Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x07 - Collateral Damage

2009. január 03. 10:00 - missparker

Először is: BUÉK minden kedves kaméleon-rajongónak! Az alábbi epizód szépen hozza a megszokott kaméleonos színvonalat, sőt egy-két kifejezetten vidám pillanatot is láthatunk. Például, hogy milyen az, mikor Miss Parker gyereket nevel :)

Jarod apja pilótakeresztjével a vietnami hősök emlékfalánál álldogál, mivel nevet nem tud, nem sokra megy a kereséssel. Feltűnik egy fiatal nő, a veteránokat az apjáról kérdezi, szórólapot oszt, el akarja érni, hogy az apja neve is felkerüljön a falra a hősök közé. Állítólag áruló volt, nem hősi halált halt, nem érdemli meg. A nőt rendőrök vezetik el, nem sejti, hogy az ügye mégsem reménytelen, mert Jarod felfigyelt rá. Elő is bányászott egy régi dokumentumfilmet a témában. Eszerint Mark Clements elárulta csapatát, a Bravo egységet a vietkongoknak. Később egy taposóakna végzett vele, titkos dokumentumokat találtak a zsebében. Egy vietnami gyerek is nyilatkozik, ő is az egységgel volt. Az egységet vezető McLaren hadnagy tanúja volt az esetnek. Jarod tehát beáll McLarenhez, aki azóta százados, kommandósok kiképzésével foglalkozik. Kedvenc zsenink az első gyakorlaton be is mutatja neki, mit tud. Nahát hol tanulta az álcázást, Patton hadnagy?

Sokat gyakoroltam, hangzik a válasz. Jön egy lelkes civil, de jó, hogy taktikai éjjellátó sisakkamerákat használtak gyakorlat közben, ez hogy fog tetszeni a Capitoliumi fejeseknek, odalesznek a csapatától, McLaren! Kell egy kimutatás Stanfield képviselőnek, és lesz állami támogatás is. Hatékony az egység, most közös akcióra készülnek a kolumbiai hadsereggel, hogy elpusztítsanak egy narkógyárat.

Központ, Broots bevitte a lányát, Debbie-t a munkahelyére, beteg a bébiszitter. Raines telefonál, Jarod feltörte a Miami iroda adatbázisát, Brootsnak azonnal oda kell mennie. Mi legyen Debbie-vel? Sydney nem ér rá, de nekiáll pszichiáterkedni, Missnek talán egy kislány segítene feldolgozni a gyerekkori traumákat. Így Missre marad a kiscsaj, csak egy-két nap, jézusom!

Jarod az ebédre kapott zselédesszertet elemzi, megfelelő viszkozitás kell ahhoz, hogy az ananászdarabok pont középen álljanak meg benne. Mivaaan? - néznek rá döbbenten a kollégák. Váltunk kicsit komolyabb témára, a dicsőségfalon McLaren régi csapatának fényképe, rajta a teljes Bravo egység. Már csak ketten élnek a csapatból, McLaren százados és Stanfield képviselő. Jarod is írt egy kimutatást, segítve az egységet, a százados örül.

Miss hazaér Debbie-vel, ne nyúljon semmihez, meg se szólaljon. Debbie egy pillanatra magára marad, Miss szekrényének alján talál egy bontatlan ajándékcsomagot, sejtjük, honnan származik. Debbie majdnem kibontja mire Miss visszaér. A kiscsaj azonnal a lelkébe gázolt, akaratlanul is.

Jarod megy Stanfieldhez a kimutatással, ő és a haverja az Emlékfal Bizottság tagjai. Jópofiznak egymással, Stanfield egyedi szivarral kínálja, de megérkezik Denise, Clements lánya. Talált egy bizonyítékot, egy levelet. Sajnos, ez csak közvetett bizonyíték, ezzel nem tisztázhatja az apját. Jarod végighallgatta a beszélgetést, rákérdez Stanfieldnél is Clements ügyére. Döbbenetes eset volt, senki sem hitte volna, hogy áruló lesz. Itt az ideje, hogy Jarod találkozzon Denise-szel is, este a fal tövében üldögél a lány, mikor odalép hozzá. A levél érdekli leginkább. Clements utolsó levele arról szól, hogy egy bizonyos Duke kiderítette, hogy valaki titkokat ad ki. Az igazság az lehet, hogy az áruló rájött, hogy Clements a nyomában van, ezért megölte és rákente az egészet. Nézzünk egy gyerekkori videót is, Jarodnak hibákat kellett keresnie képeken. Egy hibát csak figyelmeztetés után vett észre, az ő tehetsége pedig abban áll, hogy azt is észrevegye, amit más nem. Tehát mit nem látnak mások ebben az ügyben? Vissza a dokumentumfilmhez, a vietnami gyerekhez. Le Xuan Duc. Duke?

Debbie labdázik Miss nappalijában, áááá, Broots telefonál, tovább tart az ügy, mint gondolta. Mi az, hogy hogy van Debbie? Missért kéne aggódnod, Broots! Ráadásul Debbie igényli az anyai gondoskodást, meg kellene fésülni, és még be is szól: hogy lettél te ilyen undok, Miss?

Jarod Duke nyomában van, gyorsan rátalál, egy reklámfilm forgatásán. Duke gazdag vállalkozó, reklámszínész, Jarod hiába kérdezi Clements-ről, adja a hülyét. Nincs idő lebuktatni, Jarodot szólítja a kötelesség, irány Kolumbia. Ez gyorsan megy, a narkógyár robban, Jarod 24 órán belül visszatért a bázisra.

A jó munkáját McLaren is egy egyedi szivarral jutalmazza, ez kezd gyanús lenni. Jarod visszanézi az akció kazettáját, furán robbant az a narkógyár, alig volt törmelék. Valaki odaszólt a drogbárónak, hogy legyen ideje elköltözni. Stanfield elégedett nyilatkozik a tévében a rajtaütésről, McLarennel az oldalán. Jarod már tudja, hová kell lőni a gonosz nézését.

Mily' meglepő, hogy a drogbárónak raktárai vannak Virginiában, ahol például ezt a fajta egyedi szivart is tárolják. Az Emlékfal Bizottság ülése, Denise hozta a levelet, ez kevés a bizottságnak, Duke tanúvallomása kell. Stanfield mindenki előtt kimondja: Clements neve sosem lesz azon a falon. Denise sírva elrohan, Jarod ott ült a látogatók közt, Denise után megy vigasztalni, nem adhatja fel. Elmeséli a saját történetét, ő bizony sosem adná fel.

Központ, Miss segítséget kér Sydneytől, hogy 'levakarja magáról ezt a gyereket'. Akár kísérletezhet is vele, nem érdekli. Mi a baj, Miss, megtalálta anyu ajándékát? Sydney gyorsanalízise, hogy Debbie érzi a hasonlóságot: mindketten anya nélkül élnek. Miss fel tudott nőni így, Debbie tehát ezt szeretné másolni. Utolsó lelki pofon Sydneytől: Parker, az anyád haláláért érzed magad felelősnek, haragszol kislánykori önmagadra, pedig nem kéne. Szóval engedd közel magadhoz ezt a kiscsajt, hátha többet tudsz meg magadról is. Miss sértetten elvonul, de a rossz emlékektől nem menekülhet. Beugranak a régi képek, lövések, anyu összeesett a liftben, őt gólemek cibálták el a helyszínről, kezében az ajándékdobozzal. Azt hiszi, most senki sem látja, leülhet sírni egy kicsit. És megjelenik Debbie, vigasztalni kezdi, Miss hagyja.

Jarod Stanfield és McLaren számláit vizsgálja, szép összegeket kapnak valakitől. Duke orra alá dörgöli a dokumentumfilmet, ki vele, hogy volt ez az ügy?! Igen, támogatta McLaren sztoriját, cserébe elintézték a teljes családja Amerikába költözését. Követte McLarent Clements-cel, de rálépett egy taposóaknára. Clements segített neki, ő elfutott. Jött McLaren, meglőtte Clements-t, az akna felrobbant, majd a zsebébe tett néhány iratot. Minden együtt van az ügy tisztázására, akció indul. Zselés tálak, levél Stanfield nevében McLarennek, taposóaknák.

Este, Miss és Debbie lefekvéshez készül, közös fésülködés. Debbie szerint azt az ajándékot nem szabad kinyitni, mert akkor többé semmit nem kaphatna Miss az anyjától. Aztán mégis kinyitják, egy könyv, a Kisasszonyok. Miss az anyjával olvasta régen, most együtt ülnek le olvasni, Debbie és Miss, a két anya nélküli kislány.

McLaren elmegy a találkára az erdőbe, amit 'Stanfield' kért tőle, upsz, egy taposóaknára sétált rá. Állni bármeddig lehet rajta, akkor veszélyes, ha lelépnek róla, tehát Jarod beígér egy lövést.

McLaren az első figyelmeztető lövésre még nem beszél, még parancsmegtagadással is fenyegetőzik. Jarod közli, hogy bocs, de nem vagyok katona, kezd látszani, hogy nem tréfál. McLaren bevall mindent, ráadásul a sisakkamera előtt. A játéknak még nincs vége, Jarod kilövi az aknát, ami robban egy diszkrétet, zselével volt töltve. Clements neve felkerülhet a falra.

Broots visszaért a Központba, ami fogadja, arra csak így tud reagálni:

Szerintem már átkozza a percet, mikor Missre bízta a lányát :) Miért is? Hát ezért:

A Kisasszonyok Debbie-hez kerül, Broots még kap egy főnöki utasítást is: ha nem vigyáz a kiscsajra, ki lesz nyírva.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása