Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x17 - Sleeper

2009. február 19. 13:00 - Tipca

Három ilyen remek, a metaplottal foglalkozó epizódot követően várható volt, hogy jön egy gyengébb minőségű filler epizód, de amit kaptunk, az minden várakozást alul múlt – legalábbis szerintem –, úgyhogy erről a részről csak röviden értekeznék. Nagymenő buliba siklik be a kamera, de nem sokat időzik, már megy is tovább pár szinttel lejjebb, ahol egy símaszkos alak leüt egy férfit, majd ellop valami adatbankot az aktatáskájából. Valamivel később a maszkos kezdi levetni a fekete kommandós ruhát, ami alatt szmoking sejlik fel. Az ismeretlen támadó nem más, mint Jimmy.

Ugrás vissza, tizennégy órával korábbra, ahol Jimmy még nem folytat illegális tevékenységeket, ellenben frissen készült reggelivel ébreszti Chloét. A lány hálás, de rohannia kell, ahogy az már a sorozatokban csak lenni szokott. Azért megbeszélnek egy ebédet, hátha a lánynak lesz ideje az Íziszben folytatott új munkája mellett. Egy gyanús nőszemély speckó távcsővel mindezt végignézi a szomszédos tetőről.

Az Íziszben közben a feje tetején áll minden. Lana ugyan most bekómált, de Oliver valamiért az irodában tárolja a szuperhős-cuccait, szóval minden tele van dobozokkal. Chloe azonban bőszen pötyög a komputeren, még mindig azt próbálja kideríteni, hová lett Kara és Brainiac. Clark azt javasolja, nézzenek utána az űrben is, hátha egy-két műhold rögzített valamit. Igaz, hogy így a lánynak a létező összes nemzetvédelmi törvényt át kell hágnia, de hajrá. Addig Clark átnyálazza Dr. Swann naplóit azokról az információkról, amit a Kriptonról fogott.

Eközben a tetőn látott gyanús nőszemély megkörnyékezi Jimmyt. Kiderül, hogy a nemzetbiztonságiaktól jött, és szeretne Chloe körmére nézni, s ezt Jimmyn keresztül teheti meg a legkönnyebben. Titokzatos túlórákat, váratlan telefonokat, lemondott programokat emleget, és Jimmynek máris könnyebben beveszi a „Chloe valószínűleg egy terrorista” mesét. Hogy felébressze a srácban a James Bondot játszó kiskölyköt, még egy bőröndnyi kémcuccot is ad neki, hogy segítsen a barátnője utáni nyomozásban.

Irány az Ízisz, csakhogy Chloe elfeledkezett az ebédről, és Jimmy telefonjaira sem válaszolt. Ráadásul amikor a fiú segíteni szeretne, hogy legalább a dobozokból való kipakolással levegye a terhet a barátnője válláról, Chloe még azt sem engedi neki. Csak a pont az I-re, mikor Chloe Clark sms-e után – a lány természetesen azt hazudja, hogy az iroda bérleti díja miatt keresik – elrohan. Jimmy feltelepít egy kémprogramot az Íziszes gépre, és rájön, hogy az ügynöknő igazat beszélt, a lány mostanában meglehetősen sok kormányszerverre tört be. Lex, zsebében a két kulccsal, már indulna is Zürichbe, csakhogy a kormány nem engedi felszállni a gépét.

Clark talál Swann naplójában egy oldalt, ami eddig nem volt ott, és ami szerint Jor-El 1989-ben azt üzente: „Mentsd meg Lanát az Erődben!” Múltkori lefagyasztás ide vagy oda, Clark úgy dönt, személyesen kérdezi meg az apját, hogy ez mégis mit akarna jelenteni. Éppen indulna, csak magához veszi a portálkulcsot a pajtában, mikor beállít Jimmy, és Clark tanácsát kéri a Chloe Bin Laden ügyében. Clark saját tapasztalatból azt mondja, a bizalom sokkal fontosabb, mint az igazság… vagy valami ilyesmi.

Mindegy, ugrás az Erődbe, ahogy Clark az apja helyett Kara hangját találja, ő küldte az üzenetet Lanáról ’89-ben, mert hogy ő most a Kriptonon van – a múltban. Figyelmezteti Clarkot, hogy Brainiac meg akarja ölni őt. Nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna, csak most Brainy visszaugrott egy terminátor-epizódot, és születése előtt, de legalábbis csecsemőként akarja kicsinálni a leendő Supermant. Nabazmeg.

Chloe talál egy műholdat, de nem tud hozzáférni, ezért elhatározza, hogy elmegy egy puccos partira, amit véletlenül éppen a műholdközpont épületében rendeznek. Éppen indulna is ruhát válogatni, mikor észreveszi, hogy valaki másolja az adatait. Gyorsan utánanéz, hogy kicsoda, aztán meglepődik, hogy Jimmy. Az ügynökök már tudnak a partiról, így a nő gyorsan lebeszéli Jimmyt a töredelmes vallomásról, és átad neki egy kamerás csokornyakkendőt, hogy Chloe úgyis megkéri majd, kísérje el. A küldetés: megszerezni a Chloe által kívánt anyagokat, bármi legyen is az.

Indul a buli, Jimmy lenyűgözi tánctudásával Chloét, s közben áttölti a lány adatait a saját gépére, csakhogy a lány tudta, hogy Jimmy nyomoz utána, így a rész eleji rablással a fiúnak csak egy rakás felesleges infót sikerül megszereznie, mint arra az ügynöknő fel is hívja a figyelmét. Chloe eközben betör a műholdra, és megtalálja Kara és Brainiac távozásának nyomát. Az ügynöknő a saját kezébe veszi az ügyet (nem is értem, miért nem ezzel kezdte), letartóztatja Chloét, megkínozza, tudni akarja, ki a megbízó, de Jimmy a nőtől kapott szuperkütyükkel legyakja őreit, majd a csajt, és kiszabadítja szívszerelmét. Jön a kölcsönös felelősségre vonás, de végül kibékülnek, ráadásul Jimmy még Chloe priuszát is elintézte, épp csak el nem csöppen a jelenet.

Lex csak eljutott Zürichbe, kinyitja a széfben őrzött kazettát, melyben többszörös védelem alatt egy furcsa, körzőkből meg kerekekből meg még mit tudom én mikből álló izét talál, rajta a Veritas társaság logójával. A kopasz el sem igazán tud rajta gondolkodni, hogy mi lehet, ugyanis megpróbálják megölni – persze sikertelenül. Később, újra Mtetropolisban, Jimmy látogatja meg Lexet, és megköszöni, hogy segített elsimítani Chloe ügyét. Lex most nem kér érte cserébe semmit, de a levegőben ott van az a bizonyos „majd”. Chloe és Clark elmereng az időutazó szuperpáros teórián. Clark a roppant epikusan hangzó „itt az ideje, hogy Kal-El hazatérjen” mondattal zárja az epizódot, azonban ez időgép vagy repülés nélkül meglehetősen problémás lehet.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.02.19. 20:38:20

Hát Kara nem túl sokat szerepel az évadban... Az emlékezetkiesése után is eltűnt pár részre, és megint 2 rész óta nem tűnt fel... Tudom hogy nem teljes évadra szerződött csak kicsit furcsa hogy mindig történik vele vmi rossz:( De várom már az évadzáró részeket.

vorti 2009.02.19. 21:09:45

Ugyan ki a halál bízna meg egy ilyen szerencsétlent, mint Jimmy, kémkedéssel. :D Pont ezért vannak az ügynökök, ezt ők szokták csinálni, ez a munkájuk. XD

A lényeg az utolsó két jelenet, főleg Lex szívessége, lesz még szerepe. :)

@Desperatefan14: Karát szegénykémet ide-oda rángatják, írtam is róla egy korábbi hogyvolthoz... :)
süti beállítások módosítása