi lenne, right?

Borcsika 2009.05.08. 14:48:25

jajj, köszönöm...
mivel délelőtt nem tetted fel, el kellett mennem vásárolni, hogy levezessem a feszültséget, amit a hv hiánya okozott. de mostmár megnyugodtam. huh.

Leadfoot 2009.05.08. 14:50:07

"Ádám azt mondja, hogy ez azt jelenti, hogy édes egy lánya hülye"

:-D Ez a Mágen-család nem egyszerű.

Én úgy emlékeztem, hogy ebben a sorozatban a főszereplők közül mindenki mindenkivel jóban, de most látom már, hogy inkább úgy viselkednek egymással, mint valami anya/apagyilkosokkal.

Acron 2009.05.08. 18:35:40

Ismét jó volt a HV, köszi:)

Egy kicsi pontosítás:A bírónő azért késett,mert beteg a gyerek, és nem őt vádolták egy másik teremben, hanem egy ügyvéd kollégát, aki tárgyalási szünetet kért, amíg a vádlottak padján kushad.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.08. 19:43:10

@Acron: Köszi és jogos, amit írtál, tényleg így volt, én kevertem be.

Sylba 2009.05.10. 21:53:21

Az angol nő, érdekes akcentussal Albert Györgyi volt :D :S

Bár azt nem tudom, hogy leszállás közben nem szoktak kaját adni. De ez már mellékes :S

Bambolato 2016.06.16. 11:59:59

Az kiderult vegul,hogy Feri miert volt a pinceben?

Pácsó Ármándó 2016.06.16. 12:22:04

@Bambolato: Az életszinvonalat kereste :-)
süti beállítások módosítása