Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x18 – A fény

2009. március 29. 10:00 - Llew

Jack érkezik a vezérlőbe, és pénzt bíz a sosem látott Barber őrmesterre, hogy adja át Danielnek, mert elvesztette a fogadásukat. Amíg a tárcsázásra várnak, Sam kiváncsiskodik, hogy miben fogadtak. Sportban, hangzik a válasszal, de tovább érdeklődik, mire O’Neill közli, hogy curlingben és Daniel csapata nyert. Az ezredes az indítócsarnokba kíséri, közben a szabadságról beszélgetnek, és Carter rájön, hogy a társai abban fogadtak, hogy Daniel tudja-e elcsábítani a „hely” megnézésére, vagy Jack egy szabad hétvégére. Nincs ideje nagyon felháborodni, mert a háta mögött Barber belerohan a megnyíló a féregjárat örvényébe. Hát ezért kár volt a névadással tölteni az időt.

Az öngyilkosság miatt mindenki ledöbben. Daniel szerint Egypercres Barberen semmi nem látszott, amíg velük volt. Egy régóta elhagyatott goa’uld palotát vizsgáltak, amiben van valami spéci állólámpa, de nem tudják mire való. Viszont elhozott egy újféle kézi számítógépet, hátha majd annak a segítségével rájön. Előbb azonban rá kell fejteni, mit írtak a palota falára egy ismeretlen dialektusban. Teal’c fordítás közben egy idegen alak árnyékát veszi észre a videón, pedig Daniel nem említett senkit.

Helyette hangosan mérgelődik, mert az új játéka nem működik. Jack szerint talán lemerült az elem, Daniel azonban visszavinné a bolygóra. A tábornok leghamarabb másnapra engedélyezte az utazást, amit régész barátunk nem akar tudomásul venni. Hammond irodájában már eléggé ki van kelve magából, Jacknek kell leteremtenie, hogy kicsit visszavegyen. Ahhoz képest, hogy mennyire be volt sózva, másnap az indulás idejében nincs sehol és telefonon sem érik el. O’Neill a lakása erkélyén talál rá, de nem a kilátásban gyönyörködik, hanem azt saccolgatja, hogy vajon a járda mekkora részét színezi majd pirosra.

Jack próbálja beimádkozni, Daniel meg zagyvaságokat beszél, majd egyszer csak, mint aki felébredt, rájön, hogy mégsem olyan jó a kinti levegő. Fraiser doktornő szerint lelassult az idegműködése, ráadásul a CSK-5 tagjainak is hasonló tüneteik vannak. Viszont nincs bennük nyoma olyasminek, ami ezt okozhatná, és a szonda előzetes vizsgálatai alapján a bolygó biztonságos volt. O’Neillék mennek az árnyék gazdáját és a kiváltó okokat megkeresni. Megtalálják az emlegetett vizuáis szökőkutat, ami jól megbabonázza őket, mert alig bírják abbahagyni a szájtátást. Teal’c indeedezés helyett kerek mondatban fejti ki, hogy milyen szép, ami minimum gyanúsnak kéne, hogy legyen.

Az épület átkutatása közben Jack rátalál Loranre, aki az éppen távol lévő szüleivel lakik itt. A barátkozásnak a tábornok hívása vet véget. A kötelező látó-beszélő MALP trükk közben kiderül, hogy már bőven egy órája itt vannak. Rossz hír, hogy már az egész CSK-5 a hűtőben van, Daniel meg kómában. Jack haza megy a mintákkal, Sam nézi a fényt, Teal’c Lorannal haverkodik. Egy játék pisztoly miatt majdnem lezattolja a srácot, aztán a beszélgetésükből megtudjuk, hogy már 101 éves és jaffáéknál nem ünneplik a születésnapot. 47 nap múlva lesz 102, ezért Loran neki ajándékozza a játék pisztolyt.

Jack a gyengélkedőn van és dühöng. Nála is kezdődik. Olyan, mintha elvonási tünetei lennének. Daniel állapota rosszabbodik, ezért a doktornő javasolja, hogy vigyék vissza a bolygóra, mert a Földön biztos meghal. A szíve is leáll mire O’Neill átszalad vele a kapun. Csak Loren fogadja. Daniel újraéled, Jack meg megy és kirángatja Carteréket a fényteremből. Arra se emlékeznek, hogy Hammond tábornok kereste őket. Az ezredes szerint a fény miatt kergültek meg mind, és azt Loren nagyon jól tudja, így eldönti, hogy kikapcsolja. Mivel azonban nincs rajta nagy piros on-off gomb, ez nem lesz olyan egyszerű.

Daniel már tök jól van, a tábornokkal beszéli meg, hogy miket küldjenek át nekik. Aztán megy a fényhez, amit a többiek meredten bámulnak, de csak amíg a korábban talált távirányítóval le nem kapcsolja. Nem az elem volt rossz, hanem csak a szobában működik. O’Neillék jó ideig ott ácsorogtak, mert Daniel és Loran közben lefordították a feliratokat. A hely valami goa’uld ópium barlang, csak ők a kukacok miatt nem lettek rosszul, mikor elmentek a bolygóról. Ezért Teal’cnek nem lesz baja. Ha már magához tért, Jack megkérdi Lorant, hogy a szülei mégis hova mentek. Hát egy messzi, messzi galaxisba helyre. Daniel marad fordítani, többiek szülőket keresnek.

O’Neill nem bánja, ha maradni kel, tetszik neki a tengerpart. Carter viszont nem akar egy jól felszerelt kutatólabortól távol megöregedni, de ha mégis ez vár rá, akkor biztos nem fogja örökre „uram”-ozni Jacket. Ezen jól összekapnak, de O’Neillnak leesik, hogy az elvonási tünetek miatt ilyen hülyék. Teal’c közben megtalálja Loran szüleit egy sírban. A srác a változatosság kedvéért Daniellel haverkodik. A kirándulók visszatérnek és egy csapásra elmúlnak az elvonási tüneteik is. Carter szerint van valami rejtett sugárzás, ami hat rájuk, a fény csak kiegészítő volt. Jack elveszti a türelmét és leordítja Lorant, hogy mondja el, mi van a géppel, ne fárassza őket a majd a szülei vissza jönnek történettel, mert látták a sírokat. Erre a srác megmutatja a gép belsejét, hogy Samnek legyen mivel játszania.

Jack Lorannel lelkizik. A fiú elmeséli, hogy mikor idejöttek, a szülei is csak a fényt bámulták. Mivel rá nem hatott, mert fiatal, ő látta el őket. Aztán megunta és abba hagyta. Mikor az apjáékat kihajtotta a teremből az éhség, akkor bement és mindent lekapcsolt. Ettől az ősei teljesen becsavarodtak, aztán elkezdtek beúszni a tengerbe, és hiába kapcsolta vissza a gépet, már messze voltak tőle. Mire azonban ők visszasátálnak, a csapat már megoldotta a problémát. Lefordították a szöveget, amiből kiderül, hogy fokozatosan kell kikapcsolni, ezért lesz három hetük a tengerparti pihenésre.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.03.30. 00:43:49

"Hát ezért kár volt a névadással tölteni az időt." LOL

Nekem az egész résszel kapcsolatban ez volt a véleményem, az egyik leggyengébb darab az évadban szvsz.

korxi 2009.03.30. 20:38:38

Lófaszt, az a fény nekem is tökre teccett.Ha látnék ilyen cuccot vmi bevásárlóközpontban, vagy a Media Marktban, tutira megvenném.

Llew 2009.03.31. 08:58:22

Aztán verhetnéd magad az eladók miatt, mert senki sem foglalkozna veled, aztán te se mennél ki többet a boltból.:)
süti beállítások módosítása