Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x11 – Gyerekjáték

2009. március 05. 09:00 - Deana W.

Ava már egy hónapja hogy nyomtalanul eltűnt, mindössze egy vérben úszó hullát hagyva maga után. Sam és Dean azóta próbálnak a nyomár bukkanni, hiába. Sammy – meglepő módon – magát okolja a lány eltűnéséért, de mivel a nyomozás megrekedt, úgy döntenek, tovább folytatják a munkát, és megpróbálnak legalább másokat megmenteni a gonosz lényektől. Akad is egy gyanús haláleset egy connecticuti szállodában.

Az öreg, bezárás előtt álló hotelban anyuka és két bájos szőke kislánya, Tyler és Maggie laknak. Mivel költözés előtt állnak, a lányok régi játékait összepakolták, hogy elvigye egy jótékony szervezet. Egy helybéli pasas jött a dobozokért kicsit szomorúan, hogy bezárják a szállót, de a kislányok hangulata sem túl rózsás a csomagolás miatt. Tyler be is vonul a szobájába, ami zsúfolásig van tömve porcelánfejű babákkal (rendkívül rémisztő látvány), és pakolászni kezd az óriási babaházban, ami mellesleg a hotel pontos mása. Az egyik babát egy emeleti szobában helyezi el, de pár másodperc múlva már csak hűlt helyét találja a bábunak. A kis műanyag fickót a makett lépcsősor alján találja meg, hátrafordult fejjel – ugyanebben a pillanatban éles sikoltást hallunk lentről: anyuka most talált rá a szállító fickóra, a lépcső alján, teljesen abnormális, 180 fokos szögbe csavarodott nyakkal. Az élet utánozza a babaházat…

Winchesterék a szállóhoz hajtanak hát, ami egy tipikus kísértet kastélyra hajaz, Dean szerint talán még a Rejtély Rt-vel is összeakadhatnak (Daphne-nak kifejezetten örülne). Dean ábrándozása közben Sam érdekes dologra figyel fel a bejárati lépcsőknél: az egyik virágvázába egy hoodoo jelet véstek. A Quincunx-ot, ami valami növénnyel párosítva erős bűbáj az ellenség távoltartására. Lehet hát, hogy mégsem kísértettel lesz dolguk.

Na de hogy ezt kiderítsék, a srácok bejelentkeznek a szállodába. A tulajdonos hölgy, Susan meleg régiségkereskedőknek véli őket, ezért nem is törik más mesén a fejüket, jó lesz ez álcának. Mármint a régiségkereskedő rész, a meleg pár ellen hevesen tiltakoznak :) Mielőtt Dean elvesztené a fejét a feltételezés miatt, Sam gyorsan a tárgyra tér, és a kinti virágváza felől érdeklődik – de hiába, az asszony semmit nem tud róla, szerinte már vagy ezer éve ott áll.

Sherwin, a lakáj, aki szintén már vagy ezer éves lehet, felkíséri Saméket a szobájukba és közben arról panaszkodik, hogy nincs elég vendég, ezért kell bezárniuk. Azért még egy utolsó zsíros borravalót leakaszt a srácokról. A szoba elég ijesztő, nem csoda hogy nincs nagy kereslet: a falat egy ősrégi mennyasszonyi ruha díszíti, de a rozzant ágy mellett van itt kitömött bagoly és őzike szobor is. Sam jegyzeteiből megtudjuk, hogy nem a szállító fickó volt az első áldozat: pár nappal korábban a hotel eladását végző ingatlanügynök is tragikus hirtelenséggel hunyt el e falak között. Úgy tűnik, valaki nagyon nem akar elköltözni, és hoodooval gyilkolássza azokat, akik a szálló bezárásán fáradoznak. Na de vajon ki lehet a varázsló?

Nézzünk szét a házban. Miután szemfüles Sam egy kis asztalon álló váza belsejében kiszúr egy újabb hoodoo jelet, vadászaink bekopognak a Susan privát szobájába. Nem nagyon készültek arra, hogy mit is mondjanak a hölgynek, miért zavarják, így Dean rögtönözni próbál. Kiszúrja, hogy a szoba tele van babákkal, mire közli, hogy Sam gyerekkora óta rajong a babákért, egész kis gyűjteménye van otthon, sőt mi több, titokban öltöztetni szokta őket. Samnek nem tetszik annyira ez a sztori, mint bátyjának (és nekünk :-) ), de kénytelen kell belemegy a mesébe. Így legalább bebocsátást nyernek a hátborzongató lakrészbe.

Szemfüles Sam egyből felfigyel persze a hotel makettjére is, benne a kicsavarodott fejű babára. Anyuka szerint a lánya, Tyler törhette el a babát, de a kislány épp betoppan a szobába és kikéri magának: ő úgy talált rá, kitekert nyakkal. Sőt, szerinte testévre, Maggie is ártatlan a babarongálásban, hiszen a Nagyi mérges lenne, ha ilyesmit tennének. Áhá, szóval van egy nagyi is valahol.

Bizony, a játékok egykor Rose nagymamáé voltak, de ő most már nagyon öreg, és fent kuksol a padlásszobában egy kerekes székben. Mikor Sam tökéletesen játszva szerepét közli, hogy szívesen elbeszélgetne a Nagyival a fantasztikus babagyűjteményéről, Susan hirtelen ingerültté válik, és kategorikusan nemet mond a kérésre. Szerinte túl beteg a nagymama ahhoz, hogy látogatókat fogadjon.

Miközben Dean a titokzatos nagyinak néz utána, Sam pedig korábbi különös halálesetek után kutat, a szállóba újabb vendég érkezik: a hotelt megvásárló cég egy alkalmazottja hozott némi aláírandó papírt. Kiderül, hogy nem terveznek semmilyen felújítást a házon, sőt, az egészet le fogják rombolni. Eközben Tyler sem unatkozik, teadélutánt ad a babáinak. Csodálkozva veszi észre, hogy mögötte a babaház életre kelt, és az imént beköltözött férfi szobájában rejtélyes dolog történt: a benne lévő babát a plafonról lógó mini ventillátorra akasztva találja. És ahogy a korábbi halálesetnél is, az élet megismétli a babaházban történteket: az ügynök felakasztódik a saját nyakkendőjénél fogva.

Dean már sötétedés után ér vissza a szállóhoz, épp amikor az újabb hullát elszállítják, úgyhogy gyorsan a szobába vágtat, hogy rövidre zárják az ügyet Sammel. Sammy azonban éppen hullarészeg, és vicceseket mond. Aztán átesik a búbánatos fázisba, és azon kesereg, hogy nem mentette meg a felakasztott fickót. Pedig ez lett volna a kötelessége, ahogy Avaval is… na, már megint itt tartunk. Sammy szerint minél több embert ment meg, annál több esélye van arra, hogy megváltoztassa a sorsát, és ne váljon ő maga is gonosszá. Persze Deannek semmi kedve hallgatni öccse részeg önsajnálatát, úgyhogy inkább megpróbálja ágyba dugni. De Sam, még mielőtt mámoros álomba zuhanna, megígérteti vele, hogy ha mégis beteljesülne a sorsa, akkor megöli őt, mielőtt bárkinek árthatna – ahogy Apa is kérte a halálos ágyán. Dean erre leseggfejezi az apját (wow), de azért ígértet tesz, gondolja, Sam másnap úgy sem fog emlékezni az egészből semmire.

Hogy kiszellőztesse a fejét, Dean jár egyet a hotelban. Éjszakai barangolása közben Sherwinbe botlik, aki itallal kínálja a bárpultnál, majd arról filozofál, hogy minden hotelnak megvannak a maga véres történetei, ahogy ennek is. Dean felfigyel erre és egy kis múltidézésbe kezd az öreggel. A hotel mint megtudjuk, több mint 100 éve a család tulajdonában van, így még sajnálatosabb, hogy az öreg Rose mamának el kell hagynia az otthonát, hogy helyette valami öregek otthonában töltse utolsó napjait. Az öreg lakáj megmutat néhány régi fényképet is: a gyerek Susanról és fiatal anyjáról, majd Rose gyerekkori képei is előkerülnek. Az egyiken félvér dadájával látható, akinek a nyakában ugyanaz a hoodoo kereszt lóg, amit korábban a vázákban találtak. Ezt látva Dean szemében felcsillan a bizonyosság, hogy megtalálta a varázslónkat Nagyi személyében, aki minden bizonnyal dadájától szedte fel a hoodoo tudást, még gyerekkorában.

Samnek nem túl rózsás a másnap reggel, lelkesen öleli a vécékagylót, amin Dean persze jót derül és még szívatja is kicsit okádó öccsét. Aztán előadja az éjszakai felfedezését Rose nagyiról, így miután Sam fogat mosott, úgy döntenek, ideje meglátogatni az öreglányt.

Susan persze pont nincs otthon, úgyhogy gond nélkül betörhetnek a ház privát részébe, ahol hamar rá is akadnak a padlásra vezető lépcsőkre. Fent megtalálják az öreg hölgyet, tolószékben ülve – de mielőtt frászt kapnánk tőle, Sam felfedezi, hogy Rose-nak szélütése volt, ezért nagyjából magatehetetlen, béna, még beszélni sem tud. Így nehezen lehet ő a hoodoo varázsló, hiszen ahhoz jellemzően határozott kézmozdulatok kellenek. Dean szerint lehet, hogy Rose szimulál, de mielőtt megbizonyosodhatna erről valami bökő eszközzel, megjelenik Susan. Persze kiakad, hogy mit keresnek a lakói az ő lakásában, és mit akarnak az öreg anyjától, úgyhogy rövid úton kihajítja a fiúkat a hotelból.

Susan lányai épp a lépcsőfordulóban játszanak, amikor anyjuk elzavarja Tylert pakolni. A kislány kifakad, hogy márpedig ő nem akar elköltözni, ahogy Maggie sem. Erre Susan is felhúzza magát, és közli Tylerrel, hogy szerinte már túl nagylány ahhoz, hogy képzeletbeli barátai legyenek és a továbbiakban nem vesz részt a játékban. Hopp, ezek szerint a göndör fürtös Maggie nem is létezik – vagy legalábbis nem emberi formában :-) Azért volt olyan furcsa, hogy Susan mindig csak az egyik gyerekéhez beszélt. Maggie persze nem örül neki, hogy el akarják távolítani valós barátja mellől…

Susan a vita után folytatja a pakolást, egyik dobozt hordja a másik után a kocsija csomagtartójába. Közben Sherwintől is elbúcsúzunk, szomorú szemekkel hajt el a messzeségbe. Tyler tovább makacskodik, ahelyett hogy szót fogadna anyjának, még mindig a babaházzal játszik – ami csodák csodájára újra életre kel. A ház előtt álló kicsi hinták lengeni kezdenek, a libikóka láthatatlan babák súlya alatt mozog ide-oda, a körhinta pedig őrült pörgésbe kezd. Közben a valóságban, az udvaron feltámad a szél, és ugyanez történik. Susan idegei kezdik feladni a szolgálatot a kísértet-játszótér láttán, és ha ez nem lenne elég rémisztő, kocsija is önálló életre kel, sebességbe kapcsolja magát és eszelős tempóban egyenesen a nő felé hajt…

…de nem üti el. Mert visszajöttek a Winchester fiúk, és Sam hősies módon az utolsó pillanatban ellöki Susant a támadó kocsi elől. Nyomás be a házba, ott majd mindent elmesélünk – közli Dean, és elő is áll a tutival: Susan, a házadban egy szellem kísért. Itt jönne a hitetlenkedő félóra, de erre most nincs idő. Gyorsan ki kell deríteni, mikor volt Rose szélütése. Egy hónapja, tudjuk meg Susantól, pont mielőtt a különös halálesetek kezdődtek. Tehát Rose nagyi nem bántani akart a hoodooval, éppenhogy védte a házat – csak a betegsége miatt most már nem képes rá, ezért lett az utóbbi időben olyan aktív a szellem. Sammy szerint, hogy mást ne bánthasson, mindenkit ki kell vinni a házból, az alkalmazottakat, a lányokat… De hát nekem csak egy lányom van, csodálkozik rá a kérésre Susan. Akkor viszont ki az a Maggie? Tyler képzeletbeli barátja (ahogy arról mi már korábban értesültünk). És ezzel az apró részlettel a srácok fejében is lassan összeáll a kép. De hol van Tyler?

Fent a padlásszobában, Maggie-vel, aki épp az imént közölte Rose nagyival, hogy márpedig nem engedi elvinni innen Tylert és ez ellen senki nem tehet semmit. Rose pedig tehetetlen testébe zárva könnyek közt hallgatja a gonosz kis szellemlány fenyegetőzését.

Susan és a srácok mindenfelé keresik Tylert, de a szobában csak darabokra tört babákat találnak, ami ha lehet, még rémisztőbb, mint mikor még egyben voltak. A kislány sehol nincs, de úrrá kell lennie a hirtelen pánikon és ki kell deríteni, ki lehet ez a Maggie. Susannak beugrik, hogy anyjának volt egy testvére, de az gyerekkorában meghalt. Méghozzá itt, a hotelban: belefulladt a medencébe. Futás az uszodába!

És igen, a két lány már ott áll a medence szélénél, a gonosz kis szellem éppen arra akarja rávenni Tylert, hogy ugorjon a vízbe – annak ellenére, hogy nem tud úszni. Mert csak így maradhatnak örökre együtt itt, a házban. Tyler sajnálná is itt hagyni barátját, de fél is, úgyhogy még hezitál kicsit, mikor a felnőttek odaérnek az uszoda épületéhez. A pillanatnyi elbizonytalanodást kihasználva szellem-Maggie belöki a kislányt a vízbe, aki fuldokolni kezd. Tyler kétségbeesetten kapálózik, anyuka kétségbeesetten ordít, Winchester fiúk pedig kétségbeesetten próbálnak bejutni az épületbe, de hiába, a szellem erős és nem engedi be őket.

Úgy tűnik Tylernek befellegzett. Bár fel tudna jönni a víz alól, Maggie készségesen visszanyomja, amíg meg nem fullad. Közben persze Samnek felmegy az agyvize, és egy vázával próbálja betörni az üvegajtót, de ez csak akkor sikerül neki, amikor Maggie-t egy rejtélyes hang szólongatni kezdi és elhagyja az uszodát. Ahogy áttöri az ajtót, Sam azzal a lendülettel már veti is bele magát a medencébe, és a partra húzza a nem lélegző kislányt. Közben Dean és Susan is berohannak az épületbe, és hárman nézik magatehetetlenül Tyler testét, ahelyett, hogy mondjuk megpróbálnák újraéleszteni… na mindegy, mert persze pár másodperc után a kislány magától köhögi fel a benyelt vizet és életre kell, hurrá hurrá.

Tyler szerint Maggie eltűnt. De hova lett? Újra ott van a padlásszobában, nagyival. Ő törte át valahogy elméje korlátait és hívta magához nővére szellemét, és most kész vele tartani a túlvilágra, ha cserében hagyja békében elmenni lányát és unokáját. Maggie végülis csak egy játszópajtást akar magának, úgyhogy belemegy az alkuba. Mire Susanék felérnek a nagymamához, az idős nő már halott.

A halottkém szerint egy újabb szélütés vitte el Rose-t, de azért a Winchester fiúk sejtik, hogy a háttérben inkább szellem-Maggie áll. Sam bambinézéssel próbálja vigasztalni Susant, pedig erre semmi szükség, a nő rettentő hálás neki, hiszen megmentette őt is és a lányát is. A kis család örökre búcsút int a háznak, és kedvenc vadászaink is tovább állnak. Azért hogy Dean ne tudja ellébecolni kötelességét, Sam még indulás előtt emlékezteti őt előző éjszaka tett fogadalmára. Hát ez pech, ezek szerint a srác mégsem itta le magát annyira, hogy ne emlékezzen bátyja felelőtlen ígéretére.

Búcsúzóul: az üresen maradt ház gyerekszobájából nevetgélés hallatszik, két kislány boldogan ugrókötelezik… a szellemgyerekek újra birtokba vették otthonukat.

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.03.05. 22:28:39

Úgy látom már csak 2 hogyvoltot kell megírnod és utoléred magad.:) A 3.évadról nem tervezel még írni? Különben nagyon jó olvasni az írásaidat, főleg a Winchester fiúkról.:P

Deana W. 2009.04.15. 21:32:28

köszi :)
most vettem észre hogy az utolsót elfelejtettem megírni...

deku82 2011.03.02. 19:49:37

A babák nagyon ijesztőek. Ha lesz lányom, tuti nem veszek neki. :)
süti beállítások módosítása