Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x14

2009. április 28. 09:00 - Milo Rambaldi

Teleregényünk elmúlt része meglehetősen lapos volt, néhány kiemelkedő pillanat volt csak: Mágen és Juli rongyrázós buliban voltak, ahonnan le kellett lépni Ádám miatt, ezen Juli berágott; Takiék lakásából, meg a Lantos utca 8. egyéb részeiből is wellness-központ lett, már csak egy szauna kell, és megvan a négy csillag; Vágási Feri pedig hazatért katonáéktól, ennek örömére pedig önérzeteskedett egy sort.

Lenke és Feri együtt indulnak munkába, Lenkéből előtör a jó boltos és lenyúlja Feritől a bevásárló listát, amit Jutka készített neki és megígéri, hogy délutánra ott lesz összekészítve a teljes csomag. Node amikor kiderül, hogy miért is kell ez a sok cucc – jönnek Jutka szülei vacsorára – Lenke elkezd gondolkodni, kombinálni és ezt meg is osztja Takival. Mert ugye Frusztra azt mondta neki, hogy Vágásiék valami ismerősei. A T-1000-es mindent meg akar tudni. A fura párosok jegyében Fogtündér Julinak fordít valami iontoforézises nyavalyát, cserébe Senior kedves üzemmódba vált (ilyet rég láttunk tőle), és teljes generált ígér Almának, mert szegényke eléggé le van lakva.

Mágen doktor a főorvosnál van. A múltkori infarktusos ürgét két hét alatt nem sikerült felboncolni, így nem tudjuk meg, hogy ki volt a hibás. Ehelyett megtudjuk, hogy milyen keveset keresnek a mentősök, amúgy is milyen szar nekik, meg a világ is szar. Köszi. Most már nem halunk meg hülyén. Snitt. Taki lelép a fusi VW műhelyből, mert a főnök nem akarja a kézbe kapott 500 márkást (12.000 forint, 24 forintos árfolyam, wow) a bankba tenni, hanem a konvertibilis fizetőeszközt fiókolja, az ifjú titán munkatárs pedig besúgással vádolja Takit, aki ezen berág. Főnök úr végül beviszi a márkát a bankba, ahol kiderül, hogy nem stimmel valami a lóvéval. Ajjaj.

Jutkáék osztálya a Bábszínházban volt előadáson, amikor is Bástya észleli, hogy két gyerek nincs meg. A múltkori magnós csávó az előző este bevert extra adag kocsonyától porcelánbusz-sofőrnek csap fel. Jutka taxival és Julcsival hazaviszi, apuka fizetne, de Jutka sakálkodik (ő volt, aki múltkor égette Hável előtt Jutkát, így érthető), nem kell a pénz. Szerinte a szülőket is nevelni kell néha, Junior kérdésére pedig közli, hogy ezt a gyerekek is megtehetik. Hű, mi lesz itt...

Juli tejföllel keni Fogtündér fejét, mikor már full madárijesztő szegény csaj, hátulról becsatlakozik még egy hasonszőrű, és állást ajánl Almának, aki bevallja, hogy a főnöki szerelmi intrika miatt távozott az előző helyről. Stewardess lesz Fogtündér, ami már volt korábban, de egy hülye főnök miatt hazajött idegenvezetni. Én csak attól félek, hogy a pilótára mosolyog, és lezuhan a gép. Közben belép GG is, akinek Juli riasztószerként egy kis tejfölt ken az arcára, de GG ezt örömmel veszi.

Lenke a biztosítós ürgével hadakozik, aki közli, hogy a wellness-részleg kialakítása során keletkezett bútorkárból annyit térítenek, amennyi a bútor piaci értéke. Azért az megnyugtató, hogy a biztosító mindig is szemét volt. Jön Sümeghy, ordít a változatosság kedvéért, Lenke arca egy tanulmány. Snitt. Ádám érkezik Julcsival Etushoz, a gyermek elmegy diót szedni, ennek örömére alkoholizálnak egy kicsit, és jól kibeszélik Julit, aki a beszélgetés végére odaér. Etus szerint Ádám vegye fel a kesztyűt. Hát erre kíváncsi leszek. Otthon ki is tör a balhé, amit Junior rövidre zár, lecseszi a szüleit, hogy elege van a veszekedésből. Lesz is csend egyből.

Jutkáék a vacsorára készülnek, Lenke segít főzni, Taki ad két extra széket, mert Feriéknek csak két székük van. Közben berobog a VW-s ürge és könyörögni kezd Takinak, meg hálálkodik is, de Taki lekoptatja. Aztán jön a kínos vacsorajelenet. Frusztra és MC arról próbálják Ferit győzködni, hogy tegezze MC-t, de Feri erre nem hajlandó, mint ahogy arra sem, hogy családként gondoljon az asztaltársaságra. Ez mondjuk kijárt a Szöllősi szülőknek eddigi remek teljesítményükért, de azért Feri is lehetne egy kicsit békülékenyebb. Van is balhé a vacsora után. MC és Frusztra a kocsi előtt azon vitatkoznak, hogy Feri és köztük kasztbeli különbség van, és hogy ebből baj lehet még, de Frusztrának szimpatikus a srác. MC-nek nem, de láthatólag nem ő hordja otthon a nadrágot, így ezt a kört is bukta. Jutka jól lecseszi Ferit, hogy lehetett volna kedvesebb is, de Feri reakciója erre az, hogy nem akar állami gondozottból Szöllősi gondozott lenni. Valahol jogos.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cameo 2009.04.28. 09:22:27

mikor néztem ezt a részt, pont arra gondoltam, hogy a fehérre meszelt fejes kozmetikai jelenetről tuti raknék be képet:)
remélem, még sokáig nem unsz rá a hogyvolt-írásra!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.28. 12:32:36

@cameo: Én meg az Etushoz megérkező, majd Ádámmal szemben leülő Juliról raktam volna be képet: ölni tudott volna a szemeivel... Nem véletlen , hogy azt a képet vágták be a stáblistába.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.29. 00:14:55

@vadász2: Gondolkozom egyébként egy olyan tablón, ahol mindenkinek a legjobb fejei szerepelnek a stáblistából. Majd az év végi részbe szerintem. Juliról ez a kép esélyes.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.29. 11:34:51

Kövezzetek meg, de nekem Etus lakása tetszik. Jó ellensúlyozása a többi panelborzadálynak, ami tipikus 80-as évek.

váj mí 2009.04.29. 13:44:29

Hova tűnt a válasz erre gomb????
Na mind1..

missparker: Ez attól lehet, hogy egy irl keramikus lakását bérelte ki a stáb a forgatásokra.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.29. 16:26:40

váj mí: így már érthető. Szegény keramikus, mit szívathatták utána... tanulság: kérd el a forgatókönyvet, mielőtt kölcsönadod a lakásod!
süti beállítások módosítása