Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 3x18 6:00-7:00

2008. december 12. 15:09 - Bruti

6 óra. A múlt részben szegény Gyík ügynököt elveszítettük. Hozzá teszem, úgy nézett ki a végére, mint egy „zs” kategóriás horrorfilm mellékszereplője, szóval igazából rá is fért már a halál. De nem ez most a legnagyobb probléma, hanem, hogy Saunders Mongúz fejét akarja! Vajon mit akarhat vele? Angol a csávó, szóval a focit kinézem belőle.

A két Palmer azon agyal, hogy akkor tegyenek eleget Saunders követelésének (Mongúz kinyírása), vagy mi a lófaszt csináljanak! Persze Macipofa aggódik megint többet. Mongúz szerintem meg elég gyökér volt az elmúlt 2 évadban, szóval ráfér egy kis idegeskedés. CTU. Jön Jack és kérdezgeti Mongúzt, hogy mire jutott. Még mindig a Sounders bankszámláit baszogatja, és tuti, hogy közel lehet, ha Sounders holtan akarja látni. Jön Chloe, hogy az elnök Jacket keresi telefonon. Előadja a jó hírt: most meg lehet szabadulni a főnöktől! Jack egyből levágja, hogy ez csak Mongúz munkája miatt lehet, beszél Chloe-val, hogy vegye át a bankszámlák kutatását, és ne küldjön semmi anyagot a központba!

A hotelben vagyunk, a vendégek harmada már hótton van, így Fürti sürgeti az öngyi kapszulákat. Közben elérzékenyülnek Toncsival, hogy milyen szar az élet, meg minden (persze, azt nem tudják, hogy Tescoban most karaj akció van). Váltunk Tónira, Jack akar beszélni vele. Persze Mongúzról van szó, de Tóni se tud semmi összefüggést Sounders és Mongúz között. Jack megy az érintetthez és elmeséli neki, hogy mire készülnek. Hát a kis gyökér tényleg megijedt, de állítása szerint ma hallotta először a Sounders nevet, így csak a bankszámlákkal tapinthatott érzékeny pontra. A feladat egyszerű: ha hétig megtalálják az ellent, akkor barátunk élhet tovább. Tikk…takk…Tikk…takk...

Mongúz úgy dolgozik, mint ha az élete múlna rajta. Talált is valamit, amit átküldenek Chloe-nak, bár Jacknek győzködnie kell, hogy ne adja fel. Snitt. A hotelben komoly a helyzet, most hozzák a biztonsági főnököt is, akin szintén jelentkeznek a tünetek. A feleségével akar beszélni, de ez nem engedhetik meg, még neki se. Egybe terelik azokat, akik már szemmel láthatóan megkapták a vírust, és Fürti elmondja nekik a kíméletlen igazságot. Innen nincs vissza út, max. hat órán belül végez velük a vírus, de fel tud ajánlani egy kapszulát, mint végső megoldást. Hát… nem rajongtak az ötletért a srácok. Közben újabb gubanc van, egy csaj jelezte, hogy eltűnt egy fickó, akivel itt randizott. A baj csak az, hogy a vírus elszabadulása után lépett le a delikvens, szóval, most kint fertőzi a népeket.

CTU. Gőzerővel megy a munka, de Mongúz eltűnt az irodából. Jack keresni kezdi, és rá is talál az egyik kijáratnál. Állítólag csak cigizni ment volna, nem áldozna fel emberek millióját, hogy mentse a bőrét. Jack nem annyira hisz neki (anno Sugárberci is le akart lépni), megkéri, hogy húzzon vissza az irodába. Mongúz átadja a cigit és visszasétál. Tikk…takk…Tikk…takk...

Fürti közli Tónival, hogy valószínűleg lelépett valaki, még a karantén előtt, és fogalma sincs róla, hogy fertőzött. Keresik az újlenyomatait, mivel mást nem hagyott hátra. A csaj övén végül találnak valami használhatót. Váltunk az emberünkre, aki éppen most ér haza, beszél a pár szót az asszonnyal, majd bemegy a fürdőszobába. Tükörbe néz és látja, hogy vérzik az orra.

CTU. Chloe addig ügyeskedik, amíg feltöri Sounders bankszámláját. Ebből sok adat kiderül, lakcím, telefon. Jack elindul a nyomon, de előtte szól Mongúznak, hogy lehet megússza, de azért magával viszi, ha mégis balul sülne el a dolog.

Az elnökhöz jön a sajtófőnöke, hogy egy újságíró érdeklődött valami szállodáról, meg mérgező anyagról. Beavatják a dolgokba, de egyelőre le van tiltva az ügy. CTU. Jack és Mongúz a helikopterhez tartanak, mikor jön Chase és bosszankodik, hogy Jack miért nem jön Sounders lakásához, mikor az sokkal fontosabb, mint Mongúzzal flangálni. Nem érti a dolgot, nem is értheti, mert hülyén van tartva, Jackék meg belerepülnek a napfelkeltébe. Tikk…takk…Tikk…takk...

Amíg Chase a kommandósokkal Sounders lakását próbálja észrevétlenül megközelíteni, bent emberünket az érdekli, hogy hány halott lesz ebben a buliban. 2-5 millió között gondolkodnak. Az fasza…

CTU. A hotelben talált ujjlenyomat nem volt teljes, így kb. 300 fotót kell átnézni a csajnak, hogy rájöjjön kivel dugott az éjjel. Tónit hívja Mongúz, aki ideges, hogy miért nem támad már Chase csapata. Megnyugtatják, hogy már megy az akció, és tényleg. Lelövik az őröket, bekommandóznak az épületbe, berobbantják az ajtót, és… sehol semmi, csak egy telefonos átjátszó van a szobában. Ez nem túl jó hír, már ami Mongúzt illeti. Jack kezében megcsörren a telefon, Saunders az. Kicsit alábecsülték a fickót, amit rosszul kezel. Mongúz hulláját akarja, most! Tikk…takk…Tikk…takk...

A hotelbe megérkeznek az öngyi kapszulák. Kezdetben nem túl nagy a tolongás értük, de legalább ingyen van, szóval viszik. Közben megérkeznek a fotók, és a csaj ki is szúrja az éjszakai partnerét. Már le is nyomozzák. Ugrunk. Megérkezik a furgon, amit azért küldött Sounders, hogy abba tegyék Mongúz hulláját. Kiszállnak a helikopterből és elindulnak. Mongúz letérdel, Jack csőre húzza a fegyverét, de Mongúz azt kéri, hogy ő vethessen véget az életének. Megkapja a fegyvert, de nem tudja megtenni, így visszaadja Jacknek, aki összeszorított fogakkal meghúzza a ravaszt. Az óra némán üti el a 7 órát.

Címkék: 24
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.12.12. 17:02:33

Kliffhenger,mi? teszkós akciós karaj??? Ha ezt Monguz tudta volna...! :)))

Gabba 2008.12.12. 19:31:29

Úgy látszik, a 3. évadban a Tesco a vezérmotívum, meg kéne tudni, van-e akciós somlói is :)

"nem túl nagy a tolongás értük, de legalább ingyen van, szóval viszik."
Tiszta Magyarisztán :P

Agrael 2008.12.12. 22:47:13

Ez a Mongúz-lelövés komolyan megütött a sorozatban. A nagyon frappáns elterelő, meg titkos, meg megjátszott bravúrok közül most éppen senkinek nem jutott eszébe egy sem. Tényleg nagyon utálhatták már a manust... (vagy ő akart nagyon elmenni a sorozatból)
Mindenesetre mindenki a kezét lábát törte volna, ha esetleg Bauer-hullát kértek volna és ki kellet volna cselezni a főgenyát.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.12.12. 23:26:05

Sok értelme nem volt Mongúz kinyírásának, mert Sounders nem gondolhatta komolyan, hogy akkor leállnak a bankszámlái basztatásával.
Csak a drámaibb hatás miatt kellett. Amúgy meg ellenszenves alak volt, de ha belegondoltok, gyakorlatilag mindent jól csinált. Egy gyökér volt, de ez kellett a melóhoz.
A másik oldal meg az, hogy a 24-ben nincs senki bebetonozva Jack kivételével.

Toszkána Grófja 2008.12.13. 11:21:38

Egyetértek, ennyi erővel a Chloe-t is kinyírhatták volna, vagy bárki mást aki előrevitte az ügyet (és milyen érdekes, eddig Mongúz mindig csak dirigált, most meg "véletlenül" dolgozott is)

Tényleg ellenszenves volt akár a Sugár Bercivel is összehasonlítva, meg fölírtam neki a 3x06-ás hogyvoltnál, hogy simán kinyírta volna Jack-et.

Amúgy a jelenet engem is meglepett, felesleges is volt, meghát bármennyire is nem voltam oda Mongúzarcúért, ez azért durva volt

Lencse. 2008.12.13. 12:13:07

Én azért valami kaján félmosolyt el tudtam volna képzelni Bauer arcán a végén, a rendezőknek semmi humorérzéke nincs.

gertrud 2008.12.13. 16:28:04

Jó volt ez így srácok! Legalább történt valami igazán megdöbbentő!
Meg persze szomorú..... szegény Mongúúúzz... :(
:D
Így kell ezt, irtani a népet!! Hajrá Bójer bácsi!!

EasyFriend 2008.12.13. 17:09:41

Ez mennyire odabaszott, amikor láttam! Tudtam, éreztem, hogy nincs más kiút, de annyira hozzászokott eddigre már az ember, hogy Jack bácsi mindig talál egy kiskaput (mintha csak magyar adózó lenne), hogy az utolsó pillanatig azt hittem, majd csak megoldja valahogy. Aztán a lövés és a néma óra, hát igen. A sorozat fő erőssége a teljes kiszámíthatatlanság, ezért volt ez jó így, ahogy volt.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2008.12.13. 18:48:36

Talán én voltam az egyetlen a világon, aki bírtam a csávót. Durva húzás volt. Szerintem épp ezért mutatták be az évad eleje felé, hogy ő is szívfájdalom nélkül lelőné Jacket (a helikopteres résznél)

Anak 2008.12.15. 16:16:39

Kár hogy Jack nem halhat meg,tőle kitelik, hogy visszaküldi a szellemét bosszút állni, meg kísérteni, meg kíváncsiskodni, hol a bomba.

Hayo 2008.12.19. 12:10:53

Újlenyomat? Ez valami modern dolog?: )

Amúgy zsír... as always.
süti beállítások módosítása