Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x07 - A Measure of Salvation

2008. december 12. 11:00 - Freevo

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy a cylonok életükben először a kihalás szélére kerültek, amikor felbukkant egy halálos vírus, amit a tizenharmadik kolónia, a Föld leendő lakói hagytak hátra útjuk során, majd a Galactica rátalált arra a hátrahagyott bázishajóra, amely elkapta a fertőzést.

Apollo, Athena és egy csomó katona szállnak át a kihalt fedélzetre, ahol csupa halott és haldokló cylonra bukkannak, Sharon gyorsan pánikrohamot is kap. A maradék öt, már alig élő cylon a biztos, permanens halálra várva imádkoznak, majd elmondják, mi történt velük. Most már a Galactica felderítőcsapata is megfertőződhetett.

Mire a patakokban izzadó katonák elhagyják a hajót, az fel is robbantja magát, de szerencsére volt idő felpakolni a haldokló cylonokat. A gyengélkedőn hamar kiderül, hogy az emberek immunisak a vírusra, így már csak az aggódó Athena maradt veszélyben. Ezután Cottle doki House-ba illő módon megmagyarázza, mitől betegek a kenyérpirítók, és ugyan gyógyírt nem lehet készíteni a számukra, de tünetmentesíteni lehet őket.

Roslinék kitalálják, hogy a Cottle-féle vakcinát mézesmadzagnak használva kikérdezhetik a cylonokat. A feketebőrű Simon el is mondja, hogy a vírus a halál utáni letöltődéstől sem múlik el, sőt, veszélyes a repülőikre és a robotjaikra is. Ezután kitér arra is, hogy a Föld keresése során jutottak el ahhoz a csillagködhöz, ahol a Galactica rájuk talált, ugyanis Baltar azt mondta nekik, arra vezet az út.

Mindenki meglepődik, hogy az exelnök még életben van, Gaeta szíve repes, Helo csücsörít, Adama szúrósan néz, Lee pedig csak nevet. Neki van egy terve, hogy hogyan irthatnák ki a teljes cylon fajt. A közelükbe ugranak, megvárják, amíg ott terem a seregük, aztán kivégzik a foglyaikat. Mikor azok letöltődnek, a bennük rejlő vírus pillanatok alatt meg fogja fertőzni a teljes flottájukat.

A terv egyedül Helónak nem tetszik, szerinte ez ugyanolyan népirtás, mint amit a cylonok műveltek az emberiséggel. Apollo és az elnök viszont egyetért abban, hogy ez esetben nem élőlényekről, csak gépekről van szó – a jelenlévők persze mindig kivételek –, úgyhogy nemsokára Athena lehet az utolsó műbőr a világegyetemben.

Adama is húzza kicsit a száját, de az elnök meggyőzi, hogy ez a helyes döntés, mert így legalább lesz utókor, ami elítélje őket a tettükért. Athenáról kiderül, hogy a terhessége alatt immunis lett a betegségre, majd emberfeletti hűségről tesz tanúbizonyságot, amikor elfogadja, hogy kiirtják a testvéreit, és maga is Raptorba száll, hogy feltartsák cylonokat, amíg a Galacticán kivégzik a haldoklókat.

Az akció beindul, Apollóék pedig indulnak, hogy a halálba küldjék a foglyokat, ám Helo megelőzi őket, és tönkreteszi a szellőztető-berendezést, hogy a cylonok még azelőtt megfulladjanak, hogy le tudnának töltődni a legközelebbi hajójukra. A támadás lefújva, az ellenség mégsem lesz népirtva. Mindenki nagyon jól tudja, ki állhatott a szabotázs hátterében, Adama mégsem rendel el nyomozást. Az esetet inkább elfelejtik, és arra koncentrálnak, hogy a cylonok előtt találják meg a Földet.

Ezalatt cylonéknál Baltar nem maradhat sokáig büntetlen a múlt heti tette miatt: a vendéglátói kérdőre vonják, hogy miért is titkolta el előlük, hogy látta a bázishajón az idegen jeladót, amely az egész fertőzést okozta. A következő pillanatban a tudós egy tengerparton találja magát Sixszel, de ahelyett, hogy élvezné a helyzetet, hangosan üvölt a fájdalomtól, mivel a valóságban Caprica-Six és Xena kínozzák.

Miközben rá van kötve egy idegstimuláló szerkentyűre, a képzeletvilágában Six próbálja csillapítani a fájdalmát. Xena kérdéseire nem tud válaszolni, hiszen semmi köze a vírushoz, de legalább virtuális szexet folytat a fantáziájában. Teológiai vitával próbálja meggyőzni a hármas cylont, hogy nem tud semmit, mire a büntetése az, hogy mostantól a fülébe sípolnak egy pálcikával.

Mire Xena véresre sípolja a fülét, Gaius azt üvölti, hogy nyugodtan folytassa, amit csinál, ő ugyanis hisz benne és szereti, amit a szőke nő magára is vesz, igaz, a képzelt Sixnek szólt orgazmus közben.Elérzékenyülve a megható szavaktól, abbahagyja a kínzást, és megsimogatja a ziháló Baltart.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2010.03.14. 15:23:56

És a Helo-féle ténykedésről, ennyi volt?

Nekem már az első évadban sem volt szimpatikus egy a Helo gyerek, amiket a szájlonok által elfoglalt Capricán csinált,

aztán jött a második évados papucsoskodása, még jobban megutáltam,

ezért amit ebben a részben csinált, arra már nincs is szavam...

csak annyi hogy a szabotázs után a rész végéig csak azt ismételgettem hangosan: "ez egy idióta, ez egy idióta"

ja és az éltetett a rész végéig, hogy láttam magam előtt ahogyan a légzsilipen kirepül az űrbe... erre nem repült, sőt.

Szóval nagy csalódás volt ez a rész.

ragi 2010.03.31. 14:07:14

Szerintem pedig megmentette az emberiség becsületét. Adama nagyon bölcs volt, hogy túllépett rajta.
süti beállítások módosítása