Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x11 - The Eye of Jupiter

2009. január 08. 10:00 - Freevo

Legutóbb nagy keservesen megérkeztünk az algabolygóhoz, ahol immár két hete állomásoznak embereink, hogy feltankoljanak a finom zöldségből néhány évre. Lee és Starbuck ez idő alatt egymással csalják a házastársaikat, csak egyikük sem hajlandó elválni azért, hogy együtt legyenek.

Tyrol főnök meghall valamit algapakolászás közben, és elindul a zaj irányába. A hangoktól vezérelve elérkezik egy hegy belsejébe, ahol a Tycho Mágneses Anomália egy oszlopcsarnok várja, amit nyilvánvalóan emberi kéz teremtett. Ez az Ötök Temploma, amit a tizenharmadik törzs emelt, amíg lepihentek a Föld felé vezető úton.

Baltar a cylonoknál zongoraszonátára reménykedik abban, hogy talán ő is cylon, és akkor minden meg van neki bocsátva, ám amíg megtudja az igazságot, Sharon és Helo elrabolt gyerekét kell pesztrálnia, pechjére ugyanis a robotok nem tudnak mit kezdeni egy beteg csecsemővel.

Amíg Tyrolék a templomot vizsgálgatják odalent, a flotta mellett megjelennek a cylonok, ám támadás helyett egy rádióadást indítanak: Gaius Baltar az, és a Galacticára akar jönni. Az engedélyt megadják neki, hiszen addig sem kell lövöldözni, ám vele tart néhány cylon is: D'Anna mutatóba, az öreg Cavil meg tárgyalni, ugyanis őket is érdekli a templom.

A kolóniaiak szentírása úgy tartja, hogy ebben az épületben található Zeusz szeme, aki egy rész erejéig átkeresztelkedett Jupiterre, mert az coolabb, Baltarnak pedig pont erről a valamiről beszélt a legutóbb a cylon hajót kormányzó hibrid is. Ez a szem mutatja tovább a Föld felé vezető utat, ami jelenleg mindkét fajt meglehetősen érdekli, ezért Adama azzal fenyegetőzik, hogy ha kell, atombombával semmisíti meg a templomot, csak az ellenség kezére ne kerüljön az ereklye.

Boomer is átruccant Baltarékkal, csakhogy őt nem engedték Adama közelébe, hátha megint mellkason akarná lőni, ehelyett az emberpárti Athenának árulkodik, hogy az ő hajójukon van a lánya, Hera, és jó lenne, ha vetne rá egy pillantást, mert megbetegedett.

Miután a cylonokat kipaterolják, Roslinék értesítik a bolygón tartózkodókat, hogy készüljenek föl a legrosszabbra, és ha rájuk támadnak, robbantsák fel a komplett templomot. Lee megpróbálja bevonni a tapasztalt gerillát, Samet, hogy segítsen néhány óra alatt katonákat faragni a civilekből, de a fickót jelenleg jobban érdekli, hogy a felesége a jelek szerint el lett tőle hódítva.

Gaeta hadnagy felfedezi, hogy a rendszer napja annyira instabil, hogy bármelyik pillanatban szupernóva válhat belőle, és a sok egybeesés már számára is gyanússá kezd válni: a cylonok és az emberek ugyanakkor érkeznek egy rendszerbe, ráadásul a találkozó időpontjául az évmilliárdoknak pont azt az egy momentumát választják, amikor a nap épp fel akar robbanni. 

A cylonok arról vitatkoznak, hogy hogyan lehetne a legegyszerűbben megszerezni a szemet és megszabadulni az emberiségtől, mire D'Anna bejelenti, hogy titokban már leküldött egy csapat robotot a felszínre, hogy intézkedjenek az ereklye ügyében. Miután meghallgatja a hibridet Baltarral, már ő is a bolygóra akar menni, mert az úszósapkás nő szerint az Ötök Templomában egy bizonyos Kiválasztott megláthatja az öt utolsó cylon arcát.

Hogy tovább tetézzük a furcsa összefüggéseket, Roslin átfutja a szentírást, és megtudja, hogy az Ötök Templomát öt papnak emelték, akik az egy istent tisztelték, kinek a nevét nem szabad kiejteni. Mielőtt azonban elújságolhatná a felfedezését, Adama kérdőre vonja Athena halottnak hitt gyermekével kapcsolatban. Miután az elnöknő elmondja neki az igazságot, az admirális tájékoztatja Helót és a feleségét arról, hogy igaz, amit Boomer állított nekik, a pici Hera valóban él. 

Lee és Sam végül közös nevezőre jutnak, és sikerül megszervezni valamiféle védelmet a templom köré, Starbuckot meg felküldik a levegőbe, hogy nézzen szét egy Raptorral. Pechjére épp akkor érnek oda D'Anna robotjai, hogy jól lerakétázzák, méghozzá úgy, hogy Apollóéknak esélyük se legyen odamenni és megmenteni őt.

D'Anna hajóra száll Baltarral meg még néhány cylonnal, hogy meglátogassák a templomot, amit már észlelnek a Galacticán is. Adama ezt úgy veszi, hogy nem vették be a fenyegetőzését az atombombákkal, így komolyra fordítja a szót, és beélesít egy sor rakétát a csatahajón, amiről egész eddig nem is tudtuk, hogy léteznek.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabarészínész 2009.01.08. 12:10:16

Bocs az offért, de te mindent tudsz.
Kérdésem, hogy mikor lesz "rendes" House a tv2-n? Mármint a folytatás, új szinkronhangos, nem a régi évadból ismétlés? kösz.

szabiaki (törölt) 2009.01.08. 14:28:28

Tycho Mágneses Anomália :) jó poén

Yeto 2009.01.08. 14:46:26

Azon én is visítottam, hogy az eddigi űrcsatákban csak úgy szórták az atomot a kenyérpirítókra, itt meg bonyolult koreográfiájú francianégyest járt az egész parancsnoki híd ahhoz, hogy a hat vagy mennyi fallikus szimbólum felhorgadjon.

fortytwo 2009.01.08. 14:55:52

na ja, az a tipikus tengeralattjaros filmeket idezo kinyitom a raketafedot - becsukom a raketafedot resz az nagyon gaz volt, nem volt semmi ertelme, de legalabb jol nem illett bele a kepbe...egyebkent jo resz....azt kifelejtetted hogy az algabojgo meg raadasul budos is.

Bélabá01 2009.01.08. 15:14:11

@NiggerZombie:

Amíg az eredetin le nem adják a teljes 5. évadot, addig aligha, annak pedig április vége táján lesz vége. Onnantól kaphatja meg a kertv, már ha megveszi.
Szerintem.

tigger 2009.01.08. 16:16:50

Hol játszák most a harmadik évadot?

Llew 2009.01.08. 16:44:12

Freevonál minden képpen, és gyaníthatóan a többi kommentelőnél is.:)

tigger 2009.01.08. 16:55:16

De miért pont most? :) vagy miért pont a 3x11? :) Hiszen már a negyedik évad feléig ugyanúgy meg lehet nézni bármelyik epizódot. Na mindegy ám, csak nem tudom mik a szokások itt. :)

Llew 2009.01.09. 08:59:41

Magyar adón jelenleg nem játsszák sehol. És azért pont most, meg azért a 3x11, mert amikor lement a tv2-n az első évad akkor a szerző folytatta a hogyvoltozást, mert semmi remény nem volt rá, hogy a csatorna belátható időn belül folytatja a második évaddal. És a heti egy hv ritmussal most ért el a 3x11-ig.
süti beállítások módosítása